2014. július 10., csütörtök

Ennél nincs lejjebb - az ukrán kormány lopja a gabonát

Az ukrán kormány oligarcha köreihez tartozó cégek mindenféle bejelentés nélkül elkezdték learatni a donyecki gabonát. Azokon a területeken, ahol a hadsereg biztosítani tudja a gépek működését, a kombájnok nekiálltak a gazdák szeme láttára learatni a termést. A termelők tiltakozására a gépek kezelői csak annyit mondtak, ők a megbízó utasítására járnak el, reklamáljanak náluk vagy a kormánynál. Az emberek nem tudtak tenni semmit, tüntetésbe kezdtek, lezárták a forgalmat a teherautók előtt. A kormány annyit üzent, nyugodjanak meg, megkapják a pénzüket, amint lesz miből fizetni. A donyecki oroszok azonban egyáltalán nem bíznak benne, hogy valaha is látnak belőle egyetlen fillért is.
Ráadásul az a cég, amely eleve le volt szerződve a gazdákkal - egy orosz nagyvállalat ukrajnai gépei - szintén nekiállt volna az aratásnak a szerződés szerint, de ezeket a gépeket a hadsereg elküldte. A gépek elmentek, és azt üzenték, hogy mindenhol learatnak, ahol a hadsereg nem tudja őket zaklatni. Ezt ki fogja ellenőrizni? Mennyit, mikor és hol arattak le?
A gazdák félnek, hogy a munkájuk kárba vész. Ki kinek honnan fog fizetni, hova kerül a termés, - senki nem tud semmit. Az ukrán cégek most bírósággal fenyegetik egymást, amitől még inkább forrósodik a hangulat. Egy hét és oda az összes termés - mondják a gazdák. Nincs itt idő bíróságosdit játszani. Kérdés persze, hogy a kormány miért nem egyeztetett előre a gazdákkal, vagy értesítették őket előre? Vagyis hiába mentegetőznek, valami nagy sumákolás folyik a háttérben.

http://www.hidfo.net/2014/07/10/ennel-nincs-lejjebb-az-ukran-kormany-lopja-gabonat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése