Az önkormányzati választás alkalmával botrányos, nyílt hatalmi visszaélést követett el a pártállam. Az érvényes és jogszerű választási eredményt, az előző, vesztes fideszes polgármester óvására a területi választási iroda megsemmisítette. Mindezt oly módon, hogy az állítólagos bizonyítékokat sem, sem az ózdiak, sem az általuk megválasztott polgármester nem láthatták.
Az azóta eltelt időben elképesztő lejárató kampány indult az ózdiak többségének rokonszenves, fiatal polgármester, Janiczak Dávid ellen. Párhuzamosan folyik a cigányok lázítása, megnyerése, megvásárlása, fenyegetése a vesztesek által.
Mi az oka ennek az elképesztően mélyre süllyedt hadjáratnak, mely már nem csak a Jobbik szimpatizánsainak, de minden jóérzésű embernek (még a korábbi Fidesz-szavazóknak is) a szemében visszatetszést kelt? (Azon túl, hogy presztízskérdés, és kellemetlen következményekkel jár a bukás!)
Nos, kiszivárgott információk szerint nagyon is komoly és konkrét oka lehet, hogy a hatalom foggal-körömmel, a saját szabályait is nyíltan felrúgva, a demokratikus jogokat lábbal tiporva, az emberek szabad és tudatos döntését semmibe véve harcol a város kézben tartásáért.
Nem véletlen ugyanis, hogy a közelmúltban akkor súlyt kaptak Ózdon a különböző cigány-projektek, kezdve a "cigánysátorral", folytatva ezt később annak elutasítása után is, más néven. A projektek egy átfogó "programot" szolgálnak, melynek lényege, hogy Ózdra és környékére koncentrálják az ország nagy városaiban "feleslegessé vált" cigányokat.
A megyeszékhellyel való aktív közreműködés gyümölcseként, jövő tavaszra ütemezve például a miskolci telepfelszámolás kapcsán "felszabaduló" "rejtett munkaerő-piaci tartalékot" kívánják Ózdra zsuppolni!
Ezért kell hát Ózdhoz foggal-körömmel ragaszkodni, mint "stratégia ponthoz"! A kérdés tehát: lesz-e etnikai hulladéklerakó Ózdon?
Raspotnik Viktor