2014. július 11., péntek

Fronthelyzet Donbasszban


Luhanszk városszéli lakótelepei Szlavjansz sorsára jutnak?
Avakov-a kijevi latorhatalom belügyére-amikor nagy garral bejelentette a “végső leszámolást Donbassz terroristáival”- a jelek szerint nem egyeztetett a két Népköztársaság felszámolandó erőivel.
Csakis ennek tudható be, hogy…
A donyecki repülőtéren már a “keritésen belül” dúlnak a harcok. A körbezárt banditák körül a halálgyűrű egyre-és egyre szorosabb. A gyűrűn belülre pedig hullik a tüzérségi gránátzápo mint a jégeső. Ma hajnalban a kétségbeesett bérgyilkosok tettek volna még egy kisérletet a kitörésre Észa-Nyugat irányba Karlovka felé, de miután több mint száz vadorzó ki lett lőve-letettek a szándékukról. Már elveszitette a zsoldoshorda a Karlovkába (Karlovka a donyecki repülőtér “kulcsa”) vetett felmentő bizalmát is. Tegnap ugyanis az önvédelmi erők – eléggé váratlanul – a repülőtér ellen inditott támadásukkal egyidejűleg offenzivát inditottak a karlovkai latorösszpontositás ellen is.

Ennek az összpontositásnak lett volna a feladata a donyecki reptéren ragadt klántagok kimentése, de késő estére olyan mérvű veszteségeket szenvedtek, hogy a tervezett akciót le is irhatják. Csak harckocsiból tucatot vesztettek-a bennük ülőkkel együtt. Ugyancsak tizenkét BMP-jük is füstölgő roncshalmaz. Nem is csoda, hogy a dicstelen horda pucol amerre lát.
Szeverszk-Rubezsnoje-Szeverodonyeck térségében a mára virradó éjszaka nyolc latorposztot semmisitett meg a milicia. Szeljeznyovánál az önvédelmisek kilőttek egy ponyvás URAL teherautót. Tele volt a platója bérgyilkosokkal.
Sznyezsnoje-Szaur-Mogila körül pedig a bűnbanda egyszerűen mozgásképtelenné vált. Minden út belőve a Szaur-Mogilra telepitett önvédelmis tüzérség által. A mezőkön meg a saját maguk által telepitett aknákon át kellene menekülnie a banditahadnak-de a nagy zűrzavarban rendre aknára futnak. Ha pedig Kelet-felé menekülnének-a medve várja őket a néhány kilométerre lévő birtokhatáron.
ell
Helyzetük olyannyira kétségbeejtő, hogy várhatóan a mai napon az ebben a térségben csapdába ejtett latrok kapitulálni fognak.
Bár Szlavjanszkot “felszabaditották”-és sajátjukként kezelik-az éjjel komoly “meglepetés” érte a zsoldosokat. Két tank és négy BTR a kárlistát növeli ma reggelre. Néhány ajándék EU-koporsó is lakóra talál.
Luhansz környékén az éjszaka szórványos tüzérségi tűzpárbajjal telt el. A tegnapi sikertelen latorpróbálkozás a luhanszki repülőtér megkaparintására-ami hihetetlen nagy veszteségekkel járt a részükről-kedvét szegte a Valcman-hordának. Izvarino-Krasznyij Partizan-térségében ma reggelre lecsitultak valamelyest a harcok. A gyűrűbe zárt hiénák tegnap reggelzől ma reggelig becslések szerint CSAK ITT HÁROM-NÉGYSZÁZ (nem tévedés, nem elirás 300-400!) bérgyilkos életével fizettek Valcman és a Majdan “áldásáért”! Mindez csak azért, mert az önvédelmisek BEVETETTÉK A TÜZÉRSÉGÜKET! A kis csoportokra széjjelszaggatott és egymástól elvágott latorbandákat az orosz határhoz szoritva már csak szórni kell, és azok számára nincs menekvés. Csak oroszföld! Ahol viszont úgy fognak járni, mint Nagyezsda, a bérgyilkos pilótanő! Ő most Voronyezs egyik börtönében várja a kb. élete végéig szóló magadani “beutalót”! Ugyanis felismerték a művésznőt, és kiderült, hogy Donbasszban gyilkolászgatott egy kicsit-amerikai dollárért.
Az amerikai külügy meg toporzékol miatta, és követeli bérgyilkosa AZONNALI elengedését!
Egyedül Liszicsanszk környékén találkozott eddig a milicia komolyabb hordaellenállással. Itt nehézkesebben alakulnak a dolgok, mint azt a Sztrelkov-Bolotov páros szerette volna, de mint Igor Sztrelkov kifejtette, itt létszámhiány gátolta eddig a “tervteljesitést”! Viszont reményre ad okot, hogy naponta mintegy 500 új milicista szerelkezik fel, és minden területre jut elegendő erő.
Sztrelkov kifejezte abbéli örömét, hogy a “Vosztok” zászlóalj végre hajlandó együttműködni a DNR erőivel, és nem önálló akciókat folytat, hanem cselekményeit integrálja a milicia tevékenységébe.
Ugyanakkor elmondta, hogy egy komoly önkéntes deszanterő is érkezett tegnap este. Van egy terv velük kapcsolatban-de magáról a tervről nem beszélt.

http://balrad.wordpress.com/2014/07/11/fronthelyzet-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése