Az egyelőre még nem tudni mit is jelentő tegnapi megállapodás “örömére” a valcmanista latortüzérség késő este “örömsortűzzel köszöntötte” Donyecket.
A népköztársaságiak közleménye szerint “Uragan” rakétavetőkkel, és nagy hatótávolságú önjáró lövegekkel lőtte Nyalókakirály banditasereglete Donyeck “Metro” nevű kerületét, “Putyilov” és “Október” kerületeket, valamint a repülőteret. “Kirov” kerület sem maradt “örömtűz” nélkül, oda is jutott a gránátokból bőven.
Az eredmény katasztrofális. Lángoló, rombadőlt lakóépületek. Az áldozatokról – tekintettel az éjszakai időpontra – még nincsenek adatok.
Késő este Nyikisino körzetében indított egy igen komoly támadást a milicia állásai ellen a zsoldoshorda. Éjjel egy óráig tartott a “minden hangszerrel előadott koncert”! A bűnbanda támadó erői ekkorra teljesen felőrlődtek!
lát
Andrej Liszenko tegnap este Kijevben már azzal hencegett, hogy semmiféle demarkációs vonal nincs, és nem is lesz!
“Az ukrán hadsereg egy tapodtat sem fog visszább vonulni, eddigi pozícióikat kötelesek tartani” – pökhendiskedett a kijevi “Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács” szóvivője.
Tegnap délután egyébként Avgyejevkába ismét betörtek a népköztársasági erők, és utcai harcokat vívtak a város déli részén a valcmanista bűnbandákkal.
Talakovkánál két zsoldosblokkposztot pusztítottak el, szolgálattevőkkel együtt.
Miközben Liszenko Kijevben izmozott, Volnovaha környéki zsoldoshordáik az általuk elérhető üzletek hús, élelmiszer és alkoholkészleteit tették éppen magukévá – fizetés nélkül.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/11/kitort-a-beke-donbasszban/




Donbasszban mintha békére készülődnének a politikusok.

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke már az újjáépítésről beszél, és arról, hogy a háború előtti lakossági életszínvonal mielőbbi megteremtése a fő cél. “Három – négy év múlva nyílik meg a lehetőség az azt jóval meghaladó életszínvonal megteremtésére. Be fog bizonyosodni, hogy Donbassz régió nagyon is életképes” – nyilatkozta Plotnyickij.
Vannak persze most földhözragadtabb gondjaik is a frontokon harcolóknak, mint a politkusok által vetített jövőképen morfondírozni.
Новости Новороссии - ДНР и ЛНР сегодня, 11 октября: Донецк, Луганск и Мариуполь
Krasznyij Lucs térségében az LNR női zászlóalja ma délelőtt megtanította kesztyűbe dudálni a fene tudja min felbátorodott “Ajdar” latorzászlóalj egyik hordáját. A bérgyilkosbanda rátört volna egy népköztársasági blokkposztra, de rajtavesztettek. A lányokból – asszonyokból verbuvált amazonzászlóalj harcedzett, és már nem kevés puskaport szagolt csapata kifigyelte a bérgyilkosok szándékát, és csapdát állítottak nekik. Az ajdarosok bele is szaladtak három BTR – nyi technikával, meg vagy huszonöt latorral. Csak az út széli erdőségekre nem fordítottak figyelmet.
Mind ott pusztult, alig néhány perc alatt! Megdőlt a “jó munkához idő kell” – tézise.
Donyeck lakott területeinek ma délelőtt is kijutott a valcmanista latortüzérség gránátjaiból. “Jaszinovka” és “Kujbisev” kerületekben egész utcákat tarolt le a bérgyilkosok tüzérségi tüze.
Nyalókakirály banditatüzérsége reggel óta lövi a Petropavlovszk közelében a Mogila Osztraja dombon, és az Olhovata közelében lévő népköztársasági erők állásait. Két milicista meghalt.
Kirov szintén a valcmanista latortüzérség támadását élte át ma délelőtt. Öt civil halt meg.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/11/jovokep-es-a-ma-donbasszban/