2016. október 7., péntek

Nem volt kellő politikai akarat a CETA elgáncsolására

orban-viktor-hidfo-ru
Teljesen átláthatatlan és antidemokratikus módon működik az Európai Tanács, a kormánypártban pedig nem volt elég politikai akarat, hogy Brüsszelben elgáncsolja az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt. Átláthatóvá kell tenni a tanács működését, hogy a vezető politikusok ne tudják Brüsszelre hárítani a felelősséget.
A Zöld Válasz Egyesület környezetvédelmi szervezet közleményben reagált Kósa Lajos bejelentésére, miszerint a Fidesz felruházza Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök aláírásával kezdődjön meg a CETA ratifikációs szakasza. – írja az Alfahír. A Zöld Válasz szerint a kormány figyelmen kívül hagyta a visegrádi négyek agrárkamaráinak véleményét, mely az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezményt élesen elutasította. Mivel Kanada a világ legnagyobb GMO termelő országai közt van, ezáltal az Európai Uniót és Magyarországot eláraszthatják a GMO-fertőzött termékek.
A Jobbik-közeli híroldal azt írja, korábban a kormány annak lehetőségét is elmulasztotta, hogy a CETA-val létrejövő, a kizárólag a befektetők érdekeit szem előtt tartó vitarendezési mechanizmust az Európai Bíróságon támadja. A Zöld Válasz szerint ez az eset azt mutatja, hogy a kormánypártban nincs meg a kellő politikai akarat ahhoz, hogy szembeszegüljön az Európai Bizottság akaratával.
Az Európai Bizottság júliusban javasolta aláírásra a CETA egyezményét, ám már szeptemberben tényként kezelte az egyezmény ratifikálását, annak ellenére, hogy azt minden tagállam parlamentjei meg kell szavazzák előtte.
Az Európai Bizottság mindeddig megtehette, hogy egyszerűen átnéz a nemzeti kormányokon, mert a tagállamok e téren láthatóan nem mernek nyíltan szembeszegülni Brüsszel akaratával. Október 20-21-én az Európai Tanács ülésén az államfők, miniszterelnökök egyeztetnek majd az egyezményről. Ez az uniós testület azonban amellett, hogy teljesen átláthatatlanul működik, minden tekintetben antidemokratikus is. Nem véletlen, hogy a kormánypárt támogatandónak nevezi az egyezményt, hiszen ezen az októberi találkozón nagy valószínűséggel egyébként sem mernének ellent mondani – az Európai Tanács rendszerint konszenzussal hoz döntéseket, egy-egy ellenkező tagállamnak pedig nincs valós beleszólása, ehelyett birkamód alá kell írja, amiről a többség közt “konszenzus” kezd kialakulni.
Hogy mi a konszenzus? Amit a tagállamoktól elvár az Európai Bizottság.
Napokkal ezelőtt a Transparency International egy jelentése rámutatott, hogy az Európai Tanács döntéshozatali folyamata teljes titoktartás mellett működik, így a tagállamok csak egy nagyon hosszadalmas folyamat végén szerezhetnek tudomást arról, hogy vezetőik milyen döntést képviselnek a tanácsban. Ennek okán történhet meg, hogy miközben a tanácsban támogatnak egy döntést, saját országaikban úgy kommunikálják le mindezt, hogy Brüsszel kényszerít rájuk egy adott intézkedést.
A Council Transparency jelentése arra mutat rá, hogy ez a teljesen átláthatatlan döntéshozatali mechanizmus csak az emberek félrevezetésére alkalmas, a politikusok számára pedig lehetővé teszi a felelősség áthárítását. Ennek a gyakorlatnak a felszámolásához teljesen átláthatóvá kell tenni a tanácsban zajló szavazások minden vonatkozását; arra az esetre, hogy ha a kormány esetleg nem vétóz meg egy Magyarország számára kifejezetten káros megállapodást, arról a választók is azon nyomban tudomást szerezhessenek.

http://www.hidfo.ru/2016/10/nem-volt-kello-politikai-akarat-a-ceta-elgancsolasara/

A vég kezdete, ha népszavazás van

jean-claude-juncker-hidfo-ru
Úgy nem lehet kormányozni, hogy az emberek mindenféle szavazásokat akarnak tartani az őket érintő ügyekben – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Szerinte a kvótareferendum már a vég kezdete, a britekkel együtt megástuk az EU sírját.
Juncker egy párizsi konferencián felszólalva kijelentette, hogy Magyarország a migránsellenes politikával elutasítja az európai értékeket. Emellett azt mondta, ha Magyarország mellett más tagállamok is elutasítják a kötelező elosztási kvótát, az a “vég kezdetét” jelenti az Európai Unió számára. Ugyanis ők, a brüsszeli eurokraták nem tudnak úgy kormányozni, ha az emberek mindenféle népszavazásokkal zavarják őket.
“Ha minden alkalommal, valahányszor egy tagállam nem ért egyet egy döntéssel, népszavazást szervez, nem leszünk képesek kormányozni az Európai Uniót.”
Juncker azt követőn nyilatkozta ezt, hogy Orbán Viktor bejelentette; kezdeményezni fogja az alaptörvény módosítását, és az alkotmányban rögzítve lesz, hogy nem Brüsszel, hanem kizárólag Magyarország dönthet a migránsok csoportos letelepítése ügyében.
Jean-Claude Juncker láthatóan abban a súlyos tévedésben van, hogy az Európai Bizottságot valamiféle kormánynak gondolja, ami döntéseket hozhat a tagállamok feje felett. Csakhogy, még nem jött létre az Európai Egyesült Államok, mivel a tagállamok nem támogatják a létrehozását. Emiatt az Európai Bizottság nem több, mint senki által meg nem választott politikusok sokasága, akik saját elképzelésüket akarják ráerőltetni más országokra. Őket senki nem szavazta meg, a migránskvóták ellen viszont 3,3 millió magyar állampolgár adta le szavazatát.
Ugyanakkor az is kiderült, hogy Juncker szerint a magyar nép véleménynyilvánítása nagyobb katasztrófa az Európai Unió számára, mint az, hogy az EU történtében először egy tagállam ki akar lépni az unióból. A sikeres brit kilépési referendumot követően ugyanis a bizottság elnöke azt mondta, hogy “ez még nem a vég kezdete“. A magyar referendumról pedig már egyértelműen kijelentette; ez a vég kezdete az Európai Unió számára.


http://www.hidfo.ru/2016/10/a-veg-kezdete-ha-nepszavazas-van/

Gyurcsány kiszolgáltatná Magyarországot a Nyugatnak és a terroristáknak

gyurcsany-ferenc-hidfo-ru
A magyar terrorelhárítás felszámolását követeli Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció. Ugyanaz a politikai formáció, ami egyébként a magyar államiság felszámolását is nyíltan hirdeti, és egy nappal a megtörténte előtt tudott a budapesti robbantásról.
A Demokratikus Koalíció szóvivője épp az imént közölte pártja állásfoglalását, miszerint követelik, hogy a kormány oszlassa fel a Terrorelhárítási Központot. Gréczy Zsolt szerint
a hazai terrorelhárítás “veszélyt jelent a magyarokra és az Európai Unió többi polgárára is”.
A DK a napokban, Budapesten végrehajtott nyilvános terrorellenes gyakorlatot úgy jellemezte, hogy a TEK “színházi előadást rendez elképzelt terrortámadásokról a miniszterelnöknek”.
Magyarországon csak "előadás" - de máshol a valóságban is megtörténtek ehhez hasonló események.Magyarországon csak “előadás” – de máshol a valóságban is történnek ilyen tragédiák.
A radikális atlantista párt által képviselt nézetek ezzel kísértetiesen hasonlítanak arra a forgatókönyvre, amit támogatóik legutóbb Ukrajnában hajtottak végre. 2014-ben a kijevi EuroMajdan során úgy sikerült elmozdítaniuk a hatalomból a nyugati vezetőknek nem tetsző politikát folytató vezetőket, hogy civil szervezeteken keresztül utcai zavargásokat kezdtek, amit radikális jobboldali közösségek lefizetésével és alkotmányos puccsal kötöttek össze.
2014 január végén az ukrán kormánypárt több tagja is elmenekült az országból, miután felfegyverkezett radikálisok áthatoltak a parlament köré vont rendőrsorfalon, és behatoltak az országgyűlés épületébe. Akkor a relatív többségbe jutott ellenzék megszavazott egy törvényt a Berkut különleges rendőri erők feloszlatásáról. Mivel a rendőrség nem kapott és nem is kaphatott lőparancsot a külföldről irányított utcai harcok megfékezésére (fegyveres csoportok, tehát nem “békés tüntetők” ellen), az ellenzéki többség pedig feloszlatta a különleges rendőri erőket, az ország védtelen maradt a puccs idején.
A Berkut feloszlatásáról szóló rendeletet 2014. február 25-én írta alá a belügyminiszter. A puccs során egy radikális atlantista csoport jutott hatalomra, ami aláírta az Európai Unióval a társulási egyezményt, eladta az amerikai befektetőknek az ország atomerőműveit és a gáztározókat, majd a puccs során felhasznált radikális jobboldaliakat elküldte a frontra meghalni, hogy később ne legyen velük gondja.
A Demokratikus Koalíció egyébként alig egy héttel azután követeli a terrorelhárítás feloszlatását, hogy a párt vezetői már egy nappal a megtörténte előtt tudtak a budapesti robbantásról.
A párt korábban számos alkalommal egyértelművé tette, hogy támogatja az Európai Egyesült Államok létrehozását, ami átadná Magyarország nemzetállami jogköreit egy idegen hatalomnak – vagyis a magyar államiság formális felszámolását jelentené. A terrorellenes erők feloszlatásával ezúttal Magyarország stabilitását próbálják aláaknázni a radikális atlantisták.


http://www.hidfo.ru/2016/10/gyurcsany-kiszolgaltatna-magyarorszagot-a-nyugatnak-es-a-terroristaknak/