Hídfő.net | Arkagyij RotenbergArkagyij Rotenberg
A tegnapi nap folyamán olasz pénzügyi szervek lefoglalták Arkagyij Rotenberg orosz milliárdos olaszországi vagyontárgyait. A lefoglalásba beleesett négy villa Szardínia szigetén, egy hotel Rómában és Rotenberg ciprusi cége is érintett, a Rotenberg Olpon Investment Limited. A lefoglalt vagyon összértéke 30 millió euró, ami pont jól jön a pénzügyi gondokkal küzdő Olaszországnak.
Rotenberg szerint "Az USA és az EU szankciói csak utazási tilalomról szólnak. Ezek alapján az olasz hatóságoknak semmi jogalapjunk nincs elvenni a tulajdonomat. Ez ismét csak a nyugati államokban uralkodó abszurditást mutatja."
Arkagyij és Borisz Rotenberget az USA és az EU a hangzatos "Kelet-Ukrajna és a Krím félsziget destabilizációja illegális kapcsolatrendszeren keresztül." indokkal tette rá a szankciós listára. Nagyobb a valószínűsége, hogy a nyugat üdvöskéje, Ukrajna felforgatásában kulcserepet játszó ukrán milliárdos, Igor Kolomojszkij moszkvai vagyonának államosítására válaszolt az EU az olasz hatóságok igénybevételével.


http://www.hidfo.net/2014/09/23/az-olasz-hatosagok-lefoglaltak-egy-orosz-milliardos-befekteteseit