2014. július 11., péntek

Visszafelé sült el az NSA ázsiai tevékenysége

A New York Times szerint kínai hackerek betörtek a szövetségi kormány számítógépes hálózataiba és több ezer alkalmazottról próbáltak személyes információkat szerezni. A hackerek az alkalmazottak személyes adatainak kezeléséért felelős hivatal rendszerének védelmét törték fel és ott a magas biztonsági besorolású beosztottak adatait kezdték letölteni. A média "vezető tisztviselőkre" hivatkozva azt állítja, az akció forrását Kínába vezették vissza, azonban nem egyértelmű, hogy abban a kínai kormány érintett volt-e.
Csütörtökön az amerikai nemzetbiztonsági hivatal is elismerte, hogy ismeretlenek betörtek a személyes adatokat kezelő rendszerekbe, amit a Washington Post is közölt, de azt egyelőre tagadják, hogy az információszerzés sikeres lett volna.
Bár az amerikai kormány rendszeresen számol be Kínából kiinduló hackertámadásokról, a német Der Spiegel egy márciusi számában előkerültek adatok arra vonatkozóan, hogy az NSA hosszú évek óta fokozott erőfeszítéseket tesz a kínai politikusok elleni megfigyelő tevékenységre. A Der Spiegel szerint elsőként az amerikai hírszerzés indított átfogó hadműveletet Kína ellen, beleértve nem csak a vezető kínai tisztviselőket, de a főbb kínai hálózatkezelő szoftverek gyártóit is.
Miközben az USA rendszeresen megpróbál más államokat célkeresztbe állítani valamiféle kémbotránnyal, valójában az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely általános gyarmatosító tevékenysége miatt valós fenyegetést jelent az információ biztonságára a világ minden táján.

http://www.hidfo.net/2014/07/11/visszafele-sult-el-az-nsa-azsiai-tevekenysege

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése