2014. július 11., péntek

Donyeck megalapozza a szerződéses hadserege

Júliustól folyósítják az első fizetéseket a Donyecki Népi Köztársaság újonnan szerveződő szerződéses milíciáinak - közölte Igor Sztrelkov, a szlavjanszki felkelők vezetője. A Donyecki Népi Köztársaság szerződés alapú hadsereget hoz létre, ezzel kívánják megtartani az ellenálláshoz csatlakozó fegyvereseket, valamint megsokszorozni a jelentkezők számát.
Hídfő.net | Igor SztrelkovIgor Sztrelkov, a szlavjanszki ellenállás vezetője
Korábban a donyecki vezetés már felvetette, hogy valamiféle szociális hálót hoznak létre a szabadságharcosok számára. Kezdetben rengetegen csatlakoztak a felkelő erőkhöz annak reményében, hogy a dél-keleti régiók helyzete a Krímhez hasonlóan fog rendeződni, és az orosz népi ellenállásnak csak az orosz csapatok bevonulásáig kell kitartaniuk. Ezek az emberek mind választás elé kerültek, amikor a biztos megélhetést feladva szembesültek azzal, hogy a helyzet ennél bonyolultabb, és elhúzódó harcokra kell számítani. Még így is körzetenként több ezer lelkes önkéntes harcol a népi milíciák soraiban, akik mind feladták a család biztos megélhetését a szabadság kivívásáért. Életüket a függetlenségi harcnak rendelték alá, és ezzel olyan áldozatot hoztak meg, amit a haza megkövetelt. A népi milíciák vezetése úgy alakította ki az új, donyecki önszerveződést, hogy ezek a szabadságharcosok továbbra is el tudják látni kötelességüket, de családjaik megélhetése is biztosítva legyen. Sztrelkov elmondása szerint a jelenlegi létszámnak sokszorosa azon jelentkezők száma, akik belépnének ugyan a milíciába, de családjukat egyedüli keresettel ők tartják el.
E hó végétől kezdve lesz ilyen garancia, így a donyecki védelem a létszám megsokszorozódásával számol. A felkelőknek - helyi mércével mérve - elég komoly összeget tudnak adni havi bérként, mintegy 5-8 ezer hrivnyát (93-150 ezer forint), ezzel hosszú távon is biztosítják a város védelmét és megalapozzák a Donyecki Népi Köztársaság szerződéses állományát.


http://www.hidfo.net/2014/07/11/donyeck-megalapozza-szerzodeses-hadsereget

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése