2014. szeptember 23., kedd

A stratégiai bombázók új generációja - jön az orosz PAK-DA



Viktor Bondarev az orosz légierő főparancsnoka bejelentette, hogy 2023-tól állnak hadrendbe az új stratégiai bombázók. Az új PAK-DA magasabb harci erővel fog rendelkezni, mint a jelenleg használatban lévő TU-160-as és képes lesz a legmodernebb lévédelmi rendszerek kijátszására is. A gép formájáról semmilyen információt nem közöltek és az erre vonatkozó kérdésekre sem válaszolnak az illetékesek, de a kiszivárgott hírek szerint csupaszárny kialakítású lesz.
A orosz védelmi minisztérium reményei szerint a gép a legmodernebb elektronikus önvédelmi rendszerekkel lesz felszerelve, és a hagyományos precíziós fegyvereken túl, új, nagy hatótávolságú atomtöltet szállítására is képes robotrepülőgépeket hordozhat.

Hírfigyelő Szolgálat

A testi-lelki erős embertipus a jövő embere

A négy erényt elsősorban nem szellemtudományi szempontból, hanem a hétköznapi életben betöltött szerepük szerint fogjuk vizsgálni, egy-két teológiai utalással fűszerezve. Fontos tudnunk, hogy a négy erény szorosan összefügg, az ember feladata, hogy az egyre növekvő sötétségben helytálljon. És nemcsak a megfelelés, a helytállás a cél, hanem a lehető legnagyobb lelki tisztulás és fejlődés is.
Sorrendben az erények:
* igazságosság,
* mértékletesség,
* bátorság,
* bölcsesség.
Róluk szól a mostani okfejtés.
Mi is az a sarkalatos erény?
Beran Ferenc: A keresztény erkölcs alapjai című művében a következő meghatározást találjuk:
"... sarkalatos vagy kardinális erényeknek azokat az erényeket nevezzük, amelyekre más erények épülnek, amelyek alapvetően meghatározzák az ember magatartását. A sarkalatos erények tehát cölöpökhöz hasonlítanak, amelyekre később egy épületet emelnek."
Ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor rájöhetünk arra, hogy az erények szerepe az életünkben több szempontból is fontos, sőt nélkülözhetetlen. Egyrészt ezek segítségével valósulhat meg az ember erkölcsi helytállása az Élet próbatételeivel és embertársaival szemben. Másrészt pedig a szellemi úton való helyes haladásra is az erények szinte tökéletes szintre való kiművelése adhat csak biztosítékot. Egy ide kívánkozó és sokat idézett megjegyzés is alátámasztja az erények fontosságát:
"Három lépés a moralitásban, egy lépés a megismerésben".

Miképpen tudjuk beépíteni életünkbe az erényeket?
A válasz egyszerűnek tűnhet: tudatos munkával! Azonban ez a hétköznapok szintjén folyamatos erőfeszítést igényel tőlünk, mert a "sors" állandó próbatételekkel mutat nekünk tükröt, hogy mennyire sikerült az adott erény megvalósítása. Bármilyen tulajdonságot ki lehet választani, és ezt mindenkor és minden helyzetben szem előtt tartva kell gondolkodni és cselekedni. Fontos az, hogy a kiválasztott erény teljesen és tudatosan hassa át életünket, egészen addig, amíg az egészen belénk nem ivódik, és át nem hatja belsőnket természetességével. Így lassan, tudatos munkával megvalósítva az erények magunkba ültetését, válunk erényes és erkölcsös, egész  emberré.
Tehát a 3 "E"-betűs szemszög;
* erényes
* erkölcsös
* egész  emberré.


Image

Igazságosság

Minden cselekedetünket az őszinteség és igazságosság jegyében kell tennünk. Ezt magunk és a külvilág felé egyaránt gyakorolnunk kell. Próbáljuk meg ítélkezés nélkül (!) megtalálni az igazat, és az álláspontok egyensúlyát.
Hogyan tudjuk meg, hogy mi az igaz?
Ebben a szellemvilág és Isten törvényei igazítanak el minket. Mindig igyekezzünk tágabb látószögből szemlélni az eseményeket és a felsőbb törvényeket betartva gondolkodni és cselekedni. Sajnos nem biztos, hogy az emberek által hozott törvények (bár kötelező érvényűek) helyes utat mutatnak nekünk ebben az esetben, mivel a "fenti" és a "lenti" törvények nem mindig fedik egymást. Ha már képesnek érezzük magunkat arra, hogy saját szívünk által vezérelve próbáljuk meglátni az igazat, bátran tegyük meg azt. Olyankor, ha az ember enged a kísértésnek, akkor elveszíti önállóságát, és olyan érzés keríti hatalmába, ami kétségbeeséshez vezet.


Image
Mértékletesség
Sajnos a mai embernek ez is kényes terület. Az anyagi javakhoz való vonzódás miatt talán a négy erény legnehezebben megvalósítható tagja. Mivel a mohóság az ember "kis én"-jét erősíti, kétségbeesetten próbáljuk minden vágyunkat azonnal kielégíteni. Ezt az erőt kell megzaboláznunk.
Fontos tudnunk, hogy a mértékletesség gyakorlása során nem az a feladat, hogy ösztöneinket és vágyainkat teljesen elnyomjuk. Ha ezt tesszük, a lehető legnagyobb hibát követjük el! Inkább próbáljuk betartani az arany középút elvét, és ismét csak hallgassunk a megérzéseinkre. Az önsanyargatás és a mohóság a két véglet, amit el kell kerülnünk. Étkezés, beszéd, szórakozás, nemi élet. Ezen területekre szenteljünk különös figyelmet. Igyekezzünk rájönni és elfogadni azt, hogy a "kevesebb a több"!
Image
Bátorság

A bátorság lényege, hogy az ember egyetlen helyzetben se veszítse el önmagát és önuralmát. A szellemnek minden körülmények között irányítása alatt kell tartania az akarati, érzelmi és gondolati megnyilvánulásokat. Ha ez nem sikerül, akkor az emberen elhatalmasodik a pánik. Ebben az időszakban előszeretettel állítanak mindenkit olyan helyzetek elé, aminek megoldásához korábban nem érzett magában elég bátorságot. Indokolatlan félelmek és aggodalmak léphetnek fel ilyenkor, de ezeket mindenkinek le kell győzni. "Sajnos" itt megint csak a sokat emlegetett tudatosság lehet az egyetlen fegyverünk.

Image
Bölcsesség

Az ókor etikája a bölcsesség erényét teszi az első helyre, hiszen bölcsességre van szükség az előző három gyakorlásához és elsajátításához. Fontos, hogy rávilágítsunk a bölcsesség és az okosság közötti különbségre. Az okosság a hétköznapi tudással függ össze, a bölcsesség pedig az egyetemes, szellemi tudással. Bölcsnek az az ember mondható, aki a megértést és a megérzést megfelelően tudja egyesíteni. Ilyenkor kell az embernek megpróbálni áthatni az élet történéseit az isteni bölcsességgel, szellemi tudással. Törekedni kell a dolgok mögé látni, az okokat felfedezni, a mozgatórugókat feltárni.
Fontos szem előtt tartani itt is (akárcsak az előző három erénynél) azt, hogy elsősorban az erények magasabb minőségeit kell megvalósítanunk, ezáltal emelve ki lelkünket a fizikai világból. Meg kell éreznünk a bölcsesség és az okosság, a fizikai és szellemi közötti különbséget, és ezt az érzést megtartani.

Várhegyi Kálmán összegzése

Nyugaton mosdatják Hodorkovszkijt - Kijev után egy moszkvai puccs lenne a cél

"Ha a dolgok normálisan (vagyis ha nyugati tipusú liberális demokrácia lenne) mennének, nem foglalkoztatna az, hogy Oroszország elnöke legyek"


Mikhail_Khodorkovsky_2013-12-22_1

- mondta egy francia lapnak Mihail Hodorkovszkij egykori olajmágnás, majd gyorsan érzékeltette, hogy most nem nyugati tipusú liberális demokrácia van a tekintélyelvű nemzetállami Oroszországban. Így pedig már érdekli Oroszország vezetése.
Hodorkovszkij az Európa-párti oroszokat szervezné közösségbe, mint mondja; “Egy kisebbség is tud befolyásos lenni, ha jól szervezet". Ehhez először egy Nyílt Ororszország nevű online platformot indítana. Arra számít, hogy ez fel fogja bosszantani Putyint.
Figyelem!
Így kezdték Egyiptomban, Líbiában, Szíriában és Ukrajnában is a kormányellenes puccsot. Interneten toboroztak és gerjesztettek mesterséges feszültséget, ami később utcára vitte és káoszba torkolta a tömegeket.
Hodorkovszkijt egy időben Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legádázabb politikai ellenfelének tartottak. Ő volt az, aki nem fogadta el az oligarcháknak ajánlott putyini alkut – vagyis, hogy aki nem akar beleszólni a politikába, azt békén hagyják. Tíz évet töltött börtönben adócsalás miatt, majd néhány héttel a téli olimpia előtt elnöki kegyelemmel szabadult, pár hónappal a büntetésének letöltése előtt. Kár volt, lehet, hogy ez hibaszázalék? Akkor Németországba, majd Svájcba ment, és 170 millió dollárt el is dugott Putyin elől. A kijevi forradalom idején már élesen támadta Putyint – de kifejezetten orosz belpolitikáról szabadulása óta most először beszélt.


Bíró Dalma

Az InternaCIONális Klímacsúcs és a Rockefellerek


Ma nyitotta meg Ban Kimun ENSZ-főtitkára a nemzetközi klímacsúcsot New Yorkban. A tanácskozáson, amelynek célja, hogy nemzetközi együttműködéssel sikerüljön korlátozni a globális felmelegedést, Áder János köztársasági elnök is majd felszólal.Mi van, ha teljesen más célja van?
New Yorkban ma az állam- és kormányfők ültek össze, hogy megvitassák a klímakérdést. A gond csak az az atlantista egyhúron pendülő banda szerint, hogy pont a feltörekvő országok - BRICS csoport több tagja - nem képviseltetik magukat a tanácskozáson. Szerintük pedig pont a nem résztvevők közül Kina és India tehetné a legtöbbet, persze a megtalált aktuális bűnbakoknak téve szemrehányást, bár indoklás nélkül. De ez senkit sem zavart a körben. Oroszországot egyelőre nem piszkálják e tekintetben. Még!
A találkozó előtt demonstrálók árasztották el a Wall Streetet New Yorkban, arra emlékeztetnek, hogy a világ - azon belül Amerika - még mindig nem veszi elég komolyan a klímaváltozást.

Mit ad Isten, hogy éppen a klímacsúcsra időzítve jelentette be a világ egyik leggazdagabb családját képviselő Rockefeller-alap, hogy - klímavédelmi okokból - kiszáll a fosszilis, vagyis az ásvány alapú energiaiparból.
Vajon miért hagyja faképnél az eddigi világ legnagyobb üzletét? Lehet, hogy erre építik az új világrendet (mint például a Zeitgeist-ban)?
Képtalálat a következőre: „Valerie Rockefeller Wayne kép”
Valerie Rockefeller Wayne

Úgy gondoljuk - pálfordulnak Rockefellerék - most az energiahatékonyságba, az alternatív energiákba kell fektetni, gazdasági értelemben és erkölcsileg is ez a helyes döntés - mondta a Valerie Rockefeller Wayne, a dúsgazdag dinasztia feje. Ugye egy kissé átrendeződött a fosszilis gazdasági hatalom keleti irányba. Talán ezzel a bejelentéssel akarják kihúzni az oroszok lába alól a talajt, hiszen az ilyen bejelentések mindig jelentősen befolyásolják a részvények és a tőzsde alakulását, ami Oroszországot is érinti ebből a szempontból. Vagy mégis piszkálják az orosz medvét? Nemhiába, az üzlet az üzlet!
A lépés szükségességével természetesen egyetért az amerikai kormányzat is és meg is magyarázza (na nem erkölcsi és gazdasági szempontból): az idei volt a legforróbb augusztus a Földön, amióta csak feljegyzések vannak, a tudósok előrejelzései szerint az évszázad végéig egy méterrel nő a tengerszint, ez elég ahhoz, hogy New York területének ötödét elöntse a víz - mondta John Kerry külügyminiszter.

Áder János hangsúlyozta: az országoknak sürgősen és közösen kell lépniük. Arra az esetre, ha a katasztrófák mégis bekövetkeznek, arra egy nemzetközi alapot hozzanak létre. Ennek igazából akkor van értelme, ha legalább az Európai Unió teljességére kiterjed, ahol egy megfelelő matematikai képlet alapján megfelelő összeget összegyűjtve lehetőséget biztosítunk arra, hogy ha a katasztrófa mégis bekövetkezik, a károsult országok gyorsan, mindenféle bürokratikus eljárás nélkül kedvezményes hitelhez(!) vagy támogatáshoz jussanak, hogy minél hamarabb az újjáépítés megkezdődhessen és megtörténhessen- fogalmazott korábban az államfő. Tehát az adott országnak csak átmeneti segítség ez, mert kegyetlenül benyújtják a számlát utána, mint államadósság növelő tényező! Nemhiába, az üzlet az üzlet! Ami üzlet Amerikába, az üzlet Európában is!

Gölöncsér Miklós

Földet a Gazdáknak Program: Már két Balatonnyi terület a földesuraké

Agrárügyben a csapból is az folyik, hogy a kormány az agrárreform keretében a helyben lakó, családi gazdaságokat támogatja, többek között az állami földhaszonbérletek megújításánál is
Mégis, tavaly év végéig a 95 ezer hektárnyi állami föld 11 százalékát nyolc érdekeltség szerezte meg.
Ezek mögött jól ismert nevek állnak: Simicska, Nyerges, Csányi, Leisztinger. Ezek az érdekeltségek kapják a támogatások 74 százalékát, 2011-hez viszonyítva 58 ezer hektárról 103 ezer hektárra dagasztották a támogatott területeiket, jobbára az állami földbérletekből. Mindeközben az igazán nélkülöző kisgazdák a támogatások 0,3 százalékából részesülnek.
Orbánék még az EU által felkínált lehetőséggel sem éltek: a kormány a kisgazdák kiemelt támogatása helyett a néhány száz nagybirtok érdekeit érvényesíti az EU-s forrásokhoz való hozzájutásban. A vidék témájával már mi is sokszor foglalkoztunk, most a legutóbbi Ángyán-jelentés kapcsán nézzük át, melyek hangzottak el, és melyek valósultak meg a kormányzat részéről agrárügyben
Miről szólt a földmutyi?
Ahogy azt már sokszor megírtuk, a földmutyi képlete egyszerű. A magánvagyon gyarapításának legegyszerűbb módja a közösség (nemzet) által  generációk alatt felhalmozott vagyon megszerzése. Az állam kezelésében álló termőföld pont ilyen jószág, amely - különösen 2014-től az uniós agrártámogatási pénzek  kiteljesedésével - a hazai nagytőkések, a földművelést iparszerűen végző érdekeltségek figyelmének középpontjába került. Ahol pedig érdek van, ott érdekérvényesítés is van.
„Az uniós területalapú támogatás lassan nálunk is eléri a száz százalékot - ez hektáronként háromszáz euró, vagyis úgy százezer forint. Ezzel szemben a bérleti díj egy átlagos aranykorona értékű területen hektáronként huszonötezer. A különbség hetvenötezer. Vagyis, ha szerzel száz hektárt, az évi hét és félmillió úgy, hogy egyetlen kapavágás sem történt. Ezer hektárnál hetvenötmillió. És a termelésből szerzett haszonról még nem is beszéltünk” - mondta 2012 április 12-én Ángyán József, ex-fideszes ex-államtitkár
A közvagyon magánvagyonná való átjátszásában amúgy jócskán kivette a részét az első Orbán-kormány és a Medgyessy-kormány is. Szomorú tény, hogy a második Orbán-kormány előzetes retorikája ellenére sem változtatott ezen a folyamaton. 2013-ra ugyanis ugyanaz a 6 erős tőkeérdekeltség emeli ki a legtöbb pénzt az agrárkasszából, csak a sorrend változott: mára a Nyerges-Simicska féle Mezort-csoport megelőzte a Csányi-féle Bonafarm-csoportot. Az általuk használt föld összesen több mint 103 ezer hektár, csaknem két Balatonnyi terület.

Ha a támogatások változását nézzük 2011-2013 között, akkor egyértelműen látszik, hogy a 6 nagy tőkeérdekeltség 38 százalékkal növelte az agrártámogatásként kapott összegét. Ez csak úgy lehetséges, ha két év alatt jókora területeket sikerült a művelésük alá vonniuk. És tényleg, 58 ezer hektárról összesen 103 ezer hektárra nőtt a 6 érdekeltség együttes földállománya.
"A mostani kormány nem a nagyüzemeket, cégeket, cégcsoportokat, hanem mindenek előtt a családi gazdálkodókat és a fiatal gazdákat kívánja segíteni" - mondta 2014. január 13-án Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára.
Számunkra Nyerges, Csányi vagy Leisztinger nem tűnik annak a kérges kezű őstermelőnek, de még fiatal gazdának sem. Pedig két év alatt a legnagyobb földesurak 76 százalékkal voltak képesek növelni területeiket, jobbára az állami földbérleti pályázatok segítségével.

Pedig jobb, ha mindenki jól megjegyzi:
"Oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek és nem is lesznek" - mondta Orbán Viktor a Parlamentben 2012. május 7-én.
Természetesen a Nemzeti Földalapkezelő szubjektív szempontok alapján elbírált, majd titkosított, sőt jogorvoslati lehetőséget kizáró pályázati rendszerének átláthatóságához kétség sem férhet (?!?). Mint ahogy ahhoz sem, hogy Magyarország a lehető legjobban használja fel az egyébként az Európai Unió polgárainak közösségétől kapott pénzeket arra, hogy a társadalom - jelen esetben a vidéken, földművelésből élők - felzárkózhasson.
Ennek ellenére a felső tíz százalék a támogatások 74 százalékán osztozik évről évre, míg a földművesek  90 százalékának a maradék 26 százaléknyi támogatás marad. De ne legyünk igazságtalanok, a területalapú támogatással kikerülhetetlen az, hogy a kialakult birtokviszonyoknak megfelelő mértékű támogatást kaphasson a föld birtokosa.
Pont ezért kínálta fel az EU a tagállamoknak azt a kompenzációs lehetőséget, hogy a támogatások 30 százalékát felhasználhatják a kisebb - 30 hektár alatti - gazdaságok kiemelt támogatására. Noha ezzel nyilván a kisbirtokosok jártak volna jobban a nagybirtokkal szemben, akiket - legalábbis szólamokban - a kormányzat támogat. Magyarország kormánya azonban úgy határozott, hogy ezt a kiemelt támogatást nem kívánja alkalmazni. Tehát a kormány a kis és a közepes gazdaságok támogatása helyett az ügyben az amúgy is óriási összegeket kaszáló nagybirtokosnak kedvezett, akik aztán nemzeti színű zászlóval, vagy anélkül (teljesen mindegy) adóparadicsomokban mosták át a kapott pénzeket, más szóval adó-optimalizáltak.
Akkor most kik kapták a földeket?
"A Földet a Gazdáknak Program keretében megkötött szerződések száma a négyezerhez közelít, egy-egy gazda átlagosan 25 hektár szántó-, és mintegy 60 hektáros legelőterülethez jutott hozzá. A kormány eddig és ezután is az agrárközéposztály megerősítésén dolgozik" - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2014. január elsején az MTI-vel.
2014-ig a Nemzeti Földalapkezelő mintegy 245 ezer hektárra, több mint  7500 birtokra írt ki földbérleti pályázatot, ebből 95 ezer hektár talált eddig bérlőre. Ha az átlagos területnagyságot vizsgáljuk, megközelítőleg helyes adatokat közöl a VM, az átlagos blokkméret 30 hektár körüli. Ez az adat azonban mit sem mond arról a tényről, hogy az egyes földbirtokok között óriási különbségeket találunk. Méretkategóriák szerint már sokkal pontosabb képet kapunk, és így már világos, hogy sok nyertes pályázó kapott kis földterületet és kevés nyertes pályázó kapott óriási földeket. 10 hektár alatti földeket kapott 660 pályázó, akik a nyertesek 37 százalékát teszik ki, a területeknek pedig még négy százalékát sem kapták meg. A legfelső szűk csoport, összesen 34 érdekeltség (94 pályázó) viszont a területek 25 százalékát kaparintotta meg. Így jön ki a jól hangzó 25 hektáros átlag.

Ehhez jönnek még hozzá a pályáztatás nélkül megkapott földek, amelyeket megbízási szerződéssel szereztek meg, amelyeknek összterülete, bérleti díja és egyéb jellemzői nem tudhatók, az NFA ugyanis ezeket nem kívánja nyilvánosságra hozni. Az mindenesetre gyanús, hogy a 20 hektáros átlagnál nagyobb területekhez jutott nyertesek a területeik több mint felét (60 százalékát) így szerezték meg. Átlagosan 6 birtokra nyertek bérleti jogot, amelyből csak 2-3-hoz jutottak pályázás útján.
Gazdasági társaságok nem juthatnak állami földhöz?
Dehogynem. Sőt, a legnagyobb egybefüggő földterületeket szerezték meg a tőkés társaságok. A 300 hektár feletti földeken a nyertesek 50 százalékát cégek tették ki. Ez a összes bérbe adott föld 12 százaléka. A megbízási szerződéses földek csupán 25 százalékán nyertek magánszemélyek, ezen felül óriási földekhez juttatták a gazdasági társaságokat. Sőt, újabban a legerősebbekkel a kormány stratégiai megállapodást köt.
Összegzés
A fentiek alapján kijelenthető, hogy a jól hagzó programcím, a "földet a gazdáknak program" ugyan nevében a gazdákat kívánja földhöz juttatni, ám a valóságban sokak kaptak vajmi keveset, és kiváltságos kevesek kaptak mérhetetlenül sokat. Ez a tény pedig akkor is tény marad, ha az előző kormányok - egyébként valós - vétkeinek felelevenítését tartja maga elé a földkérdésben leszerepelt kormánypárt.

Ténytár nyomán

Nem az amerikaiak miatt vonul vissza az ISIS

A nyugati sajtó jelentései szerint a nyugat nyomására, az amerikai bombázások előzetes bejelentése miatt az ISIS csapatösszevonásokat hajt végre, és az amerikaiaknak köszönhetően kifelé szivárognak Szíriából az ISIS harcosai. Csakhogy eközben a szír médiából tudható, hogy a szír hadsereg lassú de biztos előrenyomulásban van az egész ország területén. Délen sorban szabadítják fel a határvárosokat utcáról utcára, városrészről városrészre. Nyugat felé -Libanon irányába- a határ szinte teljesen tiszta, a tengerpart is. Törökországgal határosan azonban folyamatosak az összecsapások, mert a törökök felől folyamatosan szivárognak be az újabb és újabb egységek. A legádázabb harcok az Eufrátesz vonalán folynak.
A szír légierő hathatós csapásokkal szorítja ki Al-Raqqa városából az ISIS egységeit. Délebbre, Diel el-Zur városában is hatalmas harcok folynak, de a vallási fanatikusok itt is visszavonulni kényszerülnek. Ezen a vonalon támadta az USA légierője is az ISIS állásait illetve bázisait. A nyugati média hírei szerint jelentős veszteségeket okoztak a vallási fanatikus szervezet eszközállományában és emberei közt. A közel-keleti források azonban immel-ámmal végzett csapásokról számolnak be, amelyek nem befolyásolják érdemben a harcokat, sokkal inkább politikai ürügy az USA céljaira. Moszkva pedig élesen bírálta az amerikai fellépést, mivel azzal minden nemzetközi egyezményt felrúgott, és újra önkényesen beavatkozik egy ország belügyeibe.
Moszkva szerint érthetetlen, hogy Washington miért nem képes betartani saját törvényeit sem, és miért rúgja fel azokat a nemzetközi egyezményeket, melyeket elsőként írt alá és szorgalmazott. Az USA arra hivatkozik, hogy előre értesítették a szír kormányt a légicsapásokról. Azonban az amerikai légicsapások cseppet sem befolyásolják a további hadműveleteket egyik oldalon sem. Mint kiderült, a koalíciónak a határon túli -főként libanoni-, a CIA által működtetett kiképző központokat kellene felszámolnia, ami értelemszerűen nem fog megtörténni. Enélkül azonban csak látszatintézkedés bármilyen katonai fellépés, ami csak zavarosban halászásnak minősül az amerikai felforgatás által okozott káoszban.
A szír hadsereg folytatja támadásait az ISIS ellen. Azok a szírek, akiket becsaptak és elcsábítottak a lázadók oldalára, tömegesen adják meg magukat a nagyobb városokban. Ez a legfőbb oka, hogy az ISIS lassú de folyamatos hátrálásban van. Ellenséges területen, idegen földön kell harcolnia, és már semmi népi támogatása nem maradt. Ezért ölnek ezrével civileket - nyugatról pénzelt fegyverekkel. Amerikai beavatkozás nélkül is veszteni fognak. Az USA mostani fellépése már csak egy célt szolgál, hogy megpróbálja menteni a menthetetlent, hogy maradjon némi befolyása ebben az övezetben.


http://www.hidfo.net/2014/09/23/nem-az-amerikaiak-miatt-vonul-vissza-az-isis

A klímamozgalom már nem leplezi kommunista szándékait

„Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek…” Dániel 11:24

Szeptember 21-én kommunista aktivisták és környezetvédelmi csoportok „Népi Klíma Nagygyűlést” szerveztek Oakland-ben és Népi Klímafelvonulást New York-ban.
Egyesek bizonyára azt kérdezik, vajon nem túl erős a „kommunista” szót használni a jelen helyzetben. A válasz: sajnos nem.
A kommunista jelenlét a New York-i eseményen is szembetűnő volt, Oaklandban azonban egyértelművé vált, hogy a klímamozgalom teljes mértékben felvállalta a kommunista ideológiát. Félredobtak minden álcát és nyíltan vállalták álláspontjukat.
A klímaváltozásra épített „válság” nem egyéb, mint a forradalom és a kapitalizmus megdöntésének szükségességének alátámasztására használt ürügy.
Igen. A kapitalizmussal van a baj. A Népi Klímafelvonulás üzenete szerint a klímaváltozást a kapitalizmus okozza, aminek megállításához nem elegendő a kapitalizmus reformja; a bolygó megmentése lehetetlen a jelenlegi rendszeren belül, így azt teljesen új társadalmi és gazdasági rendszer kell, hogy felváltsa.
Egészen mostanáig a kapitalista rendszert a globális felmelegedés ürügyén támadók szándékosan homályosan fogalmaztak a probléma megoldásaként bevezetendő rendszer jellegét illetően. Az oaklandi eseményen azonban szétlibbent a függöny és megláthattuk a készülő rendszert, a kommunizmust, vagy a Marx meghatározása szerinti keményvonalas szocializmust.
Eleinte úgy tűnt, hogy csupán a környezetvédelem felkarolásáról van szó a kommunisták által, mostanra azonban elég egyértelművé vált, hogy a globális felmelegedéssel kapcsolatos félelemkeltés alapvető célja a kapitalizmus felszámolása volt. Ez vált láthatóvá a két megmozduláson.
Jöjjenek hát a gyanúból meggyőződést kovácsoló képek:

A bejáratnál a trockista/marxista Socialist Action standja fogadta az érkezőket
A bejáratnál a trockista/marxista Socialist Action standja fogadta az érkezőket
A csaknem száz éve alapított, marxista-leninista Amerikai Kommunista Párt
A csaknem száz éve alapított, marxista-leninista Amerikai Kommunista Párt
…and the Revolutionary Communist Party USA, a Maoist political cult devoted to overthrowing the United States in a total revolution.
A maoista politikai szektaként jellemezhető Amerikai Forradalmi Kommunista Párt teljes forradalmat akar az Egyesült Államokban
A pálmát valószínűleg az Öko-szocialista mozgalom viszi, ami a plakát szerint egy feminista, rasszizmus ellenes, ökológiai szocialista mozgalom
A pálmát valószínűleg az Öko-szocialista mozgalom viszi, ami a plakát szerint egy feminista, rasszizmus ellenes, ökológiai szocialista mozgalom
A Szocialista Munkás szervezet plakátja: A kapitalizmus megöli a bolygót – Harcolj a szocialista jövőért!
A Szocialista Munkásszervezet plakátja: A kapitalizmus megöli a bolygót – Harcolj a szocialista jövőért!
A Szocialista Alternatíva Párt standja
A Szocialista Alternatíva Párt standja
Az Amerikai Demokratikus Szocialisták békés átmenettel váltanának a kommunizmusra
Az Amerikai Demokratikus Szocialisták békés átmenettel váltanának a kommunizmusra
A Freedom Socialist egy kevésbé ismert szervezet, mindenestre magukénak tudhatják a socialism.com domain nevet. A kommunizmus radikális, feminista változatát hirdetik „Marx, Engels, lenin és Trockij élő hagyományát követve.”
A Freedom Socialist egy kevésbé ismert szervezet, mindenestre magukénak tudhatják a socialism.com domain nevet. A kommunizmus radikális, feminista változatát hirdetik „Marx, Engels, Lenin és Trockij élő hagyományát követve.”
További képek az eredeti posztban ITT
Forrás: pjmedia.com

Az olasz hatóságok lefoglalták egy orosz milliárdos befektetéseit

Hídfő.net | Arkagyij RotenbergArkagyij Rotenberg
A tegnapi nap folyamán olasz pénzügyi szervek lefoglalták Arkagyij Rotenberg orosz milliárdos olaszországi vagyontárgyait. A lefoglalásba beleesett négy villa Szardínia szigetén, egy hotel Rómában és Rotenberg ciprusi cége is érintett, a Rotenberg Olpon Investment Limited. A lefoglalt vagyon összértéke 30 millió euró, ami pont jól jön a pénzügyi gondokkal küzdő Olaszországnak.
Rotenberg szerint "Az USA és az EU szankciói csak utazási tilalomról szólnak. Ezek alapján az olasz hatóságoknak semmi jogalapjunk nincs elvenni a tulajdonomat. Ez ismét csak a nyugati államokban uralkodó abszurditást mutatja."
Arkagyij és Borisz Rotenberget az USA és az EU a hangzatos "Kelet-Ukrajna és a Krím félsziget destabilizációja illegális kapcsolatrendszeren keresztül." indokkal tette rá a szankciós listára. Nagyobb a valószínűsége, hogy a nyugat üdvöskéje, Ukrajna felforgatásában kulcserepet játszó ukrán milliárdos, Igor Kolomojszkij moszkvai vagyonának államosítására válaszolt az EU az olasz hatóságok igénybevételével.


http://www.hidfo.net/2014/09/23/az-olasz-hatosagok-lefoglaltak-egy-orosz-milliardos-befekteteseit

A Blackwater igazgatója szerint Obama tette tönkre az üzletüket

Hídfő.net | Erik Prince, Blackwater ügyvezetőErik Prince, Blackwater ügyvezető
Erik Prince, a Blackwater ügyvezető igazgatója szerint a cége hatásosan tudott volna küzdeni az Iszlám Állam ellen, megkímélve az USA költségvetését sok milliárd dolláros haditechnika bevetésétől. "Szégyen, hogy az Obama-adminisztráció tönkretette a régi cégemet ezzel a most folyó perrel, tekintettel, hogy meg tudtuk volna oldani ezt a problémát  nekik a földön, amerikai csapatok és légierő bevetése nélkül csak szerződésesekkel, akik szívesen mentek volna Irakba*. Ezek az emberek odamentek volna, elintézik amit kell, és kész, nem kell egy hosszasan elhúzódó politikai valamibe belemásznia az Egyesült Államoknak." - fejtete ki Prince.
A napokban Obama megkapta a szenátus jóváhagyását az 500 millió dolláros fegyverüzletre a szíriai -a CIA szerint "mérsékelt"- terroristákkal. Prince valószínűleg erre az összegre is gondolt, amikor azt mondta, hogy "olcsóbban" megoldották vola a problémát.
A Blackwater jelenleg 5 volt szerződéses ex-katonája készül bíróságra a cég ellen folyó kirakatper miatt. A Blackwater emberei 2007-ben ugyanis 17 iraki civlit öltek meg egy bevetésen a Nisor súgárúton, Bagdadban, az ügy csak hosszas nyomozás és médianyomás után került elő. A kirakatper kifejezést azért használjuk, mert a per ellenére az elnöki adminisztráció Barack Obama hivatalba lépése után összesen 500 millió dollárnyi megrendelést adott a Blacwaternek. A Blackwater-t Erik Prince hivatalosan eladta 2010-ben a Monsanto-nak, és átnevezték a céget Academi-re.
Erik Prince azóta Abu Dhabiban dologzik, és esküdözik, hogy többet nem vállal munkát az USA-nak. Ezt némileg megcáfolni látszik az a napvilágot látott kijelentése, miszerint "...a cég [Blackwater] segíthetett volna az ebola szituációban is, ha még meglenne a NOAAS McArthur nevü hajónk." A NOAAS McArthur hivatalosan egy térképészhajó, jelenleg az USA haditengerészeténél van állományban.
A Blackwater és a hozzá hasonló cégek szerepeiről a világ háborús gócaiban itt olvashat többet.
*Az eredeti interjúban "back in there" szerepel. USA katonai körökben a "back in there" illetve az "over there" kifejezések Irakra vonatkoznak.


http://www.hidfo.net/2014/09/23/blackwater-igazgatoja-szerint-obama-tette-tonkre-az-uzletuket

Algériai dzsihadisták az ISIS nevében raboltak embert

Hídfő.net | A Kalifátus Katonái és a francia túszA Kalifátus Katonái és a francia túsz
Egy al-Kaida kötődésű algír csoport elrabolt egy francia állampolgárt. A csoport a közzétett videóban követeli, hogy Párizs állítsa le a katonai akciókat az Iszlám Állam ellen, vagy a túszt kivégzik. Franciaország megerősítette az emberrablást és a túsz személyazonosságát.
A videóban a magukat a "Kalifátus Katonái"-nak nevező szervezet figyelmezteti Francois Hollande francia elnököt, hogy amennyiben nem állítja le a francia csapatokat akik az ISIS ellen készülődnek, a túszt lefejezik.
"Ez a fegyveres csoport azt mondta, hogy kérjem meg Önt, hogy ne avatkozzanak be Irakban. Túszként tartanak fogva, kérem elnök úr, tegyen meg mindent, hogy kikerülhessek ebből a helyzetből!" - kéri a túsz.
Hollande közölte, hogy "Mindent megteszünk a túsz kimentéséért, de egy terrorista csoport nem kényszerítheti Franciaországot a döntésének megmásítására."


http://www.hidfo.net/2014/09/23/algeriai-dzsihadistak-az-isis-neveben-raboltak-embert

Az amerikai terroristák külföldön és belföldön is "hasznosak"

Az amerikai média bevallása szerint is saját állampolgáraik vezetik az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. A korábban a terrorszervezet által kiadott videókon látható, angolul beszélő személy a CNN szerint amerikai állampolgár, és vezető pozíciót foglal el az ISIS-ben. A CNN szerint ezt a "következtetést" vonta le a CIA a lefolytatott "vizsgálatokból", további részleteket pedig a hangfelismerő szoftverrel végzett vizsgálat után adnak ki.
Csakhogy korábban Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó a sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy az amerikai titkosszolgálat szervezi az ISIS nevű terrorszervezetet. Így a CIA számára nyilvánvalóan nem szükséges semmiféle "vizsgálatot" lefolytatni annak megállapítására, hogy a terrorszervezetet valóban a saját embereik szervezik. Azonban az a vonatkozás figyelemre méltó, hogy az amerikai média szerint is amerikai állampolgárok vezetik a szíriai terrorszervezetet. A CIA minden bizonnyal "két legyet üt egy csapásra"; nem csak ürügyet kreáltak a katonai beavatkozásra Szíria területén, de most a CNN bejelentéseivel megalapozzák az amerikai állampolgárok korábbinál is alaposabb megfigyelését.
Hídfő.net | Amerikai állampolgárAmerikai állampolgár, külföldön
A CNN vélhetően amiatt terjeszti, hogy amerikai állampolgárok vezetnek külföldi terrorszervezeteket, hogy erre hivatkozva elfogadtassák a nagyközönséggel a hatóságok azon törekvését, hogy "kiszűrjék" a potenciális terroristákat, immár belföldön. Pontosabban, saját terroristáikra hivatkozva akarják alaposabb megfigyelés alá vonni saját állampolgáraikat, a hatóságoknak pedig kiterjedtebb jogköröket biztosítani az általános megfigyelésre vonatkozóan. Hiszen bármelyik amerikai lehet terrorista, ki tudja, hogy legközelebb nem egy közel-keleti országban fog-e lefejezni valakit az a személy, akit a kellő jogkörök hiánya miatt nem tudnak még belföldön "lekapcsolni".


http://www.hidfo.net/2014/09/23/az-amerikai-terroristak-kulfoldon-es-belfoldon-hasznosak

Kárpátalja mozdul!

Maradék – Ukrajna Donbasszal ellentétes fertályán – Kárpátalján is – élénkül a Nyalókakirály és udvartartásával szembeni lakossági undor.
309_ed7c2f47bf892547f386dcdc29185107
Az utóbbi napokban Ungváron és Munkácson ukrán szimbólumokat rongáltak meg, a técsői járásban pedig a Bustinoban lévő Kolomojszkij – féle “PrivatBanka” nyerőautomatára fújták rá festékkel: “Ki a fasisztákkal Kárpátaljáról!”
magyarok

Tegnap a Kárpátalja régióban több helyen is összesen több ezer ember tiltakozott a mozgósitás ellen, és szólitott fel azok elszabotálására. Több helyen is nők – anyák követelték vissza fiaikat – férjeiket Donbasszból.
A Magyarok Világkongresszusa szeptember 21 – én Budapesten Kárpátalja magyar, ruszin, román, és szlovák kissebbségeinek kérésére állásfoglalásban emelt szót Kárpátukrajna autonómiájának mielőbbi megteremtése mellett.
Tervek szerint a magyar parlamentben holnap vagy holnapután szintén téma lesz Kárpátukrajna autonómiatörekvésének támogatása, és 26 – án a magyar miniszterelnök hivatalosan is ellátogat Kárpátaljára. Információk szerint Orbán Viktor a látogatás során kérni fogja a kárpátaljai magyarok és ruszinok ATO – beli “felhasználásának” mellőzését, valamint az 1991 – es népszavazás határozatának végrehajtását. (Ezen a népszavazáson nagy többség Kárpátalja autonómijára szavazott!)
A Jobbik bejelentette, hogy europarlamenti képviselőik az Európai Parlamentben felvetik Kárpátukrajna autonómiájának kérdését…
(Forrás: http://nzpublic.info)

Oroszország megkezdte a végső gazdasági csapás kimérését a latorállamokra.

tározó
Azok az országok, amelyek amerikai sugallmazásra gazdasági agressziót követtk el Oroszország ellen – most megfizetnek a latormódszerért. Rubelban lesznek kénytelenek fizetni beteges hajlamaik miatt.
A “Gazprom Nyefty” a földgázt és a kőolajat ezen túl csak rubelért hajlandó eladni az Oroszországgal szemben gazdasági szankciókat kiforralt és bevezetett vásárlóinak. Ezzel párhuzamosan az ázsiai vásárlók kinai yüanban is fizethetnek a leszállított orosz földgázért és kőolajért.
Alekszandr Djukov a “Gazprom Nyefty” vezetője tegnap este a “Rosszija 24″ televiziós csatornában elmondta, hogy már szinte valamennyi ügyfelükkel megkötötték a kiegészitő megállapodásokat, amelyek egyébként bizonyos vonatkozásokban lehetővé teszik az euro – alapú elszámolást is, de csak átmeneti időtartamra.
Ezen túlmenően saját tőzsdét hoznak létre, az árak képzésére – rubelban és yüanban. Ez egyúttal segitené is a vásárolni szándékozókat, hogy orosz rubelhoz jussanak.
A Bal-Rad véleménye szerint nyilvánvaló, hogy ez a lépés akár már rövidebb távon is alapvető változásokat eredményezhet a világgazdaságban.
Ha pedig ehhez még azt is hozzáadjuk, hogy Oroszország a jövőben nem kíván a latorállamoktól – elsősorban is a főlator USA – tól államkötvényeket vásárolni, nyugodtan kijelenthetjük: MEGKEZDŐDÖTT A VISSZAVÁGÁS KORSZAKA!
A Nyugatnak orosz rubelra lesz égetően nagy szüksége! Hamarosan!


http://balrad.wordpress.com/2014/09/23/orosz-rubelt-vennenk-kinek-van-elado-orosz-rubelje/

A tűzszünetet csapataik erősítésére használják fel – Turcsinov és Avakov Mariupolban

13aa32946001

Ahol Turcsinov és Avakov megjelenik, – ott valami disznóság készül. Erről meg is bizonyosodhatunk az Unian Mariupolban készült tudósítása nyomán.

Alexandr Turcsinov az Ukrán Parlament elnöke és Arszen Avakov ukrán belügyminiszter az Azovi-tenger partján lévő Mariupolba látogatott.
1411406024-6811
Turcsinov találkozott a városban állomásozó katonai egységek vezetőivel, valamint a Nemzeti Gárda parancsnokaival is, akiknek kijelentette:
“A fegyverszünet minden óráját fel kell használnunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban megerősítsük Mariupol védelmét.
a9b270f80f7b
Majd végigjárta a folyamatos erősítés alatt álló védelmi vonalakat.
“Mariupol ukrán város és soha nem fogják ellenőrizni sem a terroristák, sem a szeparatisták, sem pedig az orosz hadsereg.” -
97a5745f1b7e

(Sajátságos szóhasználata arról árulkodott, hiába nézett körül alaposan mégsem tudta, hogy hol van. – Mariupolban, a Donyecki Népköztársaság, – Újoroszország területén – a szerk.)

Látogatása során találkozott a biztonsági erők tagjaival és vezetőivel is. Kifejtette:
“Mariupol a Krím-félsziget kulcsa. Mariupol az a hely, amelyet, ha valaki ellenőriz, akkor ellenőrzi az útvonalakat is a Krím-félsziget, –  Délkelet-Ukrajna és Oroszország között.”
Turcsinov határozott ígéretet tett a helyi védelmi erők képviselőinek, hogy beszél az elnöki kabinettel annak érdekében, hogy további jelentős technikai támogatást nyújtsanak a Mariupolban állomásozó (hódító- a szerk.) ukrán egységek számára a védelem megerősítése érdekében.
Megismételte: “Minden órát arra kell felhasználni a tűzszünet ideje alatt, hogy erősítsük a védelmet! Egészen addig a pontig, míg lehetőség van rá.”
Nehéz harcok várnak még tehát Mariupolban Újoroszország szabadságharcosaira, ha vissza akarják szerezni a hódító ukránoktól városukat. S az sem kétséges; ha az ukránok ismét elég erősnek érzik magukat, – újra támadni fognak.
avakov mariupol
Bal-Rad
Felhasznált források: Unian.net, – Крыса из нержавеющей стали



Donbassz tegnapi napja tűzszünetileg nagyon felemásra sikeredett.

2014_09_22
Nyalókakirály és udvartartása igyekszik minél több latorral és technikával megerősíteni Donbassz előtti pozícióit, mig a Népköztársaságok területén lévő latorerők szívesen kiszállnának már eddigi “fészkeikből”!
Az EBESZ mintegy 350 megfigyelője is lassan pozícióba helyezi magát, a népköztársasági erők pedig néznek és várnak.
Persze nem minden ponton volt ilyen “idilli” az állapot. A ma reggeli jelentések szerint a donyecki repülőtérnél azért megy a tüzérségi adok – kapok, az eddig megszokott eredménnyel. Popasznaja és Szcsasztyje térségében eléggé eldurvult a helyzet. Ezeken a helyeken meglehetősen komoly összecsapásokzajlottak még az éjszaka is.
A zsdanovkai katlan ma reggelre elnéptelenedett. Minden lator boldogan távozott – és szabadon! Információink szerint az itt körbezárt banditák szabályos ultimátumot intéztek parancsnokaikhoz: vagy ők nyírják ki tisztjeiket, vagy a népköztársaságiak mindnyájukat! Amit ők nagyon nem szeretnének. Így aztán a parancsnokok – nem nagy ellenkezésről tanúságot téve – engedtek banditáik “szelíd rábeszélésének”!
Nem így Gyjebalcsevonál, akol még mindig legalább nyolcezer valcmanista lator latolgat – egyelőre békében. A milíciák lassan már – már meg is vendégelik őket. Ez a horda pillanatnyilag senkitől és semmitől sem zavartatva békés tábori életet él. Kivéve az olhovatkai kolóniát, amely addig – addig feszelgett késő délutántól késő estig, míg a milícisták kénytelenek voltak őket egy kis dá – dá – ban részesíteni. A móresre tanítás eszköztárában aknavetők is játszottak. A fenyítés olyan jól sikerült, hogy a latorhorda az éjjel bejelentette: megadnák magukat. A további történésekről ma reggelig nincsenek értesüléseink.
A jelek szerint viszont a kijevi junta elszánta magát Mariupol bármi áron való megtartására. A Krim – felé vezető út stratégiai pontja létfontosságú számukra, nem is beszélve a kikötő miatti gazdasági fontosságáról.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/23/tuzszuneti-huzavona-donbasszban-van-is-nincs-is-tuzszunet/