2014. október 25., szombat

Megdölhet az USA-EU olcsó olaj-szisztéma: Az arabok nem faragnak az olajárból

Egy Kuvaitban rendezett nemzetközi gazdasági fórumon a miniszter kifejtette, hogy átfogó reformokra van szükség. Tovább kell folytatni az olajjövedelmektől való függőség csökkentését és a bevételi források diverzifikálását.


Októberben a Brent olaj hordónkénti ára 83 dollár alatt is volt, ami nyilvánvalóvá tette, hogy kiegyensúlyozatlanok az Öböl Menti Arab Államok Együttműködési Tanácsa (GCC) tagjainak költségvetései. A GCC-t a Perzsa-öböl nyugati részén fekvő arab kőolaj-kitermelő országok (Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Katar, Kuvait, Omán, Szaúd-Arábia) alkotják, de országonként eltérő, hogy mekkora olajárra van szükség, hogy egyensúlyban legyen a költségvetés kiadási és bevételi oldala.

A legnagyobb bajban Bahrein és Omán van. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Ománban 2016-ban 1,8 százalékos lesz a GDP-arányos költségvetési hiány, Bahreinben pedig már 2015-ben 5,7 százalékos, de 2017-ben már Szaúd-Arábia költségvetése is deficites lehet.

A GCC országoknak nagy pénzügyi tartalékaik vannak és alacsony az államadóssági szintjük, azaz a következő években nem lesz veszélyben az országok fizetőképessége, de alapvetően megváltozhat pénzügyi helyzetük. Kuvaitban már bejelentették, hogy csökkentik a dízel és a kerozin állami támogatását, és fontolgatják a víz és az elektromos áram árának emelését.

Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára szombaton a határidős piacon 0,81 százalékkal 86,13 dollárra csökkent, a WTI olaj hordónkénti ára 1,32 százalékos esés után 81,01 dollár volt.

Bíró Dalma összeállítása

Ukrajna: Rendkívüli választás - Rendkívüli óvintézkedések

Szó szerint RENDkívüli... hiszen ezek a zsidó kutyák hírből sem ismerik a RENDET!
Az ukrán hatóságok minden lehetségest megtesznek a szavazókörök biztonságának védelmében a vasárnap megrendezendő rendkívüli parlamenti választásokon - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök Odesszában.
"Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük az állampolgárok választójogát és biztosítsuk akaratuk szabad kifejezését" - hangsúlyozta az államfő a dél-ukrajnai városban újságíróknak nyilatkozva. Porosenko közölte, hogy a kelet-ukrajnai harcok övezetében és azok közelében nem a belügyi önkéntes alakulatok fogják a szavazókörök biztonságát szavatolni, hiszen nekik más a feladatuk, hanem összevont rendőri egységek a Nemzeti Gárda és az ukrán fegyveres erők különleges egységeivel megerősítve. Az államfő hozzáfűzte, hogy erre az erősítésre szükség van a várható provokációk megakadályozása érdekében.
Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő kifejezésre juttatta azon aggodalmát, hogy Oroszország megpróbálja meghiúsítani a parlamenti választásokat. Szavai szerint Moszkva nem hagy fel az ukrajnai helyzet destabilizálásával, és provokációkra lehet számítani a választások napján az orosz fél részéről. A Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács is arról számolt be, hogy a választások meghiúsítása érdekében az oroszbarát szeparatisták a Donyec-medencében terrorakciókat és provokációkat terveznek végrehajtani. Közben Arszen Avakov belügyminiszter bejelentette, hogy a rendvédelmi szervek mintegy 82 ezer tagja - köztük négyezer fő a gyorsreagálású egységekből - fog a biztonságra vigyázni a választás napján.
Hírfigyelő Szolgálat

Bűnösök közt cinkos, aki néma

Az Amerikai Egyesült Államok együttműködésével megérkeztek Irakba a Magyarország által az iraki biztonsági erőknek felajánlott hadfelszerelési anyagok. A Honvédelmi Minisztérium által összeállított lőszerszállítmányt az amerikai légierő C17-es szállítógépekkel juttatta el az MH Pápa Bázisrepülőtérről az iraki célállomásra.


Az Amerikai Egyesült Államok által közvetített igénylista alapján összeállított küldeményt - most itt álljunk meg egy szóra! Ki hazudik? Most akkor a HM által vagy USA igénylista alapján? Ráadásul Magyarország térítésmentesen adta át az iraki kormánynak, ezzel is hozzájárulva az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harchoz. A haditörvény értelmében utófinanszírozással szokták ezt bonyolítani, vagy mi olyan gazdag ország vagyunk, hogy a pótlást simán kivágjuk csíkzsebből... A felajánlott lőszerek állítólag valós támogatást jelentenek a CIA támogatott terroristák elleni küzdelemben, az adomány pedig nem befolyásolja a Magyar Honvédség harckészültségét - a lőszer sohasem hiányzik békeidőben, igaz. Csak épp utoljára Budapest ostrománál kellett volna'45-ben...


Az Iszlám Állam USA hátterű terrorszervezet térnyerése Irakban már a keresztény közösségeket és más kisebbségek létét fenyegeti. A szélsőséges szervezet előretörése aláássa a teljes régió biztonságát - szajkózza a Nyugat. A NATO és az EU tagállamai ezért segítséget nyújtanak Irak kormányának, valamint a Kurd Autonóm Régiónak Irak egységének, szuverenitásának és területi integritásának helyreállítása érdekében - így folytatva, mi hozzátesszük, hogy így legálisan Szíriát teljesen lebombázva.

Vajon a "Forradalmi" magyar kormány és HM miért nem Szíriának segít inkább?


Gölöncsér Miklós

Hazánk számára is aktuális alternatíván dolgozik a vámunió három nagy bankja

Belorusszia, Kazahsztán és Oroszország tárgyalásokat folytat a SWIFT fizetési rendszer alternatívájának mihamarabbi beiktatásáról, melynek során a nemzeti fizetési rendszereket fejlesztenék tovább, hogy az közös szabályozással alkalmas legyen a nemzetközi szintű használatra is. Belorusszia Nemzeti Bankjának elnöke, Szergej Dubkov szerint a vámunió tagállamai együttműködhetnek olyan módon, hogy a nemzeti fizetési rendszerek egyesítésével létrehoznak egy közös rendszert, amely a SWIFT nemzetközi alternatívája lesz. Elmondása szerint a BelCard (Belorusszia nemzeti fizetési rendszere) alkalmas erre a feladatra, és a tagállamok közt egy bankközi együttműködés kialakításával olyan fizetési rendszer jön létre, amely a nyugati országok beavatkozása és rálátása nélkül működteti a pénzmozgásokat azokban az országokban, melyek csatlakoznak ehhez az együttműködéshez.
Hídfő.net | Szergej Dubkov
Dubkov hangsúlyozta, ez a rendszer nem a Visa és MasterCard rendszerei ellen épül, hanem a tagállamok pénzügyi biztonságának garantálására. Miután bebizonyosodott, hogy érdekellentét esetén a SWIFT rendszer a nyugati országok politikai nyomásgyakorló eszközévé válhat, Kína is előlépett saját fizetési rendszerével. Ez a UnionPay, amely Kína saját válasza a keleti országok pénzügyi biztonságának megingatására tett kísérletek ellen.
Az eurázsiai vámunió országai azonban nagyobb léptékben gondolkoznak, és nem elégszenek meg saját pénzügyi biztonságuk nemzeti szintű szavatolásával. Ehelyett egyetlen közös rendszer fog működni az Eurázsiai Gazdasági Unió területén, amire a nyugati érdekeltségeknek nem lesz rálátása, így abba a politikai/gazdasági érdekek ütközése esetén beleavatkozni sem tudnak.
Dubkov azonban azt is kiemelte, hogy az új fizetési rendszer összehangolása a vámunióval egy igen nehéz feladat, melynek kivitelezése ennek megfelelően időt igényel. Az irányvonal azonban egyértelmű: Oroszország, Belorusszia és Kazahsztán úgy döntött, hogy akkor is garantálni akarják saját állampolgáraik számára a saját pénzeikhez hozzáférést, ha Washington politikai okokból lekapcsolja a SWIFT rendszert. Egy ilyen helyzetben ugyanis nem csak a bankközi átutalásokat tudják lehetetlenné tenni az amerikaiak, de magakadályozhatják, hogy az állampolgárok saját fizetésükhöz hozzáférjenek a bankautomatákból, vagy tetszőlegesen blokkolhatnak minden bankkártyás fizetést, ha azt akarják, hogy egy országban tömeges felháborodás, forrongás legyen.
Látható, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unió már születése pillanatában egy igen komoly kihívással néz szembe. Ez a kihívás azonban leküzdhető az együttműködésre törekvéssel. Egy ilyen alternatív fizetési rendszer Magyarország számára is immunitást jelentene az amerikaiak pénzügyi machinációival szemben. Lényegesen könnyebb lenne kezelni egy amerikai nyomásgyakorlást vagy felforgató akciót, ha Magyarország is mihamarabb az Eurázsiai Gazdasági Unió tagjává válna.


http://www.hidfo.net/2014/10/25/hazank-szamara-aktualis-alternativan-dolgozik-vamunio-harom-nagy-bankja

'56-ban nem voltunk egyedül....

'56-ban nem voltunk egyedül.... Franco tábornok 100 ezer katonát küldött, de az USA megállította őket Az eddig széles körben ismertekkel ellentétben 1956-ban nem maradt a magyar forradalom magára. Spanyolország teljhatalmú vezetője, Franco tábornok 100 ezer önkéntes katonát indított útnak Magyarország felé, hogy megsegítsék a magyar forradalmárokat a bolsevik elnyomók elleni közdelemben. Alapos kutatómunka után nemcsak ezt a kétségtelen tényt lehet megállapítani, de fény derült arra is, hogy ez a 100 ezer önkéntes fegyveres azért nem érkezett meg Budapestre, mert az Amerikai Egyesült Államok megakadályozta a beavatkozást. Az 1956-ban még hivatalban lévő és a spanyol állam által kizárólag elismert spanyolországi magyar királyi nagykövet (!), Marosy Ferenc titkára, Czichlert Aurél visszaemlékezésében ezt azzal indokolja, hogy az USA elnöke, a zsidó származású Eisenhower - a hangzatos szólamok ellenére - egyáltalán nem akart harcolni a Szovjetunió ellen. Borhi László, Dokumentumok a spanyol segítségnyújtás tervéről című munkájában ír erről. Szigorúan titkos feljegyzés készült Herbert Hoover, az Egyesült Államok külügyi államtitkára részére, aki a kórházban ápolt J.F. Dulles külügyminisztert helyettesítette. Kiderült a feljegyzésből, hogy Artajo spanyol külügyminiszter kormányának megbízásából felkereste az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetét, Cabot Lodgeot, és közölte vele: Franco tábornok kész lenne fegyveres erőket küldeni Magyarországra a felkelők megsegítése céljából. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen ilyen jellegű javaslat a forradalom támogatására, amiről az amerikai vezetés tudomást szerzett. Artajo a továbbiakban elmondta, hogy a kormány folyamatosan kapcsolatban van a magyar felkelőkkel, majd javasolta, hogy az Egyesült Államok küldjön két repülőgépet Spanyolországba, melyeket ott megraknának fegyverekkel, és eljuttatnák azokat Magyarországra. A szándék komoly volt, hiszen az iratokból világosan kiderült, hogy a kezdeményezés a legmagasabb szinten született, és maga a külügyminiszter terjesztette elő annak az amerikai diplomatának, aki ENSZ-beli funkciójánál fogva a legtöbbet tehette Magyarország érdekében. Borhi László a spanyol támogatás okairól a következőket írja:"Tudjuk, hogy Franco a bolsevizmus, a szovjet rendszer kérlelhetetlen ellensége volt." Ráadásul a spanyol polgárháború során a moszkvai vezetés a köztársaságiakat támogatta, igaz, az NKVD egy füst alatt eltulajdonította (a bolsevikokra jellemző módon) a spanyol aranykészletet. A spanyol államfő, aki a második világháborúban önkénteseket küldött a Szovjetunió ellen, talán úgy érezte, csapást mérhet a kommunista világrendszerre. Sőt ezzel egy időben akár jó pontokat is szerezhet rendszere számára a kelet-európai népek felszabadítását hirdető Washingtonnál. Azoknak, akik ismerik Franco ideológiáját és életpályáját nem kétséges, hogy a spanyol támogatás a magyar forradalomnak őszinte, s egyben bátor szándék volt. A szavakban ugyan a kommunista iga alatt nyögő népek felszabadítását kitűző, ám hazug amerikaiaknak azonban nem tetszett a spanyol kínálkozás. Jól tükrözi az USA örökös képmutatását az SZDSZ ún. rendszerváltás környéki magatartása, amikor szavakban a legkeményebb antikommunisták voltak, aztán gátlások nélkül összefeküdtek az MSZP-vel a hatalom birtoklása érdekében. Hasonlóképpen jártak el az amerikaiak 1956-ban. A washingtoni vezetésnek nem ért annyit Magyarország, hogy miattuk máshol (például Közel-Keleten) gyengüljenek az USA pozíciói, valamint az amerikai kormány félt attól, hogy a katonai beavatkozás esetén fegyveres konfliktusba keveredhet a Szovjetunióval, melyről a CIA egyébként azt tartotta, hogy bármit megtenne Magyarország megtartásáért. Hoover külügyi államtitkár - az iratok tanulsága szerint - közölte a spanyolokkal: "Mivel egy ilyen beavatkozás nem járhat sikerrel, és azt a "súlyos kockázatot" vonná maga után, hogy az USA "nagyméretű" katonai konfliktusba keveredik a Szovjetunióval, a magyar forradalmat fegyverrel megsegíteni nem lehet." Egyben figyelmeztette a spanyol vezetést, hogy ilyen lépést az USA-val történő előzetes konzultáció nélkül ne tegyen! Arra a tényre, hogy a spanyol segítséget is az Amerikai Egyesült Államok állíttatta le, konkrét irattári bizonyíték is van. Borhi László tanulmányához csatolt dokumentumok között található a következő: Kimenő Távirat Department of State - 1956. 11. 08. Szigorúan titkos Az Egyesült Államok madridi követségének Az Egyesült Államok kormánya osztozik a spanyol kormány ellenszenvében a Magyarország elleni brutális szovjet katonai akció miatt, valamint a magyar nép függetlenségi harca iránti mély együttérzésében. Ugyanakkor az Egyesült Államok kormánya sajnálattal arra a következtetésre jutott, hogy semmilyen, ismétlem, semmilyen módja nincs annak, hogy hasznos katonai intervenciót hajtson végre a magyar hazafiak támogatására a siker reményében és a Szovjetunióval való nagyméretű konfliktus súlyos kockázata nélkül. Az ENSZ aktívan foglalkozik a világbékét fenyegető különféle problémákkal, és az Egyesült Államok nézete szerint az szolgálja a legjobban mindannyiunk érdekeit, ha ezeket a kezdeményezéseket a sikeres befejezésig visszük. Következésképpen az Egyesült Államok kormánya sem nyílt, sem titkos katonai beavatkozásra nem, ismétlem, nem vállalkozhat Magyarországon a jelen körülmények között. Továbbá kénytelenek lennénk elhárítani minden felelősséget, amennyiben olyan privát szervezetek, mint az "American Hungarian Association" vagy a "Radio Free Europe" tevékenységet fejtene ki, amely katonai támogatást foglalna magában. Az Egyesült Államok kormánya határozottan sürgeti a spanyol kormányt, hogy a lehető legóvatosabban vizsgálja meg, milyen következményei lennének a katonai intervenciónak Spanyolország és Nyugat-Európa számára. Közös biztonsági céljaink és a világbéke megőrzésére vállalt kötelességeink fényében reméli, hogy Spanyolország nem tesz elsietett lépéseket az Egyesült Államokkal történő konzultáció nélkül. Saját belátása szerint annyit közölhet a fenti útmutatásból a királyi magyar követtel, amennyi megfelelőnek látszik." A szépen, diplomáciai nyelven megfogalmazott szigorúan titkos amerikai távirathoz gusztustalanságának bizonyítására kommentár nem szükséges, legfeljebb annyit jegyezzünk meg, hogy a magyar forradalom cserbenhagyásakor hivatkozott világbékéről gyorsan megfeledkeztek az amerikaiak Vietnam, vagy éppen Afganisztán, esetleg Irak esetében. Annál érdekesebb viszont, hogy az amerikaiak és a spanyolok többször említik a "királyi magyar követet", holott az ötvenes években - mint tudjuk - már megszakadt a történelmi alkotmányunk jogfolytonossága, Magyarország államformája tehát hivatalosan nem királyság, hanem népköztársaság volt. Ki lehetett hát az a fontos királyi magyar nagykövet, akit a spanyol és az amerikai kormány is komoly tényezőként kezelt? A második világháborút követően Spanyolország hosszú ideig nem ismerte el a magyarországi megszálló kommunista rendszert, és továbbra is a korábbi, tehát az 1945 előtti Magyar Királyság nagykövetségét tekintette hivatalos képviseletnek. Így, egyedülálló módon a magyar államot még az ötvenes években is a Horthy-féle Magyar Királyság által kinevezett nagykövet, Marosy Ferenc képviselte. A második világháború után Spanyolország a Magyar Népköztársasággal még diplomáciai kapcsolatban sem állt, kizárólag a magyar királyi nagykövetet ismerte el. Marosy Ferenc a magyar ügyek képviselőjeként ellátta magyar honfitársainak az érdekképviseletét is, sőt útleveleket és a személyazonosságot igazoló úgynevezett "Hazatérési Igazolványokat" állított ki. Ezzel kapcsolatban a spanyol külügyminiszter bizalmasának, Porta-nak félhivatalos álláspontja az volt, hogy "a spanyol kormánynak teljesen mindegy, kinek adsz útlevelet, abszolút nem avatkozik bele, ez tisztán magyar ügy". Marosy úgy látta helyesnek, ha a "Legación Real de Hungría ("eredeti Magyarország képviselet") feliratú körpecsétet használja. A történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának megszakítását követően, 1950 júliusában a spanyol kormány Marosy Ferencet de facto elismerte a magyar ügyek félhivatalos képviselőjének. A régi útlevelek meghosszabbításának Marosyra nézve akadálya nem volt, de vízumot csak Portugália, Olaszország, Svájc és egyes dél-amerikai országok adtak. Franciaország 1949 májusa (a megszálló kommunista alkotmány életbe lépése) előtt, a Spanyolországban kikiáltott vagy meghosszabbított útlevélre még adott beutazási engedélyt, ez időpont utániak esetében azonban már nem. Marosy madridi státuszából következően "az egész világon a Franco rezsim volt az első, mely a Magyar Nemzeti Bizottmányt (MNB) de facto elismerte". Az MNB célja a teljes magyar emigráció összefogása és a külföldre menekült magyarság szellemi és anyagi érdekeinek a védelme volt. A Bizottmány (árnyék) kormányként kívánt működni, és ennek megfelelően belső struktúrája is egy leendő államapparátus leképezése volt. Habsburg Ottó eddig eltitkolt szerepe A kelet-európai emigráció Hispániában című válogatásban található Marosy-levelek alapján készült Marosy és Franco című tanulmányból kiderült, hogy az okkal vagy ok nélkül, ám sokat támadott Habsburg Ottóról sem minden tényt engednek eljutni a közvéleményhez a cionrasszisták (konkrétan a zsidó fajvédő szabadkőműves szervezet, a Bnai Brith tagja, a zsidó Gerő András) által vezetett Habsburg Intézet munkatársai. Megdöbbentő és szinte senki sem tud róla, hogy 1956 októberében Habsburg Ottó derekasan, s a magyar érdekek védelmében cselekedett, amikor felkérte Marosy Ferencet, hogy továbbítsa "szuggesztióját" a spanyol kormányhoz, amelyben Spanyolország segítségét kérte az ENSZ-ben a szovjet beavatkozás ellen. Ennek köszönhetően október végén Madridban a 20 perces magyar rádióadásokat jelentősen megemelték, a Spanyol Vöröskereszt gyűjtőakcióba kezdett a magyar forradalmárok megsegítésére, a magyar kolónia pedig két nap alatt 4000 dollár pénzsegélyt adott össze. Az októberi eseményekre a spanyol kormány azonnal reagált, a miniszterelnökséget vezető Luis Carrero Blanco Marosynak 100 000 (azaz százezer!) önkéntest ajánlott fel, akiket Magyarországon lehetne bevetni. 1956. november 4-én Habsburg Ottó felkérésére Marosy levelet intézett Francisco Franco tábornokhoz, amiben segítséget kérnek egy ”páncéltörő repülőgép” ügyében, ami Magyarországon szállt volna le. A magyar forradalom leverése után Franco újévi beszédében hangsúlyozta Magyarország bátorságát, illetve "szégyennek" minősítette a nyugati világ tehetetlenségét a magyar eseményekkel kapcsolatban. Ugyanekkor a Stuttgartban összeült "Forradalmi Tanács" elítélte a Nemzeti Bizottmánynak Spanyolországgal meglévő kapcsolatát, ami jól mutatja az 1945-47-es és az 1956-os magyar emigránsok között kibontakozó ellentéteket. 1957 júliusában Marosy arról a benyomásról értesítette Bakach-Bessenyeyt (szintén emigráns nagykövet), hogy Habsburg Ottónak "kellemes volna, ha függetleníteném magamat az MNB-től és kizárólag az ő rendelkezésére állnék". De ez az elképzelés egyáltalán nem felelt meg Marosy gondolkodásának. Három hónappal később azonban, Marosy arról értesült, hogy Bakach-Bessenyey már nem látta biztosítottnak helyét a Bizottmányban, ezért a követség fenntartását Habsburg Ottó segítségével más forrásból volt kénytelen megoldani. Későbbi levelében Marosy hozzátette "minthogy spanyol viszonylatban semmi sem változott, munkám úgy folyik tovább, mint eddig". Az 1956-os magyar forradalom és annak leverése Magyarországról egy új emigrációs hullámot indított el. A személyes konfliktusoktól amúgy sem mentes Nemzeti Bizottmány vezetésében pedig személycserék történtek és - mivel 56 után reform kommunisták, szociáldemokraták, köztársaságpártiak is az emigrációba kényszerültek - balratolódás volt megfigyelhető. A nem egységes külföldi magyarság tovább polarizálódott, s a határvonalakat a politikai pártállás, a Habsburg és a Horthy családhoz fűződő viszony, a volt társadalmi pozíció, illetve most már az országot 1956 előtt és után elhagyók között is meg lehetett húzni. Szomorú, de a magyar emigrációt, mint oly sokszor a történelmünkben, a viszály osztotta meg. Abban a pillanatban, 1956-ban pedig, amikor egységesek voltunk, s lehetőségünk lett volna a győzelemre és a függetlenség elérésére, a spanyol segítséget az amerikaiak állították le. Franco 1956-ban a következőkkel akarta támogatni a magyar ügyet: önkéntesekkel, katonákkal, tüzérséggel, tank-elhárító fegyverekkel. Az Amerikai Magyar Liga adott pénzt is, így volt a fedezet mindezen eszközök Magyarországra szállításához. Spanyolország és a magyar emigráció kész volt a segítségre, mindent meg is tettek ezért, ám az amerikai kormány elárulta és cserben hagyta őket. A Budapestre induló spanyol csapatokat az az Agustín Munoz Grandes tábornok vezette, aki a második világháború hőse volt, ugyanis az orosz bolsevizmus ellen vívott háborúban a Krasny Bor melletti csatában 5900 önkéntesével megverte a sokkal erősebb, 30 tankkal és 800 ágyúval felsorokozó 44 ezer fős vörös sereget, 3600 spanyol és 14 ezer orosz katona holtteste borította a csatamezőt. Nos, ez a híresen antikommunista tábornok vezette csapat érkezhetett volna Budapestre a magyar felkelők támogatására, ha az amerikaiak árulása nem hiúsítja meg Franco segítségnyújtási szándékát. (Deres.TV)

Út az illúziótlanságba

Nem tudtuk a rendszerváltás hónapjaiban, hogy a köztársaság legfontosabb korlátai már akkor készen álltak. A több száz éves polgári fejlődés és függetlenség hiányában torzult versenyképtelen kultúránk, a közvagyonnak már akkorra javában folyó konvertálása a pártkárderek kezén, az antiszemita hagyomány összeállása az antikommunizmussal, az etatizmus és a radikalizmusok mátrixa, amelybe belefoglalódik majd a pártszerkezet.
Az eufória mögött magánnyereségekkel kalkuláló gondolatok formálták a rendszert, a legtöbb résztvevő hamar, már ’93 körül rájött, hogy az átlépés az illúziók teremtette szabad, gazdag világba lassú és verejtékes lesz, ha egyáltalán lesz − ezért a közjótól és a komolyan vehető politikai értékektől a magánjavaik gyarapítása felé fordultak. A politikai osztályt egyre inkább a legrosszabb magyar politikai hagyomány — az önzés diktálta széthúzás − kerítette a hatalmába, miközben egyre cizelláltabb technikával ámították és vezettél orruknál fogva választóikat, akik ezt fokozatosan észrevették, de egyúttal − arra való szociális kompetenciák nélkül, hogy ezen változtassanak − bele is fásultak.
A politika egyetlen hatalmas üzleti vállalkozássá vált, és az a trend máig csak erősödik. Elvileg — ha visszafordulás nem, de még csak konszolidáció sem jön ebben a trendben − minden a fokozódó igazságtalanság, az egyre többeket elérő elszegényedés, a legrosszabb esetben a hatalomért vívott mind kíméletlenebb, a legválogatottabb eszközöktől sem visszariadó bandaharc, és az ország versenytársaitól történő végletes leszakadása felé mutat.
Gyermekkorunk illúzióit a jámbor, szabadságszerető magyar népről, a legkisebb királyfiról, a jóság és az igazság győzelméről elsodorta − a magyar valóság.
A rendszerváltás tapasztalata számomra? Immár elmondhatom, jól ismerem önmagunkat. Olyan bizonyossággal, amely nem meríthető könyvekből. Olyan illúziótlansággal, amelyet nem adhat semmilyen ellenséges propaganda. És pont ez kell ahhoz, hogy hathathatósan lehessen végre tenni önmagunk érdekében.
(Béndek Péter)

Ukrajnában egy héten belül kiürülnek a benzinkutak

Még a korábbinál vártaknál is sötétebb jövőkép rajzolódik ki Ukrajna számára. Lenonyid Koszjancsuk, Ukrajna egyik olajipari mágnása bejelentette, hogy amennyiben a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja az olajipari érdekeltségek felszólításait, az azzal jár, hogy egy héten belül kifogynak a benzinkutak és az ukrán gazdaság egésze leállhat.

Koszjancsuk elmondása szerint az elmúlt 6 hónapban a kutak 20-30 millió dolláros veszteséggel számolhattak, emiatt kénytelenek drasztikusan növelni a benzinárakat. Miközben a világban akár 25%-al is csökkenhetnek az üzemanyagárak, Ukrajnában egyre drágább lesz tankolni. A kormány erre reakcióként a kereskedőket okolja az árak növekedéséért, és további adók kivetését helyezte kilátásba arra az esetre, ha tovább nőnek a benzinárak.
Ugyanakkor a benzinkutak készletei mindössze egy hétre elegendőek, éppen az ukrán kormány által beiktatott korlátozások miatt. Kijev a hrivnya elleni spekulációk miatt korlátozta a valutaváltást az országban, így a kereskedők nem tudnak elegendő valutát venni ahhoz, hogy a kutakat feltöltsék. A kifizetések előrefizetéses rendszerben zajlanak, így előbb kellene valutához jutniuk, fizetniük, utána kezdődhetne meg a feltöltés, vagyis jobb esetben is hetekig üresek lesznek a benzinkutak Ukrajnában. Koszjancsuk sajtótájékoztatón felszólította a lakosságot, hogy még most tankoljanak, mert az ország készletei egy hétre elegendőek, utána nem lesz benzin, ameddig Kijev meg nem oldja a problémát.
Kijevben fűtés, melegvíz sem lesz télen, valamint akadozni fog az áramellátás, mert az ország szénkészlete is kifogyóban van. Februárban fegyveres hatalomátvétellel egy az ország EU- és NATO-tagságát erőltető kormány jutott hatalomra, ami azonban a hétköznapi problémák megoldására még nagyhatalmi támogatással is alkalmatlannak bizonyult.


http://www.hidfo.net/2014/10/25/ukrajnaban-egy-heten-belul-kiurulnek-benzinkutak

Ez a 13 család uralja a világot: Az NWO mögött álló árnyékerők

 

Az Új Világrend (NWO) mögött álló árnyékerők lassú ütemben követik az emberiség és bolygónk erőforrásai feletti totális ellenőrzés napirendjét.

David Icke ezt a "totalitárius lábujjhegynek" nevezte el, mert "ők" nagyon apró lépéseket tesznek a teljes és végleges leigázásunk felé.

Ennek eredményeként a tömegek viszonylag kevéssé vannak tudatában annak, hogy szabadságjogait fokozatosan elveszik, miközben az NWO polip hatalma folyamatosan növekszik.

 

Az NWO napirend mögött álló árnyékerők

Valahol a piramis csúcsának közelében egy rendkívül elitista szervezet, a 13 család tanácsa néven ismert szervezet irányítja a világ minden jelentős eseményét. Ahogy a neve is mutatja, a Tanács a Föld 13 legbefolyásosabb családjából áll.

Egyre több emberben tudatosul, hogy a Föld lakosságának 99%-át az "elit" 1%-a irányítja, de a 13 család tanácsát az 1%-os "elit" kevesebb mint 1%-a alkotja, és a Földön senki sem jelentkezhet tagnak.

Véleményük szerint joguk van uralkodni a többiek felett, mert ők az ősi istenek közvetlen leszármazottai, és királyinak tartják magukat. Ezek a családok a következők:

  1. Rothschild (Bauer or Bower)

  2. Bruce

  3. Cavendish (Kennedy)

  4. De Medici

  5. Hanover

  6. Hapsburg

  7. Krupp

  8. Plantagenet

  9. Rockefeller

  10. Romanov

  11. Sinclair (St. Clair)

  12. Warburg (del Banco)

  13. Windsor (Saxe-Coburg-Gothe)

 

 

Személy szerint azt gyanítom, hogy ez nem biztos, hogy a teljes lista, és néhány nagyon erős vonal még ismeretlen számunkra.

A Rothschild dinasztia kétségtelenül a leghatalmasabb - látható - vérvonal a Földön, és becsült vagyonuk 500 billió dollár körül van!

Hatalmukat a világ bankbirodalmán keresztül gyakorolják, amely szinte teljes egészében az ő tulajdonukban van.

A legfontosabb intézmények, amelyek keményen dolgoznak az NWO létrehozásán és fajunk teljes leigázásán, a következők:

  • A londoni City of London (pénzügyek, a Rothschildok irányítása alatt) - NEM része az Egyesült Királyságnak.

  • Az USA Federal Reserve (pénzügyek - magánbank, a Rothschildok tulajdonában) - NEM az USA része.

  • A Vatikán (indoktrináció, megtévesztés és ijesztgetés) - NEM Olaszország része.

  • Washington D.C. (hadsereg, agyprogramozás, agymosás és elnéptelenítés) - NEM az USA része.

A fenti intézmények mindegyike önálló államként működik, saját törvényei szerint, ezért nincs olyan bíróság a Földön, amely valaha is felelősségre vonhatná őket.

A ma létező Titkos Társaságok sokasága egy megavállalat ágaként működik, amely a 13 család tanácsának tulajdonában van.

Bár munkájukért busás jutalmat kaptak, e titkos társaságok tagjai nem az "elit" vérvonal tagjai, nem tudják, kik a gazdáik, és fogalmuk sincs, mi a valódi napirend.

 

 

 

Az agymosás

Egy másik tömegrabszolgasorba taszító eszköz, amit ellenünk használnak, az úgynevezett oktatási rendszer. Az iskolák már nem olyanok, mint régen, és a gyerekek megtanulják, hogy gondolkodás nélkül memorizáljanak, és kérdés nélkül engedelmeskedjenek.

Valójában ezt a kialakult oktatási rendszert rendkívül drága fenntartani, és az internet korában elavult.

"Miért elavult?" - kérdezhetik. Mert az internet szabad hozzáférést biztosít számunkra szinte végtelen mennyiségű információhoz.

Akkor miért fizetünk még mindig hatalmas összegeket az állami oktatásért? Mert a világ "elitje" megköveteli, hogy gyermekeink konformitást és dobozon belüli gondolkodást tanuljanak.

Mit tehetünk ez ellen?

Az emberiség hite most a mérlegen lóg, ahogy az NWO polip irányítása terjed. Egyrészt nagyon közel vagyunk a teljes leigázásunkhoz, másrészt viszont könnyen földig rombolhatnánk a hatalmi piramisukat, ha egyszerűen egyesülnénk a megtévesztésük ellen az elmék, a szívek és a lelkek békés forradalmában.

Évek óta kérdezem magamtól, hogy mi a legnagyobb fegyverük rabszolgasorba taszításunkhoz. Az állandó indoktrinációval kombinált rossz oktatás? A vallás által keltett félelem? A rendszer általi büntetéstől (börtöntől vagy gyilkosságtól) való félelem, vagy a pénzrendszer láthatatlan rabszolgasága?

Véleményem szerint a fentiek együttesen óriási hatással voltak a társadalmunkra és a gondolkodásmódunkra, de a legnagyobb fegyverük kétségkívül a pénzügyi rendszer!

 

 

 

Valuta rabszolgák

A pénzügyi rendszer lopakodva rabszolgasorba taszította fajunkat, és most deviza rabszolgaként használnak minket. Minden nap 9-től 5-ig dolgozunk, unalmas és lehangoló környezetben, semmi kreatív vagy építő jellegű ösztönzés nélkül.

A legtöbb esetben a munkába járás egyetlen motivációja a következő fizetés - és nem számít, milyen keményen dolgozunk, úgy tűnik, soha nem lesz elég pénzünk.

Gondolkodtak már azon, hogy a megavállalatok (amelyek évente milliárd dolláros profitot termelnek) miért fizetnek több tucat milliót a vezérigazgatóiknak, és miért a lehető legközelebb a minimálbérhez a többi alkalmazottnak?

Ezt gondosan megtervezték, mert egy olyan embernek, aki állandóan "a határon van", soha nem lesz ideje az önképzésre, az önvizsgálatra és - végül - a spirituális ébredésre.

Nem ez a fő célunk a Földön? Hogy spirituális lényekké váljunk (és a spirituális alatt nyilván nem a vallásosat értem) és kiteljesítsük az inkarnációs ciklust?

"Nekik" nincs szükségük művelt, kritikus gondolkodásra képes, spirituális célokkal rendelkező emberekre. Nem, az ilyen emberek veszélyesek a rendszerükre!

"Nekik" engedelmes "robotok" kellenek, éppen elég intelligensek ahhoz, hogy működtessék a gépeket és fenntartsák a rendszert, de elég ostobák ahhoz, hogy soha ne tegyenek fel kérdéseket.

A pénz az "ördög szeme".

A világ összes legnagyobb problémájának gyökerei mélyen a pénzügyi csapásban gyökereznek: a háborúk nyereségesek, a betegségek nyereségesek, a Föld kifosztása nyereséges, az emberi rabszolgaság és az embertelen munkakörülmények nyereségesek.

Vezetőinket a pénz korrumpálta, és az emberiség közös földi küldetését a pénz eltérítette.

Miért van tehát egyáltalán szükségünk a pénzügyi rendszerre? Valójában nincs rá szükségünk (legalábbis többé már nincs). A bolygó egy centet sem kér tőlünk a természeti erőforrásainak használatáért, és megvan a technológiánk, hogy kitermeljük őket anélkül, hogy egy napot is dolgoznánk.

Kötelezően olvasandó kapcsolódó cikk: A piramis teteje: A Rothschildok, a brit korona és a Vatikán uralja a világot.

 

 

 

A megoldás

Ami még fontosabb, hogy zseniális elmék vannak "odakint", akik évtizedek óta vitatkoznak az erőforrás-alapú gazdaság koncepciójáról. Ilyen például Jacque Fresco úr, egy zseniális ipari formatervező és társadalmi mérnök, aki élete nagy részét a jövő tervezésével töltötte.

A Jacque Fresco úr által javasolt városokat autonóm építőrobotok fogják építeni, és környezetbarát és önfenntartó, földrengés- és tűzálló lesz. További információ itt.

Mások már most is tárgyalnak a jövő gazdasága felé vezető átmenet tervéről, ahol már nincs szükség pénzre, és minden egyénnek a legjobb feltételeket kínálják majd a legmagasabb potenciáljának eléréséhez - mindezt a fajunk egészének javára.

A kérdésem tehát a következő: készen állunk-e arra, hogy elfogadjuk a jövőt és kiszabaduljunk az "elit" irányítása alól egy pénz nélküli világban, vagy hagyjuk, hogy az Új Világrend megvalósuljon?

Alexander Light, HumansAreFree.com

Választások előtt Donbassz!

A Luhanszk – régióból ma délelőtti jelentések szerint megkezdődött Nyalókakirály ármádiája 128. lövészdandárjának az áttelepítése Donyeck térségébe. A beszámoló arról tudósít, hogy a dicstelen horda fölkerekedett, és Donyeck irányába vonulnak.
A donyecki repülőtéren pedig zajlik az adok – kapok, de meglehetős visszafogottsággal. A pozícióikat a felek tartják.


Donyecket – várost – időközönként az Avgyejevkában fészkelő latortüzérség lövi ma is. A milicisták tüzérsége pedig visszalő.
A Makejevka északi külvárosában tanyát vert latrokat ma délelőtt a milicisták megszórták egy kicsait.
Gorlovka északnyugati szektorait a valcmanisták aknavetőkkel lőtték. A felpiszkált népköztársaságiak erre a hátukba kerültek, és… A lövöldözés abba is maradt. Másfél tucat lator és kellékeik már nem zavarnak több vizet Donbasszban.
Karlovkánál telitalálatot jegyezhet a milicia tüzérsége. Tízes a találat, plusz négy élet – halál között lebegő pribék.
Sztaromihajlovka és Krasznogorovka térségében majdnem sikerült egy népesebb latorkolóniát meglepniük a milicistáknak. De csak majdnem. Állítólag igen épületes látvány volt az erők felé kétségbeesetten vágtázó latrok látványa, akik mindent eldobálva menekültek. Összefogdosásukra akció indult.
Новороссия новости сегодня
Berjozovánál sikeresebb volt a milicia rajtaütése. Bár itt a préda is kisebb volt. Mindössze egy valcmanista latorposztocska került terítékre, hat egyeddel.

Gyjebalcsevonál a helyzet kezd a milicia szemszögéből nézve kritikussá válni. Állításuk szerint a katlanból ma reggel óta egyre intenzívebb tüzérségi kilövöldözés zajlik, és délután egy óráig három – latortankok fedezetében indított kitörési kisérletet kellett visszaverniük.
Kirovszk és Malaorlovka lakott területei ma is magukon érezhették a bérgyilkosok tüzérségének tekintetét. Szerencsére csak anyagi károk keletkeztek.
A Volnovaha melletti Oljenovkából Olginyka falut lőtte a valvmanista pribékbanda.
Granyitnoje, Novolaszpa, Tyelmanovo és Sztarognatovka térségében is sűrűn kattognak a Kalasnyikovok.
Nyikisino és Radkodub már hiányolnbá is tán a valcmanisták erőlködései nyomán ki – ki robbanó összecsapásokat. Bár e tekintetbe a Nyikisino romjait őrző milicisták unalomra egyáltalán nem panaszkodnak. Ma reggel nyolc órától délutá egyig két – tankokkal támogatott – kitörési kisérletet kellett letörniük, miközben a zsoldosok már a saját cimboráikat sem kímélve lőttek kifelé tüzérségi eszközeikkel. Három népköztársasági harcos el is esett, de mindkét kitörési akció meghiúsult. Négy latortank pedig átment sasliksütőbe.
Valcman latortüzérei ma délelőtt lőtték Tonyenkojét is.
Szcsatyjénál délelőtt a valcmanista bérgyilkosok erőfeszítéseket tettek, hogy a “gyűrűből” ki tudjanak lépni, de szerencsére erőtlen volt a kísérlet. A “gyűrűt” ugyanis a milicisták már csak komoly erőfeszítések árán képesek gyűrűnek láttani.
Gejevki pribékjei pedig nagyon megrettentek délelőtt 11 óra tájban. Eddigi nyugalmukat most megzavarták a népköztársaságiak, akik az erdő felől közelítették meg a pribékeket. Miiután elvégezték amiért érkeztek, vissza is mentek az erdőbe. Minden valószínűség szerint munkát hagyva Gejevki lakóira. Hiszen a kéttucatnyi latorhulla csak szennyezné a környéket.

Bahmutkánál ma délelőtt nagyot alkotott a milicia. Tipikusan a “kecske is jóllakjon, de a képoszta is megmaradjon” – akció keretében, tucatnyi ma foglyul ejtett pribékkel szedetik össze a latorhullákat, és vitetik a “semleges területre”! Úgy, ahogyan azt az EBESZ – nek megígérték. (Bár az EBESZ megfigyelői már tegnap elpárologtak még a környékről is, a milicisták igyekeznek állni adott szavukat.
Elemzők szerint a jövő hét elejére várható valcmanista támadás éle elsősorban is Donyeck megkaparintására irányul, és onnan kiindulva akarnak teret szerezni maguknak Donbasszban. Ám a fő cél valójában politikai. Szeretnék a két hét múlva esedékes donbasszi parlamenti választásokat meggátolni.
Mindenki számára világos és egyértelmű kell hogy legyen: amennyiben Donbasszban a Népköztársaságok meg fogják tudni tartani a választásokat, egy politikai értelemben MINŐSÉGILEG TELJESEN ÚJ SZITUÁCIÓ fog kialakulni!
Olvasóink igen sokat polemizálnak a jelen állapotokon – ám a donbasszi választások UTÁNIG nincs értelme semmiféle találgatásnak!
A lényegi kérdés az, hogy LESZNEK E VÁLASZTÁSOK DONBASSZBAN?

http://balrad.wordpress.com/2014/10/25/valasztasok-elott-donbassz/

Fehéroroszország lefoglalt 600 tonna illegális élelmiszert

Hídfő.net | Fehéroroszország lefoglalt 600 tonna illegális élelmiszert
A fehérorosz vámhatóságok összesen 600 tonna élelmiszert foglaltak le, amit nyugati cégek fehérorosz fantomcégek közbeiktatásával Oroszországba kívántak továbbcsempészni az embargó ellenére. A 2014 agusztus 7-én életbe léptetett orosz, főként élelmiszerembargó az EU és egyéb nyugati országok ellen a hatását sikeresen fejti ki, olyannyira, hogy a veszteségeket nehezen tűrő, orosz piacra szakosodott cégek minden eszközt felhasználnak, hogy a felgyülemlett, exportra szánt, gyorsan romló élelmiszertöbbletüktől megszabaduljanak.
A csempészáruk főleg az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából érkeznek. Ha összevetjük ezen államok listáját azokéval, akik a legjobban követelik Oroszország elmarasztalását "agresszió" és egyéb légbőlkapott vádak alapján, láthatjuk, hogy Norvégia kivételével gyakorlatilag teljes az egyezés.

http://www.hidfo.net/2014/10/26/feheroroszorszag-lefoglalt-600-tonna-illegalis-elelmiszert

Megváltozott a jogszabály, az 55 éves, nagybeteg István reménykedett, hogy végre rokkantsági ellátáshoz juthat.

Márciusban mutattuk be az 55 éves zákányszéki vállalkozó kálváriáját. István – a valódi nevét két kisgyereke miatt nem vállalja – lehúzott 40 évet az építőiparban. 1984-ben saját vállalkozást indított, másod- és harmadállást is vállalt. Tizenkét éve billent meg a cége körbetartozás miatt. Hogy az embereit kifizesse, jelzálogot vett fel a házára, amit azóta is törleszt. 2008-ban lehúzta a rolót. Dolgozott utána is, de senki nem jelentette be.
A felszámolásba belebetegedett, tavaly vastagbéldaganattal műtötték. A szakértői bizottság 80 százalékos egészségkárosodást állapított meg nála, 2015 júliusáig nem dolgozhat. Mivel az elmúlt 5 év alatt nem volt meg 1095 napra (vagyis 3 évre) a társadalombiztosítási jogviszonya, ezért a rehabilitációs hivatal elutasította. Nem jár neki rokkantsági ellátás. István elkeseredésében úgy fogalmazott: „Építettem az országot, most egy huncut vasat sem kapok.”
A megyei kormányhivataltól akkor azt a választ kaptuk, hogy olvasónk nyitott kapukat dönget. A jogszabály tavaly megváltozott, ez alapján újra kérelmezheti a rokkantsági ellátást. E szerint ha 5 év alatt nincs meg a 3 év társadalombiztosítási jogviszonya, akkor sincs semmi baj, mert elég az utolsó 10 évben 2555 napot (7 évet), illetve 15 évben 3650 napot (10 évet) felmutatni.
– Ahogy elolvastam a cikket, újból bementem a rehabilitációs szakigazgatási szervhez. Az ügyfélszolgálaton nem tudtak felvilágosítást adni, van-e esélyem. Azt mondták, át kell kérniük az adataimat a nyugdíjbiztosítótól. Öt hónapba telt az adatkérés, mert augusztusban kaptam meg az újabb elutasítást. Hiába döngettem tehát nyitott kapukat, egy huncut vasat sem kapok – tárja szét a karját István. A férfinak 600 biztosított napja hiányzik a boldoguláshoz, mert az utóbbi 15 évben 3650 helyett mindössze 3050 napra volt bejelentve.
Most az ápolónőként dolgozó felesége tartja el a négytagú családot a fizetéséből és a családi pótlékból. És ez így marad 10 évig, amíg a férj nyugdíjba nem mehet. Havi 130 ezer forintot kapnak, amiből vonják a 80 ezres hitelrészletet. Ezenfelül István nyugdíjas édesanyja tud valamennyit segíteni. A tartalékaikat – földeket, gépkocsikat, munkagépeket – már eladták. A férfi nagyon elkeseredett. Nem érti, ha 34 évig becsülettel építette az országot, miért a családjának kell őt eltartania az állami gondoskodás helyett. Mégis felderül az arca, amikor gyerekei fényképét mutatja, azt mondja, miattuk nem adja fel.
(Dombai Tünde)

Donbasszban tegnap késő délutántól ma reggelig – néhány kritikus hely kivételével – “kegyelmi állapot” uralkodik.

Donyeck repülőteréért egész éjjel dúl a harc – váltakozó hevességgel.
Nyalókakirály briganticsapatainak meg – meg újuló támadásait a reptéren lévő népköztársasági védők rendre visszaverik. Most a zsoldosok kénytelenek szembesülni azzal a lehetetlen helyzettel, amivel egykoron a milicisták: egyszerűen nem tudják hol vannak a népfelkelők? – akik viszont mindenhol ott vannak. Így aztán minden pribékkísérlet teljes kudarccal végződik. A tegnapi tankroham pedig alaposan apasztotta a valcmanista készleteket, a fűbe harapott zsoldosok számáról nem is beszélve. Igazi húsdaráló működik Donyeck repülőterén.


Így aztán az éjszaka a latorhordák a számukra kevesebb veszteséggel járó tüzérségi támadást erőltették. A reptér új terminálját Vogyino térségéből ágyúzták, míg Avgyejevka felől magát a várost. (Ezt napközben is előszeretettel gyakorolják.) Donyeck “Szpartak” kerülete erre a legékesebb bizonyiték. Peszki irányából a reptér régi terminálját lőtte a latortüzérség.
Kirov tegnap és a mára virradó éjszaka szintén súlyos orgyilkos tüzérségi támadásokat élt át. A valcmanista latortüzérség folyamatosan bombázta a város lakott részeit.
Tegnap reggel óta ma reggelig tizennyolc kirovi civil esett álozatául a zsoldosok vérszomjának.


A “Komszomolec Donbassz” nevű bányaüzem területét egész éjjel lőtte a zsoldoshorda tüzérsége.
Bahmutkánál a tegnap délutáni pribékkitörési kísérlet ismét csúfos kudarccal végződött a latrok számára. Helyi idő szerint este hat órára jószerével már csak latortetemről – latortetemre lépve tudtak haladni a milicisták, akik fel is hagytak a banditamaradványok összeszedésével. EBESZ kérés ide vagy oda, inkább a katlan gyűrűjét kell vigyázzniuk, mintsem a pribéktetemek eltakarításával bíbelődniük. A csapdában lévő bérgyilkosok pedig a közvetlen akciózást az éjszakára fel is függesztették.
Mariupol közvetlen keleti szomszédságában az éjszaka folyamán a népköztársasági erők tankjai romboltak le néhány a tankok közeledtének hírére viharos gyorsasággal kiürített latorposztot. Így aztán csak a posztok szétdúlására hagyatkoztak a milicisták.
Összességében véve viszont Donbassz egyéb területein viszonylag csendesen telt el a mára virradó éjszaka. Volnovaha térségében ma reggel az éjszakai csendesség után szinte kötelezően elkezdték egymás állásait lőni a milicisták és a bérgyilkosok.
Várható, hogy a harci cselekmények – Szombat lévén – “hétvégi üzzemmódra” váltanak. Meg amúgy is “választásokat” tart a kijevi latorhatalom holnap, úgyhogy az események Donbasszban várhatóan csendesebb folyásúak lesznek.
Vlagyimir Kononov DNR honvédelmi miniszter szerint viszont hétfőtől (de inkább keddtől) pezsgőbbre fordul az élet Donbassz területén. Ha pedig a védelmi miniszter szerint hétfőtől “valami lesz!” – akkor ez azt is jelent(het)i, hogy a NÉPKÖZTÁRSASÁGI ERŐK IS FELKÉSZÜLTEK!
сводка армии юго-востока
http://balrad.wordpress.com/2014/10/25/donbassz-valasztasok-elotti-csendes-uzemmod/