2015. február 8., vasárnap

A német hírszerzés durva számokat közölt Ukrajnából- Szerintünk közelebb van sokkal a százezerhez a kijevi latorveszteség, mint a hetvenezerhez.

A német hírszerzés becslése szerint feltehetően csaknem ötvenezer ukrán katona és civil halt meg eddig a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban, tízszer többen, mint Kijev legutóbbi jelentéseiben szerepelt – írja vasárnap honlapján a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német napilap.
tent
A lap szerint a német hírszerzés meggyőződése szerint a kijevi hivatalos adatok „túlságosan alá vannak becsülve és nem hitelt érdemlőek”.
A FAZ emlékeztet Petro Porosenko ukrán elnök szombaton a müncheni biztonságpolitikai konferencián elhangzott kijelentéseire arról, hogy Kelet-Ukrajnában 1200 katona és 5400 civil halt. Az ENSZ legutóbbi jelentésében ugyanakkor az ukrán védelmi tárca adataira hivatkozva azt közölte, hogy Donyec-medencében 5358-an haltak meg. A frankfurti lap szerint ezek “konzervatív” becslések, a halottak valós száma ennél jóval nagyobb…
hulladék2hulladék1
(MTI)

Aranyalapú rubel vagy jüan? – A globális valutaátállás folytatódik

Russia-and-China-against-US
A globális valutaátállás már egy ideje elkezdődött, az utóbbi hetek eseményeinek hatására azonban gyorsabban végbemehet, mint gondolnánk.
Mindegy minek nevezzük, székfoglalónak, a Titanic átrendezésének vagy egyszerűen a hatalmi erőviszonyok átrendezésének, ne essünk abba hibába, hogy azt gondoljuk „csak” egy rutinszerű folyamatról van szó.
A svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése után a globális gazdaság sok százmilliárdos veszteséget könyvelt el és ugyanez a helyzet az olaj árának zuhanásával is. Az összhatást talán csak hónapok múlva fogjuk tudni igazán felmérni, de segíthet a helyzet pontosabb megítélésében, ha megnézzük mi történik az arannyal.
A politika világában és az üzleti életben létezik egy ősi szabály, ami ma sem veszítette érvényét: akinél az arany, az írja a szabályokat.
Ez esetben pedig hiba lenne azt gondolni, hogy Kínával nem kell számolnunk, hiszen évek óta komoly erőfeszítéseket tesz aranykészletei növelésére. Olyannyira, hogy egyesek azt gondolják, Kína az aranyfedezetű jüan bevezetését tűzte ki céljául.
chinesegoldJelenleg senki sem tudja, hogy Kína mennyi arannyal rendelkezik és ebben az aranyvásárlási lázban nincs egyedül. Szerbia, Ecuador, Mexikó, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán is hasonló intézkedéseket tett az ügyben.
Igyekezeteik ugyanakkor eltörpülnek Oroszország aranyvásárlási tempója mellett. Nem kétséges, hogy Oroszország fontos szerepet szán a nemesfémnek, amennyiben a kibontakozó globális konfliktus, amelyben az elit marionett háborúkat valamint az Ukrajnában, Szíriában és Irakban folyó konfliktusokat használva gerjeszti a feszültséget, elfajulna.
Emellett Putyin Kínával együttműködve erősíti a feljövőben lévő BRICS rendszert, amelynek egyik célja a dollár dominancia megdöntése és egy új valutarendszer felállítása.
Kína és Oroszország minden lehetőséget megragad, hogy dollár tartalékaikat fizikai aranyra váltsák. Emellett Oroszország a gázeladásaiból származó hasznot is azonnal aranyra cseréli.
Marcia Christoff-Kurapovna, a Mises Institute külső munkatársa egyenesen úgy gondolja, hogy Oroszország az aranyalapú rubel bevezetésén fáradozik, ami szerinte jót tenne az országnak.
„Bár első hangzásra elrugaszkodott elképzelésnek hangzik, több tényező is azt sugallja, hogy az aranyalapú újra-pénzesítés lehet a következő logikus lépés Moszkva számára,”
írta Christoff-Kurapovna a Mises oldalán.
1017977289
Úgy gondolja, hogy a döntést számos tényező befolyásolhatja, mint például Oroszország részleges eltávolodása a nyugati gazdaságoktól és pénzügyi szerkezetektől, az ellene hozott szankciók, a rubel leértékelése és az országot érintő gazdasági hanyatlás.
Putyinhoz közelálló közgazdászok évek óta hangoztatják, hogy Oroszország nem kíván örökre az Egyesült Államok és a NATO kiszolgáltatottjaként működni.
Christoff-Kurapovna arra is rámutatott, hogy a rubel drámai hanyatlása ellenére az orosz közgazdászok hallani sem akarnak arról, hogy Oroszország aranykészleteinek eladásából támogassa meg saját valutáját, sőt inkább az aranytartalékok növelését sürgetik.
„Bár az orosz gazdaság szerkezetileg gyenge, az ország monetáris alapjainak nagy része elég erős ahhoz, hogy átvészelje az aranyalapú valutára való átállást, ezenkívül a geopolitikai és helyi viszonyok is ezt kívánják,”
írja, kifejtve, hogy amíg Oroszország a forrásalapú gazdaságpolitikánál marad, az energiaszektortól való függőség negatív hatással lesz a valuta stabilitására, amit az
„aranyra való átállás erősíthet meg, akkor is, ha ez korlátozná a készpénz rendelkezésre állását. Azáltal, hogy Oroszország sok aranyat vásárol, részben biztosítja, hogy elég pénze legyen forgalomban egy alapvető átalakításhoz.”
Christoff-Kurapovna azt is kihangsúlyozta, hogy egy aranyalapú rubel igazi rést ütne a globális gazdasági renden. Amennyiben pedig Kína is követné példáját, amire megvan az esély, az Egyesült Államokat a feleslegessé vált dollárok egész özöne árasztaná el, komoly inflációt gerjesztve ezzel az Atlanti-óceán túlpartján.
Időkjelei: Ilyenkor természetesen felmerül bennünk a szokásos kérdés, hogy Putyin vajon kinek a kapujára játszik… Csupán saját és országa érdekeit tartja szem előtt, vagy egy átfogóbb terv egyik fontos elemének megvalósításán dolgozik?
Források: InvestmentWatchBlog, Sputnik News
http://idokjelei.hu/2015/02/aranyalapu-rubel-vagy-juan-a-globalis-valutaatallas-folytatodik/


1 Nosza immár ti gazdagok, sírjatok, jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, amelyek elkövetkeznek reátok.
2 Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg;
3 Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban!
4 Ímé a ti mezőiteket learató munkások bére, amit ti elfogtatok, kiált. És az aratók kiáltásai eljutottak a Seregek Urának füleihez.
5 Dőzsöltetek e földön és dobzódtatok; szíveteket legeltettétek, mint áldozás napján.
6 Elkárhoztattátok, megöltétek az igazat; nem áll ellent néktek.
7 Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és estveli esőt kap.
8 Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van.
Jakab 5: 1-8
18 Sem ezüstjök, sem aranyuk nem szabadíthatja meg őket az Úr haragjának napján, és az ő féltő szeretetének tüze megemészti az egész földet; mert véget vet, bizony hirtelen vet véget e föld minden lakosának.
Sofoniás 1:18
7 Hogy a ti kipróbált hitetek, ami sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
Péter 1. levele 1:7

Ukrajna elkötelezett a háború folytatása mellett, Oroszországban felforgatást tervezőt fogtak Luganszk környékén

Teljes erővel zajlik a debalcevói katlan felszámolása. Volt néhány próbálkozása az ukránoknak, hogy ellentámadást hajtsanak végre, de minden esetben visszaverték őket. A gyűrű olyan szinten bezárult a város körül, hogy jószerével a harc a városra és közvetlen környezetére korlátozódik.
Tegnapelőtt az ukrán és orosz harcoló felek megállapodtak abban, hogy kölcsönösen humanitárius folyosót nyitnak a városból elmenekülni szándékozó civilek számára; az egyik útvonal Szlavjanszk felé, a másikon Donyeck felé lehetett elhagyni a várost.
Hídfő.net.ru | Debalcevo humanitárius folyosóHumanitárius folyosó Debalcevo mellett
Mindkét irányba hagyták el a várost civilek. Mivel kölcsönösen nem vizsgálták át a buszokat és járműveket, kiderült, hogy az ukránok - kihasználva a lehetőséget - a sebesült katonákat kijuttatták a városból, a visszatérő buszokkal pedig lőszert és fegyvert juttattak be. Miután ez a milícia tudomására jutott, jelezték, hogy átvizsgálják a buszokat. Bosszúból a Donyeck irányába haladó civil konvojra lőttek az ukrán katonák (vagy zsoldosok). Több ember megsebesült. Ezt egy buszra felszállt orosz újságíró mondta el, mikor megérkeztek Donyeckbe, aki végig ott volt az esemény alatt élő céltáblaként. A sérülteket ellátták, azóta több szemtanú nyilatkozott a sajtónak.
Szeverodonyeckből kivonták valamennyi ukrán katonát, a település a milícia kezére került. Ezzel a lépéssel a debalcevói katlan végérvényesen bezárult, az ukrán tüzérség pedig éjjel megkezdte a település lövetését. A település mellett az ukránok egy elit alakulata rajtaütött az éppen támadáshoz gyülekező DNK páncélos egységen. A tankokkal megtámogatott támadás következtében a DNK elvesztette 2 tankját, négy BTR és négy BMP páncélozott harcjárművét, és több ellátmányt szállító teherautót. Az utóbbi időben ez volt a DNK legnagyobb vesztesége. Több milicista meghalt, a számukról nem érkezett jelentés. Ez az esemény azonban nem akadályozza meg a DNK előretörését. Partizánakciókat hajtottak végre az elmúlt napokban Odesszában és Kramatorszkban, valamint Harkovban is. A célpontok katonai létesítmények, járőrök vagy ellenőrző pontok voltak.
A nap szenzációja mégsem a frontjelentések voltak a tegnapi napra. A Luganszki elhárítás elfogott egy beszivárgó személyt, aki olyan érdekes információkat mondott el a kihallgatása folyamán, amely meglepte nemcsak a kihallgatókat, hanem a tájékoztatott sajtó képviselőket is. A személy ugyanis felméréseket végez a célpont városokban és területeken arra, hogy mennyire kaphatóak egy esetleges lázongásra, ha felfordulást generálna külső csoport, akkor mennyire lehet számítani a helyiek támogatására - főleg a 20-40 éves férfiakra. A személy bevallotta, hogy Oroszország területén is végzett hasonló felméréseket, valamint adatokat gyűjtött a metróhálózatról és annak katonai vonatkozású adatairól. A személy egyszerű ruhában - farmer, téli kabát - bukott le egy busz átvizsgálásakor. Egyrészről adatokat akart gyűjteni a katonai mozgásokról és eszközökről, valamint felméréseket készíteni a társadalmi helyzetről. Elmondása alapján a majdan eseményei szerint kellene történnie az esetleges megmozdulásoknak orosz területeken. A személyt átadták az orosz hatóságoknak, akit most már Moszkvában hallgatnak ki.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/08/ukrajna-elkotelezett-haboru-folytatasa-mellett

Ukrajnában új Irak készül

Figyelemre méltó, és nem minden tanulság nélkül való videointerjút közölt a pravda.ru Jakov Kedmivel, az izraeli speciális szolgálatok korábbi vezetőjével a délkelet-ukrajnai helyzetről. Egyebek közt az amerikai és az ukrán vezetés hibáiról, a szakadárok megerősödéséről, valamint arról, hogy miért nem fog az Egyesült Államok és a NATO fegyveresen beavatkozni az esetleg háborúvá fajuló helyzetbe Ukrajnában.
Úgy értékeli az izraeli védelmi szakember, hogy bár egy frontvonalon állandósultak az összecsapások, a jelenlegi konfliktus még nem háború. De az események irányítása kicsúszhat a felek kezéből, és akaratuktól függetlenül valódi háború törhet ki, ami, ha bekövetkezik, Ukrajna területén fog folyni. Míg az ukrán vezetés egyre több embert küld harcba, a donyecki és luganszki köztársaságok nem mozgósították tartalékaikat. Valószínű, hogy ezeket a tartalékokat nem a donyecki repülőtér elfoglalására és a Debalcovo körüli harcokban kívánják bevetni, hanem egyéb célok elérésére. Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a donyecki és luganszki fegyveres erők képzettsége meghaladja az ukrán sorkatonákét, különösen a tüzérségnél. A szakadárok tüzérsége kisebb, és kevésbé modern, mint az ukrán hadseregé, ennek ellenére a Debalcovó környéki harcokban jelentős sikereket ért el, a tüzérek képzettsége és a taktika következtében.
Az ukrajnai események mind jobban és jobban katonai síkra terelődnek. A politikai megoldás – a stagnálás, a különféle kísérletek eredménytelensége következtében -, nagyon távolinak tűnik. Egyik oldalon áll az ukrán és amerikai propaganda, a másik oldalon valamiféle dialógus kezdeményezése Oroszország és a szakadárok részéről. De erre csak puszta propagandisztikus válaszok érkeznek.
A riporter közbevetette, hogy Kedmi nyilatkozott az ukrán hadseregről és hadvezetésről, valamint, hogy mind nyilvánvalóbbá válik, hogy nem csak fegyverszállításról van szó, hanem külföldi tanácsadók és zsoldosok is érkeznek. Mégis, ki harcol, és ki ad utasításokat?
Az, hogy ukrán részről nem folynak konstruktív politikai tárgyalások, főként a washingtoni támogatásnak és tanácsoknak köszönhető, mivel Európa csak másodlagos szerepet játszik. Szemmel látható, hogy az ukrán oldal megnyilvánulásait a tanácsadók határozzák meg. De ők nem fognak semmit megoldani, elegendő ezzel kapcsolatban az amerikai tanácsadók “nagyszerű” afganisztáni és iraki tanácsaira gondolni. Láthatjuk, hogy próbálkozások folynak Ukrajna ilyen vagy olyan módon való felfegyverzésére. De mindenféle fegyverzet pénzbe kerül, és Európa nemigen akar ajándékot adni. Szóba jöhet egy kisebb összegű támogatás, de ennek reális hatása a katonai színtéren nem lesz.
Nemrég Obama elnök kinyilvánította, hogy az Egyesült Államok támogatja, és támogatni fogja a demokratikus Ukrajnát -, mintha Ukrajna demokratikus lenne. De azt is mondta, hogy az USA nem fog háborút viselni Ukrajnáért, ami Ukrajna számára egyértelműen azt jelenti, hogy az ukrán hatalom reménye, hogy akcióihoz Amerika, vagy a NATO részéről katonai támogatást kap, alaptalan. Küldenek tíz-húsz tanácsadót, de az Egyesült Államok többre nem hajlandó. Fokozni akarja ellenben a gazdasági nyomást, mivel ez az egyetlen, amije van.
Oroszországnak pedig fel kell mérnie, hogy ez a gazdasági nyomás mekkora hatással lesz állami prioritásaira.
Ha az orosz vezetésnek abból a koncepciójából indulunk ki, hogy az ukrajnai események Oroszország biztonságát fenyegetik, akkor érthető, hogy ezekhez úgy fog viszonyulni, ahogy egy ország a biztonságához viszonyul. Más szavakkal: Amerika és Európa nem fog Ukrajnáért harcolni. Oroszország, ha úgy ítéli meg, hogy ez elkerülhetetlen, hogy megvédje magát mai, vagy holnapi fenyegetésektől, háborút fog viselni – ha kell, Ukrajna területén.
Arra a riporteri kérdésre, hogy vajon az emberek hisznek-e még Porosenkónak és Obamának, Jakov Kedmi azt válaszolta, hogy az amerikaiak szeretnek azoknak az illúzióknak hinni, amelyeket sugalmaznak nekik. Jelenleg az az illúziójuk, hogy az ukrán hadsereg nem túl nagy megerősítéssel komoly haderővé alakítható. Ettől az illúziótól éppen úgy meg fognak szabadulni, mint attól, hogy demokratikus államot és erős hadsereget tudnak létrehozni Irakban. Ha pedig Porosenkó és az ukrán vezetők hisznek a saját propagandájuknak – az elég nagy baj Ukrajnának.
Arról, hogy Ukrajna Oroszországot a kelet-ukrajnai konfliktussal kapcsolatban agresszornak nevezte, az izraeli biztonsági szakember úgy nyilatkozott, hogy az az új-zélandi maorik szokását juttatja eszébe, akik harc előtt ijesztő maszkokat készítenek, és az ellenséget csúf jelzőkkel illetik, hogy megijesszék, magukat pedig bátorítsák. Ahhoz, hogy a probléma megoldódjon, az ukrán polgároknak saját vezetésükkel kell szót érteniük. Ukrajnában orosz katonák nincsenek, az ukrán – szakadár konfliktus ukrán belügy. Oroszország megpróbálhat segíteni a konfliktus megoldásában, de ő ennek nem részese. Oroszország az orosz – amerikai és az orosz – európai konfliktusok szereplője, azért, mert ott így alakult az események fejlődése.
A szálakat Washington mozgatja. Egyre fokozódó gazdasági nyomás alá helyezi Oroszországot, de szűkíti saját szövetségeseinek mozgásterét is, akik saját érdekeik és a washingtoni elvárások kettős szorításában egyensúlyoznak.
(sztarklikk)

Orosz hadiipar: Elektronikai felderítő és hadviselő rendszer

megkezdődött egy, a Tupoljev Tu-214 kéthajtóműves repülőgépre integrálható elektronikai felderítő és hadviselő rendszer fejlesztése. A cél: egy önálló, elektronikai felderítésre és zavarásra alkalmas repülőgép kialakítása és hadrendbe állítása az orosz légierőnél.
A Tupoljev iroda és a KRET rádióelektronikai vállalat együttműködésében készülő rendszerről a KRET igazgatóhelyettese, Igor Naszenkov erről a 2014-es évet értékelő és az idei év terveit bemutató beszédében szólt. Naszenkov kijelentette, hogy az előzetes terveket már el is készítették és - természetesen - a teljesítményét és karakterisztikáját illetően a világon egyedülálló rendszert fognak a mérnökök a Tu-214-esbe építeni. Arról, hogy a tesztelések mikor kezdődnek majd, vagy az átalakított repülőgép mikor szállhat fel először, még nincsenek információk - emlékeznek még, amikor nem is olyan rég az USA-Brit tengeriflottájánál megbénították az egész rendszert és másnap egy egész dandár leszerelt, mivel sebezhetővé vált a sebezhetetlennek hitt amerikai védelmi rendszer...
Hírfigyelő Szolgálat

Új fogalom a hadiszótárban: Facebook-katona

Facebook-katonákat képez ki a brit hadsereg. A közösségi médiára szakosodott egység tagjai a közösségi oldalt pszichológiai hadviseléshez használják majd. Az osztag áprilisban kezdi meg működését, és mintegy 1500 katona alkotja. Az elit egységbe a tavasszal kezdődő toborzás során elsősorban újságírói végzettséggel rendelkező, vagy a közösségi médiát jól ismerő katonákat keresnek.
Új egységet hoz létre a brit katonaság, amely a pszichológiai hadviselést és a közösségi médiát használja majd, hogy segítse a háborúk megvívását az információs korban. A hadsereg vezetője, Nick Carter szerint ezáltal okosabban és hatékonyabban működhetnek majd. A közösségi egység a 77. brigád nevet kapta, tartalékosokból és sorkatonákból áll, és hivatalosan áprilistól működik majd. Létszáma várhatóan 1500 fő körül alakul. Az új egységet CHINDITS-nek nevezték el – a csindit a brit indiai hadsereg különleges erejét alkotó irreguláris alakulat tagjainak beceneve volt. A csinditeket a burmai hadjáratban vetettek be a második világháború idején, a brit úgynevezett nagy hatótávolságú behatoló csoportok egyik ágát képezték A huszonnégy órás hírek, az okostelefonok és közösségi média korában, a Facebook és Twitter világában, ez a brit speciális egység ügyel majd arra, hogy – hivatalos zsargon szerint – „a hadsereg kontrollálja a narratívát”, magyarul: odafigyeljenek arra, mit gondol róluk a közvélemény. Egy másik kedvelt brit frázis szerint a feladat, hogy megnyerjék az emberek szívét és lelkét is, vagyis, hogy adott esetben rámutassanak a szélsőségesek ideológiájának ellentmondásaira, megakadályozzák a fiatalok radikalizálódását, például, hogy az Iszlám Állam brit tinédzserek közül toborozhasson utánpótlást. A 77. brigád feladata lesz az is, hogy a modern információs társadalom közösségi tereit figyelve, észrevegyék és kiszűrjék a biztonságot veszélyeztető egyéneket, információkat és tendenciákat. Érthető hát, hogy főként újságírókat és a közösségi média iránt fogékony egyéneket keresnek és várnak az új egység soraiba.

A hadsereg szóvivője szerint „a 77. brigád ezért jött létre, hogy egyesítsen számos már létező és még csak most kifejlődő képességet, amelyek létfontosságúak a modern konfliktuskezeléshez és hadviseléshez. Az egység felállítása annak felismerését jelenti, hogy a modern csatatéren mások tetteit nem csak erőszakos eszközökkel lehet befolyásolni. A közösségi információs hadviselésben egyébként az izraeli hadsereg az úttörő, ők már a 2008-as gázai háború óta használják például a Facebookot, de az amerikai katonaság sem veti meg a pszichológiai és információtechnológiai eszközöket. Az izraeli véderő mintegy harminc platformon aktív, a Twittertől a YouTube-ig és az Instagramig, hat különböző nyelven. A zsidó állam hadseregének szóvivője szerint így olyan közönséget érhetnek el, akiket egyébként nem tudnának. A tavalyi, újabb gázai harcok idején a harctér mellett a Twitteren is zajlott az izraeli hadsereg és a palesztin Hamász szervezet katonai szárnya közötti párbaj – igaz, utóbbi legalább vér nélkül. A brit egység létrehozása reagálás az afganisztáni eseményekre, az orosz felkelők ukrajnai tevékenységére és az Iszlám Állam nevű csoport szíriai és iraki brutális akcióira. A NATO mindeddig nem tudott igazán hatékony megoldást találni az Oroszország által támogatott ukrajnai milíciák és a szélsőséges Iszlám Állam toborzásai ellen sem. A brit hadvezetés reményei szerint az új különleges egység hozzájárulhat ahhoz, hogy hatékonyan birkózzanak meg az ilyen kihívásokkal is.


Hírfigyelő Szolgálat

Hamarosan lefő a kávé a gyjebalcevoi katlanban!

kotli
Donbasszban a gyjebalcevoi katlanra tegnap rárakta a fedőt a milicia. És elkezdett “fűteni”! A ma reggeli “népszámlálási” adatok szerint kétszázra tehető a forgalomból végleg kivont valcmanista martalócok száma.
fevral
Csjernuhinonál zajlik a leszámolás az “Ajdar” hiénáival
http://vk.com/video287620466_170815806?hd=-1&t=1m48s
(Чернухино)Csjernuhino és (Нижнелозовск)Nyizsnyelozovszk valcmanista banditái mára virradóan nem tölthették nyugodtan az éjszakájukat. A népköztársaságiak kiváltképp Kolomojszkij banszámláinak zsoldkifizető rubrikáján spórolta “Benyjának”! Csjernuhino ajdaros férgeinek-akiket Dnyepropetrovszk Ura abrakol-nem kegyelmeznek. Túl sok volt már a rovásukon. Komoly latorirtás zajlott tegnap délutántól ma reggelig Csjernuhinonál. Százszám pusztulnak az ajdaros hiénák. Nagyon úgy fest, hogy a nemzetközi bérgyilkoshordából hírmondó sem fog maradni! Számukra az “oroszvadász szafari” cudar véget ér(t)!
A (Светлодара)Szvetlodar-környéki valcmanista martalócokra is szomorú hétvége köszöntött ma reggel. Néhány órája rájuk zúdult a népfelkelők haragja. Már az első órában igen sok pribék letette a kanalat.
(Нижнее Лозовое)Nyizsnyeje Lozovoje vélhetőleg már e sorok megírása közben felszabadul a pribékmegszállás alól.
Donyecket, Gorlovkát egész éjjel, és jelenleg is bombázza Nyalókakirály latortüzérsége.
A donyecki légikikötőt is reggel ismét kezdte lőni a latortüzérség.
Valami “mozdulni látszik” Mariupol táján is. Ma hajnalban a valcmanisták működtetni kezdték a tüzérségüket.
Tegnap Münchenben a biztonságpolitikai szócséplésen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette: Donbassz népfelkelői igaz ügyért harcolnak, amit Nyalókakirály pribékhordáinak martalócai nem értenek meg.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/08/hamarosan-lefo-a-kave-a-gyjebalcevoi-katlanban/

Putyin figyelmeztetése

Jevgenyij Alekszejevics Fjodorov orosz parlamenti képviselő Putyin szavaihoz fűz félreérthetetlen magyarázatot: "Washington és Berlin lenne elhamvasztva."

A felirat a német felirat alapján készült, amiért köszönet egy jó barátnak.
https://www.facebook.com/sevaster1



- Jó napot, Jevgenyij Alekszejevics, köszönjük, hogy válaszol kérdéseinkre.

- Üdvözlöm!

- Kérem kommentálja, amit Putyin úr két napja mondott, amikor az ukrán hadsereget a NATO idegenlégiójának nevezte, és hogy ez feljogosít bennünket atomfegyverek bevetésére az agresszor-államok ellen.

- Mit ért pontosan ez alatt?

- Azt hangsúlyozta, hogy a NATO országok agressziót követtek el Ukrajna ellen. Óva intett, hogy ha erről a területről Oroszország ellen is agresszióra kerül sor, azt nem ukrán agressziónak, hanem NATO agressziónak tekintjük. Ezzel az orosz védelmi doktrína szerint az atomrakéták céljait is kijelölte. Nem Kijev hajt végre támadást, tehát az atomrakétákat sem Kijevre kellene irányítani védelmi intézkedésként, hanem mindazon országokra, amelyek az agressziót elkövetik.
És ezek a NATO tagállamok. Óva intette a NATO tagállamokat, hogy egy Oroszország elleni ukrán területről indított támadás estén az orosz védelmi doktrína megengedi atomfegyverek bevetését ezen országok ellen. Nem Kijev vagy Harkov ellen, ahogy gondolják.
Azt szeretnék, hogy orosz az oroszt semmisítse meg, ők pedig - minden szép és jó - bevonulnak a kiürült területeinkre. Nem fog sikerülni. WASHINGTON ÉS BERLIN LENNE ELHAMVASZTVA.

- Nem a botot harapjuk, hanem a kezet?

Repedezik a látszategység?

Míg a legfőbb latorállam Amerika kitartottjának-a kijevi juntának-a felfegyverzésén agyal, az Európai Unió mintha kezdene kicsit észhez térni! Mintha kezdenének ráébredni az Unió vezérei, hogy az USA más f@..val-Európáéval-akarja verni a csalánt, jó messze az amerikai kontinenstől. Európában jelesül.
Nagyon úgy tűnik, hogy a moszkvai orosz-hiénacsúcson Putyin elnök megvilágosította egy kissé az EU-urainak elméjét. Pusztulásotokba rohantok Amerika miatt! Valami hasonlót mediálhatott a ravaszdi páros Moszkvából hazakullogván, hiszen már tegnap Federika Mogerini uniós külügyi biztos olyasmiről hebegett-egyelőre igen bátortalanul-hogy az EU nem kívánja követni Washington észjárását, miszerint a kijevi latorjuntát fel kívánja fegyverezni.
federika

“Nem tudunk (EU) elképzelni katonai megoldást Ukrajnában, mi a politikai rendezés hívei vagyunk”-nyilatkozta tegnap az uniós diplomácia vezetője.
Bizony könnyen meglehet, hogy Putyin elnök felnyitotta egy kicsit az EU-szemét! Az USA háborúba akar belerángatni benneteket. És mivelhogy-szerintünk valamilyen módon-nyomatékosította is Oroszország érveit, most könnyen meglehet, hogy az USA és az EU között kenyértörésre is sor kerülhet. Ami pedig a NATO-n belüli már eddig is meglévő érdekellentéteket még tovább fogja mélyíteni.
fogat
Elérkezni látszik az a pillanat, amikor Nyugat-Európa normálisabb politikai vezetői végre felfogják: AMERIKA ÉRDEKEI RÉGÓTA NEM AZONOSAK EURÓPA JÓL FELFOGOTT ÉRDEKEIVEL! Az már egy másik kérdés, hogy miként fog reagálni az EU Oroszország elleni “nemlelkesedésére” a legfőbb latorállam USA! Amely hozzászokott az utóbbi negyedszázadban, hogy bármilyen eszközzel rákényszerítse akaratát az azzal szembenállókra is. Mert ha nem hajlandó az idők és a változások szavát tudomásul venni, bizony könnyen megérezheti a csalán okozta égető fájdalmat! A sajátján.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/08/repedezik-a-latszategyseg/

Rendkívüli hírek orosz forrásoktól – Benjamin Fulford

A németek letartóztatták Victoria Nuland asszisztensét, aki a Vanguard Corporation egyik alkalmazottja, és közel egy milliárd kiváló minőségű hamis dollárt foglaltak le nála, melyet a Vanguard Corporation nyomtatott. Ez az alkalmazott (tagja a Külügyminisztériumnak) most a kihallgatása alatt “feldobta” a Vanguard Corporationt annak minden vállalatával együtt, és “feldobta” Nulandet, McCaint, Kerryt, Brennant és másokat…
Azt vallotta, hogy a Vanguard Corporation több milliárd kiváló minőségű hamis dollárt nyomtatott, és azzal fizetett zsoldosoknak Szíriában, Irakban, Ukrajnában, Líbiában stb., és a Greystone valamint az ISIS zsoldosainak. Bizonyságot tett a Vanguard Corporation és az ISIS közötti kapcsolatról és a köztük lévő olaj üzletről.
Azt mondta,
Februárban Ukrajna helyzete kritikussá vált, mert nem tudják fizetni az új árakat az orosz gázért. Az EU, főleg a németek megpróbáltak döntőbíróként eljárni. Majd Susan Rice-on keresztül közvetlenül Nulandtől jött egy utasítás, hogy mesterlövészeknek kellene létrehozni ‘egy kis pánikot’. Az azt követő napon, hogy Ukrajnának új kormánya lett, melyet elsősorban Nuland és McCain választott ki a Nemzeti Republikánus Intézetből.
Amikor az amerikai adminisztráció felismerte, hogy a mesterlövészeket a NATO képezte ki (Lengyelországban), és az egész műveletet a Vanguard, a CIA és a Külügyminisztérium szervezte, Obamának majdnem szívrohama lett.
Most már rájön, hogy nem más, mint egy zsinórokon lógó báb a mi színházunkban, egy átkozott néger. Eredetileg a hülye náciknak minél több nőt és gyereket kellett volna megölniük azért, hogy sarokba szorítsák Putyint, hogy kényszerítsék arra, hogy beavatkozzon a háborúba.
De mindez csak azt mutatja, hogy meg lehet tanítani egy disznót lőni, de nem taníthatod meg neki, hogy gondolkodjon. Mellesleg május 18-án, amikor “ukrán” csapatok megtámadták Szlavjanszkot, 19 FBI és CIA ügynök vesztette életét, és 14 megsérült. A Greystone 17 embert vesztett, az Academi 59-et.
Az “FBI ügynökök” valójában a Vanguard emberei voltak. Hamisított okmányokként olyan speciális személyazonosító igazolványokat kaptak, melyekkel minden ukrajnai karhatalom feletti hatalmat adtak nekik.
Leírta, hogy minden nagyobb tömeggyilkosságot, atrocitást a Vanguard Corporation és Greystone zsoldosok szerveztek; hogy hogyan kommunikált Ihor Kolomoyskyi-al, és hogyan terjesztették el a hamis dollárt Ukrajnában…
A németek szabadságot ígértek neki, hogy elrejtik őt és támogatják, ha mindent elmond, amit tud…
Továbbá a Vanguard Corporation két másik alkalmazottja több millió hamis dollárt lopott el, és úgy tettek, mintha elrabolták és megölték volna őket új-oroszországi zsoldosok. A Greystone és a Vanguard Corporation utána küldte a zsoldosait Új-Oroszországba, az egyiküket megölték, a másikat visszavitték, azután elvitték Londonba a kórházukba, és megölték őt, majd azt mondták, hogy szívrohamban halt meg. A felesége egy elég híres személy, aki most fontos embereknek adott információkat, és zsarolja a Vanguard Corporationt.
Merkelt és Francois Hollande elnököt mindez sokkolta a Moszkvába vezető útjuk során…
Benjamin Fulford

Ha háború lesz a "Márciusi sokk" haditerv Norvégiát és Szaúd-Arábiát veszi először célba


Egy igazán komor Védelmi Minisztériumi jelentés a Kreml falain belül igencsak világos érvényességet ad annak, hogy most januárban az Ítéletnap óráját közelebb kellett állítani az éjfélhez ! (Ha valaki lemaradt volna, a többségében Nobel-díjas tudósok alkotta csoport a Bulletin of Atomic Scientists nevű kiadványában jelezte: most két perccel kellett előre állítani a híres Doomsday Clock-ot, így az már csak három perccel áll éjfél előtt.
Az óra jelképesen azt mutatja, hogy az emberiség az atomháború és a globális felmelegedés okozta végzetes kockázatoktól mennyire áll távol.)

Nos, aki csak a főáramú híreket figyeli, már annak is fel kellett tűnjön, hogy a világ gyakorlatilag nem biztos, hogy hónapokra, talán csak hetekre van egy háborútól. Ahogy most hétvégén Francois Hollande francia elnök kijelentette:

"Ha nincs megállapodás, háború következik..."


Ebbe sajnos beleilleszkedik egy nagyon súlyos jelentés és tervezet, melynek kiszivárogtatása és részletei minden bizonnyal hozzájárultak ahhoz, hogy Hollande és Merkel azonnal Putyinhoz látogatott a napokban és látványosan meghátrált Ukrajnának, sőt Szaúd-Arábiának szánt fegyverszállítás ügyében egyaránt !

A "Shock of March" nevet viselő jelentés valódiságát sajnos senki nem tudja úgysem megerősíteni vagy cáfolni, de az abban foglaltak a jelen eseményeinek fényében sajnos egyáltalán nem kizárhatóak, sőt logikus lépéseknek is tűnnek....

Szombaton pedig Nicolas Sarkozy is beleköpött az atlantisták levesébe - "Jogos volt a Krím Oroszországhoz való visszacsatolása." A Krím-félsziget lakosait nem lehet hibáztatni azért, hogy csatlakoztak az Orosz Föderációhoz. Sarkozy pártja, az UMP szombati párizsi konferenciáján kijelentette: meg kell védeni az orosz ajkú lakosokat Ukrajnában, mert az új ukrán kormány sérti a jogaikat. A volt francia elnök totálisan szembe menve az USA által gyarmatosítandó Európa hivatalos álláspontjával leszögezi, hogy nem csak az orosz elnök, hanem a népakarat döntött a Krím visszacsatolása mellett. Azt is kijelenti, hogy a puccskormány megsérti az orosz etnikai kisebbség jogait.
(A cikket fordította és kiegészítette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com )



"Márciusi Sokk" haditerv - jelentés
A jelentés, melynek szerzői a "Shock of March" ("Márciusi sokk") címet adták egy haditervet vázol, mely egyszerre helyezi támadás alá Norvégiát és Szaúd-Arábiát miközben az Európai Uniót és az Egyesült Államokat egy masszív nukleáris támadás lehetőségével sakkban tartja.
<<< A jelentés szerint a Központi Katonai Parancsnokság által előzőleg már márciusra betervezett masszív nukleáris rakéta gyakorlat fedőakcióként szolgálna legalább 10 EMP-vel (Elektromágneses Impulzus) felszerelt Iskander-M taktikai ballisztikus rakéta elindításához az előzőleg kijelölt célpontokra, mely magában foglalja Norvégia középső részét és a szaúd-arábiai Ju Aymah olajkitermelő komplexumot.

A szükséges kritérium, mely lehetséges célpontokká teszi a fenti helyeket magában foglalja - ahogy a jelentés fogalmaz - Szaúd-Arábia olajkitermelő képességének megrogyasztását, miáltal nem tud olajat szállítani a világ egyik legnagyobb komplexumából.

Míg ezzel egy időben megakadályozza az USA-t, hogy hozzáférhessen az utóbbi években Norvégia középső részére föld alatti bázisokra szállított hatalmas mennyiségű tankhoz és haditechnikához.

A "márciusi sokk" haditerv előkészítésében - ahogy a jelentés folytatja - a Védelmi Minisztérium széles hatáskörű gyakorlatba kezdett az orosz nukleáris, vegyi és biológiai védelem csapataival 7 különböző hatótávolságban a Déli Katonai Övezetben , beleértve a Krím-félszigetet és Örményországot.

Ezen támadások "stratégiai platformja" - ahogy a Védelmi Minisztérium szakértői állítják a jelentésben - elsősorban a Kaszpi-Flotilla lesz, mely Szaúd-Arábiát támadja Iskander-EMP rakétákkal, míg az Északi-Flotta szintén EMP-vel felszerelt Iskander rakétákkal Norvégia középső és északi részét veszi célba.
Norvégia katonai, ipari, civil elektromos és telekommunikációs rendszerének sikeres megbénítása után a speciális katonai erők csapatai (Spetnaz) - mely Murmanszk körzetében állomásoznak nagy létszámban - átlépik a két ország között lévő határt, hogy biztosítsák a létfontosságú repülőtereket és megsemmisítsék az ott felhalmozott amerikai hadifelszerelést. Viszont ezután elhagyják a norvég területeket, amik várhatóan tárgyalásos rendezéssel beszüntetik az ellenséges tevékenységet Norvégiát illetően.


Hogyan működik az EMP-fegyver :

Norvégia és Szaúd-Arábia elsődleges célpontok

Szaúd-Arábia megtámadásához a legális felhatalmazást a jelentés védelmi minisztériumi szakértői szerint az adja meg, hogy a Királyság " "gazdasági hadviselést folytat az Orosz Föderáció ellen" olajat öntve a világ piacaira, hogy lenyomja az olajárakat és tönkretegye Oroszországot.

Ami tény, mióta még az Obama-rendszer is elismerte múlt héten a New York Timesban.

(2014.december)

Az orosz HM szakértői szerint az USA/NATO szövetséges Norvégia megtámadásához teljesen legális alapot ad az, hogy tavaly decemberben az amerikai képviselőház gyakorlatilag hadat üzent Oroszországnak, amit a House Resolution 758-as törvény tesz lehetővé és az Obama-rezsim is támogatja. (Az iraki háborút és egy szuverén ország megtámadását is ennek a törvénynek a segítségével követték el.)

A napi hírekben láthatjuk a neokonok, a fegyvergyártó lobbi, Joe Biden alelnök nyilatkozataiból, hogy mind abban érdekeltek, hogy Ukrajnában a háború egyre hevesebbé és szélesebbé válhasson és Oroszországot belerángassák a konfliktusba. Porosenko felfegyverzése amerikai fegyverekkel az orosz-ajkú lakosság önrendelkezési jogának érvényesülése ellen gyakorlatilag a kanóc meggyújtását jelentené......

Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a "márciusi sokk" haditervet és a ravasz meghúzását egy totális atomháború felé, a jelentés folytatja, hogy minden EU/NATO tagország azonnal figyelmeztetést kap, hogy amennyiben az Orosz Föderáció ellen tervez lépéseket, az Iskander ballisztikus EMP rakéták a Kalinyingrádi Körzetből képesek az EU bármelyik katonai célpontját elérni kevesebb, mint 15 perc alatt.


Merkel és Hollande megijedtek, hogy az utolsó másodpercbe léptünk ?

Fontos megjegyezni, ahogy a jelentés írja, hogy amint erről a tervről Franciaország és Németország értesült, az USA-t szinte teljesen kihagyva a folyamatból, F. Hollande és A. Merkel azonnal személyesen rohantak tárgyalni Putyinnal és leszögezték, hogy sem Franciaország, sem Németország nem fog fegyvereket szállítani Ukrajnának !
De Németország még ennél is tovább ment: nyilvánosan kinyilvánította, hogy minden Szaúd-Arábiába irányuló fegyvereladást is leállít.

A legveszélyesebb továbbra is - ahogy a jelentés fogalmaz - az Egyesült Államok marad és a Védelmi Minisztérium szakértői szerint már egyáltalán nincs is Barack Obama irányítása és kontrollja alatt.....

A HM ezen állítását alátámasztva a jelentés megjegyzi, hogy a múlt héten Washingtonban napvilágra került dokumentumok és hangfelvételek megerősítik, hogyan irányította személyesen Hillary Clinton a líbiai kormány lerombolását az Obama-rendszer és a Pentagon felett is intézkedve. (A Benghazi-botrányban és az amerikai nagykövet megölésében mai napig felelősséggel vádolják !)

De ami még ennél is rosszabb, figyelmeztetnek, Hillary Clinton irányíthatja az amerikai kormányt is és közben úgy viselkedik, mint egy "megsebzett sas", mióta veje, Marc Mezvinsky, a mai napig 200 millió dollárt veszített a Clinton-család vagyonából azzal, hogy rosszul becsülte meg a görög államkötvények árfolyamának alakulását és a görögországi fordulatot nem látta előre, mely után a Syriza-kormány nemcsak a hiteleket nem akarja kifizetni, de még az euró-zónából való kilépést is beharangozta....

És hogy a görög helyzet még rosszabbat is hozhat, arra jelzésértékű, hogy a brit George Osborne is figyelmeztetett tegnap, hogy Görögország eurózónából való kilépése és a hitelezők elvesztése még a Közel-Keletnél, a globális klímaváltozásnál és az USA-Oroszország közötti feszültségnél is nagyobb fenyegetést jelent a világgazdaságra.
Az ország leszögezte, hogy a 2015.Feb.28-i határidő lejárta előtt nem is hajlandó leülni tárgyalni a hitelezőkkel.

Az már nem volt meglepetés, hogy Putyin közölte, Ukrajnának azonnal vissza kell fizetnie az Oroszországtól kapott 3 mrd dollár kölcsönt, hiszen gazdasági problémái adódtak az oroszoknak....

Már csak hab a tortán, hogy Kína vezető hitelminősítő intézete, a Dagong figyelmeztette e héten a gazdasági élet szereplőit, hogy a világ sokkal rosszabb pénzügyi válság felé tart, mint a 2008-as.

A jelentés leszögezi, hogy a "márciusi sokk" haditerv azért készült, hogy ebben a világban megvédje az Orosz Föderációt......


Forrás: Sorcha Faal / Fordította, kiegészítette : SBG Buddha - VilagHelyzete.com
February 4, 2015 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com.

Világ Helyzete