Számos esetben megkérdőjelezhető a bírák elfogulatlansága, hiszen a tárgyalóteremben olyan emberekkel kerülnek szembe, akikhez szoros személyes kapcsolataik fűződnek. Egy külföldi ügynökhálózat kiterjedt kapcsolatépítést folytat az igazságszolgáltatásban.
Előfordulhat, hogy a „kiképző” és a „kiképzett” szembekerül a tárgyalóteremben. Ebben az esetben pedig – külső szemlélő számára legalábbis – megkérdőjelezhető a bíró elfogulatlansága – derült ki a Magyar Idők beszámolójából. A lap azt írja, az Országos Bírói Hivatal adatai alapján több mint száz fő vesz részt azokon a képzéseken, melyeket a G. Soros által finanszírozott civil szervezetek tartanak. Ezeken a képzéseken a hálózat tagjai és a bírák közt személyes kapcsolat alakul ki, ami később befolyásolhatja az ítélethozatalt.
“Előfordulhat, hogy a „kiképző” és a „kiképzett” szembekerül a tárgyalóteremben. Ebben az esetben pedig […] megkérdőjelezhető a bíró elfogulatlansága” – írták.
A beszámolóból kiderült, hogy a Soros-hálózat főként a büntetőügyekre szakosodókat próbálja befolyása alá vonni.
“Forrásaink szerint az arányoknál lényegesebb az, hogy ki honnan érkezik. A munkaügyi és cégbíróságokon például nem tolonganak a jelentkezők, ám számos büntető ügyszakos bírót „érzékenyítettek” már Soros kegyeltjei – derült ki informátoraink elmondásából.”
A lap szerint a liberális jogvédők a bírákat is igyekeznek felhasználni saját világképük terjesztésére, emellett a bírói karnak vannak olyan tagjai, akik egyértelműen a Helsinki Bizottság lekötelezettjei, mert miután egy törvénymódosítás miatt néhány éve „kényszernyugdíjazták” őket, a helsinkis ügyvédek közreműködésével szerezték vissza állásukat.
A napilap egy korábbi beszámolójából kiderült, hogy külföldi érdekkörök kifejezetten a bírák befolyásolása céljából is pénzelnek bizonyos civil szervezeteket. „Mintegy 118 millió forintot kapott a Helsinki Bizottság az Európai Bizottságtól a bírák befolyásolására is, például úgynevezett interaktív képzésekre, a menekültügyi és idegenrendészeti őrizet bírói felülvizsgálata érdekében.” – írták.
Májusban egy George Soros nézeteit terjesztő liberális napilap, a HVG arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Bírósági Hivatal egy kérdőívben arról kérdezi a bírákat, hogy tagjai-e valamilyen civil szervezetnek. A lap visszahivatkozott arra, hogy az Origo.hu-n megjelent egy oknyomozó írás, miszerint egy külföldi ügynökhálózat az igazságszolgáltatás feletti irányítás megszerzésére törekszik.
Később egy G. Soros által finanszírozott napilap, a 444.hu beismerte, hogy a hálózatnak tagja egy olyan – általuk meg nem nevezett – személy is, aki a bírói hatalom működéséről belső információkat tud kiadni számukra.


http://www.hidfo.ru/2017/07/befolyasolhatja-a-birosagi-itelethozatalt-a-soros-halozat/Önként listázzák magukat Soros támogatói

Soros támogatói online petíciót indítottak, amivel tiltakoznak a G. Soros tevékenységét ellenző plakátok ellen. A petíció nyilvános, bárki megtekintheti Soros támogatóinak nevét és lakhelyét. A listát olvasva bárki ellenőrizheti, hogy bíróságok, hivatali szervek alkalmazottai is feltűnnek-e rajta.
“Ti, akiket ugyanúgy megdöbbent a Soros György ellen szétszórt gusztustalan plakátfergeteg, mint engem, akik zsigerből elutasítjátok a gyűlöletkeltés minden formáját, akik úgy érzitek, hogy az ország gazdasági és társadalmi vezetői ezzel a plakáttal és a sok előzővel túllépték az emberi és politikai tisztességminimum legalsó szintjét is, írjátok alá ezt a petíciót!” – olvasható a két napja indult petíción, melyet a liberális sajtó is címlapon reklámoz.
A petíciót eddig több mint háromezer fő írta alá, neveik és lakhelyük, az általuk hozzáfűzött esetleges megjegyzés az “aláírások” fülre kattintva bárki által megtekinthető.
A petíció lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy megállapítsák, vajon a hivatalos szervekben, esetleg bírói hivatalokban is akadnak-e támogatói G. Sorosnak.

http://www.hidfo.ru/2017/07/onkent-listazzak-magukat-soros-tamogatoi/