2014. július 11., péntek

CIONISTA IZRAEL VÉGJÁTÉKBA KEZDETT


HAZUDNAK AZ IZRAELI VESZTESÉGEKRŐL
 A lap honlapján közölt, állítólag a Hamász al-Aksza nevű televíziócsatornáján leadott videó egyebek mellett azzal fenyeget, hogy a palesztin fegyveresek öngyilkos merényleteket fognak elkövetni “minden buszon, kávézóban és utcán”, rakétáik pedig “a föld alatt is elérik” az izraelieket. “Cionisták, emlékeztek még azokra a rakétákra, amelyek megrengették Tel-Avivot és az izraeli parlamentet? Csak annyit szeretnénk mondani, hogy több ezer van belőlük (…) El tudunk érni benneteket a föld fölött és a föld alatt is, úgyhogy kezdjétek számolni, hogy hány koporsóra lesz szükségetek ezekben a hónapokban” – hangzik el a videóban. A Hamász az utóbbi napokban a YouTube videómegosztó oldalra is több hasonló fenyegető képanyagot töltött fel, amelyekben szintén rakétatámadásokat ígért. Az egyikben például az hangzik el, hogy a rakéták “már úton vannak felétek, és hamarosan elérnek benneteket” – írta a The Jerusalem Post. Az izraeli hadsereg azt írta a Twitteren, hogy a csütörtöki nap folyamán több mint száz rakétatámadás érte Izraelt Gázából, az utóbbi három napban pedig mintegy 450 ilyen eset történt. (bigghu, részlet)
Az izraeli hadsereg szerint a Gázai övezetből csütörtökön 184 rakétát lőttek ki, amelyek közül 44-et elfogott a Vaskupola nevű rakétavédelmi rendszer. Egy tel-avivi katonai szóvivő pénteken közölte: a gázai konfliktus keddi kiújulása óta most először Libanonból érte rakétatámadás Izrael északi részét. Egy lövedéket Metulla határváros közelében találtak meg. Áldozatokról nem érkezett jelentés. (MTI, részlet)
A tévében mutattak egy rakétával szétlőtt benzinkutat és környékét, de csak negyed másodpercre, ahol csak sebesülés történt. Miközben kocsik voltak kiégve, amikben biztos nem ült senki...Végre Gyurikámat (Nógrádi György) is megkérdezte a cionrádió, hogy most mi az ábra Izraelben? Nos, Gyurikám semmi bíztatót nem tudott mondani Izrael jövőjét tekintve. Azt viszont látjuk, hogy Amerika (a Nagy Testvér) levette kezét Izraelről. Úgy gondolják, ha pusztulni akarnak, hát tegyék...Még Gyurikám is megjegyezte, hogy a jelen helyzetben egyetlen ország sincs a világon, amelyik Izrael mellett állna ki...Van egy olyan érzésünk, ha tankokkal vonulnak be Gázába, akkor égő tankokat fogunk látni.
Ezrek tüntettek nyugati városokban izraeli követségek előtt tiltakozva, de ebből a hazai hírekben egyetlen szót vagy képet sem láttunk! Kép: haarec


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-v%C3%A9gj%C3%A1t%C3%A9kba-kezdett

Szlavjanszkban csapdába estek az ukrán csapatok - rá vannak kényszerítve a városharcra

Három nappal ezelőtt az ukrán média örömmámorban úszott, az oroszpártiak pedig teljes csalódottságuknak adtak hangot, hogy Szlavjanszk város milícia vezetése feladta két városát. Itt a vég - gondolták sokan. Úgy tűnik, rosszul.
Szlavjanszkban azóta folyamatosan folynak a belharcok. Az orosz erők visszaszivárgásáról érkeznek hírek, tegnap újra tüzérséget vetettek be. Az ukránok megtisztítanak egy városrészt, másnap ugyanabban a városrészben törnek ki harcok. Kicsi, nagyon jól felszerelt, sok helyen fegyvereket és lőszereket elrejtett csoportok törnek rá az ukránokra. Megölnek pár katonát és eltűnnek. Valójában mi is történt? Valóra vált minden hadsereg rémálma, becsalogatták az ellenséget a városba. A városi dzsungel a legalattomosabb háború a világon. Az öröm lassan elkeseredésbe fog fordulni.
Eközben a milícia főerőit kivonták, és összpontosítják - a déli, összevont ukrán csapatok felmorzsolására készülnek. Új-Oroszország déli határa és az orosz határ közé egy hosszú földnyelven állnak az ukránok. Ezt a földnyelvet nagy erőkkel tartják, mert ebből az irányból akarták visszafoglalni a határvonalat. Porosenko tűzszünetének lejárta után, az egy hét alatt összegyűjtött fegyverzettel teljes offenzívát indítottak az ukránok. Azonban már másnap elvesztettek több határátkelőt, amelyet visszafoglaltak, Kramatorszkban és Szlavjanszkban pedig a pózoló katonákat nagy meglepetések érték, képtelenek az ottmaradt orosz erőket legyőzni.
Mi következik abból, ha egy hadsereg bevonul egy városba, de nem tud győzni? Újabb és újabb erőket kell oda vezényelni. Orosz részről annyi ember szivárog vissza, hogy az újabb és újabb erőket folyamatosan lekösse. Belebonyolódnak egy vég nélküli városharcba, miközben ömlik ki az ablakon a pénz és az elvesztett technika. Nem marad erő arra, amire kellene; megtartani az erőket a beékelődött földnyelven. Az orosz csapatokat viszont összevonták. Első lépésük volt, hogy felrobbantottak egy hidat, ezzel elvágták a vasúti utánpótlást. Az utakon folyamatosan zavarják az ellátási útvonalat. Ma reggel megtörtént az első komoly csapás az ukrán erőkre. A földnyelv közepén megsemmisítettek egy utánpótlási tábort. Reggel öt órakor több zsákmányolt Grad rakétás egységgel csapást mértek Zelenopole melletti katonai táborra. A csapásban az egész tábor megsemmisült. Tankok, BTR-ek, teherautók, lőszerkészletek. Ami azonban szokatlan mint hadi cselekmény, hogy bevárták a helyszínre érkező felmentő csapatot és kimentő alakulatot. Amikor megérkeztek, újabb csapást mértek rájuk. Az ukrán kormány 30 halottat és 100 sebesültet ismer el. A veszteség valójában ennek sokszorosa lehet.
Zelenopoli tábor. Ebből, és az ehhez hasonló táborokból kiindulva akarták a határvonalat visszaszerezni. Erre a keskeny földsávra egy nagyon jelentős ukrán haderő szorult be.
 
A bázis a támadás előtt....
 ...és a támadás után...
Ha az orosz milícia hadvezetése eléri, hogy a két városban egyre nagyobb erőket kötnek le, eközben az egyre rosszabb utánpótlású ukrán déli főerőt felmorzsolják, több mint 200 kilométeres határszakasz kerül a donyecki vezetés kezébe. Amennyiben tovább folytatódnak a csapások az ukránok déli csapatai ellen, akkor már bizonyos lesz, az amerikai tanácsadók ellenére besétáltak a csapdába - mert a harag és a düh rossz tanácsadók.
Eközben morálisan is morzsolják szét az ukrán csapatokat. Miközben lassan éhséglázadás tör ki az ukránok közt, a Nemzeti Gárda tagjai nem kapják meg hónapok óta a zsoldjukat, családjaik már lázadoznak otthon - mert a Nemzeti Gárda tagjainak családjai sokszor éheznek, eközben folyamatosan jelennek meg a képek a felsőfokon ellátott milíciákról, akik jóformán húst esznek hússal. Hihetetlen élelmiszerellátást kapnak, és most már olyan zsoldot, amiről az ukrán katona csak álmodozik.

http://www.hidfo.net/2014/07/11/szlavjanszkban-csapdaba-estek-az-ukran-csapatok-ra-vannak-kenyszeritve-varosharcra

Mihez kezdene, ha két hétre bezárna minden bolt?

A németek nem csak a vébé megnyerésére esélyesek, de ha becsődölne a jóléti társadalom, jóllehet, csak ők élnék túl. Egy kalandvágyó újságírónő kipróbálta, hogy van-e élet Európában a fogyasztói társadalmon kívül, majd leírta tapasztalatait. Greta Taubert Apokalipszis most! című könyve szépen fogy, mert a válságos időben is jól teljesítő németek a legrosszabbra is fel akarnak készülni. A szerzőt kérdeztük, hogy lehet-e pénz nélkül élni, és mit tapasztalt a nomád hónapok alatt.

4,9 kiló krumpli és gabona, 5,6 kiló zöldség, 3,6 kiló gyümölcs, 28 liter víz, 3 liter tej, 2,1 kiló hús és hal, fél kiló zsiradék. Ennyi kell egy felnőtt embernek – napi 2200 kalóriaval számolva - két hétre, ha beüt a ménkű. Legalábbis a német élelmezési, mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi hivatal tartalékkalkulátora szerint. Ebbe elég bepötyögni, hogy hány embernek hány napig kell túlélnie tartalékokból szükséghelyzet esetén, az kidob egy részletes táblázatot, ami kinyomtatva tökéletes bevásárló listaként funkcionál a világ végére.

Greta Taubert alig harmincévesen úgy döntött, hogy kipróbál egy „jóléti diétát”, és két hétig úgy él, mintha csak a készleten kívül semmihez nem lehetne hozzájutni. A fent felsorolt táplálékért elment a Netto áruházba (hasonló mint itthon a Penny Market), és bevásárolt. Összesen 50 eurót (kb. 15 ezer forint) adott ki, a felhalmozott élelmiszer – az ásványvízen kívül - pedig mindössze egy sörösrekesznyi helyet foglal el a kamrájában.

Greta Taubert

Fotó: Greta Taubert

Egy teljes évre kiszállt

De a kéthetes szükségkúra csak a kezdet volt. Egy egész évet szánt arra, hogy kiszálljon a felelőtlen fogyasztói társadalomból, és megnézze, miként lehet lemondani a talmi jólétről, amelyben a kényelem a legfőbb úr, és ami az erőforrások teljes kimerítésén illetve a természet kizsákmányolásán alapul. Az idén februárban megjelent könyvében írja le tapasztalatait a német újságírónő. Az Apokalypse jetzt! (magyarul Apokalipszis most!) című könyvnek azóta megjelent a második kiadása, az első hatezer példányt ugyanis elkapkodták.

Ezek szerint a németek – akik világválság ellenére valóban jól teljesítenek – fel akarnak készülni a legrosszabbra: ha kifogy a vízkészlet, ha nincs élelem, sőt nagyon pénz sem. Kire lehet számítani a bajban? Működik-e a cserekereskedelem? Milyen élelmet lehet termelni a nagyvárosban saját erőből? Meg lehet-e állítani a folyamatos konzumálást: vagy tényleg olyan égető szükségünk van új cipőre, ruhára, kütyüre?

Zöld kombi Wartburg

Taubert nem sokban különbözik egy mai harmincas magyartól, NDK-sként még megélte, hogy milyen, ha csak egyfajta üdítő kapható, a családi pedig autóért (saját gyártmányú Wartburgért vagy Trabantért) évtizedeket várhatott. Nagyapjának történetesen a berlini fal leomlása előtti hónapokban utalták ki a zöld kombi Wartburgot, amit húsz évvel azelőtt igényelt. Akkor a kis Greta épp hatéves volt. Az azóta eltelt több mint húsz évben viszont ő is hozzászokott a kapitalizmus kelleméhez: hogy bármikor lemehet a boltba (akár egy új autóért), spájzra pedig semmi szükség, az átalakítható gardróbbá, cipőtárolóvá, kütyüraktárrá.

Az igazi nélkülözést legfeljebb nagyszülei élhették meg, de ők falun élnek. Ragaszkodnak a tartalékoláshoz: vannak állataik, a kamra pedig telis-tele tartós csemegékkel. Belőlük ugyanis nem lehet kiirtani a II. világháború emlékeit. Mert míg a szétbombázott német városok lakói az éhhalállal szembesültek, vidéken az éhséget még a legnehezebb időkben sem nagyon ismerték – ezt például nagymamája mesélte neki, aki 1930-ban született egy tíztagú családban.

De azóta nem voltak Németországban szűkös idők, a fal leomlása után felnövő generációk pedig már semmit sem tudnak arról, hogy milyen, ha nem kaphatnak meg bármit – ha van rá pénzük. És a németeknek van. Mégis felütötte a fejét a félelem. Taubert egy érdekes jelenségről ír, amit hazájában a világválság idején úgy fogalmaztak meg, hogy „válságfélelem”. Egy külön címkét is kaptak, akik ebben szenvednek: a „válsággyerekek” (Krisenkinder), akik jólétbe születtek, jólétben nevelkedtek, de a 2008-as pénzügyi válság, a görög és a spanyol országcsődök hallatán bepánikoltak. Rájöttek, hogy hiába az a sok pénz a bankban, ha egyszer csak befuccsol rendszer. Mi ilyenkor a teendő?

Fotó: Greta Taubert

Urbánus Bear Grylls

Kiderült, hogy pénz nélkül az élet főképp a pénzről szól, illletve arról, hogyan lehet helyettesíteni. Tehát, ha valaki azt gondolná, hogy pénz nélkül lehetne boldogulni: téved. Az viszont szép, és okos feladat, ha megpróbáljuk csökkenteni az igényeket, és más módon is boldogulni. A hvg.hu telefonon érte el az újságírónőt, és Taubert elmondta, hogy abban az egy évben minimum 10 ezer eurót (több mint 3 millió forintot) spórolt. Ez idő alatt lemondott a húsról, nem vásárolt magának új ruhákat. Pedig összesen 20 kilót fogyott (6 kilót a fent említett jóléti diétával), és az egész ruhatárát át kellett alakítania, illetve el kellett cserélnie használhatóbb holmikra. Városlakóként elkezdett zöldséget és gyümölcsöt termeszteni egy olyan közösségi kertben, ami Budapesten a 8. kerületben, vagy a Millenárison is megtalálható. De megtanulta azt is, hogy milyen táplálékhoz jut hozzá az urbánus környezetben, mely útmenti, parkbéli füvek, termések, levelek alkalmasak emberi fogyasztásra. És még guberált is.

A Facebook életmentő volt

A nyaralása is kijött nullából jött: Barcelonába Lipcséből stoppal jutott el, a szállásadói pedig lelkes couchsurferek voltak, olyanok, akik ingyen helyet szorítanak az átutazóknak a kanapéjukon, vagy az egyik szabad szobájukban. Ketten indultak útnak, hitelkártya és készpénz nélkül, és bár sokszor kopogott a szemük útitársával, de valahol mindig jutott egy falat.

Az úton átérezték milyen ereje van a közösségnek, megtapasztalták az emberi jóság legszebb formáit: olyan adakozókat például, akik maguk is nélkülöznek. De még a virtuális közösségek is új értelmet kaptak. A Facebook életmentő volt: ha valamelyik városban elakadtak, egy segélykérő poszt után rögtön jelentkeztek a megoldást kínáló bejegyzések.

A kiugrók, konvenciókat elutasítók, és a fogyasztói társadalom partizánjai furcsa szerzetek - tapasztalta meg Taubert. Őt is sokszor ferde szemmel nézték a kísérlet során. Volt, hogy kiutasította egy férfi a tanyájáról, mert pazarláson kapta. A német férfi naponta 3 liter vizet használ csupán ivásra, mosdásra és főzésre is (az átlagos ember 122 litert fogyaszt naponta). Amikor Taubert tojást akart neki sütni, nem a megfelelő tepsit használta, amit ezért ki kellett mosni: a rossz döntés után a férfi rögeszmésen reagált.

A stoppolás alatt pedig kénytelen volt azt hazudni a sofőröknek (általában menő üzletembereknek), hogy még csak egyetemista. Ha elmondta az igazat, hogy harmincéves kenyérkereső, akkor elutasítón reagáltak: ilyen korban már nem illik kalandozni.

De azok a régi barátok is lekoptak, akikkel homlokegyenest ellenkeznek nézetei a fogyasztásról: „egy olyan baráttal aki egy nemzetközi ruházati üzlet vezetője, nehéz elfogadtatnom, hogy nem látom értelmét a leárazásoknak, és hogy lépten-nyomon valami új göncöt próbálnak a nyakamba varrni”. Azzal például, hogy ellenállt a csábításnak, 2 ezer eurót spórolt meg, mert a német nők átlagban több mint 600 ezer forintnak megfelelő összeget költenek évente ruhákra.

Szerzett sok új ismeretséget, egy ideig lakókocsiban élt, az ottani kommunához még sokszor ellátogat. A csereberélés, és csináld magad attitűd is megmaradt, ahogy olykor úgy nevezett Urkost, azaz ősi koszt diétát is tart: ilyenkor semmi főtt ételt nem vesz magához, csak feldolgozás nélküli gyümölcsöt és zöldséget.

De nem él pénz nélkül, szabadúszó újságíró, aki nem fél kiszállni a mókuskerékből. Három napig azért nem válaszolt az e-mailjeimre és a telefonjaimra, mert épp elment egy új téma után kutatni. "Ilyenkor szeretem kikapcsolni a telefont". És hogy megengedheti magának? Az egy év alatt megtudta, hogy egy csomó társadalmi berögződéstől meg lehet szabadulni, erről a szabadságról pedig nehéz azóta lemondani. "Jelenleg azt próbálom összeegyeztetni, hogy hogyan lehet a pénzt, a szabadságot és az időt úgy beosztani, hogy mindegyikből legyen elég".
HVG

Kijevben Valcman őrjöng!



Meglehetősen komoly veszteségeket kellett hogy elkönyveljen ma a Donbasszba küldött latorhad, ha már a kijevi lakájmédia is erről tárgyal.

grad1
Mintegy száz lator pusztult el Zeljenopoljénál, amikor a milicia mindössze EGYETLEN BM-21-essel “meghintette” a Lembergben összetoborzott 24. motorizált hadosztály hiénagyülekezetét.
grad2
Sebesültjeiknek se szeri-se száma! Ráadásul teherjármű-állományuk jelentős része is odaveszett, csakúgy mint páncélosaik nagyobbik hányada. Egy túlélő telefonon felhivta a feleségét, és szinte sirva mesélte el felapritásuk történetét.
grad3
A ma reggel kezdődött hordafelszámolás még déli egy órakor is tartott. A tiszt szerint még biztosan lesznek fűbe harapók, mert a sebesültjeiket nem tudják se ellátni, sem elszállitani.
grad4
A képeket elnézve a halottak száma erősen alábecsültnek tűnik!
Valcman Nyalókakirály Kijevben őrjöng, és bosszúért liheg.  Minden kinyikkantott latorért száz orosz fejet követel (Nagyon mellbe vághatta a hir Nyalókakirályt.) A belügy egyik megmondóembere-valami Skirjak nevű pisztolyos irodakukac-pedig már meg is fenyegette a miliciákat. A “neves” Timcsuk szagértő pedig nehezményezte, hogy ilyen brutális fegyvert vetettek be a “felszabaditók” ellen, és külön is sérelmezte, hogy a rakéták az orosz határ irányából érkeztek. Mert-szerinte-könnyű úgy lövöldözni, ha a lövöldöző háta mögött nincs ellenség!
http://rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/yuzhnaya.jpg?itok=KFRTGYIK
A hihetetlen lator-véráldozatokat követelő valcmani “B”-terv eredménye a zölddel besávozott “felszabaditott” terület. A piros nyilak pedig a miliciák támadási-terjeszkedési irányai. Ráadásul a nyilt határszakasz napról-napra nyúlik.
A Bal-Rad közvetlen információja Novosahtyinszkból, hogy a banditák viharos gyorsasággal szeleltek el “Dolzsanszkij” határátkelő ukrán oldaláról. Otthagyva csapot-papot!-pedig semmi nem történt. Lehet hogy “drótot” kaptak?
A Donyeckből a füleihez eljutó hirek is csak tovább növelhették maradék Ukrajna Kegyurának homlokán a ráncok számát! A város repülőterén körbezárt latorjait már a keritésen belülről ritkitja a milicia. Bár ma kevesebb csőből szórták őket-köszönhetően tán a lakodalmi hangulatnak-de a násznépből kimaradottak egyre nagyobb számban érkeznek a repülőtérhez.

És eszük ágában sincs elutazni. Úgyhogy mire véget ér a nászéjszaka, elég szép számú gyülekezet lesz már a repülőtér körül. És kezdődhet a tánc! Ráadásul a milicistákat mostmár kevésbé zaklatja a reptér felé küldött “felmentő” banditasereglet, hiszen egyre távolabb tolják őket eredeti céljaiktól. És a Donyeckben összevont GRAD-ok motorjai még csak be sem lettek  ezidáig inditva. Pedig parkol a városban és környékén majd kéttucatnyi!

http://balrad.wordpress.com/2014/07/11/kijevben-valcman-orjong/


Galina Oroszországba menekült négy gyermekével Szlavjanszkból.
“Saját szemeimmel láttam-meséli a videon. Az anyát egy tankhoz kikötözték, hároméves fiát keresztre feszitették, és egy késsel leszúrták. Az anyának ezt végig kellett nézni. Közben ezt kiabálták “a felszabaditók”: ime, mi igy bánunk a terroristákkal!”
Az eset Szlavjanszkban történt, a “felszabaditást” követően. A demonstrativ gyerekgyikosság és kinzás pedig azért volt, mert a férj és apa milicistaként harcolt a megszálló fasiszta horda ellen Szlavjanszkban.

A tegnapi zeljenopoljei banditairtás hireitől kiakadt kijevi junta viszonylag gyorsan “válaszolt” a Népi Miliciának. Valcman bosszút rendelt el, és már az éjjel neki is fogtak a kivitelezéshez. Dmitrijevka-Izvarino irányába inditott ellencsapást Nyalókakirály zsoldosbandája. Rovenkovszkojéig ment is minden-mint a karikacsapás. Egyetlen lövés nélkül haladtak előre, mint kés a vajban. Milicista egy szál sem. Egészen Rovenkovszkojéig. Ott viszont már voltak milicisták.
A valcmani bosszú vége az lett, hogy az addigi előnyomulásuk során megtett utat most visszafelé is bejárták. Gyorsabban és kevesebben. Viszont az önvédelmi erőket sikerült felbősziteniük, és azok-ha már nem hagyták őket aladni az éjjel-napkelte után is egyre gorombábbak. Magyar idő szerint reggeli öt órakor olyan kép alakult ki, mintha a miliciák általános offenzivát inditottak volna. A harc jelenleg is folyik.
-Dnyepropetrovszkból érkezett tegnap késő délután Zeljenopolje roncsokkal és…boritott hatrába két mentőhelikopter. A TSZN ukrán televiziónak egy sebészorvos ekképpen nyilatkozott: “Volt olyan orvos, aki elájult a látványtól!”
Mindössze hat sérült esetében itélték úgy, hogy talán kibirják Dnyepropetrovszkig a légiutat.
http://antifashist.com tegnap esti cikke szerint tegnap NÉGY DARAB SzU-tipusú repülőgépet is lelőttek az önvédelmisek Donbassz légterében.
Az irás szerint “július 11. a banderisták fekete napja volt”-amely egyúttal Újoroszország katonai győzelme a latrok fölött.
Bár igaz lenne a cikk ezen megállapitása.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/12/julius-11-a-banderistak-fekete-napja-volt/

Az amerikai vállalatok elkezdtek áttérni a jüan használatára

A Wall Street Journal szerint az amerikai vállalatok rekord mennyiségű tranzakciót hajtanak végre a kínai RMB használatával, amit mostanra a dollárral szemben is előnyben részesítenek. A Ford Motor Company multinacionális vállalattól kezdve a kisebb ruhaipari cégekig a tavalyi adatokhoz képest minden gazdasági ágban megnégyszereződött a jüan váltópénzének használata. A jüan egyre népszerűbbé válik, különösen azon nagyvállalatok számára, melyek kínai partnerekkel kötnek üzletet. Vagyis visszájára fordult a korábbi tendencia, miszerint a kínai nagyvállalatok használták a dollárt elsődleges nemzetközi valutának, és mostanra az amerikaiak térnek át a jüan használatára.
Hídfő.net | Jüan
Korábban az amerikai külpolitika rendszeresen ostorozta a kínai kormányt, amiért mesterségesen gyengén tartotta a jüant az export javítása érdekében. 2005-ben Peking elkezdte elveszíteni az ellenőrzést saját valutája felett, de a kormány ellenlépései megtették hatásukat. Mostanra a jüant több ország nagyvállalatai jóval biztonságosabbnak tartják a dollárnál. Nem csak az amerikai vállalatok kezdenek áttérni a kínai valuta használatára; a Londoni Értéktőzsde két nagybankkal szerződött le, hogy a kereskedés jüan használatával történhessen. Mostanra a dollár monopolhelyzetéről igencsak múltidőben beszélhetünk, vagyis semmi alapja nincsen annak, hogy Európában és Magyarországon a világgazdaság vezető tényezőjeként tekintsünk az euroatlanti övezetre.

http://www.hidfo.net/2014/07/11/az-amerikai-vallalatok-elkezdtek-atterni-juan-hasznalatara

Visszafelé sült el az NSA ázsiai tevékenysége

A New York Times szerint kínai hackerek betörtek a szövetségi kormány számítógépes hálózataiba és több ezer alkalmazottról próbáltak személyes információkat szerezni. A hackerek az alkalmazottak személyes adatainak kezeléséért felelős hivatal rendszerének védelmét törték fel és ott a magas biztonsági besorolású beosztottak adatait kezdték letölteni. A média "vezető tisztviselőkre" hivatkozva azt állítja, az akció forrását Kínába vezették vissza, azonban nem egyértelmű, hogy abban a kínai kormány érintett volt-e.
Csütörtökön az amerikai nemzetbiztonsági hivatal is elismerte, hogy ismeretlenek betörtek a személyes adatokat kezelő rendszerekbe, amit a Washington Post is közölt, de azt egyelőre tagadják, hogy az információszerzés sikeres lett volna.
Bár az amerikai kormány rendszeresen számol be Kínából kiinduló hackertámadásokról, a német Der Spiegel egy márciusi számában előkerültek adatok arra vonatkozóan, hogy az NSA hosszú évek óta fokozott erőfeszítéseket tesz a kínai politikusok elleni megfigyelő tevékenységre. A Der Spiegel szerint elsőként az amerikai hírszerzés indított átfogó hadműveletet Kína ellen, beleértve nem csak a vezető kínai tisztviselőket, de a főbb kínai hálózatkezelő szoftverek gyártóit is.
Miközben az USA rendszeresen megpróbál más államokat célkeresztbe állítani valamiféle kémbotránnyal, valójában az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely általános gyarmatosító tevékenysége miatt valós fenyegetést jelent az információ biztonságára a világ minden táján.

http://www.hidfo.net/2014/07/11/visszafele-sult-el-az-nsa-azsiai-tevekenysege

Magyarország Ukrajnánál is nagyobb problémát jelent

Ewald Nowotny, az Európai Központi Bank kormányzótanácsának tagja figyelmeztette Magyarországot: vegye figyelembe a gazdaság szükségleteit, és ne gyengítse meg a bankokat.
Nowotny egy londoni interjúban nyilatkozva arról beszélt, hogy az osztrák bankoknak jelenleg Magyarország jelenti a legnagyobb problémát. A devizahiteles mentőcsomag hatalmas költséget jelent, és ebben osztrák bankok (Erste, Raiffeisen, UniCredit Bank Austria) is érintettek.
Ahogy Nowotny – aki az osztrák jegybank elnöke is – fogalmazott, ezeknek a bankoknak Magyarország ma sokkal „érzékenyebb terület”, mint a háborús Ukrajna. „A problémák kevésbé gazdasági jellegűek, sokkal inkább politikailag motiváltak. Csak remélni tudjuk, hogy a magyar kormány felismeri: saját érdeke is az, hogy egy jól működő bankrendszer legyen az országban.”
hirdetés
Az Erste a héten jelentette be, hogy nekik legalább 93 milliárd forintba kerül a devizahiteles törvény, a Raiffeisen 50 milliárdos kárra számít, míg az UniCredit Bank Austria még nem számolta ki, mennyibe fog kerülni neki az árfolyamrés és a forintosítás. Mindezek ellenére Nowotny nem tart attól, hogy az osztrák bankok beszüntetnék magyarországi tevékenységüket, hiszen már a Monarchia idején is itt voltak. „Úgy gondolom, az osztrák bankok kelet-európai jelenléte mindezek ellenére sikertörténet. Az elmúlt évszázadokban az osztrák bankok profitábilisak voltak a térségben, a világ többi részéről pedig ez nem mondható el.”
(vs)

Érvényteleníteni lehet az összes lombardos szerződést?


Érvényteleníteni lehet az összes lombardos szerződést?
Érvényteleníteni lehet az összes lombardos szerződést?
Dr. Bihari Krisztina, a PITEE képviseletében, a Szegedi Törvényszéken közérdekű perben precedens értékű ítéletről készített beszámolót. Mint írja: „Miután közérdekű perben született ma döntés, így kizárólag a devizakárosultak érdekében teszem közzé a közérdekű tájékoztatómat.” Íme:

A Szegedi Törvényszék 13.21.224/2012 szám alatt lefolytatott közérdekű perben, melyben a felperes – a Bihari Ügyvédi Iroda képv.: Dr.Bihari Krisztina ügyvéd által képviselt - Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek – képviseleti Egyesület az alperes a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.  a HIT.2006.05.31,- A PLA3/2008.11.01.,- a HIT.2006.05.31/IFI,- a jelenleg érvényben lévő és hatályos HITGd/2009.08.01,- a PLAGd/2009.08.01. és a HITI/2009.08.01  üzletszabályzatok  és  2009.07.16 napjáig ,-és azóta hatályos Hirdetmények egyes szerződési feltételei vonatkozásában  a mai napon ítéletet hozott.

A Szeged Törvényszék megállapította, hogy  tisztességtelenek az alábbi szerződési feltételek:

HIT.2006.05.31 gépjármű hitelezésre –kölcsönügyletre –vonatkozó üzletszabályzat rendelkezései közül: az I/18.c. (mely rendelkezés a kamatváltozásra vonatkozik) I./25.b. (mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozik) a IV /2.5.és 7.pont (ezek a rendelkezések a Lombard jogait tartalmazzák, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat, hogy értesítésben közli a kölcsönszerződéstől eltérő változást az adósokkal, érvénytelen rendelkezés a kamatváltozás – egyoldalú szerződésmódosításra – vonatkozó szerződési feltétel,- érvénytelen, hogy 5 év után kötelezi az adóst újabb opció engedésére.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek, melyek alapján a Lombard jogosult a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondani (szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a VIII./1.a.b.j.k.l.m és a IX./2.a. és b.IX/3.a IX.4.a.

A Szegedi Törvényszék érvénytelenítette a fix deviza konstrukcióra vonatkozó külön rendelkezések közül a IX/2. a IX/3.b.d.és IX/4 szerződési feltételeket . Ezek alapján érvénytelen, hogy a futamidő lejártával egyösszegben kiterhelt árfolyamváltozás után kamatot számít fel,mely kamatot a kiterhelést követően ráadásul egyoldalúan megváltoztathat. Érvénytelenítette azt a feltételt, hogy rendkívüli árfolyamesemény bekövetkezte esetén a futamidő lejártát megelőzően kiterhelhető az árfolyamváltozás.!!!,valamint azt (XII.fejezet ),hogy az üzletszabályzatot egyoldalúan módosíthatja.

PLA3/2008.11.01: gépjármű lízingre vonatkozó üzletszabályzat rendelkezései közül: az I/13.c. (mely rendelkezés a kamatváltozásra vonatkozik) I./20.b.és c (mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozik) a II / 3.és 4 pont (ez a rendelkezés a Lombard jogait tartalmazza, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat , az egyoldalú kamatváltoztatás - egyoldalú szerződésmódosítás, és az, hogy Hirdetményben közli az a kamatváltozás II. (árfolyamváltozást). Érvénytelen a III/1.b.e.f és III.5. szerződési feltétel, mely pontok alapján köteles a lízingbeadó a kifüggesztett Hirdetmény szerinti költséget megfizetni, káresemény esetén is köteles a lízingdíjat változatlan összegben megfizetni a lízingszerződés megszűnésének a napjáig, érvénytelen az a rendelkezés is, hogy a lízingbevevő a lízingszerződést nem mondhatja fel. Tisztességtelen az V/3. pont, mely a casco szerződés kedvezményezettjének a Lombardot jelöli meg, és amely kötelezi a lízingbevevőt, hogy a casco szerződést nem mondhatja fel.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek, melyek alapján a Lombard jogosult a lízingszerződést azonnali hatállyal felmondani ( szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a VI/4.a.b.d.e.h. és a VI/6 mely szerint a Lombard önhatalmúlag birokba veheti és elszállíthatja a lízingtárgyat. Érvénytelenek a VII/1.b.2.c.3.b.pontok,melyek érvénytelenítették a lízingszerződés futamidő lejárta előtti megszűnésének eseteit, valamint azt ( IX/4.fejezet ),hogy a Lombard Zrt. az üzletszabályzatot egyoldalúan módosíthatja.

HIT.2006.05.31/IFI minden hitelezésre –kölcsönügyletre pld. ingatlan – vonatkozó üzletszabályzat rendelkezései közül: az I/12.c. (mely rendelkezés a kamatváltozásra vonatkozik) I./17.b. (mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozik) a IV /2.3.7.12 és 13.pont (ezek a rendelkezések a Lombard jogait tartalmazzák, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat, hogy értesítésben és Hirdetményben közli a kölcsönszerződéstől eltérő változást az adósokkal, érvénytelen rendelkezés a kamatváltozás – egyoldalú szerződésmódosításra – vonatkozó szerződési feltétel,- érvénytelen, a Lombard érdekeltségi körébe tartozó társaság lehívhatja az adós adatait, érvénytelen az, hogy a Lombard Zrt. határozhatja meg, hogy mire fordítja az adós befizetéseit, valamint érvénytelen az is, hogy 5 év után kötelezi az adóst újabb opció engedésére. Érvénytelenek a IV/1.2..5.szerződési feltételek ,melyek a kölcsönbevevő fizetési kötelezettségeit tartalmazzák. Érvénytelen a kölcsönbevevő biztosításra vonatkozó kötelezettségei közül a VI./3.b.pontja.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek,melyek  alapján a Lombard Zrt. jogosult a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondani ( szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a VII./4.a.b.d.e.g.h. és a VIII./1.b.d. pontjai.

A Szegedi Törvényszék érvénytelenítette a fix deviza konstrukcióra vonatkozó külön rendelkezések közül a  IX/3.b.d.és IX/4 szerződési feltételeket . Ezek alapján érvénytelen hogy a futamidő lejártával egyösszegben kiterhelt árfolyamváltozás után kamatot számít fel,mely kamatot a kiterhelést követően ráadásul egyoldalúan megváltoztathat. Érvénytelenítette azt a feltételt, hogy rendkívüli árfolyamesemény bekövetkezte esetén a futamidő lejártát megelőzően kiterhelhető az árfolyamváltozás.!!!,valamint azt ( XI./4. fejezet ),hogy a Lombard Zrt. az üzletszabályzatot egyoldalúan módosíthatja.

HITGd/2009.08.01 gépjármű hitelezésre –kölcsönügyletre –vonatkozó hatályos!! üzletszabályzat rendelkezései közül: érvénytelenek az  I./23. a.és b. (mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozik) a II/A /1.c. II/B./I.és II.1-3 a.b.d.pontjai és aII/B.3.(mely rendelkezések a kamat, költség, díj egyoldalú változására és a rendkívüli emelésére vonatkoznak) az V /5. pont (ez a rendelkezés a Lombard Zrt. jogait tartalmazza, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat, hogy értesítésben és Hirdetményben közli a kölcsönszerződéstől eltérő változást az adósokkal. Érvénytelenek a kölcsönbevevő biztosításra vonatkozó kötelezettségei közül a VIII./3. 4.a.és.b.pontjai.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek, melyek alapján a Lombard Zrt. jogosult a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondani (szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a IX./1.a.b.j.k.l. és a X./1.c és 2.a.és b.X/3.és 4.pontok.

PLAGd/2009.08.01 gépjármű pénzügyi lízingre vonatkozó hatályos!! üzletszabályzat rendelkezései közül: érvénytelen az  I./19. a.és b. ( mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozika II/A /1.c. és 3.II/B./I.és II.1.2.és 3. pontjai ( mely rendelkezések a kamat, költség, díj egyoldalú változására és a rendkívüli emelésére vonatkoznak) a III/3.és 5. pont ( ez a rendelkezés a Lombard jogait tartalmazza, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat , hogy értesítésben és Hirdetményben közli a kölcsönszerződéstől eltérő változást az adósokkal. Érvénytelenek a IV./1.b.2.a.és b.5.pontok,melyek a lízingbevevő kötelezettségeit tartalmazzák. Érvénytelen a lízingbevevő biztosításra vonatkozó kötelezettségei közül a szerződés VI./3.b. pontja.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek, melyek  alapján a Lombard Zrt. jogosult a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondani (szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a VII./4.a.b.d.e.g.h. és 6.pontok, valamint a VIII./1.b.és d.pontok.

A Szegedi Törvényszék érvénytelenítette a fix deviza konstrukcióra vonatkozó külön rendelkezések közül a IX/3.b.d.és IX/4 szerződési feltételeket . Ezek alapján érvénytelen, az hogy a futamidő lejártával egyösszegben kiterhelt árfolyamváltozás után kamatot számít fel a Lombard Zrt ,mely kamatot - a kiterhelést követően - ráadásul egyoldalúan megváltoztathat. Érvénytelenítette azt a feltételt, hogy rendkívüli árfolyamesemény bekövetkezte esetén a futamidő lejártát megelőzően kiterhelhető az árfolyamváltozás.!!!,valamint azt (XI./4. fejezet),hogy a Lombard Zrt. az üzletszabályzatot egyoldalúan módosíthatja.

HITI/2009.08.01 lakossági és vállakozási hitelezésre –kölcsönügyletre –vonatkozó hatályos!! üzletszabályzat rendelkezései közül: érvénytelen az  I./24. a.és b. ( mely rendelkezés az árfolyamváltozásra !!!vonatkozik ) a II/A /1.c. II/B./I.és II.1-3 a.b.d.pontjai és a II/B.3.( mely rendelkezések a kamat, költség, díj egyoldalú változására és a rendkívüli emelésére vonatkoznak) az V/2.és 5. pont ( ezek a rendelkezések a Lombard Zrt. jogait tartalmazzák, ezek közül is tisztességtelen joggyakorlat , hogy értesítésben és Hirdetményben közli a kölcsönszerződéstől eltérő változást az adósokkal. Érvénytelenek a kölcsönbevevő biztosításra vonatkozó kötelezettségei közül a IX./2a.7. és 10.a.pontjai.

Tisztességtelenek azok a szerződési feltételek, melyek  alapján a Lombard Zrt. jogosult a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felmondani ( szinte az összes rendelkezés, szükség esetén idézem) a X./1.a.b.j. és a XI./1.c és 2. b. 3.a és 4.pontok.

