2015. augusztus 3., hétfő

Donbassz mára virradó éjszakája során Gorlovka vélhetően átvette Pervomajszktól a “Donbassz Sztálingrádja” címért folyó “versenyben” a vezetést.

Luganszban mára virradó éjszaka egy beszivárgó diverzánsbanda felrobbantotta az egyik-városszéli II. vh-s emlékművet. Az eset után lövöldözés tört ki, amiben két pribék kiadta a páráját. A többinek sikerült elmenekülnie.
Éjfél után kezdődött igazán Gorlovka éjszakai latorágyúzása. A mintegy Kétórás ostrom amely ismét a fél várost lángba borította, a dzserszinszki latortüzérség “felvezetésével” kezdődött, majd egy óra elteltével a majorszki martalócok “váltották” cimboráikat.

A mára virradó ostromnak ismét sok civil áldozata lehet.
A latortüzérségi attak előtt Gorlovka Besszarábia kerületében egy valcmanista diverzánsbandát számoltak fel az önvédelmisek. A jelentés szerint a körbezárt tucatnyi martalóc mind fűbe harapott.
Valamivel éjfél előtt kezdték ágyúzni Avgyejevkából Oktyrjabszk kerületét Donyecknek. Ekkor a népköztársaságiak aknavetőkkel rontottak a martalócütegekre, amelyek gyorsan abba is hagyták a lövöldözést. Helyettük viszont Opitnoje latortüzérsége lépett akcióba. Oda meg már a milicia aknavetői nem hatottak.
Jaszinovatajánál szinte pontosan éjfélkor robbant ki egy hajnalig tartó csetepaté. Ebben három milicista súlyosan megsebesült.
A fenti eseményeken kívül mára virradóan egyéb helyszínekről nem kaptunk csatahíreket. De hát hétvége volt, és már egy új hét kezdődött!
Az alábbi-még a télen készült-video címe az is lehetne: “Isten nem ver bottal!” Egy latorlöveg “nem úgy sül el” ahogy az be volt tervezve!
https://balrad.wordpress.com/2015/08/03/donbassz-53/játszik
Valami okból kifolyólag ma kora délután összegyülekezett Minszkben egy kis szócséplésre a kapcsolattartó csoport. Az egy órakor kezdődött összejövetelen meghányták-vetették, hogy délután négytől mit hányjanak-vessenek meg, majd aztán pontban 16 órakor neki is veselkedtek.
tárgyaló
A Gyenyisz Pusilin-Vlagyiszlav Gyejnya DNR-LNR küldöttek kijelentették, hogy ők készen állnak szükség esetén akár több napon keresztül is a fehérorosz fővárosban maradni-tárgyalni Nyalókakirály főmegbízottjával.
Lehetséges, hogy a minszki randinak köszönhető, de ma viszonylag csendes volt Donbassz hétfője. Persze nem mindenhol.
Szcsasztyjénál tovább tart az “érdekes háború”! Az aláaknázott városban tanyázó brigantik lődöznek kifelé, a népköztársaságiak meg imádkoznak a Vjeszelaja Gora hegyen. Nehogy valaki belőjön a városba.
Apróbb marakodás volt Sztanyica Luganszkánál.
Gorlovkát és Pervomajszkot is értesítette a martalóctüzérség, hogy nincsenek elfelejtve.
Krasznyij Partizan falut is érte ma délelőtt latortüzérségi támadás. Legkevesebb nyolc helyi civil halt bele.
Popasznajanál is volt délelőtt egy csetepaté. Egy népes martalóccsoport kisérelt meg berontani a városba, de mintegy félórányi perlekedés és három lator fűbe harapását követően föladták a tervüket.
pop
Peszki környékéről latortankok ágyúzták Donyecket, miközben azért a faluban is zajlott a megszokott lövöldözés.

Ma délután Valcman latorhadának egy felderítő szakasza Artyemovszkból egyenesen a népköztársasági állásokig settenkedett, és testületileg letették a fegyvert. A harminc fős csapatból öten vállalták a harcot a DNR fegyveres erőinek kötelékében Nyalókakirály brigantijai ellen, a többiek pedig inkább Oroszországba távoznának.
Mondtak néhány érdekes údonságot is. A milicia drónjai gyorsan vissza is igazolták az elmondottakat.
Harkovban mintegy 50-60 újfasiszta “demokráciát gyakorolt”! Megostromolták a Régiók Pártja (Janukovics-féle párt) harkovi székházát.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/03/donbassz-ma-41/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése