2014. július 23., szerda

Brüsszel az időt húzza, nem merik korlátozni az orosz földgázimportot

Több mint egy hetes késéssel, az oroszellenes szankciók harmadik szakaszának kiszivárogtatásával kezdett foglalkozni a nyugati média. Mostanra már a hivatalos köröket is lefutották; amerikai szenátorok nyilvánosan felszólították Barack Obamát, hogy újabb szankciókat vezessen be az orosz gazdaság hadiiparával, energetikai és pénzügyi szektorával szemben, valamint nyilvánítsa terrorista szervezetté a Donyecki Népi Köztársaságot. A javaslatot a külügyi bizottság elnöke, Robert Menendez, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, Dianne Feinstein, és a katonai szolgálat vezetője, Carl Levin írta alá. A beadást követően máris jöttek a hírek, miszerint az Európai Unió szintén "megkezdte" az újabb szankciók tárgyalását.
Hídfő.net | Európai Unió
A dolog érdekes vonatkozása, hogy a most "kiszivárogtatott" szankciókat már a 16-i brüsszeli csúcstalálkozón beiktatta volna az Európai Unió, - amit végül nem tettek meg, mert az orosz médiához még a tárgyalásukat megelőzően eljutott a szankciók teljes tervezete és az orosz sajtó már akkor az új szankciók főbb pontjait elemezte, amikor Brüsszelben még meg sem kezdődött a csúcstalálkozó, amin előterjesztették volna a tervezetet. Ezt a "kiszivárogtatást" egy hét elteltével hozta elő az európai média. Vagyis nem új dologról van szó, mindössze egy hétig tartott nekik kitalálni, hogyan reagálják le a kialakult helyzetet.
Az Európai Unió a szankciók harmadik szakaszával megtiltja, hogy az európai állampolgárok befektetéseket intézzenek Oroszországban, tilalmat vezet be a kőolaj és földgáz behozatalára. A szankciók helytelen voltával Brüsszel is tisztában lehet, mert a földgázimport tiltását egy hete akarták beiktatni, mégsem tették meg. Vagyis blöffölnek. Ezért nem beiktatják a szankciót, hanem "kiszivárogtatják".
Valójában a brüsszeli vezetőknek fogalma sincs, hogyan tudnák kiváltani az orosz földgázt, emiatt időhúzásra törekszenek. Mint kiderült, az amerikai szenátorok sem gondolják komolyan, hogy az Egyesült Államok cseppfolyósított földgázt szállíthatna az Európai Unióba.

http://www.hidfo.net/2014/07/23/brusszel-az-idot-huzza-nem-merik-korlatozni-az-orosz-foldgazimportot

Amiket az amerikaiak nem tudnak az oroszokról

Putyin_trykeonNagyon ritka hogy egy-egy cikk, hír különösebb kommentár nélkül kerül az oldalunkra
Valójában most sincs ez másként. De ezúttal azt is meg kell jegyezzük, hogy Putyin elnök vezetői nagyságát és emberségét számtalanszor bizonyította. – gondoljunk csak az elhíresült beszédére, amikor az erkölcs, a keresztény értékrend védelmében emelte fel szavát.
Míg sok más politikus csak PR érdekből próbálja elhitetni a világgal rátermettségét, emberségét a nyugat kreatúrái rendre elbuknak e megméretésen, nincs meg hozzá sem a lelkük, sem a tisztességük, se tudásuk, valójában csak olyan elegáns ruhákat látunk rajtuk, melyet nem tudnak kitölteni semmilyen értékkel.
Sokan becsülik és tisztelik, a világban jelenleg Putyin a leghitelesebb és legnépszerűbb politikus, és sokaknak pedig szálka a szemében. Akárhogy is, Putyin Valaki a sok senki között.

Amiket az amerikaiak nem tudnak az oroszokról
– de ettől még az úgy van, ahogy van.

Ha sikerült volna Putyin gépét lelőni egy ukrán légtérbe való alkalmi bekandikálás alatt, akkor annak semmi politikai haszna nem lett volna amerikai nézőpontból. Medvegyev ugyanolyan jó döntéseket hozna, és az orosz reneszánsz feltartóztathatatlan maradna. Ha pedig Medvegyevvel és Lavrovval együtt lettek volna egy ilyen-formán pórul járt állami gépen, Oroszország akkor sem süllyedt volna káoszba és anarchiába.
putyinkacsintUgyanis e két államférfi olyan funkcionárius és tanácsadói apparátust működtet, amely hatékony hierarchiákban a vertikális és horizontális reflexek rendkívül magas szinten a helyükön vannak. Sőt, ez a reneszánsz szokásjog és praxis már az orosz társadalomba is átment és behatolt abba a mélységbe, amely okán bármilyen diverzáns praxis idővel az ellenkezőképpen sül el, mint amit elvárnak tőle annak megtervezői.
Ha az ukránoknak harcolniuk kell az oroszok ellen, akkor az a tapasztalat, hogy az ukrán katonák nem hazafelé, hanem Oroszország felé dezertálnak. Minél nagyobb háborút sikerülne csiholniuk a háború-pártiaknak, illetve sikerülne azt állóháborúvá lassítani, ez a jelenség olyan hatalmas arányokat és számokat produkálhatna, hogy Putyin idővel egyszerűen felhívná az ukrán kollégáját telefonon, és megkérdezné: “Na Pubikám? Van neked országod és néped? Nézz körül és kezdj el számolni…”
Ez az utóbbi felvetés persze tűnhet nagyképűnek. A száraz igazság azonban az, hogy Putyin tud játszani az orosz és ukrán lélek húrjain, ezzel bizony az oroszok és ukránok is pontosan tisztában vannak. Legfeljebb még nem látták a szemük előtt ennyire tömören és lényegre-törően megfogalmazva ezt az evidens “tényezőt”. Tervezhetnek bármit a Pentagonból vagy a Fehér Házból a vegyes ukrán-orosz térség hátrányára. Az a Terv a tervezők ebbéli felkészületlensége miatt fog nem-várt “érdekfeszítő” fejleményekbe torkollani.
Ha Putyin hallgat valamiről, akkor ez az amerikai nézőpontból nem feltétlenül azt jelenti, hogy „Hurrá, jól dolgoztunk, lám, a Vologya köpni-nyelni nem tud, bekussolt rendesen”.
Putyin_énekel_Blueberry_hillTulajdonképpen egy mondatban össze lehet sűríteni a lényeget: Putyin tud játszani az orosz és az ukrán lélek húrjain, míg Obama ugyanerre odahaza is képtelen, és mégis makacsul külföldön próbálkozik.
Hümm! Vajon akkor mi lesz, ha Putyin egy kínálkozó apropót kiválóan megragadva megmutatja, hogy ő képes más nemzetek lelkének húrjain is játszani…?
Szabó Tamás

ENSZ: Háborús bűnt követhetett el Izrael

Izrael háborús bűncselekményeket követhetett el a polgári személyek megölésével, a házak és kórházak elleni tüzérségi támadásokkal két hete tartó gázai övezeti offenzívájában - jelentette ki szerdán Genfben az ENSZ emberi jogi főbiztosa.
A dél-afrikai Navi Pillay bírálta az Izrael elleni, válogatás nélküli Hamász-támadásokat is. Azt mondta: úgy tűnik, a szélsőséges palesztin szervezet és Izrael egyaránt megsértette a nemzetközi humanitárius jogot.
A világszervezet genfi jogi fórumát a palesztinok, Egyiptom és Pakisztán kérésére hívták össze.
A két hete tartó gázai konfliktusban eddig 620 palesztin és 29 izraeli vesztette életét. A palesztin áldozatok nagy része civil, köztük sok a nő és gyerek.
A Hamász számos esetben lakónegyedekbe, lakóházakba telepítette rakétakilövő-állásait, és emberi pajzsként próbálja felhasználni a polgári lakosságot. Az izraeli hadsereg a mostani szárazföldi támadások előtt is felszólította szórólapokon a világ egyik legsűrűbben lakott városában élő civileket, hogy hagyják el a várost, de ezt sokan nem tudták megtenni.   
 
Pillay már július 11-én is figyelmeztette Izraelt. Szóvá tette, hogy sok civil áldozat az otthona ellen intézett légicsapások miatt halt meg. Az emberi jogi főbiztos emlékeztetett arra, hogy a nemzetközi háborús jog szerint a támadások alkalmával meg kell különböztetni a katonai és polgári célpontokat, mindent meg kell tenni a civil áldozatok elkerülése érdekében, a csapásoknak pedig minden esetben arányosnak kell lenniük (azaz egyik fél sem okozhat aránytalanul nagyobb kárt annál, mint amekkorát elszenvedett). Pillay szóvivője korábban azt mondta: ha "egy jottányi kétely is felmerül" azt illetően, hogy egy adott épület katonai vagy polgári célpontnak számít-e, már nem jogszerű megtámadni azt.

http://index.hu/kulfold/2014/07/23/ensz_haborus_bunt_kovethetett_el_izrael/

Izrael börtönné vált - az összes járatot törölték a külföldi légitársaságok

A Hamász rakétatámadásai miatt törölték Tel Aviv-i járataikat a főbb európai és amerikai légitársaságok, átmenetileg nem indítanak gépet se az országba, se onnan kifelé. A Delta Air Lines, az American Airlines és a United Airlines azután függesztette fel járatait, hogy rakéta csapódott be Tel Aviv külterületén, közvetlen a nemzetközi repülőtér mellett. A török légitársaság határozatlan időre törölte a járatokat. A német Lufthansa, az Austrian Airlines és a Swiss Airlines két napig nem indít járatokat Tel Aviv felé.
Izrael élő háborús börtönné válik, az ország légitársasága ugyan indít járatokat a nyugati országokba, de ezek zsúfolásig teltek és a kieső kapacitást semmivel nem tudják pótolni. Több légitársaság meg sem indokolta a járatok törlését, az utasok fél napot vártak a járat késése miatt, mígnem azt törölték és újabb rakétatámadás miatt az óvóhelyekre terelték be őket. Egyes amerikai légitársaságok már Izrael közelében lévő járatokat fordítottak vissza az ország légterének közeléből, a Delta Airlines egy gépét a Földközi-tenger felől irányítottak vissza és végül Párizsban szállt le.
Az izraeli kormányfő a térségben tartózkodó John Kerry közvetlen beavatkozását kérte, hogy az amerikai járatok újrainduljanak, és legalább az Egyesült Államokba utazók el tudják hagyni az országot.
Korábban kiderült, hogy Izrael légvédelmi rendszere, a "Vaskupola" rendszer nem tudja elfogni a beérkező rakéták mindegyikét. Bár tagadják, hogy nagy lenne az okozott kár, rakétacsapás érte a Dimona atomerőművet, mielőtt a szárazföldi invázió megkezdődött.
Valószínűsíthető, hogy a kialakult pánik miatt a kormány tűzszünetet fog intézni, ha a légitársaságok nem indítják újra a járatokat. A maláj gép esete után egyetlen nagy légitársaság sem vállalja, hogy háborús övezet felett utasokat szállítson. Rengetegen menekülnének el az országból a rakétatámadások miatt, a Tel Avivból külföldre induló járatok telítettek.

http://www.hidfo.net/2014/07/23/izrael-bortonne-valt-az-osszes-jaratot-toroltek-kulfoldi-legitarsasagok

Az “Új Taktika” hozza az “eredményt” (Videó nemzetirtásról, csak +30)


Működik az “Új Taktika”! Ahogyan azt Washington-az EU-meg Valcman elképzelték!


…”Ezeknek az embereknek a kertjébe berepült egy ajándék, a mi tábornokainktól.”

Az alábbi filmet, a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatások miatt kizárólag felnőttkorúak, 18 évnél idősebbek, s csakis az erős idegzetűek nézzék meg!
Ám az igazságot elrejteni nem lehet! A háborús bűnösök bűnhődni fognak.
Kilenc békés civilt lakost ölt meg Luganszkban az ukrán tüzérségi tűz, – 2014.07.18-án.
Luganszk lövetése azóta is folyik. Az alábbi fotók július 21-én készültek:
Fotó Valerij Melnyikov - RIAN_02465644.HR.ru
Fotó Valerij Melnyikov - RIAN_02465600.HR.ru
Fotó Valerij Melnyikov - RIAN_02465595.HR.ruSouth Front.hu – Oroszország Hangja – Bal-Rad – Szabad Riport

Térfigyelő kamerákat helyeztek el a liberális rongálók miatt

Szerda reggelre térfigyelő kamerákat helyeztek el Budapesten a Szabadság téri emlékmű környékén. A kamerák nyilvánvalóan megnehezítik a rongálók dolgát, így az emlékművek rongálását és kordondöntögetést népszerűsítő liberális média is felháborodott a lépésen. A térfigyelő kamera elrettentő erővel bír nem csak a tolvajok számára, de minden bizonnyal a rongálók is kétszer meg fogják gondolni, hogy valóban "menő" dolog-e előzetes letartóztatásba vonulni és bírságokat fizetni egy falfirka miatt.
Hídfő.net | Megszállási emlékmű
Emlékműveket minden rendszer állít az éppen aktuális emlékezetpolitikának megfelelően, - de azok eltávolítása többnyire utólag történik, és a rendszer bukásához köthető. A liberális demokrácia szobraival, emlékműveivel sem lesz ez másként. Ugyanakkor a liberális demokráciában elsőként a különféle szabadságjogokért aggódó liberálisok vezették be a gyakorlatba, hogy azt az emlékművet, ami valakinek nem tetszik, itt és most meg lehet rongálni, el lehet távolítani, sőt mi több, politikát lehet csinálni belőle.
A szabadság téri emlékmű őrizete így is napi 3-5 millió forintos költséget jelent, éppen amiatt, mert a liberális média népszerűsíti a köztéri emlékművek rongálását. Logikus lépés lenne az állam részéről, ha ezt a költséget a szoborrongálást népszerűsítő sajtóorgánumokra, a rongálással kampányoló pártokra áthárítaná.

http://www.hidfo.net/2014/07/23/terfigyelo-kamerakat-helyeztek-el-liberalis-rongalok-miatt

Valaki megadta magát Amerikának?

New Yorkban ismeretlenek levették az amerikai zászlót a Brooklyn hídról és fehér zászlót tűztek ki helyette - a város két negyedét, Brooklynt és Manhattant összekötő hídon rendszerint a csillagos-sávos amerikai zászló lobog, kedden azonban ez a látvány fogadta az arra járókat:
Hídfő.net | Fehér zászló a Brooklyn hídon
A fehér zászlót a new york-i rendőrség rekordsebességgel eltávolította, jelezvén, hogy Amerika nem adja meg magát, és mások megadásával sem foglalkozik, könyörtelen háborút folytat a végső megsemmisítésig. A zászlók gyors eltávolítása ellenére rengeteg fénykép készült és ezek bejárják a világhálót. A fehér zászló jelentése általánosan ismert, valaki amiatt tette fel a Brooklyn hídra, mert tűzszünetet kér és békét akar. Az amerikai hatóságok azonban reménykednek abban, hogy a végsőkig lebutított amerikai fogyasztó már a fehér zászló jelentését sem ismeri, és a new york-i rendőrség hivatalos közleményben is a "Bicikli lobbi" nevű, mindenfajta lobbitevékenységből viccet űző szervezetet tették felelőssé a zászlók lecseréléséért.
A fehér zászló tekinthető még a megadás szimbólumának is. A helyzet komolyságát mutatja, hogy valójában nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy adott ország vagy csoport képviselői kérnének békét, tűzszünetet. Az Egyesült Államok annyi országgal áll háborúban, hogy gyakorlatilag akármelyik ország civil lakossága felmutathatja a fehér zászlót. Egy valamiben azonban biztosak lehetünk; nem a legismertebb háborús gócpontokra utal ez a jelkép. Ukrajnában, Szíriában az USA háborúban áll, igen, - de a fehér zászló lenne az utolsó dolog, amit egy dél-kelet ukrajnai orosz vagy a Szíriai Arab Hadsereg egy katonája Amerikának felmutat. A közvélemény számára legismertebb háborús gócpontokon szabadságharc zajlik, ami nem ismer megadást, vagy kompromisszumos békét. Ellentétben az európai országokkal, melyek a függetlenség akarását és puszta gondolatát is feladták már rég.
A világpolitikai helyzet alakulása miatt és a palesztin szervezetek globális lobbitevékenysége okán akár lehetne a palesztin konfliktusra vonatkoztatni a fehér zászló kitűzését, - jelezvén, hogy Izrael a nemzetközi nyomás ellenére sem hagy fel a Gázai övezetben zajló népirtással, de a nép már békét akar, akár megadás árán is. Az Egyesült Államok általános gyarmatosító tevékenysége valójában lehetetlenné teszi, hogy a fehér zászló szimbólum kitűzésének gyanúját egyetlen ország képviselőire is leszűkítsük. Háborúban állnak a világgal, de a világ nem adja, nem adhatja meg magát az amerikaiaknak. Még szerencse, hogy rekord sebességgel leszedték azt a zászlót, helyette újra a csillagos-sávos önkényuralmi jelkép lobog.


http://www.hidfo.net/2014/07/23/valaki-megadta-magat-amerikanak

A "humanitárius" segélyszállítmányok valódi célja

Még ez év januárjában harsogtak a liberális lapok, hogy nem engedték be a feltételezett éhezőknek szánt ENSZ-segélyszállítmányokat Damaszkusz egyik körbezárt negyedébe - Szíriában. Nem véletlenül és nagyon is bölcsen! Assad a helyzet magaslatán állt! Hiszen az nemzetbiztonsági kockázatnak számít háborús események között. Mint tudvalevő az embert a hasán keresztül lehet megfogni, megnyerni és akár irányítani is az ellenség számára. Ennek meg van minden helyzetre a pontos forgatókönyve, pszichológiája. Ez is egy fontos hadszintér tulajdonképpen! 

Ne higyj a humanitáriusságban - ez ördögi érdekszerveződés!
Csak a saját népi milicistáid védelmében - ez isteni beavatkozás!
A jelentések szerint a szállítmányokat a Jarmúk palesztin menekülttábor bejáratainál a biztonsági erők által felállított ellenőrző pontokon nem engedték át, annak ellenére, hogy a hatóságok január 18-án engedélyezték étel és más segélycikkek szállítását a külvilágtól teljesen elszigetelt negyed lakóinak. A főváros déli részén fekvő Jarmúk eredetileg csak palesztin menekültek tábora volt, de az országban dúló polgárháború alatt több ezer szíriai menekült is ott települt le. A humanitárius katasztrófa szélére sodródott negyedet a kormányerők hónapok óta tartják körülzárva - arra hivatkozva, hogy oda ellenzéki fegyveresek fészkelték be magukat, ami a későbbiekben be is igazolódott.
Most Palesztina lakosságát próbálják "átirányítani", engedetlenségre kényszeríteni John Kerry féle "humanitárius" - mivel emberközpontú és nem Istenes, ezért ördögi kifejezés és szerveződés - bohóc és "békekövet"!!! Figyelem, ez a terrorizmus és belső bomlasztás melegágya!!!
Magyarok!
Figyeljetek arra, ha mi is belesodródnánk az esetleges orosz-EU konfliktusba, hogy kitől fogadtok el ételt és védelmet hazátok érdekében vagy ellenérdekében!
Ne feledd, a kutyádat is arra tanítod, hogy sohase fogadjon el IDEGENTŐL semmit!!! Hát ehhez tartsátok magatokat!!!

Bíró Dalma

* A V4-ek és a Baltikum NATO paktuma Oroszország ellen

Jönnek! Vagy már itt vannak?
A lengyel államfő kedden meghívta - amerikai és bilderbergi sugallatra - a V4 államfőit (tehát Áder János, magyar államfőt is), a balti államokat, valamint Romániát és Bulgáriát egy közös találkozóra július 22-ére, Varsóba. A meghívott államok képviselői – reményeik szerint – megegyeznek majd egy közös álláspontban (ami már jóelőre le van fektetve), amelyet a szeptemberben tartott NATO közgyűlésen mindannyian képviselni fognak. Cél az Oroszország elleni fegyverkezés. Ezt most julius 16.-án jelentették be. Tegnap sor is került zárt ajtók mögött a csúcstalálkozóra. Mindössze egy sajtóst engedtek be a lengyel államfő rövid külön tájékoztatójára. A többi államfő nem nyilatkozhatott.
Fő téma a NATO erők bővítése ezen térségekben - a jelenlét fokozása, a fogadás lehetőségei, az esetleges támogatottság felmérése és elfogadtatása, vagyis hathatós "háborús propaganda" kifejtése a civil lakosság körében és az esetleges NATO-erők kiegészítése a befogadó adott országok allományából, a toborzás lehetőségei.
Nézzük!
Nem véletlenül kezte a Magyar Honvédség felállítani a tartalékos állományt itthon, egyelőre önkéntes illetve zsoldos alapon. Biztos forrásból tudjuk, hogy Romániában és Lengyelországban konkrét 1 hónapos kiképzésre kaptak behívót (ez nem önkéntes) a 18-30 év közötti fiatalok. Ukrajnában már 45 éves korig hadköteles az ember kötelezően. Vagyis háborúra készülünk, hosszú, elhúzódó háborúra! Ez nem rémhír! Ezek az előjelek!

Gölöncsér Miklós

Rasszista töltetű felszólalás borzolja a kedélyeket az Európai Parlamentben

„Négymillió nigger vesztette el a munkáját” – fogalmazott általános felháborodást kiváltva az Európai Parlament szerdai plenáris ülésnapján Janusz Korwin-Mikke, szélsőjobboldali lengyel politikus. A gazdasági kérdésekben szélsőségesen liberális, társadalmi problémák terén pedig szélsőségesen konzervatív nézeteket valló, 72 éves Korwin-Mikke a minimálbér bevezetése ellen érvelt rossz angolsággal, amikor az Egyesült Államokban John F. Kennedy által bevezetett minimálbér hatásait hozta fel példaként a fent idézett mondat kíséretében.
A kijelentést ráadásul nem hagyta ennyiben: párhuzamot vonva Európa „negroinak” nevezte azt a 20 millió fiatalt, akik szerinte a minimálbér létezése miatt nem jutnak ma munkához a kontinensen.
A gyakran csak lengyel Jörg Haiderként emlegetett JKM (sokszor csak monogramjával utalnak Korwin-Mikkére a lengyel médiában) nem most először okoz felháborodást. A 80-as években a Szolidaritásból induló politikus több mint 20 éve hangoztatja nézeteit a lengyel politikai élet perifériáján, általában mindössze 1-2 százalékos választási eredményt elérve (egy rövid hazai képviselőséget leszámítva a ’90-es évek elején). Az idei EP-választások EU-ellenes hullámai azonban váratlanul 7,5 százalékos eredményt hoztak számára, ezzel a negyedik erővé téve pártját hazájában. Egyes azóta készült kutatások már tíz százalék környékén is mérték Korwin-Mikke és az Új Jobboldal Kongresszusának támogatottságát.
Az EU, mint kommunista projekt
Kevés ember szállt nála élesebben unióellenes retorikával síkra. A veterán botrányhős saját bevallása szerint belülről rombolná le az európai integrációt, a Bizottság épületét bordélyházzá alakítaná, a választási eredmények fényében pedig rögtön kijelentette: néhány hónap alatt olyan pokollá teszi az EP-ét, hogy sokáig emlékezni fognak rá. Brüsszelben újságírói kérdésre válaszolva cinikusan megjegyezte, hogy nézetei ellenére örömmel elfogadta mandátumát, hiszen ez „immunitást, egy kis pénzt és képviselői irodát” biztosít számára.
Az Európai Uniót kommunista projektnek, Barrosót pedig maoistának nevező, mindig jellegzetes csokornyakkendőt hordó politikusnak képviselői pályafutása első hónapjában ez már a legalább a második botránya volt. Néhány hete, amikor a lengyel EP-képviselők a külügy épületében találkoztak a közös ügyek megvitatása érdekében, felpofozta Michał Boni volt közigazgatási és digitalizálási minisztert, saját bevallása szerint azért, mert az 1992-ben sértegette őt a lengyel szejm szószékén. Miután Boni nyilvánosságra hozta az ügyet, Korwin-Mikke megjegyezte, hogy bár csak egy „szimbolikus pofonról” volt szó, most már sajnálja, hogy nem köpte le képviselőtársát. Az eset után Sikorski lengyel külügyminiszter kijelentette, hogy amíg ő áll a tárca élén, a szélsőséges politikus nem teheti be többet a lábát a külügy épületébe.
A mostani egyébként JKM második felszólalása volt az új parlament plenáris ülésein. Első hozzászólásában a globális felmelegedést áltudományos humbugnak nevezte, ami véleménye szerint bizonyos csoportok érdekeinek megfelelően mindössze annyit szolgál, hogy az EU által „megszállt országok” nulla növekedést produkáljanak a széndioxid-kibocsátási kvótáknak köszönhetően. JKM egyébként ragaszkodik az angol nyelvű felszólalásokhoz, ezáltal mind képviselőtársainak, mind a tolmácsoknak nehéz pillanatokat szerezve.
Nézzen szét az EU nem hivatalos fővárosában, Brüsszelben!

A korábbi bridzsbajnok politikus és párttársai függetlenként tevékenykednek az Európai Parlamentben, miután még Marine Le Pen is túlságosan szélsőségesnek ítélte meg nézeteiket az együttműködéshez. Korwin-Mikke demokráciáról és nőkről vallott gondolatait megismerve ez nem is meglepő: előszeretettel hangoztatja ugyanis, hogy ő maga monarchia-párti, a demokráciát a „többség zsarnokságának”, a valaha volt „legbutább” kormányzati formának tartja; véleménye szerint az ideális államban egy uralkodó kormányoz Isten kegyelméből.
Ha pedig már demokrácia, akkor a nőknek legalábbis nem szabadna szavazniuk. Véleménye szerint „tudományos tény”, hogy a nők butábbak a férfiaknál, ráadásul nem is érdekli őket a politika, mindig csak a jóléti állam populista ígéreteire szavaznak. Indoklása szerint evolúciós okai vannak annak, hogy a nők kevésbé intelligensek, elvégre „egyetlen értelmes emberi lény sem lenne képes napi egy óránál többet tölteni egy kisbabával és az állandó értelmetlen gügyögéseivel.”
Az erősen Putyin-párti, az orosz elnököt és Augusto Pinochet volt chilei diktátort politikai példaképének tartó Janusz Korwin-Mikke a történelemről még szélsőjobboldali mércével mérve is sajátos nézeteket vall. Egy interjúban kijelentette, hogy semmilyen bizonyíték nincsen arra, hogy Hitler tudott volna a holokausztról és a koncentrációs táborok létezéséről.
Blogja Lengyelország egyik leglátogatottabb politikai blogja, ahol a paralimpia kapcsán kifejtette, a Paralimpiai Játékokat nem tartja sportnak, és annak semmi keresnivalója a képernyőn. Meglátása szerint Európa egyre inkább a szegények és az „életképtelenek” támogatását helyezi középpontba, így hagyva, hogy kolonizálja a világ az öreg kontinenst. „Olyan mintha bridzsversenyt rendeznék Down-szindrómásoknak” – jellemezte a sporteseményt hatalmas felháborodást kiváltva a politikus.
Korwin-Mikke természetesen a gazdaságról is szélsőséges nézeteket vall, bírálói szerint a híres libertárius közgazdász, Milton Friedman hithű szocialistának tűnik mellette. Egyik emlékezetes produkciójaként a magas lengyel adók ellen tiltakozva az Államkincstár épülete előtt elfogyasztotta saját adóbevallását.
Bár a radikális politikus térnyerése valóban aggodalomra ad okot, két dolgot nem szabad elfelejteni ezzel kapcsolatban. Egyrészt, hogy Lengyelországban – hazánkhoz hasonlóan – európai viszonylatban is alacsony volt a részvétel: a választópolgárok kevesebb mint 24 százaléka ment el voksolni, az alacsony részvétel pedig sok esetben a szélsőségeseknek kedvez. Másrészt pedig Lengyelországban már az 1990-es évek óta nagy hagyománya van az antipártok sikerének. A hatalommal és a politikai rendszerrel elégedetlen szavazók szinte minden választáson parlamentbe juttatnak egy anti-establishment-jellegű meglepetéspártot, ami aztán rendszerint egyetlen ciklus után eltűnik. Andrzej Lepper Önvédelem pártja a 2000-es évek elején töltötte be ezt a szerepet, a 2011-es választásokon pedig a szélsőséges liberális botrányhős Janus Palik pártja kapott 10 százalékot. Palikot az Európai Parlamentben most nem szerzett mandátumot, a felmérések szerint pedig a Szejmbe való újbóli bejutásra sincsen nagy esélye.

Megjegyzés: Furcsák ezek az európai "szélsőséges" nemzeti pártok. Sok-sok mindent összehordanak a valóságos út helyett - az igazságkeresés és annak védelme helyett - a liberális médiának számtalan támadási felületet biztosítva ezáltal. Mint eme fenti példánk is bizonyítja. És itt egyedül a hitelesség forog kockán.
Vajon itthon a Hungaristák létezését miért hellgatják el? Mert hitelesek?
Mert hitelesek!

Hírfigyelő Szolgálat