Szó szerint RENDkívüli... hiszen ezek a zsidó kutyák hírből sem ismerik a RENDET!
Az ukrán hatóságok minden lehetségest megtesznek a szavazókörök biztonságának védelmében a vasárnap megrendezendő rendkívüli parlamenti választásokon - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök Odesszában.
"Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük az állampolgárok választójogát és biztosítsuk akaratuk szabad kifejezését" - hangsúlyozta az államfő a dél-ukrajnai városban újságíróknak nyilatkozva. Porosenko közölte, hogy a kelet-ukrajnai harcok övezetében és azok közelében nem a belügyi önkéntes alakulatok fogják a szavazókörök biztonságát szavatolni, hiszen nekik más a feladatuk, hanem összevont rendőri egységek a Nemzeti Gárda és az ukrán fegyveres erők különleges egységeivel megerősítve. Az államfő hozzáfűzte, hogy erre az erősítésre szükség van a várható provokációk megakadályozása érdekében.
Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő kifejezésre juttatta azon aggodalmát, hogy Oroszország megpróbálja meghiúsítani a parlamenti választásokat. Szavai szerint Moszkva nem hagy fel az ukrajnai helyzet destabilizálásával, és provokációkra lehet számítani a választások napján az orosz fél részéről. A Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács is arról számolt be, hogy a választások meghiúsítása érdekében az oroszbarát szeparatisták a Donyec-medencében terrorakciókat és provokációkat terveznek végrehajtani. Közben Arszen Avakov belügyminiszter bejelentette, hogy a rendvédelmi szervek mintegy 82 ezer tagja - köztük négyezer fő a gyorsreagálású egységekből - fog a biztonságra vigyázni a választás napján.
Hírfigyelő Szolgálat