Az Amerikai Egyesült Államok együttműködésével megérkeztek Irakba a Magyarország által az iraki biztonsági erőknek felajánlott hadfelszerelési anyagok. A Honvédelmi Minisztérium által összeállított lőszerszállítmányt az amerikai légierő C17-es szállítógépekkel juttatta el az MH Pápa Bázisrepülőtérről az iraki célállomásra.


Az Amerikai Egyesült Államok által közvetített igénylista alapján összeállított küldeményt - most itt álljunk meg egy szóra! Ki hazudik? Most akkor a HM által vagy USA igénylista alapján? Ráadásul Magyarország térítésmentesen adta át az iraki kormánynak, ezzel is hozzájárulva az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harchoz. A haditörvény értelmében utófinanszírozással szokták ezt bonyolítani, vagy mi olyan gazdag ország vagyunk, hogy a pótlást simán kivágjuk csíkzsebből... A felajánlott lőszerek állítólag valós támogatást jelentenek a CIA támogatott terroristák elleni küzdelemben, az adomány pedig nem befolyásolja a Magyar Honvédség harckészültségét - a lőszer sohasem hiányzik békeidőben, igaz. Csak épp utoljára Budapest ostrománál kellett volna'45-ben...


Az Iszlám Állam USA hátterű terrorszervezet térnyerése Irakban már a keresztény közösségeket és más kisebbségek létét fenyegeti. A szélsőséges szervezet előretörése aláássa a teljes régió biztonságát - szajkózza a Nyugat. A NATO és az EU tagállamai ezért segítséget nyújtanak Irak kormányának, valamint a Kurd Autonóm Régiónak Irak egységének, szuverenitásának és területi integritásának helyreállítása érdekében - így folytatva, mi hozzátesszük, hogy így legálisan Szíriát teljesen lebombázva.

Vajon a "Forradalmi" magyar kormány és HM miért nem Szíriának segít inkább?


Gölöncsér Miklós