2014. október 11., szombat

Kommentár nélkül: Meghalt az alcsúti juhász, elgázolták az Együtt jelöltjét

Váradi Andrást Alcsút határában ütötte el egy autó, amikor a saját kocsijáról lecsúszó létráért sétált vissza. A polgármesterjelöltet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt a rendőrségtől, hogy Váradi elhunyt a székesfehérvári kórházban.

Szombat este nyolc órakor gázoltak el egy férfit Alcsútdoboz határában egy külföldi rendszámú gépkocsi – a rendőrség honlapján csak ennyit közölt. A hvg.hu információi szerint az elgázolt férfi az Együtt polgármesterjelöltje, akit mindenki csak a Mészáros Lőrinccel tengelyt akasztó alcsúti juhászként ismer. Noha a rendőrség adatvédelmi okokra hivatkozva nem árulhatta el, ki az áldozat, a hvg.hu kérdésére annyit közölt a Fejér megyei rendőrfőkapitányság, hogy a gondos egészségügyi ellátás ellenére 22.20-perckor életét vesztette az áldozat.
Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője elmondta a hvg.hu-nak, hogy beszélt Váradi András feleségével, aki a következőről értesítette: Váradi a saját autójával járt bent Alcsútdobozon választási plakátokat ragasztani. Horváth úgy tudja, amikor ment haza a tanyára, Göböljárásra, a félúton lévő golfpálya közelében lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt, hogy visszamenjen érte. Ekkor gázolta el egy külföldi rendszámú autó. Horváth és Pápai többször hangsúlyozták, nem direkt gázolták el Váradit, nem cserbenhagyásos gázolásról van szó. A rendőrség annyit mondott a hvg.hu-nak, hogy Alcsút külterületén gázolt el egy férfit egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár egy osztrák rendszámú autóval.
A helyszínelés még szombat éjjel 11 óra körül is tartott.
Váradi András többször szervezett tüntetést a felcsúti polgármester ellen, miután Mészáros Lőrinc ki akarta tiltani azokról a földekről, ahol a birkáit tartotta. Mészáros ugyanis megvette azt a birtokközpontot, amelynek egy kisebb részét Váradi is használta, ott tartotta a birkáit. Orbán Viktor barátjával hosszú ideje háborúztak, idén májusban első fokon pert is nyert ellene. Váradi azért perelte be a Mészáros tulajdonába tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft-t, mert állítása szerint a felcsúti polgármester két embere ellopta a trágyáját, amit aztán beledolgoztak a milliárdos főnökük földjébe.
De nemcsak ezért pereskedett, hanem azért is, mert magának követelte azt a területet Mészárostól, ahol korábban a birkáit tartotta. Csakhogy ez a per megakasztotta a hirtelen gazdaggá vált polgármester nagy terveit: így nem tudta megvenni az újabb földeket, ahhoz ugyanis hitelre lett volna szüksége. A banknak viszont a per miatt várnia kellett a sorára.
Az Együtt júliusban jelentette be, hogy támogatják Váradi jelöltségét, másnapra viszont maradék földjét is letarolták.
(HVG)

A következő gazdasági válságot a kiberbűnözők indítják majd

worst_cyber_attacks_thumb_550xIdőkjelei: Úgy tűnik gyújtózsinórból nincs hiány. Most már csak az a kérdés, hogy melyiket fogják bevetni a világméretű káosz elindításhoz, hogy a régi rendszer hamvaiból felemelkedhessen az Új Világrend, amelynek élére idővel az Antikrisztus áll majd.
„És ennek helyébe egy útálatos áll, a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.” – Dániel 11:21

A következő globális pénzügyi válságot kiberbűnözők indítják majd el, egy jelentős bank „eltűnését” eredményezve, állítja Nagy-Britannia egyik pénzügyi vezetője.
Mark Boleat, a londoni City irányelvi vezetője szerint a kiberbűnözők „meg fogják semmisíteni a banki nyilvántartásokat és megváltoztatják az emberek számláin lévő pénzek összegét,” ami neutronbombaként rázza majd meg a pénzrendszert.
Az emberek arra ébrednek, hogy a megtakarításaik eltűntek, a nyilvántartásokat törölték vagy a szolgáltatásbénító támadások miatt nem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, nyilatozta Mr. Boleat a Sunday Telegraph-nak. A támadás tulajdonképpen teljesen megbénítaná a pénzrendszert és a célba vett bankot működésképtelenné tenné.
„Egy bank eltűnik – egy nemzeti bank.” – mondja Boleat.
Mr Boleat elmondta, hogy a londoni rendőrség „egy hatalmas földalatti gazdaságot és rendszert tárt fel,” ami képes lenne egy ilyen manipulációra. Figyelmeztetett, hogy a pénzintézeteknek fokozottan kell ügyelniük és komoly befektetéseket eszközölniük ügyfeleik online biztonsága érdekében.
„Manapság bármire fel lehet bérelni embereket. Vannak kiberbűnözők, akik, ha arra kérik fel őket, betörnek a rendszerbe.”
A drámai figyelmeztetés egy egész sorozat virtuális behatolás után érkezett. Hasonló figyelmeztetéseket hallhattunk Benjamin Lawsky-tól, az Egyesült Államok egy befolyásos pénzügyi szervének vezetőjétől is.
Mr. Lawsky, a New York-i pénzügyi szolgáltatások felügyeletének főfelügyelője, a múlt hónapban azt mondta, hogy csupán „idő kérdése”, hogy mikor éri egy „Armageddon jellegű” kibertámadás a globális pénzrendszert.
A helyzetet a New Yorki-i World Trade Center ellen elkövetett támadáshoz hasonlította, aminek hatására az egész világon megingott a pénzügyi bizalom és a kiberbiztonság védelmét támogató befektetéseket sürgetett.
Több komoly intézmény vált kibertámadás áldozatává mostanában. Ezek közül talán a legaggasztóbbnak a JP Morgan, az Egyesült Államok legnagyobb bankja elleni múlt havi kibertámadás tekinthető, amely során 76 millió háztartás és 7 millió kisvállalkozás adataihoz fértek hozzá.
A hekkerek az amerikai lakosság több mint egynegyedének adataihoz nyertek hozzáférést a júniusi támadás során, beleértve neveket, telefonszámokat és email címeket. Az eset legalább hat amerikai pénzintézetet érintett. Egyelőre úgy tűnik, hogy pénzt nem loptak, de az illetékeseket aggasztja, hogy a bűnözőknek sikerült hozzáférniük az adatokhoz.

Forrás: Telegraph.co.uk

Bűvöletben: Az okostelefon és a fiatalok

Naponta átlagosan három órát töltenek okostelefonjaik használatával a fiatalok egy bonni kutatócsoport vizsgálata szerint. A telefont leginkább használó korosztályba, a 17-23 évesek közé tartozó ötszáz telefonhasználó aktivitását vizsgálták német kutatók.


Naponta 135 alkalommal használták telefonjaikat a fiatalok. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos napon, amelyen 16 órát töltöttek ébren, minden 7,5. percben használták az okostelefont – mondta el a Bonni Egyetem informatikaprofesszora.
Az eredményeket a kutatók egy saját fejlesztésű applikáció, a Menthal révén szerezték. Ennek letöltésével a felhasználók saját tevékenységeiket monitorozhatják. Néhány hónap alatt 150 ezren töltötték le és kezdték használni az alkalmazást. Közülük szúrópróbaszerűen, egyelőre nem reprezentatív módon választottak ki 500 használót.
Egy korábbi próbatanulmány viszonylag jobb eredményekre jutott: aszerint egy átlagos felhasználó minden 12. percben nyúl a telefonjához, így naponta 80 alkalommal aktivizálja a készüléket. Szerintük a legtöbbször a Facebookot és a Whattsapp nevű csevegőprogramot használták a kutatásban vizsgáltak. Ez az újabb lesújtó eredmény azt mutatja meg valójában, hogy a magányból fakadó unalom milyen módon gyötri a fiatalokat az egész nap. Virtuális társadalmat hoztak létre általuk!

Bíró Dalma

Az USA hatályon kívül helyezi a személységi jogokat, - erőszakkal beoltanak mindenkit ebola ellen

Dan Malloy, az Egyesült Államok Connecticut tagállamának kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett ki az ebola-járvánnyal kapcsolatos médiahisztériára alapozva. A személységi jogokat hatályon kívül helyezték és a rendkívüli járványügyi helyzetre hivatkozva a kormány fenntartja a lehetőséget arra, hogy erőszakkal elkülönítsen és beoltasson bármely személyt, aki feltételezhetően ebola-fertőzött. Ugyan Connecticut államban még egyetlen ebolás esetet sem regisztráltak, az új rendeleti kormányzás lehetővé teszi a kormány számára, hogy elrendelje a lakosság kényszerítését a vakcina használatára. Ezzel gyakorlatilag minden szabadságjogot hatályon kívül helyeztek, a kormány a karhatalom bevetésével, erőszakkal adhatja be az oltást az embereknek.
A rendelkezés gyakorlatilag teljhatalmat ad a közegészségügyi biztos kezébe a karhatalom bevetésére vonatkozóan. Abban az esetben, ha a kormány szerint valaki ebola vírussal fertőzött, a szövetségi törvény lehetővé teszi az azonnali letartóztatását és karanténba helyezését "annyi időre, és olyan eszközzel, amennyire és amivel szükséges." A rendelet azt is lehetővé teszi az egészségügyi biztos számára, hogy karanténba helyezze azokat az amerikaiakat, akik a fertőzés kockázatának vannak kitéve. A járvány ideje alatt a kormány bárkit rákényszeríthet arra, hogy saját otthonában maradjon, erőszakkal beviheti elkülönített létesítményekbe, menekülttáborba vagy bármely katonai létesítménybe. A kormány felhatalmazta magát arra, hogy erőszakkal orvosi kezelésre kényszerítsen mindenkit, akiről előtte bejelenti, hogy szerinte a gyógykezelés szükséges.
Ez magában foglalja az oltás erőszakos beadását, ebola fertőzöttség esetén a gyógyszer beadását, és a kényszerített vérvételt.
A Közegészségügyi Biztos elrendelheti egészséges közösségek, teljes városok vagy tetszőlegesen kijelölt régiók karantén alá vonását pusztán abból a célból, hogy megfigyeljék, megbetegednek-e az emberek.
A rendelet azt is lehetővé teszi, hogy a Közegészségügyi Biztos saját belátása szerint tömeges beoltatást rendeljen el, amihez igénybe veheti a karhatalmi erőket. Az amerikai kormány már régóta készülhet erre a helyzetre. 2013 februárjában általános felháborodást váltott ki, hogy a rendőri állományt és belbiztonsági erőket ahhoz szoktatja a kormány, hogy civil - nem-bűnöző - célpontra lőjenek. A 2013 februárjában a Nemzet Biztonsági Hivatal, és a Department of Homeland Security által használatba vett céltáblák a következők voltak:
NMH-1:
Várandós anya a leendő babáját védi pisztollyal a kézben egy gyerekszobában.
NMH-2:
Idős férfi kint van a mezőn, betakarítás, aratás közben védi a gabonáját. Tipikus "farmer", földműves, amerikai paraszt, baseball sapkában, tisztán és normálisan öltözve, egy dupla csövű sörétes puska a kezében.
NMH-3:
Idős, vagy öreg ember a nappali szobájában, háttérben egy gazdag könyvgyűjtemény.
NMH-4:
Középkorú, vagy idős asszony a konyhában, pisztollyal a kézben védi magát. Egy asszony, aki a háztartást vezeti, családját védi, gyerekeit már felnevelte, vigyázhat az unokákra, beteg férjére.
NMH-5:
"Ellenséges anya ", egy játszótéren kislányával, hintával és egy kisfiúval a háttérben. Vagy éppen kistestvéreire vigyázó idősebb nővér, aki nem akarja a vakcinát.
NMH-6:
Fiatal lány útban az iskolába, iskolatáska-hátizsák a vállán, pisztollyal a kézben védi magát a rendőrrel szemben, aki be akarja oltani.
NMH-7:
Egy kisfiú, öt-hat éves forma, kezében egy pisztoly, hátul az udvarban.
A belbiztonsági erők évek óta készülnek arra, hogy magánterületen nem bűnözőkre, hanem önvédelmi jogukkal élő civilekre nyissanak tüzet. Ezt a gyakorlatot akkor kezdték meg az amerikai hatóságok, amikor még szó sem volt ebola járványról, vagyis a nyugati országokban az ebola járványra hivatkozva valami olyan történik, aminek köze nincs a közegészségügyi helyzethez, mindez csak hivatkozási alap a maradék szabadságjogok felszámolására. Mivel a Közegészségügyi Biztos elrendelheti az erőszakos beoltatást, mindenki, aki nem akarja a hatóság által beinjekciózott mérget elfogadni, potenciális céltábla, akit a rendőrök elhurcolhatnak, ha fegyverrel ellenáll, akkor pedig a saját otthonában agyonlövik. A demokrácia és emberi jogok fellegvárában.


http://www.hidfo.net/2014/10/11/az-usa-hatalyon-kivul-helyezi-szemelysegi-jogokat

Vihar előtti csend a délkeleti fronton

A helyzet továbbra is feszült, a fegyvernyugvást továbbra is rendszeresen megsértik a délkeleti ukrán fronton. Luganszk városát többször érte tüzérségi támadás, Donyecket szintén az utóbbi napokban. A donyecki reptér egésze a milícia kezére került, kivéve a régi terminál és a bunker épületét. A régi bunker épületéből nyílik a reptér alatti bunkerrendszer, ami állítólag 65 kilométer hosszúságú, és több kijárata van. A milícia most a kijáratokat kutatja fel volt reptéri dolgozók segítségével, és a megtalált kijáratokra betont öntenek. A donyecki fegyveres erők egységei megpróbáltak tárgyalni a zsoldosokkal, de a tárgyalásra vállakozó fiatal nőt a kocsiból kiszállva lelőtték. Azóta nincs lehetőség a tárgyalásra, a harc a végsőkig fog folyni. Debalcevóból MLRS rakétákkal lőtték a környező falvakat, amelyek a DNK hadseregének kezén vannak. A délután 14.oo-kor kezdődő rakétacsapásokban egy civil meghalt, több házat leromboltak.
A fegyverszünet megsértését megszegő tüzérségi tűzön kívül most viszonylag nyugodt volt az éjszaka. Elszórt lövöldözések voltak több határtelepülésen. Mostanra azonban biztosra vehető, hogy az ukrán fél hatalmas veszteségei ellenére támadásra rendezkedik be. Debalcevó mára egy hatalmas fegyverraktárrá vált, felkészülve arra, hogy ha újrakezdődnek a harcok, akkor a hadsereg napokon belül lezárja a városba vezető főutat, és katlanba zárja a várost. Elhúzódó helységharcra rendezkednek be. Az orosz harccsoportok nehéztüzérséget állítottak Debalcevóval szembe, és valószínűleg itt fogják bevetni a zsákmányolt nagy erejű rakétákat is. Hasonlóan nagy mennyiségű utánpótlást halmoznak fel Donyecktől északra pár településen. A különleges egységek ezeket a szállítmányokat támadják, az elmúlt éjjel egy konvojt megsemmisítettek. Folytatódik a haderő felhalmozása Harkov mellett is.
A nyugat láthatóan a háború folytatására kényszerül. Nincs más lehetősége, - ha ugyanis nem folytatja a harcokat, és valóban új választások lesznek Ukrajnában, akkor abban az oroszok által támogatott pártnak lesz többsége szavazata. Ha pedig találnak egy oroszbarát ukrán erőt, és az ukrán nép megfelelő garanciákat kap a kereskedelmi kapcsolatok újraindítására, a nyugat elvesztheti egész Ukrajnát a saját demokratikus csapdáján keresztül.
Miközben az ukrán Nemzeti Gárda és Jobb Szektor alakulatok rendszeresen hajanak végre kihágásokat a civil lakosság ellen (és ezek rendre büntetlenül maradnak), a másik oldalon harcoló kozák önkéntesek Antracit városban nyilvános korbácsolással büntették saját bajtársaikat, akik valamilyen kihágást követtek el. Akik valamit eltulajdonítottak, önkényesen jártak el, vagy valamilyen jellegű erőszakot követtek el, nyilvánosan megkorbácsolták. Volt, aki 2 korbácsütést kapott, de volt aki húszat. A korbácsolás végén vodkát öntöttek a megbüntetett hátára. A büntetés lényege a megszégyenítés volt, ahol a nézősereg és a csapattársak együtt számolták rájuk a büntetést. A büntetés előtt a végrehajtók nyilvánosan megkérdezték, hogy tisztában van-e azzal, hogy hibázott és büntetést kap érte. A büntetés után mindenkit bajtársként megöleltek és visszaállhatott a sorba. Végére még egy kis tréfa is befért, amiben két bajtársat kirendeltek büntetésre, akik szó nélkül neki is vetkőztek a korbácsolásnak, mire a parancsnok megölelte őket, és megdicsérte a kiemelkedően kiváló helytállásért. Ez a fajta büntetés a kozákok között hagyomány, ami erősíti a közösségi összetartozást és fegyelmet.


http://www.hidfo.net/2014/10/11/vihar-elotti-csend-delkeleti-fronton

A hírek hamisítása - Ismert német újságíró vallomása

Dr. Udo Ulfkotte, ismert német újságíró és szerző megelégelte, és felfedi, hogy számos jelentős újságban a hírszerző ügynökségek írják a cikkeket, kémként beépítve az újságírókat, meghamisítva az eseményeket.




Nyilvánosság elé állt egy a CIA által beszervezett újságíró

Nyilvánosság elé állt egy a CIA által beszervezett újságíró

Udo Ulfkotte német újságíró és szerkesztő elmondása szerint arra kényszerítették, hogy a titkosszolgálatok ügynökei által összeállított munkákat publikálja a saját nevével. Ellenkező esetre azzal fenyegették meg, hogy azonnal elveszíti az állását.
Ulfkotte a Russia Today és Russia Insider orosz sajtóorgánumoknak adott interjút, melyben kifejtette, hogy a CIA és a német titkosszolgálat írta azokat a cikkeket, melyeket publikálnia kellett, vagyis újságírói tevékenysége gyakran arra korlátozódott, hogy a nevét és arcát adja valamihez, amit nem ő hozott össze. "Egy nap a BND (német titkosszolgálat) megkeresett a Frankfurter Allgemeine frankfurti irodájában, a saját szobámban, azt akarták, hogy írjak egy cikket Líbiáról és Muammar Kadhafi ezredesről. Minden titkos információt megadtak a témára vonatkozóan, csak annyit akartak, hogy az én nevemmel menjen ki a cikk." Ulfkotte az interjúban elmondta, hogy "a cikk arról szólt, hogy Kadhafi titokban vegyi fegyver gyárat épít. Két nappal később a történet világszerte nyomtatásban volt."
Ulfkotte elmondása szerint ez bevett gyakorlat kollégái körében is, mindannyian elárulják az embereket, nem csak Németországban, de egész Európában így működik a média. "25 évig voltam újságíró és arra képeztek, hogy hazudjak, eláruljak, ne mondjam el az igazságot a nyilvánosságnak."
Hídfő.net | Udo UlfkotteUdo Ulfkotte
Az újságíró elmondása szerint az amerikaiak rendszeresen arra kényszerítették, hogy ne az igazságot írja meg. "Meghívott az Egyesült Államok Német Marshall Alapja, hogy utazzak az Egyesült Államokba. Ők állták minden költségemet, és olyan amerikaiakkal hoztak össze, akikről ők akarták, hogy találkozzak velük. Végül becsületéremmel Oklahoma állampolgára lettem csak amiatt, mert Amerika-barát módon írtam a CIA támogatásával. Számtalan alkalommal segítettem nekik. Utólag már szégyellem az egészet."
Ulfkotte kifejtette, hogy ez bevett gyakorlat az európai médiában. "A legtöbb újságíró azt állítja, hogy újságíró, és talán egyesek azok is, de sokan járnak úgy, ahogy én az elmúlt években, és "nem-hivatalosan" működnek. Azt jelenti, hogy ők a titkosszolgálatoknak dolgoznak. Segítenek a szolgálatoknak, ha azok megjelennek és felkérést adnak egy konkrét ügyben, de hivatalos értelemben nem ügynökök, mert nem állnak az alkalmazásukban."
A nagyobb médiavállalatoktól keresnek meg újságírókat. A titkosszolgálatokkal fennálló kapcsolat rendszerint barátsággal kezdődik. "Az egódra dolgoznak rá, barátság útján elérik, hogy fontosnak érezd magad. Aztán egy napon megkérdeznek, megtennél-e egy szívességet."
Ulfkotte nyilvánosság elé lépése eddig is nyilvánvaló dolgokat hozott nyilvánosságra, amiről a többség nem hiszi (mert nem akarja hinni), hogy valóban megtörténne. Azonban az ügynek hazai vonatkozásai is vannak. Az Index.hu liberális sajtóorgánum - az egyik legnagyobb magyar írott sajtó - a közelmúltban is publikált olyan dolgokat, melyekhez törvényes úton, egyszerű oknyomozással nem juthatott volna hozzá. Elég valószínűtlen, hogy a Kovács Béla ügyében folytatott "kutakodás" során az újságíró teljesen véletlenül megtalál egy évtizedekkel ezelőtti, csak helyi szinten megjelenő japán nyomtatványt, amiben az üggyel összefüggésbe hozható elem van. Titkosszolgálati segítség nélkül az újságíró nem jut ilyen információkhoz - melyek lehetnek akár igazak, de hamisak is, ahogy Ulfkotte is állítja. Egyébként ki is dönthetné el, hogy igazak-e? Az olvasók többsége feltehetően nem tud japánul. Az Index oknyomozó újságírója vajon tud-e?
Hídfő.net | IndexTermészetesen az újságíró tud japánul és évtizedes japán nyomtatványokat olvasgat. Vajon voltak-e annyira alaposak, hogy japány nyelvvizsgát is hamisítsanak hozzá?
Az Index egy másik alkalommal azt állította, hogy Oroszország magyar szélsőjobboldali szervezeteket támogat. Azt követően mintegy 3 héten keresztül aktív diplomáciai zavarkeltést folytatott, melynek során hamis információkra hivatkozva arra ösztönözte a magyar kormányt, hogy "keménykedjen Moszkvával". Vagyis az Index kiszolgált egy olyan törekvést, ami a magyar kormány Moszkvával ápolt viszonyának megrontását célozza. Ez lehet tudatos közreműködés, vagy ahogy Ulfkotte esete is mutatja, lehetséges, hogy az Index érintett újságírója (Dezső András) is áldozat, aki fenyegetés, vagy érzelmi ráhatás után publikálta az elé készen letett információkat. Később Semjén Zsolt kormányfő-helyettes is hangot adott annak, hogy az Index nagy valószínűséggel együttműködik külföldi titkosszolgálatokkal. Mivel a fenti esetek nyugati érdekérvényesítés jegyeit mutatják, ez valamilyen nyugati titkosszolgálat lehet.
Az Index - Dezső András néven - a Kovács Béla ügyében hozott publikációja kapcsán egy volt orosz ügynökre hivatkozott, akinek "kikérték a véleményét". Azonban ez az "orosz ügynök" olyan ügynök, akit Moszkvában halálra ítéltek, mivel a Szovjetunió széthullása előtt az Egyesült Államokba menekült és minden információt átadott az amerikaiaknak. Vagyis az Index újságírója egy feltételezhetően a CIA-nak dolgozó kettős ügynökkel találkozott, aki a rendszerváltást megelőzően a Szovjetunióban végzett kémtevékenységet az amerikaiaknak. A rejtélyes módon szerzett információkat pedig éppen a választások előtti időszakban publikálta az Index, vagyis az amerikai ügynök feltehetően a választások kimenetelének módosítása céljából kereste meg egy magyarországi sajtóorgánum újságíróját, aki kénytelen volt publikálni a dokumentumokat, és mellé írni, hogy Dezső András. "Nagy Oroszország kovácsolta frigy" - ilyen címmel került címlapra egy magyarországi párt politikusa, éppen a választások előtt, lejáratási célzattal.
Semjén Zsolt kijelentése szerint az Index tevékenysége - egy másik ügyben - összhangban volt az Ukrajnában működő titkosszolgálatok kettős állampolgárság elleni lejárató kampányával.
Ahogy Ulfkotte is mondta, az ő esete nem egyedi eset, a teljes európai média működését jellemzi. Hazai eset is bőven akad, ha az olvasó elég figyelmes. Mindez a fővonalú média hitelességét alapjaiban ássa alá. Emellett azt a kérdést is felveti, hogy a magyar titkosszolgálatok miért nem végeznek elhárítási tevékenységet a nyugati propagandát magyar újságírók beszervezésével működtető nyugati ügynökök ellen.

http://www.hidfo.net/2014/10/18/nyilvanossag-ele-allt-egy-cia-altal-beszervezett-ujsagiro

Kitört a béke Donbasszban!

Az egyelőre még nem tudni mit is jelentő tegnapi megállapodás “örömére” a valcmanista latortüzérség késő este “örömsortűzzel köszöntötte” Donyecket.
A népköztársaságiak közleménye szerint “Uragan” rakétavetőkkel, és nagy hatótávolságú önjáró lövegekkel lőtte Nyalókakirály banditasereglete Donyeck “Metro” nevű kerületét, “Putyilov” és “Október” kerületeket, valamint a repülőteret. “Kirov” kerület sem maradt “örömtűz” nélkül, oda is jutott a gránátokból bőven.
Az eredmény katasztrofális. Lángoló, rombadőlt lakóépületek. Az áldozatokról – tekintettel az éjszakai időpontra – még nincsenek adatok.
Késő este Nyikisino körzetében indított egy igen komoly támadást a milicia állásai ellen a zsoldoshorda. Éjjel egy óráig tartott a “minden hangszerrel előadott koncert”! A bűnbanda támadó erői ekkorra teljesen felőrlődtek!
lát
Andrej Liszenko tegnap este Kijevben már azzal hencegett, hogy semmiféle demarkációs vonal nincs, és nem is lesz!
“Az ukrán hadsereg egy tapodtat sem fog visszább vonulni, eddigi pozícióikat kötelesek tartani” – pökhendiskedett a kijevi “Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács” szóvivője.
Tegnap délután egyébként Avgyejevkába ismét betörtek a népköztársasági erők, és utcai harcokat vívtak a város déli részén a valcmanista bűnbandákkal.
Talakovkánál két zsoldosblokkposztot pusztítottak el, szolgálattevőkkel együtt.
Miközben Liszenko Kijevben izmozott, Volnovaha környéki zsoldoshordáik az általuk elérhető üzletek hús, élelmiszer és alkoholkészleteit tették éppen magukévá – fizetés nélkül.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/11/kitort-a-beke-donbasszban/




Donbasszban mintha békére készülődnének a politikusok.

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke már az újjáépítésről beszél, és arról, hogy a háború előtti lakossági életszínvonal mielőbbi megteremtése a fő cél. “Három – négy év múlva nyílik meg a lehetőség az azt jóval meghaladó életszínvonal megteremtésére. Be fog bizonyosodni, hogy Donbassz régió nagyon is életképes” – nyilatkozta Plotnyickij.
Vannak persze most földhözragadtabb gondjaik is a frontokon harcolóknak, mint a politkusok által vetített jövőképen morfondírozni.
Новости Новороссии - ДНР и ЛНР сегодня, 11 октября: Донецк, Луганск и Мариуполь
Krasznyij Lucs térségében az LNR női zászlóalja ma délelőtt megtanította kesztyűbe dudálni a fene tudja min felbátorodott “Ajdar” latorzászlóalj egyik hordáját. A bérgyilkosbanda rátört volna egy népköztársasági blokkposztra, de rajtavesztettek. A lányokból – asszonyokból verbuvált amazonzászlóalj harcedzett, és már nem kevés puskaport szagolt csapata kifigyelte a bérgyilkosok szándékát, és csapdát állítottak nekik. Az ajdarosok bele is szaladtak három BTR – nyi technikával, meg vagy huszonöt latorral. Csak az út széli erdőségekre nem fordítottak figyelmet.
Mind ott pusztult, alig néhány perc alatt! Megdőlt a “jó munkához idő kell” – tézise.
Donyeck lakott területeinek ma délelőtt is kijutott a valcmanista latortüzérség gránátjaiból. “Jaszinovka” és “Kujbisev” kerületekben egész utcákat tarolt le a bérgyilkosok tüzérségi tüze.
Nyalókakirály banditatüzérsége reggel óta lövi a Petropavlovszk közelében a Mogila Osztraja dombon, és az Olhovata közelében lévő népköztársasági erők állásait. Két milicista meghalt.
Kirov szintén a valcmanista latortüzérség támadását élte át ma délelőtt. Öt civil halt meg.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/11/jovokep-es-a-ma-donbasszban/