2014. november 8., szombat

Csecsen önkéntesek az ukrán konfliktusban - mindkét oldalon?

A Donyecki Népi Köztársaság védelmében harcoló csecsen önkéntesek felszámoltak egy iszlám terrorista sejtet Donyeck környékén, vezetőjüket pedig - Wahid Bamatgireeva, a Csecsenföldön is iszlám terrorista sejteket irányító hadurat - a helyszínen megölték. A milícia jelentése szerint ugyanaz az iszlám terrorista vezető, aki Csecsenföldön is nyugati pénzen szervezte az iszlám szeparatizmust, most a donyecki reptér védelmében vett részt és a kijevi atlantista kormány oldalán harcolt.
Tudható, hogy a délkeleti fronton csecsen önkéntesek is harcolnak, akik már a kezdetek óta részt vesznek az oroszok lakta térség felszabadításában. Ugyanis, miután jelentések érkeztek arról, hogy a Csecsenföldön is működő terrorszervezetek Kijev oldalán harcolnak az ukrán háborúban, tucatjával kezdtek érkezni az önkéntesek Donyeck védelmére.
Korábbi beszámolóik szerint az ukrán hadsereggel nem sok gondjuk akad, mert Donyeck környékén főként angol és német katonákkal kerülnek szembe. Az ukrán háború az első pillanattól kezdve egy nemzetközi háborús gócpont, a nyugati médiának már önmagában az az állítása is hazugság, hogy az ukrán háború egy lokális konfliktus. Nemrég napvilágra jutott azonban, hogy a kijevi kormány oldalán is harcolnak csecsen állampolgárok.
Volt csecsen muszlim szeparatisták, afgán veteránok az ukrán fronton
A nyugati média dezinformációs tevékenységének tudható be az is, amikor a "terrorellenes műveletben" részt vevő csecsen zsoldosokról beszélnek. Ezek az emberek egytől egyik nyugatról pénzelt szeparatista csoportok tagjai, zsoldosok, akik egyik háborús gócról a másikba utazva keresik a megélhetést, és annak az oldalán harcolnak, akitől újabb munkára számíthatnak. Korábban iszlám felkelők szerepét játszották el Csecsenföldön, amerikai zsoldban részt vettek az afgán háborúban, most a kijevi kormány "terrorelhárítóiként" működnek, - a külső forma változik, de a lényeg ugyanaz.
Ugyanakkor a zsoldosokkal ellentétben harcolnak csecsen fegyveresek a népfelkelők oldalán is, akik önkéntes alapon, Ramzan Kadirov csecsen elnök jóváhagyásával vesznek részt a térség védelmében, és fegyveres erővel támogatják Újoroszország megalapítását.


http://www.hidfo.net/2014/11/08/csecsen-onkentesek-az-ukran-konfliktusban-mindket-oldalon

Izrael üdvözli a szegedi zsinagóga felújításáról hozott kormánydöntést

Izrael üdvözli a magyar kormány döntését, hogy egymilliárd forintot szán a szegedi zsinagóga rekonstrukciójára - jelentette ki Ilan Mor Izrael budapesti nagykövete szombaton a csongrádi megyeszékhelyen.

A kormány döntése "jó befektetés a jövőbe" - mondta a diplomata a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A zsinagóga nemcsak vallási, hanem kulturális központ is - hangsúlyozta a nagykövet.

Az épület rekonstrukciója vallástól függetlenül minden szegedi és környékbeli számára előnyös - fogalmazott Ilan Mor és reményét fejezte ki, a felújítás felkelti az itt élők érdeklődését, hogy ellátogassanak a zsinagógába és megismerjék a zsidó vallást, hagyományokat és kultúrát.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára október végén jelentette be, egymilliárd forintot szán a kormány a szegedi zsinagóga felújítására, a közvetlen életveszély elhárításához szükséges 150 millió forint pedig akár egy héten belül folyósítható. A kormány felelősséget kíván vállalni a közös örökségnek tartott magyarországi zsinagógákért, ezért arra is nyitott, hogy a rekonstrukció állami beruházásként valósuljon meg - tudatta Latorcai Csaba.

A helyettes államtitkár akkor a Mazsihisz vezetésén belüli "súlyos válságnak" tulajdonította, hogy még nem született meg a felújítás indulásához szükséges döntés. Úgy fogalmazott, "a Mazsihiszen belül a vita jelen pillanatban arról folyik, hogy a holokauszt emlékév keretében rendelkezésre álló állami támogatást a Mazsihisz vagy a hozzá tartozó taghitközség kapja meg". Hozzátette: így megállapítható, hogy "a gyakorlatban holokauszt emlékévvel kapcsolatos bojkott véget ért".

Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke elmondta, szerencsés lenne, ha rekonstrukciót a zsinagógát 32 éve kezelő alapítvány koordinálhatná, de elfogadhatónak tartja azt is, ha a kormányzati forrást közvetlenül a Mazsihisz kapja meg, majd utalja át a civil szervezetnek. Hozzátette: bízik benne, hogy a közvetlen életveszély elhárításához szükséges munkák még a tél beköszönte előtt elkészülhetnek.

A 111 esztendős, Baumhorn Lipót tervezte épület Európa negyedik legnagyobb zsinagógája, a magyar szecesszió egyik meghatározó műemléke. Teljes felújítása a számítások szerint 2-2,2 milliárd forintba kerülne - tudatta Lednitzky András.
ATV

A venetoi függetlenségi mozgalom felszólította Rómát a kivonulásra

Alessio Morosin, a venetoi függetlenségi mozgalom vezetője pénteken felszólította az olasz hatóságokat, hogy vonuljanak ki a Veneto tartományból, amelynek mintegy 3,8 millió lakosa népszavazással rendelkezett függetlensége felől és az olasz hatóságokra mint megszálló erőre tekint.
Hídfő.net | Alessio Morosin
"Veneto független államként saját magát kormányozza - korábban úgy hívták, La Serenissima, egy szervezet, ami eltűnt a történelem folyamán és több mint 1100 éven át semmi köze nem volt Olaszországhoz. Az Olaszországhoz csatoltságunk alig több mint 148 éve semmi ehhez a történelmi időhöz képest." Morosin újból elmondta, hogy a Veneto régiót - a Velencei Köztársaságot - erőszakkal Olaszországhoz csatolva tartó Róma-Brüsszel tengely kizsákmányolja az egyébként gazdag ipari régiót, az ő kemény munkájukat kiszipolyozva segélyezi Olaszország déli tartományait, ahol az EU gazdaságpolitikájának köszönhetően egyre súlyosabb a helyzet.
A venetoi függetlenségi mozgalom számításai szerint a Rómától elszakadás drasztikusan javítaná az életkörülményeket a Veneto régióban, mivel a tartomány gazdaságát Róma adópolitikája csak hátráltatja. Morosin szerint az elszakadás esetén már a függetlenség első évében 12,2%-os lenne a gazdasági növekedés a Velencei Köztársaságban, ami minden feltörekvő országnál látványosabb fellendülést jelentene.
Márciusban a venetoi függetlenségi mozgalom a helyi önkormányzatok, vállalkozók és az Északi Liga párt szervezésében egy népszavazást tartott, ahol a mintegy 3,8 millió választásra jogosult lakos abszolút többsége részt vett a választáson, és 89%-uk a Rómától elszakadásra és a független Velencei Köztársaság kikiáltására szavazott.
A római hatóság illegitimnek nyilvánította a referendumot, Brüsszel szóra sem méltatta, az európai médiában pedig teljes médiacsendet rendeltek el az eseményről, mert a független Velencei Köztársaság kikiáltását szervező mozgalom nem csak Rómától függetlenedne, de kilépne az Európai Unióból, a NATO-ból, és Moszkvával fűzné szorosabbra a kapcsolatokat. A referendumot követően a római hatóságok letartóztatták a függetlenségi mozgalom vezetőit, az európai média pedig azóta is makacsul hallgat az egyetlen európai függetlenedési törekvésről, amely Brüsszel érdekeivel nem összeegyeztethető.


http://www.hidfo.net/2014/11/08/venetoi-fuggetlensegi-mozgalom-felszolitotta-romat-kivonulasra

Megemlékezések a NOSZF 97. évfordulóján

Tegnapra virradóan “akcióztak” egy kicsit a harkovi ellenállók.
Csugujeve vasútállomása melletti üzemanyagtárolóra lőttek ki egy RPG – t. Nagyszerű tűzijátékkal szórakoztatták a környék lakóit. Közleményük szerint ők így tisztelegnek november 7. a Nagy Októberi Szocialista Forradalom előtt, a 97. évforduló alkalmával. A dísztűzvész lángjai mintegy harminc méter magasan világítják a vidék éjszakáját, pazar látványt nyújtva a szemlélőknek.

A tisztelgés eléggé hosszúra sikeredett, hiszen november 8. délelőtt még javában égnek a ciszternák.
Izjumnál ugyancsak hasonló megfontolásokból repítették levegőbe Nyalókakirály ármádiájának lőszerlerakatát. Itt aztán már hangeffektek is játszottak, nem csak fények. Az előadás tegnap késő délután kezdődött. Az apropo ugyancsak november 7 – e méltó megünneplése. Amire viszont a szervezők sem gondoltak tán’ előzetesen, az a lerakatban nem is kis mennyiségben tárolt foszforgránátok hatása. Pazar látványban volt részük az izjumiaknak, akik tátott szájjal nézték az éjszakát nappallá varázsoló fehérfoszfor fáklyát. Kissé méretesre sikeredett, de emiatt inkább csak valcman latorjai nem örültek. Jelentések szerint ugyanis többen “behaltak” a látvány – tól – ba!
Harkovban komoly dulakodás alakult ki tegnap az ünneplők, és a jobbszektoros újfasiszták között, akik petárdákat dobáltak a felvonuló kommunisták közé. Azok meg morcosak lettek a dolog miatt. Ráadásul náluk kéznél volt néhány vörös zászló is, jó erős nyelekkel. Bizony szükség volt a rendőrökre.
nov71
Mint ahogyan Zaporizzsjában is. Ott is felvonultak ünnepelni, ám “valakik” ezt nem nézték jó szemmel. (Hárman közülük azóta kimondottan rossz szemmel néznek a világra.) Itt is a rendőrök teremtettek békét.
Odesszában meg egyenesen elejét vette a rendőrség az összetűzéseknek. Okulva a május másodikai tragédia féléves “évfordulójára” megemlékező “spontán” tüntetés tapasztalataiból (egy egykori vezérszervező fejét tették közszemlére Odesszában, amit felismerve a neonáci csürhe acsarogni kezdett, de…-közbelépett a policia) a kommunisták által meghirdetett vonulást betiltotta.
Melitopolban és Mariupolban, valamint nem kis meglepetésre Dnyepropetrovszkban is voltak megemlékező felvonulások, és nem voltak ellenakciók! Ugyanígy ment le a megemlékezés Nyikolajevban, és hát még Maradék – Ukrajna egyéb településein. Kisfalvakban – városokban egyaránt.
nov7
Megemlékező ünnepségeket tartottak természetesen Belorusszia – szerte is, de a legtöbb szovjet utódállamban is. Állami rendezés hiján mindenhol a kommunista pártok szervezésében.
Moszkvában pedig igazán megadták a módját az ünneplésnek. Igaz nem a NOSZF – ra emlékeztek hivatalosan, hanem az Ismeretlen Katona Napja néven bevezetett új ünnep keretében, (ami egyébként mindig november 7 – én esedékes) de hát a burkolt jelentőségével mindenki tisztában van. A külsőségeiben a donbasszi felszabadító háború szimbólumait viselő ünnepséget követően korhű viseletben és fegyverzetben parádézott hatezernél is tobb katona.
nov
Tegnap egész Oroszország – szerte (Vlagyivosztoktól – Kalinyingrádig, Murmanszktól – Szocsiig) a KPRF szervezésében – szó szerint – ünneplt a hatalmas ország. Lényege, hogy a SZOVJETUNIÓ jegyében zajlottak a megemlékezések.
nosz7 nosz1 nosz2 nosz3 nosz4 nosz5 nosz6Budapesten a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél a Munkáspárt koszorúzással tisztelgett a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóján
nosz8 nosz9 nosz10 nosz11 nosz12


http://balrad.wordpress.com/2014/11/08/megemlekezesek-a-noszf-97-evfordulojan/

MIÉRT TITKOS A ZSIDÓK LÉTSZÁMA NÁLUNK?



A címben föltett kérdésre a választ mi sem tudjuk, de addig is hivatalos adatoknak próbáltunk utána járni. Meg kell mondanunk, nem nagy sikerrel. Várjuk illetékesék válaszát arra, hogy a zsidóságot miért nem lehet megszámolni? A kérdés annál is fontosabb, hiszen a zsidó szervezetek – főleg az utóbbi időkben – hatalmas milliárdokat csaltak el állami és közpénzekből, amelyekről a sajtó mindig tájékoztatott, de a csalók, a lopók, a sikkasztók elleni jogi számonkérések rendre elmaradtak.
SEMMIT SEM TUDNI A ZSIDÓKRÓL?
„Nem lehet tudni, hogy az életbenmaradottak közül 1945. és az 1949. évi népszámlálás között hány személy hagyta el az országot, vándorolt ki, telepedett le egy másik országban. Nem ismert azoknak a száma, akik korában mint azt előbb jeleztük nem a trianoni Magyarország területén éltek. Nem ismert az időközben bekövetkezett asszimilációs folyamat (elsősorban vegyes házasságok révén) és nem lehet tudni, hogy mennyi azoknak a személyeknek a száma, akik koncentrációs táborokban, esetleg egyéb helyeken (főleg nyugaton) szabadultak fel, de nem tértek vissza Magyarországra.” (KSH közlönyből és címlapkép)
Ha a hivatalos adatok szerint semmit sem tudni a zsidókról (KSH szerint!), közvetlenül a háború utáni létszámukról, akkor milyen alapon követeltek ezek különböző bemondott, de teljesen alaptalan adatok alapján pénzköveteléseket a magyar államtól? Vajon tart-e nyilvántartást a KSH arról, hogy 1945-2014 között a zsidók hányszor kértek és kaptak kárpótlási összegeket a magyar államtól? Összesítették már ezeket az összegeket? Ha nem, akkor sürgősen összesítsék, mert a szándékosan csalásos alapon kicsikart pénzek visszajárnak a magyar államnak.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/mi%C3%A9rt-titkos-zsid%C3%B3k-l%C3%A9tsz%C3%A1ma-n%C3%A1lunk

Ukrán bolondok tüntettek Orbán kijelentései ellen

Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája rendezett demonstrációt Magyarország kijevi nagykövetsége előtt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök szerintük “Ukrajna-ellenes” kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen.
Vjacseszlav Rudenko, a megmozdulás egyik szervezője az MTI-nek elmondta: nemtetszésüknek kívánnak ily módon hangot adni amiatt, hogy a magyar miniszterelnök és kormánya folytatni kívánja az Ukrajnát elkerülő, orosz földgázt szállító vezeték megépítését. Tiltakoznak továbbá Orbán Viktor azon kijelentése ellen, miszerint Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából Ukrajna “potenciális veszélyforrás” lenne – tette hozzá. “Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg. Legyen intő példa Ukrajna esete: az országból elmenekült Viktor Janukovics volt elnök Moszkva-barát politikájának következményeit most az ukrán nép szenvedi meg” – fűzte hozzá.
A demonstráció résztvevői emlékeztették Magyarországot az 1956-os forradalomra. “A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek” – fogalmaztak petíciójukban, rámutatva arra, hogy most Ukrajna küzd függetlenségéért és területi egységéért Oroszországgal szemben.
A tüntetők a “Dicsőség Ukrajnának!” szokásos jelmondat mellett “Dicsőség a magyar népnek!” felkiáltással fejezték ki tiszteletüket Magyarország iránt. A demonstráció békésen, provokációk és rendbontások nélkül zajlott le. Szuromi Antal konzul átvette a tüntetők petícióját, ígéretet téve arra, hogy a külképviselet eljuttatja a magyar kormányhoz.
(MTI)

Bal-Rad komm: “…A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek…” – hát erre az emlékeztetésre bizony szükség is lenne minden nap. Hadd emlékezzenek a népek, hogy mit is adott a tankok nélküli, bankok hozta “demokrácia”!
Tavaszra az “Ukrán Népi Mozgalom” aktivistái is hasonlóképpen fogják látni, mint mi! Ha addig meg nem fagynak! (De hát a melegen tartásukról fog gondoskodni az USA – EU – NATO – latorszövetség által felbujtogatott és tákolgatott kijevi Helytartóság!

A NATO egész évi költségvetése sem lenne elég a Misztralok megvásárlására

Csütörtökön robbant be a hír a sajtóba, hogy az amerikai kongresszus arra kérte Jens Stoltenberg NATO főtitkárt, hogy vásárolja fel a Franciaország által Oroszországnak gyártott Misztral helikopterhordozó hajókat. A NATO kommentárja szerint Stoltenberg hivatalos ajánlatott tett a franciáknak a hajók megvásárlására.

Korábban - szeptemberben - az Egyesült Államok haditengerészetért felelős minisztere, Ray Mabus kijelentette, hogy Franciaország csak azért nem áll el a hajók Oroszországnak leszállításától, mert az gazdasági veszteséget, profitkiesést jelentene. A miniszter szerint a NATO-nak ezért magasabb ajánlatot kellene tennie, hogy a franciák ne Moszkvának adják el a hajókat. Akkor ugyan még nem formalizálták ezt az ajánlatot, de később Stoltenberg hivatalos felajánlást kellett tegyen Párizsnak.
Egy brüsszeli forrás szerint azonban nyugati szövetség nem tudja megvenni Franciaországtól az Oroszországnak szánt Misztral helikopterhordozókat, mivel arra a NATO egész 2014-es költségvetése sem lenne elég. "A teljes 2014-es költségvetés nem lenne erre elég, az mindössze a franciák által kifizetett büntetés felének kompenzálására lenne elegendő." A forrás szerint a NATO katonai és civil költségvetése 2014-ben összesen 1,6 milliárd dollár, miközben a Misztral hajók ki nem szállításáért (vagyis szerződésszegésért) fizetendő büntetés 3 milliárd dollár lenne.


http://www.hidfo.net/2014/11/08/nato-egesz-evi-koltsegvetese-sem-lenne-eleg-misztralok-megvasarlasara

Ózdra telepítenék a miskolci cigányokat

Az önkormányzati választás alkalmával botrányos, nyílt hatalmi visszaélést követett el a pártállam. Az érvényes és jogszerű választási eredményt, az előző, vesztes fideszes polgármester óvására a területi választási iroda megsemmisítette. Mindezt oly módon, hogy az állítólagos bizonyítékokat sem, sem az ózdiak, sem az általuk megválasztott polgármester nem láthatták.
Az azóta eltelt időben elképesztő lejárató kampány indult az ózdiak többségének rokonszenves, fiatal polgármester, Janiczak Dávid ellen. Párhuzamosan folyik a cigányok lázítása, megnyerése, megvásárlása, fenyegetése a vesztesek által.
Mi az oka ennek az elképesztően mélyre süllyedt hadjáratnak, mely már nem csak a Jobbik szimpatizánsainak, de minden jóérzésű embernek (még a korábbi Fidesz-szavazóknak is) a szemében visszatetszést kelt? (Azon túl, hogy presztízskérdés, és kellemetlen következményekkel jár a bukás!)
Nos, kiszivárgott információk szerint nagyon is komoly és konkrét oka lehet, hogy a hatalom foggal-körömmel, a saját szabályait is nyíltan felrúgva, a demokratikus jogokat lábbal tiporva, az emberek szabad és tudatos döntését semmibe véve harcol a város kézben tartásáért.
Nem véletlen ugyanis, hogy a közelmúltban akkor súlyt kaptak Ózdon a különböző cigány-projektek, kezdve a "cigánysátorral", folytatva ezt később annak elutasítása után is, más néven. A projektek egy átfogó "programot" szolgálnak, melynek lényege, hogy Ózdra és környékére koncentrálják az ország nagy városaiban "feleslegessé vált" cigányokat.
A megyeszékhellyel való aktív közreműködés gyümölcseként, jövő tavaszra ütemezve például a miskolci telepfelszámolás kapcsán "felszabaduló" "rejtett munkaerő-piaci tartalékot" kívánják Ózdra zsuppolni!
Ezért kell hát Ózdhoz foggal-körömmel ragaszkodni, mint "stratégia ponthoz"! A kérdés tehát: lesz-e etnikai hulladéklerakó Ózdon?
Raspotnik Viktor

Tűzszünet? Újra bombázzák Donyecket

Mára a minszki megállapodás szó szerint füstbe ment tervnek látszik. Megszámlálhatatlan helyen folynak összecsapások, az ukrán hadsereg több ponton igyekszik támadni.
Az elmúlt két nap csendesen indult, de a reggeli nyugalom után egyre több helyen durvult el a helyzet, és mára szinte az egész frontszakaszon állnak a harcok. A tűzszünetet, - már amennyire lehetett annak nevezni - az elmúlt napokban mindenhol az ukrán hadsereg szegte meg, és folytatott támadó hadmozdulatokat. Kiújult Donyeck városának lövetése rakétákkal és tüzérséggel, a családi házas területeket éppúgy, mint az ipari részeket, hidakat, gáz- vagy elektromos létesítményeket.
Szétlőtt lakóházak Donyeckben és környékén

A város körül nagyon megerősödött a drón és a tüzérségi felderítő tevékenység. Több ilyen egységet fogtak el vagy számoltak fel az elmúlt napokban.
Debalcevo környéke szintén csendes volt a reggel, de délutánra már az egész frontszakaszon álltak a harcok, jobbára kézi fegyverekkel. A harci érintkezések Debalcevotól keletre az első települések környékén zajlanak, kivétel a város északi felén, ahol a frontvonal a város szélén húzódik. A tenger közeli frontokon is kialakultak forró gócpontok.
Luganszk városa nagyjából csendesebb, a várostól nyugatra, továbbra is a Szeverodonyeck irányába haladó főútvonalon folynak rendkívül heves összecsapások. Mindkét oldal jelentett veszteségeket. Egy ukrán erő, átkelve a Donyeck folyón hídfőt akart létesíteni, de átkelés közben az egységet felszámolták. Egy tank, több jármű odaveszett, a halottak pontos száma nem ismert, több járművet személyzettel együtt lőttek ki.
A nov. 6-án visszavert támadás roncsai Andriivka település mellett:

http://www.hidfo.net/2014/11/08/tuzszunet-ujra-bombazzak-donyecket


Donbassz frontjairól mindenfelől éjszakai harcokról érkeztek jelentések, hevességük viszont eltérő.
Donyeck és környéke – elsősorban is Gorlovka – az összecsapások fő helyszíne.
romi1romi2romi3Donyeck “Kujbisev” kerületének részletei
romi5romi4Gorlovka sem “irigykedhet” Donyeckre
Jellemzői inkább a népköztársasági erők támadó kedvét jelzik, és a valcmanisták defenzív magatartását. Ez pedig azt jelenti, hogy a milicisták a tüzérséget kombinálják a rohamcsapatok bevetésével, míg Nyalókakirály hordájának ténykedése jobbára csak a latortüzérség szorgoskodására korlátozódik. Így aztán a 48. órához közelitve a “60 órás terv” kivitelezése füstbe menni látszik.
Kiváltképp úgy, hogy a népköztársasági erők csoportjai sikeresen megvetették lábukat Avgyejevkában és Peszkiben.
Mára virradóan Peszkiben voltak utcai összecsapások, amelyek javarészt inkább a rettegő, és minden árnyékban milicistát látó valcmanisták össze – vissza lövöldözését jelentette. Ami nem ebbe a kategóriába tartozik, ott a milicisták lőttek – és találtak. De ott általában nem volt visszalövés.
Mariupol repülőterére is rendesen bevették magukat a milicisták. Heves nagy csata nincs, de folyamatosan lövöldöznek egymás felé a felek.
A kleti és északi külvárosra ugyanez jellemző! Egész éjjel nem hagyták egymást aludni a milicisták és a latrok.
Az EBESZ tegnap este hozta nyilvánosságra a donyecki – két gyermek halálát okozó – iskolalövésről szóló jelentését.
Eszerint a gránát északnyugati irányból, magas ívben érkezett. Márbedig a lövés irányában csak valcmanista tüzérség volt – van.

A jelentés a ballisztikai szakértői vélemény mellett azt is megállapította a becapódás helyszínén begyűjtött repeszmaradványokból, hogy a gránát – amit 152mm – es tarackból lőttek ki – új típusú repeszgránát volt. Az EBESZ jelentés kitér arra is, hogy ilyen típusú lövedéket a miliciák – tudtukkal – nem használnak, viszont fellelhető a Nemzeti Gárda arzenáljában.
rep1 rep2 rep3



http://balrad.wordpress.com/2014/11/08/ujoroszorszagi-helyzetkep/