Ma nyitotta meg Ban Kimun ENSZ-főtitkára a nemzetközi klímacsúcsot New Yorkban. A tanácskozáson, amelynek célja, hogy nemzetközi együttműködéssel sikerüljön korlátozni a globális felmelegedést, Áder János köztársasági elnök is majd felszólal.Mi van, ha teljesen más célja van?
New Yorkban ma az állam- és kormányfők ültek össze, hogy megvitassák a klímakérdést. A gond csak az az atlantista egyhúron pendülő banda szerint, hogy pont a feltörekvő országok - BRICS csoport több tagja - nem képviseltetik magukat a tanácskozáson. Szerintük pedig pont a nem résztvevők közül Kina és India tehetné a legtöbbet, persze a megtalált aktuális bűnbakoknak téve szemrehányást, bár indoklás nélkül. De ez senkit sem zavart a körben. Oroszországot egyelőre nem piszkálják e tekintetben. Még!
A találkozó előtt demonstrálók árasztották el a Wall Streetet New Yorkban, arra emlékeztetnek, hogy a világ - azon belül Amerika - még mindig nem veszi elég komolyan a klímaváltozást.

Mit ad Isten, hogy éppen a klímacsúcsra időzítve jelentette be a világ egyik leggazdagabb családját képviselő Rockefeller-alap, hogy - klímavédelmi okokból - kiszáll a fosszilis, vagyis az ásvány alapú energiaiparból.
Vajon miért hagyja faképnél az eddigi világ legnagyobb üzletét? Lehet, hogy erre építik az új világrendet (mint például a Zeitgeist-ban)?
Képtalálat a következőre: „Valerie Rockefeller Wayne kép”
Valerie Rockefeller Wayne

Úgy gondoljuk - pálfordulnak Rockefellerék - most az energiahatékonyságba, az alternatív energiákba kell fektetni, gazdasági értelemben és erkölcsileg is ez a helyes döntés - mondta a Valerie Rockefeller Wayne, a dúsgazdag dinasztia feje. Ugye egy kissé átrendeződött a fosszilis gazdasági hatalom keleti irányba. Talán ezzel a bejelentéssel akarják kihúzni az oroszok lába alól a talajt, hiszen az ilyen bejelentések mindig jelentősen befolyásolják a részvények és a tőzsde alakulását, ami Oroszországot is érinti ebből a szempontból. Vagy mégis piszkálják az orosz medvét? Nemhiába, az üzlet az üzlet!
A lépés szükségességével természetesen egyetért az amerikai kormányzat is és meg is magyarázza (na nem erkölcsi és gazdasági szempontból): az idei volt a legforróbb augusztus a Földön, amióta csak feljegyzések vannak, a tudósok előrejelzései szerint az évszázad végéig egy méterrel nő a tengerszint, ez elég ahhoz, hogy New York területének ötödét elöntse a víz - mondta John Kerry külügyminiszter.

Áder János hangsúlyozta: az országoknak sürgősen és közösen kell lépniük. Arra az esetre, ha a katasztrófák mégis bekövetkeznek, arra egy nemzetközi alapot hozzanak létre. Ennek igazából akkor van értelme, ha legalább az Európai Unió teljességére kiterjed, ahol egy megfelelő matematikai képlet alapján megfelelő összeget összegyűjtve lehetőséget biztosítunk arra, hogy ha a katasztrófa mégis bekövetkezik, a károsult országok gyorsan, mindenféle bürokratikus eljárás nélkül kedvezményes hitelhez(!) vagy támogatáshoz jussanak, hogy minél hamarabb az újjáépítés megkezdődhessen és megtörténhessen- fogalmazott korábban az államfő. Tehát az adott országnak csak átmeneti segítség ez, mert kegyetlenül benyújtják a számlát utána, mint államadósság növelő tényező! Nemhiába, az üzlet az üzlet! Ami üzlet Amerikába, az üzlet Európában is!

Gölöncsér Miklós