2023. október 2., hétfő

Összefoglaló a WHO - ról a bécsi tüntetés után

4 orvosi-fiziológiai Nobel díjazott

1. Paul Hermann Müller 1948.

Azért kapta, mert azt állította, a DDT nevű rovarölö veszélytelen az emberekre és melegvérű állatokra, ezért Nobel díjjal jutalmazták.

Mi történt ezután?

Rájöttek, hogy az élő szervezetben felhalmozódhat, károsítja az élővilágot és egyben az emberi környezetet, egészséget.

A fenti fotón polio (gyermekbénulás) ellen DDT-vel permeteznek gyerekeket San Antonio városában, Texas.

A világon elsőként Magyarországon tiltották be a DDT forgalmazását és felhasználását 1968-ban, a fenti okokra hivatkozva.

A globális betiltási hullám egyik elindítója a környezetvédelem történetének egyik legfontosabb műve Rachel Carson Néma tavasz (Silent spring) című könyve volt. Ebből köztudomásúvá vált, hogy a szer az emberre és a széles élővilágra a zsírszövetekben felhalmozódva igen káros késői rákkeltő, spermiumgátló hatást gyakorol.

2. António Egas Moniz, 1949.

A lobotómia feltalálásáért kapta.

A lobotómia során a homloklebeny fehérállományi kötegeit vágták át, melynek eredményeképp az egyén intellektuális képességei és érzelmi élete jelentősen átalakult. A módszer egyik úttörője „sebészetileg előidézett gyermekkornak” nevezte ezt az állapotot.

Világszerte több tízezer ilyen beavatkozást végeztek súlyos mentális zavarokkal diagnosztizált embereken, főleg a 40-es években, majd az 50-es években a legtöbb fejlett országban betiltották a lobotómiát.

A pozitív kimenet leginkább arra utalt, hogy az adott pácienssel már nem voltak olyan magatartási gondok, mint a műtét előtt, ám ez a gyakorlatban sokszor azt jelentette, hogy szinte teljesen passzívvá váltak. Egy korabeli szakértő azt írta, hogy a lobotómiát leginkább azért használják, hogy kevesebb gond legyen a páciensekkel, de ilyen erővel akár meg is ölhetnék őket, elvégre akkor van a legkevesebb gond az emberekkel és a gyilkosság nem sokkal rosszabb, mint ez a beavatkozás.

Ez a fotó R. Kennedyről (A meggyilkolt elnök húga) három évvel a lobotómiája előtt készült, az 1941-es lobotómiát követően élőhalottá vált.

3. Konrad Lorenz, 1973.

Az egyéni és szociális viselkedésminták felépítésével és működésével kapcsolatos felfedezéseiért.

1938. június 28-án Lorenz beadta a felvételi kérelmét az NSDAP-ba.

Konrad Lorenz az 1937-ben megjelent „Az ösztönös cselekvés fogalmáról” című munkájával megalapozta az összehasonlító viselkedéskutatást, mint önálló tudományágat, 1938-ban csatlakozott az NSDAP-hoz, és egyben a Fajpolitikai Hivatal munkatársa is volt, tevékenységével segített a német második világháborús területfoglalások (élettér és felsőbbrendű-alacsonyabbrendű emberi fajok elmélete) és holokauszt ideológiája megalapozásában.

4. Ebbe a listába tökéletesen beleillik az idei, 2023. évi Nobel díjazott Karikó Katalin asszony


Angelika Mihalik

https://angelikamihalik.substack.com/p/4-orvosi-fiziologiai-nobel-dijazott

2023.10.3: Ünnepeljük ezt a cinikus vigyorú, ördöggel lepaktált, vörös-feketébe öltözött karrierista vén cafkát? Karikó Katalin: Aki szeret problémákat megoldani, annak való a tudomány

https://www.magyarhirlap.hu/tudomany2/20231002-kariko-katalin-aki-szeret-problemakat-megoldani-annak-valo-a-tudomany

Az ilyenek általában csak a nevüket adják ezekhez a háttérhatalom fekete projektjeitől (vagyis a sátán angyalaitól) származó, fenevad pecsétjét idéző, a beoltottak testéből frekvenciákat kisugárzó, s más digitális kütyükkel kommunikálni képes rejtélyes technológiákhoz. Olyan nagy volt körülöttük a titkolózás, hogy rengeteg vakolókanalas is beoltatta magát Pffff Szerintem maga Karikó se biztos, hogy pontosan tudja, mi van azokban az oltásokban VALÓJÁBAN. Sőt, amekkora számitógépes-digitális antitalentum, még Nemzetgyilkos Pokoltöltelék Orbán se biztos, hogy érti.


Na, lassacskán kezd a Billy Meier prófécia is “életre kelni”.

https://pokolraveluk.info/esemenyfigyelo-2021/

Egy egészségügyi dolgozó kiszivárgott hangfelvétele.

Vízum nélkül léphetik át az orosz határt az ukránok

Moszkva, 2023. október 2. hétfő (MB)

Putyin orosz elnök rendeletben engedélyezte az ukránoknak, hogy vízum nélkül utazzanak Oroszországba. Moszkvának az a célja a rendelettel, hogy elősegítse azoknak az ukrán állampolgároknak a beutazását, akik Oroszországban kívánnak letelepedni – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn.

“Az a helyzet, hogy sok ukrán állampolgár érkezik hazánkba, sokan szeretnének teljes mértékben beolvadni, az intézkedés segít azoknak, akik ide akarnak költözni” – mondta újságíróknak a Kreml szóvivője.

A rendelet értelmében az ukrán állampolgárok vízum nélkül léphetik át az orosz határt, ha rendelkeznek belföldi vagy külföldi ukrán útlevéllel, diplomata- vagy szolgálati útlevéllel, tengerész vagy repülőgép személyzeti tagjának személyi igazolványával. Ukrán személyi igazolvánnyal is beléphetnek Oroszországba (ez azt jelenti, hogy csak ebbe az országba indulhatnak). Ami a gyermekeket illeti, születési anyakönyvi kivonattal kell rendelkezniük, vagy olyan törvényes gyám mellett kell lenniük, akinek útlevelében szerepel a gyermekre vonatkozó információ. Az ukránok lejárt okmányokkal is beléphetnek Oroszországba. Az érvényes okmányokkal nem rendelkező ukrán állampolgárok kivételesen a szárazföldi határon át távozhatnak Oroszországból a szomszédos országokba, a belügyminisztérium területi szerve által kiállított, külföldi állampolgárságú személyazonosságukat igazoló okmány bemutatásával. Oroszország elhagyása lejárt okmányokkal is megengedett.

Az Orosz Föderáció és Ukrajna kormánya között 1997 óta volt érvényben megállapodás a két ország állampolgárainak vízummentességéről, de Kijev 2023. január 1-től felmondta.

Ez azt jelenti, hogy Oroszország egyoldalúan részesíti vízummentességben az ukránokat – hívták fel rá a figyelmet megfigyelők.+++

Kiadta: Magyar Békekör

EU-víziós balfasztivál