2014. július 10., csütörtök

Izrael - Rakétatámadások érik a Dimona atomerőművet

Három rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelbe a dimonai atomerőműre, majd később a Hamasz megerősítette, hogy a támadás kísérlet volt a Dimona mellett található atomerőmű megsemmisítésére. A Hamasz katonai szárnya bejelentette, hogy M-75 rakétákat lőttek a Dimona létesítmény irányába. Izraeli napilapok szerint a rakétákból egyet elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer, kettő az atomerőmű közelében nyílt területen lezuhant. Eszerint az izraeli légvédelem nem volt képes megvédeni az atomreaktort, az a Hamasz rakétáinak pontatlansága miatt maradt működőképes.
Hídfő.net | Dimona atomreaktor
Az újabb izraeli-palesztin konfliktusban a Dimona atomerőmű elsődleges célponttá vált. Szerdán hét rakétát lőttek ki a Dimona létesítményre, amiből a Vaskupola összesen hármat tudott elfogni, négy rakéta pedig olyan helyen csapódott be, hogy nem tudott komoly károkat okozni az erőműben.
Múlthét pénteken az izraeli hadsereg twitteren figyelmeztetést adott ki, miszerint radioaktív szivárgás történhetett egy kísérleti atomreaktorban. Akkor az üzenet általános pánikot váltott ki, mire észrevették és törölték a bejelentést. A Szíriai Elektronikus Hadsereg vállalta magára a pénteki támadást, - mint kiderült, semmilyen nukleáris szivárgás nem történt, hanem a hackercsoport sorban feltörte az izraeli hadsereg online médiafelületeit és több helyen kiadták az üzenetet. Azt követően a Dimona atomreaktor a rakétatámadások elsődleges célpontjává vált.


http://www.hidfo.net/2014/07/10/izrael-raketatamadasok-erik-dimona-atomeromuvet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése