Maradék – Ukrajna Donbasszal ellentétes fertályán – Kárpátalján is – élénkül a Nyalókakirály és udvartartásával szembeni lakossági undor.
309_ed7c2f47bf892547f386dcdc29185107
Az utóbbi napokban Ungváron és Munkácson ukrán szimbólumokat rongáltak meg, a técsői járásban pedig a Bustinoban lévő Kolomojszkij – féle “PrivatBanka” nyerőautomatára fújták rá festékkel: “Ki a fasisztákkal Kárpátaljáról!”
magyarok

Tegnap a Kárpátalja régióban több helyen is összesen több ezer ember tiltakozott a mozgósitás ellen, és szólitott fel azok elszabotálására. Több helyen is nők – anyák követelték vissza fiaikat – férjeiket Donbasszból.
A Magyarok Világkongresszusa szeptember 21 – én Budapesten Kárpátalja magyar, ruszin, román, és szlovák kissebbségeinek kérésére állásfoglalásban emelt szót Kárpátukrajna autonómiájának mielőbbi megteremtése mellett.
Tervek szerint a magyar parlamentben holnap vagy holnapután szintén téma lesz Kárpátukrajna autonómiatörekvésének támogatása, és 26 – án a magyar miniszterelnök hivatalosan is ellátogat Kárpátaljára. Információk szerint Orbán Viktor a látogatás során kérni fogja a kárpátaljai magyarok és ruszinok ATO – beli “felhasználásának” mellőzését, valamint az 1991 – es népszavazás határozatának végrehajtását. (Ezen a népszavazáson nagy többség Kárpátalja autonómijára szavazott!)
A Jobbik bejelentette, hogy europarlamenti képviselőik az Európai Parlamentben felvetik Kárpátukrajna autonómiájának kérdését…
(Forrás: http://nzpublic.info)