A Szegedi Törvényszék érvénytelenítette a 2009. 07.16 előtt hatályos Hirdetmény 1.a.2.b.3.d. 5.a.b.c.g.h.j pontokat. Érvénytelen az Ügyfeleket minden dokumentum továbbításáért, - devizaalapú lízing – és kölcsönszerződések esetén árfolyamváltozás kiterheléséért,- a szerződésmódosítással kapcsolatos soron kívüli eljárás költségeként külön terhelést előírni,-külön eljárási díjat felszámolni a figyelmeztető levélért,a szerződés felmondásáért külön költséget kérni, kiszállási díjat kérni!!!!!!! és az ügyfélre terhelni,kárrendezés esetén külön költséget felszámítani,javíttatási ügyviteléi költséget felszámítani,rendszám,vagy forgalmi cseréje esetén külön költséget felszámítani.

A hatályos Hirdetményben – mely 2009.07.16 –tól érvényes: indokolatlan az ügyviteli költség jogcímen és a külön eljárási díjak alapján az ügyfelekre terhelni néhány többletkifizetést.

Ez az ítélet több ezer Lombard Lízing Zrt. deviza adóssal és lízingbevevővel megkötött egyedi szerződésekhez kapcsolódó üzletszabályzati rendelkezéseket érvénytelenít. Miután közérdekű perben született ma döntés, így kizárólag a devizakárosultak érdekében teszem közzé a közérdekű tájékoztatómat. A kereset benyújtásáért és a pernyertességért mindösszesen18.000 Ftperköltség került megállapításra, így elmondható, hogy nem az anyagi érdek motiválta az ügyvédi „társadalmi munkámat” hanem az, hogy segítsek több ezer devizakárosultnak. Az ítélet még nem jogerős.

Donyeck megalapozza a szerződéses hadserege

Júliustól folyósítják az első fizetéseket a Donyecki Népi Köztársaság újonnan szerveződő szerződéses milíciáinak - közölte Igor Sztrelkov, a szlavjanszki felkelők vezetője. A Donyecki Népi Köztársaság szerződés alapú hadsereget hoz létre, ezzel kívánják megtartani az ellenálláshoz csatlakozó fegyvereseket, valamint megsokszorozni a jelentkezők számát.
Hídfő.net | Igor SztrelkovIgor Sztrelkov, a szlavjanszki ellenállás vezetője
Korábban a donyecki vezetés már felvetette, hogy valamiféle szociális hálót hoznak létre a szabadságharcosok számára. Kezdetben rengetegen csatlakoztak a felkelő erőkhöz annak reményében, hogy a dél-keleti régiók helyzete a Krímhez hasonlóan fog rendeződni, és az orosz népi ellenállásnak csak az orosz csapatok bevonulásáig kell kitartaniuk. Ezek az emberek mind választás elé kerültek, amikor a biztos megélhetést feladva szembesültek azzal, hogy a helyzet ennél bonyolultabb, és elhúzódó harcokra kell számítani. Még így is körzetenként több ezer lelkes önkéntes harcol a népi milíciák soraiban, akik mind feladták a család biztos megélhetését a szabadság kivívásáért. Életüket a függetlenségi harcnak rendelték alá, és ezzel olyan áldozatot hoztak meg, amit a haza megkövetelt. A népi milíciák vezetése úgy alakította ki az új, donyecki önszerveződést, hogy ezek a szabadságharcosok továbbra is el tudják látni kötelességüket, de családjaik megélhetése is biztosítva legyen. Sztrelkov elmondása szerint a jelenlegi létszámnak sokszorosa azon jelentkezők száma, akik belépnének ugyan a milíciába, de családjukat egyedüli keresettel ők tartják el.
E hó végétől kezdve lesz ilyen garancia, így a donyecki védelem a létszám megsokszorozódásával számol. A felkelőknek - helyi mércével mérve - elég komoly összeget tudnak adni havi bérként, mintegy 5-8 ezer hrivnyát (93-150 ezer forint), ezzel hosszú távon is biztosítják a város védelmét és megalapozzák a Donyecki Népi Köztársaság szerződéses állományát.


http://www.hidfo.net/2014/07/11/donyeck-megalapozza-szerzodeses-hadsereget

Kijev fokozná a harckocsigyártást - a munkások késleltetnék

Nyilvánosan is bejelentette az ukrán védelmi minisztérium a fegyverkezési program fokozását. A kijevi kormány azzal indokolta a döntést, hogy a dél-keleten zajló harcok miatt az eddiginél több harcjárművet kell előállítaniuk. Szergej Butenko, egy a kijevii kormánynak dolgozó harckocsijavító üzem vezetője elmondta, hogy tavaly mindössze négy tankot kellett megjavítanunk az ukrán védelmi erők részére, idén eddig 140-et kellene. Elmondása szerint az ország keleti felében a visszavonuló felkelők mindenhol aknákat hagynak maguk után, ami rendszerint komoly veszteségeket okoz az ukrán páncélos haderőnek.
Hídfő.net | Ukrán tank megsemmisítve
A felújított, megjavított harcjárműveket július végéig kell visszajuttatniuk a védelmi minisztériumhoz, ezt követően pedig keleten vetik be őket. Igaz, ennek eredményei előre nem kiszámíthatóak. A védelmi minisztérium bejelentése nem most jutott nyilvánosságra, az érintett üzemek dolgozói hetekkel ezelőtt jelezték már, hogy Kijev a harckocsigyártás fokozására készül. Egy harkovi üzem dolgozói már jelezték a felkelőknek, hogy bár nem adják fel a megélhetésüket, passzív ellenállással késleltetni fogják a gyártási és javítási munkálatokat. A javítási munkálatokban érintett gyárak adminisztrációs akadályokkal, időhúzással törekednek az ukrán hadsereg meggyengítésére, mert tisztában vannak vele, hogy minden egyes nap időhúzással civilek tucatjainak életét mentik meg.


http://www.hidfo.net/2014/07/11/kijev-fokozna-harckocsigyartast-munkasok-kesleltetnek

Valcman tüzszünetről ábrándozik

Tegnap este-helyi idő szerint-hat óra körül a Luhansz-régióbeli “Cservonopartyizanszk” bányaüzem autóbuszár tüzérségi tüzet lőtt a latorhorda.
A DTEK (“Donbassz Energia és Üzemagyag Vállala”) szóvivője erről ma reggel számolt be a sajtónak. A buszban utazó huszonnégy ember közül tizenöt azonnal meghalt. A terrortámadást túlélők is súlyos-többen közülük életveszélyes-sérüléseket szenvedtek.
Avakov kijevi belügyér főtanácsadója-Gerascsenko-arra ösztökéli főnökét, hogy vegyék fel Kolomojszkij hiéna “épitő” jellegű javaslatát. Ennek értelmében fosszák meg a donbasszi oroszokat az ukrán állampolgárságuktól, és MINDEN INGATLANVAGYONUKTÓL!
советник
A győztes háború után! (Na!-ezt nevezik rablóhadjáratnak a szakirodalomban. Persze hát ahhoz győzni kellene előbb, de ahogyan a latorhad helyzete alakul Donbasszban, meglehet hogy a kijevi elnöki rezidencia lesz elkobozva!)

A donbasszi szabadságharcosok által birtokolt egyre több donbassz-orosz határátkelőn érkeznek a segélyszállitmányok. Nem véletlenül ragaszkodott volna a határátkelők uralásához a kijevi hiénahatalom, de hát… Irtózatos veszteségek árán sem sikerült nekik.
Szlavjanszkból újabb 25 milicista érkezett Donyeckbe. Ők a “felszabaditott” város hátramaradt “terroristái” voltak, és az utóbbi napokban igencsak sok borsot törtek a “felszabaditók orra alá”
Huszonheten indultak, ám Krasznoje és Artyomovszk között egy latorcsapatba ütköztek. Sikerült őket meglepniük, és nyolcat vissza is küldtek a teremtőjükhöz, de két milicista is elesett. Négyen megsebesültek.
seb
Igy aztán csak huszonöten érkeztek Donyeckbe. Pontosabban eggyel többen, mert egyikük a tizéves unokáját-Kátyát is magával vitte. Kátya szülei örökre Szlavjanszkban maradtak. Apja milicistaként esett el, édesanyja tüzérségi támadásban vesztette életét.
A Dicsőséges Donbasszi Felszabaditó Hadjárat sikereitől föllelkesült Valcman tegnap felhivta a Gazdát telefonon. A Fehér Ház lakójával mit beszélt-mit nem?-nem tudni! Csak azt, hogy váratlanul kétoldalú tűzszünetet javasolt. Néhány feltételt is szabott. Ő ugye pontosan abban a helyzetben van, hogy feltételeket diktálhat.
Tűzszüneti javaslatára Moszkvából és Donbasszból is olyan választ kapott, hogy ajánlata nem időszerű! Talán ha minden bérgyilkosát visszaparancsolná ÚJOROSZORSZÁG területéről, akkor megfontolnák, hogy foglalkozzanak a valcmani ötlettel.


http://balrad.wordpress.com/2014/07/11/valcman-tuzszunetrol-abrandozik/



Putyin elnök ELMENT HAVANNÁBA az “utolsó mohikánhoz”

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken találkozott Fidel Castro egykori kubai vezetővel és annak öccsével, Raúl Castro jelenlegi elnökkel Havannában.
A kubai államfő kettejük találkozójának elején arról érdeklődött, hogyan zajlott a találkozó bátyja és az orosz elnök között. “Igen érdekes és hosszú beszélgetést folytattunk. Nemzetközi kérdéseket és kétoldalú problémákat is érintettünk, beszéltünk a valutapiacok helyzetéről és a mezőgazdaság fejlődéséről” – válaszolta Putyin az RT orosz állami televízió tudósítása szerint.
Raúl Castro a jelenlévő kubai és orosz miniszterekhez fordulva azt kérdezte, tudtak-e reggel dolgozni, majd azt mondta Putyinnak: “ha a miniszterek jól dolgoznak, akkor nekünk, elnököknek könnyebb, ha viszont nem, akkor többet kell dolgoznunk”.
Moszkva a nap folyamán 32 milliárd dollár (7,29 ezer milliárd forint) kubai adósságot engedett el. Kuba összesen 35,2 milliárd dollárral (8 ezer milliárd forinttal) tartozott Oroszországnak a még a szovjet időben nyújtott kölcsönök után.
Havanna az ukrajnai konfliktusban a régi szövetségesének számító Oroszország mellé állt.
“Fidel az utolsó mohikánok egyike, akivel Putyin a jelen és a jövő világrendjéről tud beszélgetni” – mondta Vlagyimir Orlov, a PIR orosz kutatóintézet vezetője.
Fidel Castro 48 éven át irányította Kubát, de 2006-ban megbetegedett, és ezért átengedte elnöki széket öccsének, Raúlnak, aki hivatalosan 2008 januárja óta tölti be az államfői tisztséget. A 87 éves Fidel Castro azóta nagyon ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt.
Putyin csütörtök este érkezett Kubába, hatnapos latin-amerikai körútja első állomására. Az államfő szombaton Buenos Airesbe repül, hogy megbeszélést folytasson Cristina Kirchner argentin elnökkel, majd négy napot tölt Brazíliában, ahol megnézi a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.
(Hiradó)

Nagy Tibor: KIÁLTANI


harangos

Háborús hírek

Balkáni gyász
Gyásznap Boszniában – a srebrenicai népirtás áldozataira emlékeznek
Több ezren vettek végső búcsút a srebrenicai népirtás 175 DNS-tesztekkel újonnan beazonosított áldozatától. A város a húsz évvel ezelőtti délszláv háború idején az ENSZ védelme alatt állt. A Ratko Mladics vezette boszniai szerb csapatok 1995. július 11-én foglalták el. Majd a békefenntartók szeme láttára mintegy nyolcezer bosnyák férfit és fiút elhurcoltak, akiket aztán brutálisan lemészároltak.
- Megnyugvással tölt el, hogy megtaláltam a fiam – mondta el egy asszony. Álmodtam vele az elmúlt éjjel. Egy háztetőn láttam őt, majd magamhoz öleltem. Az álmom valóság lett, most itt tarthatom az ölemben – sírja el magát.
A 19 évvel ezelőtti vérengzés a nemzetközi jog szerint népirtásnak minősül, és a II. világháború óta elkövetett legszörnyűbb mészárlásnak tartják Európában.
Eddig 6066 áldozatot helyeztek örök nyugalomra Potocariban.
- Még több mint ezer áldozat maradványit nem sikerült fellelnünk – avat be a kutatást végző nemzetközi szervezet igazgatója, Kathryne Bomberger. Munkánkat nehezíti, hogy az elkövetők a háború után sok esetben kiásták, és más helyre szállították a holttesteket azért, hogy elrejtsék tetteik bizonyítékait. A maradványok roncsolódtak, összekeveredtek.
A most beazonosított áldozatokat pénteken temetik el a kelet-boszniai Srebrenica melletti potocari emlékhelyen.
Július 11-ét Bosznia-Hercegovina főleg bosnyákok és horvátok lakta országrészének vezetése az idén gyásznappá nyilvánította.

Gázai-övezet
Izrael csütörtökön két újabb támadást indított palesztinok lakta Gázai célpontok ellen. A városokban vijjogtak a szirénák, az emberek futva igyekeztek biztonságosnak vélt pincékbe, lépcsőházakba. Az első csapás az övezet déli részén lévő Hán-Júniszban, a második az övezet középső területén, Nuszeirátban csapódott be. A három napja tartó légi offenzívában eddig 57 palesztin vesztette életét, köztük sok a civil, nő és gyerek.
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülésén elfogadhatatlannak nevezte, hogy az állampolgárok mindkét oldalon folyamatosan egy újabb támadástól rettegve éljenek. Azt mondta, egy mindenre kiterjedő háborús eszkaláció csak úgy előzhető meg, ha a Hamász leállítja az Izrael elleni rakéta- és aknavetős támadásokat. Egyúttal a béketárgyalások felújítására szólított fel.
Míg első mondatában még "mindkét" félről beszél, a másodikban már egyből rá is kontráz... Az igazságtételről nem is beszélhetünk, az figyelmen kívül van hagyva. Vagyis nem a palesztinok oldalán érvelt az ENSZ, hanem újfent zsidócsahosságról tett tanúbizonyságot. Mit is várhatnánk tőlük? Nem gondoljátok, hogy majd a betolakodót egrecéroztatja az öslakossal szemben, hogy próbáljon meg viselkedni..., ha már betolakodó!
A Hamász az elmúlt egy hétben 320 rakétát indított gázai területről izraeli célpontok felé. Jeruzsálemet és Tel-Avivot is találatok érték. Az izraeli védelmi erők tájékoztatása szerint a Vaskupola nevű rakétaelhárító-rendszer eddig kilencven százalékos sikerrel működött.
A palesztin elnök Mahmud Abbasz szerint órák kérdése és elkezdődhet a zsidók szárazföldi offenzívája Gázában. Izraeli források több mint 20000 katona mozgósításáról beszélnek. Az izraeli honvédelmi miniszter is a szárazföldi csapatok korlátozott bevetése mellett tette le a voksát, legalábbis ez hangzott el egy izraeli tv-műsorban. Mahmud Abbasz palesztin elnök értelmetlennek ítélte nemcsak az izraeliek hanem a Hammasz tevékenységét is:
- Azt akarjuk, hogy az egyenlőtlen erőszaknak legyen vége. Ennek nincs értelme. Kilövünk egy rakétát, és nem jut sehová. A túloldalról meg jön egy vadászgép és katonai célokra lő.
Abbasz a Hammaszt arra kérte, hogy fejezzék be Izrael bombázását.
A csütörtöki izraeli bombázások összesen 30 ember, főleg civilek életét követelték, Izrael miniszterelnöke Benjamin Netanjahu jelezte, Izrael növelni fogja csapásainak számát, addig amíg nem sikerül komoly csapást mérni a Hammaszra.
- Egyelőre a harc terv szerint halad, de a jövőben számíthatunk a háború új szakaszaira is: eddig is kemény csapásokat mértünk a Hammaszra és a többi terrorszervezetre, és a támadások csak még erősebbek lesznek. figyelmeztetett az izraeli miniszterelnök
A halálos áldozatok száma folyamatosan nő. Az izraeli légitámadásokban 90 ember vesztette életét, főleg civilek, gyerekek és asszonyok és 600 ember sebesült meg. Kedd óta az Izraeli légierő 900 célpontot bombázott Gázában, miközben a Hammasz Jeruzsálemre, Haifára és Tel Avivra is rakétát lőtt ki.
A Hammasz jelezte,
a végsőkig fog küzdeni, nincs veszítenivalója. Az Egyesült Államok elnöke Barack Obama közvetítőként állna Netanjahu elnök rendelkezésére, mivel senki nem akar szárazföldi inváziót- írta az amerikai külügyminisztérium.

Ukrajna
Fokozott fegyverkezésről döntött az "ukrán védelmi" minisztérium, vagyis a Nyugat. Eddig bevallottan sok tankot veszítettek az ukrán "védelmi" erők a keleti régiók "felszabadításában"(Felszabadítás, mint nálunk '56-ban).
A fővárostól 150 kilométerre található gyárban 18 féle harckocsit gyártanak. Zömében ugyan orosz alkatrészekből, de magukat a járműveket már Ukrajnában szerelik össze.
- A keleten zajló helyzet miatt növelni kell kapacitásainkat – mondta Szergej Butenko, a harckocsijavító üzem vezetője. – Tavaly mindössze négy tankot kellett megjavítanunk az ukrán védelmi erők részére, idén eddig 140-et kellene – tette hozzá.
- Az ország keleti felében a történések rettenetesek, alattomosak, a szeparatisták aknákat hagynak maguk után – mondja Vlagyimir Sztaritszevics, az ukrán védelmi erők tagja. – Nagyon gyorsan fogynak a tankjaink. De a tank pótolható, az emberek, akik elesnek, viszont nem.
Az ukrán Nemzeti Gárda Szlovjanszkban rengeteg orosz gyártmányú vállról indítható rakétát, aknát, gránátvetőt talált egy templom pincéjében, a fegyvereket a szakadárok hagyták hátra.

https://www.youtube.com/watch?v=kQvabtaQsTE

Hírfigyelő Szolgálat

A csipbeültetés népszerűsítése és fogamzásgátló csip Bill Gates jóvoltából

billgatesmicrochipsm
Több érdekes hír is megjelent a napokban a beültethető mikrocsipekkel kapcsolatban.
Az első, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, az amerikai ABC News hírcsatornán évekkel ezelőtt megjelent propaganda riport volt, ami az Alzheimer-kórban szenvedők számára kínálkozó előnyöket ecsetelte, és amit számos hírportál néhány napja ismét elővett.
A riportban megismerjük Ida Frankl-t, aki 84 éves és Alzheimer-kórban szenved. Szerető férje, felesége iránti aggodalomból kérte a csipbeültetést és szolidaritásból saját magát is megcsippeltette.
A riporternő nem győzi hangsúlyozni, hogy egyedül az Egyesült Államokban csaknem 5 millió ember szenved a betegségben (erről bővebben egy hamarosan elkészülő videóban). Következtetése szerint, aki igazán felelősséget érez beteg családtagja iránt, az bármit megtesz, hogy biztonságban tudja. A csip, a riport szerint jó megoldást kínál erre és kihangsúlyozza, hogy az emberek ma már sorba állnak, hogy beültettessék.
Az inquisitr.com megpróbálta egymás mellé állítani a technológia előnyeit és a vallási, illetve emberjogi aggodalmakat.
Bár a jelen helyzetben senki sem tudja, hogy a Bibliából fenevad bélyegeként ismert megjelölés milyen technológiát takar, a csipbeültetés széleskörű terjedése és az előnyök kihangsúlyozása segít elaltatni az ilyen és ehhez hasonló „megoldások” miatti aggodalmakat.
Az Accenture által több ország bevonásával (Nagy-Britannia, Ausztrália, Franciaország, Németország, Egyesült Államok) végzett széleskörű kutatás például azt találta, hogy az emberek 89 százaléka hajlandó lenne megadni ujjlenyomatát vagy más biometrikus azonosítóját, ha azzal kényelmesebbé teheti mindennapjait.
A végső időket figyelők szerint az emberek érzéketlenné tétele a különböző nyomkövető és megjelölő technológiákkal kapcsolatban szintén a terv része. A mobiltelefonok, bankkártyák és sok más mindennapos elektromos használati tárgy már eleve tartalmaz mikrocsipet, amik közül nem egyet használnak személyes adataink rögzítésére, megfigyelésre és nyomon követésre is.
A legújabb hír egy olyan emberbe ültethető mikrocsipet érint, amit első körben fogamzásgátlásra használnának és 2018-ra akár a polcokra is kerülhet, ha a fejlesztés Bill Gates tervei szerint halad.
Az első információk szerint a csip 16 évig használható és vezeték nélkül irányítható. A kutatók azonban megnyugtatnak, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen az új csipeket „biztonságos titkosítási módszerekkel” védik majd. Bizonyára valami olyasmivel, mint az okos villanykörték védelmét képező, épp a napokban feltört módszer.
Figyelembe véve, hogy ugyanarról a Bill Gates-ről van szó, aki a meddőséget okozó patkányoltás kifejlesztését és az oltóanyag kijuttatására is alkalmas, génmódosított szúnyogok tenyésztését is finanszírozza, az új fogamzásgátló módszer ijesztő következményekkel járhat az emberiség jövője szempontjából.
Az új technológia a Fehérház korábbi tudományos tanácsadója, John P. Holdren és segítője, Paul Ehrlich által szorgalmazott tervet is megvalósíthatja, akik az Ecoscience 1977-es számában a következőket írták a kényszer születésszabályozásról:
„A bőr alá ültethető és igény szerint kivehető, hosszú távú sterilizáló kapszula kifejlesztése további lehetőségeket nyit a kényszer születésszabályozás terén. A kapszulát már kamaszkorban be lehetne ültetni és hivatalos engedéllyel, korlátozott szülésszámra kivenni.” (786-787. oldal)
Az Index.hu a követkőket írja a csipről:
A számítógépes csip a fogamzásgátló hatású levonorgesztrel hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést. Az implantátum ugyanakkor távirányítható: a csippel rendelkező nő aktiválhatja, de ki is kapcsolhatja. A tompor, a felkar vagy a has bőre alá ültethetik be – írja az MTI.
Az implantátum hosszú távú megoldást nyújthat a születésszabályozásra.
Az új csip alkotói – a massachusettsi MicroCHIPS startup – szerint ha az implantátum sikeresen túljut az utolsó teszteken is, akár már 2018 elején a piacra kerülhet, ráadásul versenyképes áron. Preklinikai vizsgálata a jövő év elején kezdődik.
A csip ötlete két éve merült fel, amikor Bill Gates kollégáival látogatást tett a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT): arról faggatták Robert Langer professzort, hogy létre lehet-e hozni olyan születésszabályozó csipet, amelyet egy nő ki- és bekapcsolhat.
A [csip] más adagolható gyógyszerek esetében is megoldást jelenthet. Ugyanakkor Simon Karger, a Cambridge Consultants sebészeti és terápiás részlegének vezetője arról beszélt a BBC-nek, hogy az implantációs technológia bizonyos kockázatokat és kihívásokat is hordoz magában. Egy olyan jövő rajzolódik ki előtte, amelyben rengeteg dolgot kezelnek majd beültetett okosrendszerek.

http://idokjelei.hu/2014/07/a-csipbeultetes-nepszerusitese-es-fogamzasgatlo-csip-bill-gates-jovoltabol/