worst_cyber_attacks_thumb_550xIdőkjelei: Úgy tűnik gyújtózsinórból nincs hiány. Most már csak az a kérdés, hogy melyiket fogják bevetni a világméretű káosz elindításhoz, hogy a régi rendszer hamvaiból felemelkedhessen az Új Világrend, amelynek élére idővel az Antikrisztus áll majd.
„És ennek helyébe egy útálatos áll, a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.” – Dániel 11:21

A következő globális pénzügyi válságot kiberbűnözők indítják majd el, egy jelentős bank „eltűnését” eredményezve, állítja Nagy-Britannia egyik pénzügyi vezetője.
Mark Boleat, a londoni City irányelvi vezetője szerint a kiberbűnözők „meg fogják semmisíteni a banki nyilvántartásokat és megváltoztatják az emberek számláin lévő pénzek összegét,” ami neutronbombaként rázza majd meg a pénzrendszert.
Az emberek arra ébrednek, hogy a megtakarításaik eltűntek, a nyilvántartásokat törölték vagy a szolgáltatásbénító támadások miatt nem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, nyilatozta Mr. Boleat a Sunday Telegraph-nak. A támadás tulajdonképpen teljesen megbénítaná a pénzrendszert és a célba vett bankot működésképtelenné tenné.
„Egy bank eltűnik – egy nemzeti bank.” – mondja Boleat.
Mr Boleat elmondta, hogy a londoni rendőrség „egy hatalmas földalatti gazdaságot és rendszert tárt fel,” ami képes lenne egy ilyen manipulációra. Figyelmeztetett, hogy a pénzintézeteknek fokozottan kell ügyelniük és komoly befektetéseket eszközölniük ügyfeleik online biztonsága érdekében.
„Manapság bármire fel lehet bérelni embereket. Vannak kiberbűnözők, akik, ha arra kérik fel őket, betörnek a rendszerbe.”
A drámai figyelmeztetés egy egész sorozat virtuális behatolás után érkezett. Hasonló figyelmeztetéseket hallhattunk Benjamin Lawsky-tól, az Egyesült Államok egy befolyásos pénzügyi szervének vezetőjétől is.
Mr. Lawsky, a New York-i pénzügyi szolgáltatások felügyeletének főfelügyelője, a múlt hónapban azt mondta, hogy csupán „idő kérdése”, hogy mikor éri egy „Armageddon jellegű” kibertámadás a globális pénzrendszert.
A helyzetet a New Yorki-i World Trade Center ellen elkövetett támadáshoz hasonlította, aminek hatására az egész világon megingott a pénzügyi bizalom és a kiberbiztonság védelmét támogató befektetéseket sürgetett.
Több komoly intézmény vált kibertámadás áldozatává mostanában. Ezek közül talán a legaggasztóbbnak a JP Morgan, az Egyesült Államok legnagyobb bankja elleni múlt havi kibertámadás tekinthető, amely során 76 millió háztartás és 7 millió kisvállalkozás adataihoz fértek hozzá.
A hekkerek az amerikai lakosság több mint egynegyedének adataihoz nyertek hozzáférést a júniusi támadás során, beleértve neveket, telefonszámokat és email címeket. Az eset legalább hat amerikai pénzintézetet érintett. Egyelőre úgy tűnik, hogy pénzt nem loptak, de az illetékeseket aggasztja, hogy a bűnözőknek sikerült hozzáférniük az adatokhoz.

Forrás: Telegraph.co.uk