2014. július 23., szerda

Térfigyelő kamerákat helyeztek el a liberális rongálók miatt

Szerda reggelre térfigyelő kamerákat helyeztek el Budapesten a Szabadság téri emlékmű környékén. A kamerák nyilvánvalóan megnehezítik a rongálók dolgát, így az emlékművek rongálását és kordondöntögetést népszerűsítő liberális média is felháborodott a lépésen. A térfigyelő kamera elrettentő erővel bír nem csak a tolvajok számára, de minden bizonnyal a rongálók is kétszer meg fogják gondolni, hogy valóban "menő" dolog-e előzetes letartóztatásba vonulni és bírságokat fizetni egy falfirka miatt.
Hídfő.net | Megszállási emlékmű
Emlékműveket minden rendszer állít az éppen aktuális emlékezetpolitikának megfelelően, - de azok eltávolítása többnyire utólag történik, és a rendszer bukásához köthető. A liberális demokrácia szobraival, emlékműveivel sem lesz ez másként. Ugyanakkor a liberális demokráciában elsőként a különféle szabadságjogokért aggódó liberálisok vezették be a gyakorlatba, hogy azt az emlékművet, ami valakinek nem tetszik, itt és most meg lehet rongálni, el lehet távolítani, sőt mi több, politikát lehet csinálni belőle.
A szabadság téri emlékmű őrizete így is napi 3-5 millió forintos költséget jelent, éppen amiatt, mert a liberális média népszerűsíti a köztéri emlékművek rongálását. Logikus lépés lenne az állam részéről, ha ezt a költséget a szoborrongálást népszerűsítő sajtóorgánumokra, a rongálással kampányoló pártokra áthárítaná.

http://www.hidfo.net/2014/07/23/terfigyelo-kamerakat-helyeztek-el-liberalis-rongalok-miatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése