Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök lemondta a davosi Világgazdasági Fórumra tervezett látogatását – ehelyett inkább Donald Trump beiktatásán fog részt venni.
Vasárnap Netanjahu hivatala kiadott egy közleményt, miszerint a miniszterelnök lemondja davosi útját, ám a döntést nem indokolták meg. A fórum január 17-20 közt zajlik majd, egy időbe esik az amerikai elnök beiktatásával.
A New York Post szerint Trump tanácsadói levelet küldtek az izraeli kormányfőnek, melyben reményüket fejezték ki arra vonatkozóan, hogy Netanjahu még a rendezvény előtt találkozik Donald Trumppal.
A kormányfő pénteken kiadott egy videoközleményt, melyben köszönetet mond az amerikai képviselőháznak azért, hogy elutasították az izraeli teleplétesítéseket és a palesztin földek kisajátítását elítélő ENSZ BT határozatot.
Netanjahu az amerikai képviselőház döntését követően lemondta a Davosban, Theresa May brit miniszterelnökkel tervezett találkozót, amiért az Egyesült Királyság támogatta ugyanezt a BT határozatot – ehelyett várhatóan Donald Trump beiktatásán fog megjelenni.

http://www.hidfo.ru/2017/01/a-vilaggazdasag-raer-trump-fontosabb-az-izraeli-vezetonek/