2014. október 25., szombat

Donbasszban tegnap késő délutántól ma reggelig – néhány kritikus hely kivételével – “kegyelmi állapot” uralkodik.

Donyeck repülőteréért egész éjjel dúl a harc – váltakozó hevességgel.
Nyalókakirály briganticsapatainak meg – meg újuló támadásait a reptéren lévő népköztársasági védők rendre visszaverik. Most a zsoldosok kénytelenek szembesülni azzal a lehetetlen helyzettel, amivel egykoron a milicisták: egyszerűen nem tudják hol vannak a népfelkelők? – akik viszont mindenhol ott vannak. Így aztán minden pribékkísérlet teljes kudarccal végződik. A tegnapi tankroham pedig alaposan apasztotta a valcmanista készleteket, a fűbe harapott zsoldosok számáról nem is beszélve. Igazi húsdaráló működik Donyeck repülőterén.


Így aztán az éjszaka a latorhordák a számukra kevesebb veszteséggel járó tüzérségi támadást erőltették. A reptér új terminálját Vogyino térségéből ágyúzták, míg Avgyejevka felől magát a várost. (Ezt napközben is előszeretettel gyakorolják.) Donyeck “Szpartak” kerülete erre a legékesebb bizonyiték. Peszki irányából a reptér régi terminálját lőtte a latortüzérség.
Kirov tegnap és a mára virradó éjszaka szintén súlyos orgyilkos tüzérségi támadásokat élt át. A valcmanista latortüzérség folyamatosan bombázta a város lakott részeit.
Tegnap reggel óta ma reggelig tizennyolc kirovi civil esett álozatául a zsoldosok vérszomjának.


A “Komszomolec Donbassz” nevű bányaüzem területét egész éjjel lőtte a zsoldoshorda tüzérsége.
Bahmutkánál a tegnap délutáni pribékkitörési kísérlet ismét csúfos kudarccal végződött a latrok számára. Helyi idő szerint este hat órára jószerével már csak latortetemről – latortetemre lépve tudtak haladni a milicisták, akik fel is hagytak a banditamaradványok összeszedésével. EBESZ kérés ide vagy oda, inkább a katlan gyűrűjét kell vigyázzniuk, mintsem a pribéktetemek eltakarításával bíbelődniük. A csapdában lévő bérgyilkosok pedig a közvetlen akciózást az éjszakára fel is függesztették.
Mariupol közvetlen keleti szomszédságában az éjszaka folyamán a népköztársasági erők tankjai romboltak le néhány a tankok közeledtének hírére viharos gyorsasággal kiürített latorposztot. Így aztán csak a posztok szétdúlására hagyatkoztak a milicisták.
Összességében véve viszont Donbassz egyéb területein viszonylag csendesen telt el a mára virradó éjszaka. Volnovaha térségében ma reggel az éjszakai csendesség után szinte kötelezően elkezdték egymás állásait lőni a milicisták és a bérgyilkosok.
Várható, hogy a harci cselekmények – Szombat lévén – “hétvégi üzzemmódra” váltanak. Meg amúgy is “választásokat” tart a kijevi latorhatalom holnap, úgyhogy az események Donbasszban várhatóan csendesebb folyásúak lesznek.
Vlagyimir Kononov DNR honvédelmi miniszter szerint viszont hétfőtől (de inkább keddtől) pezsgőbbre fordul az élet Donbassz területén. Ha pedig a védelmi miniszter szerint hétfőtől “valami lesz!” – akkor ez azt is jelent(het)i, hogy a NÉPKÖZTÁRSASÁGI ERŐK IS FELKÉSZÜLTEK!
сводка армии юго-востока
http://balrad.wordpress.com/2014/10/25/donbassz-valasztasok-elotti-csendes-uzemmod/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése