2014. július 23., szerda

Valaki megadta magát Amerikának?

New Yorkban ismeretlenek levették az amerikai zászlót a Brooklyn hídról és fehér zászlót tűztek ki helyette - a város két negyedét, Brooklynt és Manhattant összekötő hídon rendszerint a csillagos-sávos amerikai zászló lobog, kedden azonban ez a látvány fogadta az arra járókat:
Hídfő.net | Fehér zászló a Brooklyn hídon
A fehér zászlót a new york-i rendőrség rekordsebességgel eltávolította, jelezvén, hogy Amerika nem adja meg magát, és mások megadásával sem foglalkozik, könyörtelen háborút folytat a végső megsemmisítésig. A zászlók gyors eltávolítása ellenére rengeteg fénykép készült és ezek bejárják a világhálót. A fehér zászló jelentése általánosan ismert, valaki amiatt tette fel a Brooklyn hídra, mert tűzszünetet kér és békét akar. Az amerikai hatóságok azonban reménykednek abban, hogy a végsőkig lebutított amerikai fogyasztó már a fehér zászló jelentését sem ismeri, és a new york-i rendőrség hivatalos közleményben is a "Bicikli lobbi" nevű, mindenfajta lobbitevékenységből viccet űző szervezetet tették felelőssé a zászlók lecseréléséért.
A fehér zászló tekinthető még a megadás szimbólumának is. A helyzet komolyságát mutatja, hogy valójában nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egy adott ország vagy csoport képviselői kérnének békét, tűzszünetet. Az Egyesült Államok annyi országgal áll háborúban, hogy gyakorlatilag akármelyik ország civil lakossága felmutathatja a fehér zászlót. Egy valamiben azonban biztosak lehetünk; nem a legismertebb háborús gócpontokra utal ez a jelkép. Ukrajnában, Szíriában az USA háborúban áll, igen, - de a fehér zászló lenne az utolsó dolog, amit egy dél-kelet ukrajnai orosz vagy a Szíriai Arab Hadsereg egy katonája Amerikának felmutat. A közvélemény számára legismertebb háborús gócpontokon szabadságharc zajlik, ami nem ismer megadást, vagy kompromisszumos békét. Ellentétben az európai országokkal, melyek a függetlenség akarását és puszta gondolatát is feladták már rég.
A világpolitikai helyzet alakulása miatt és a palesztin szervezetek globális lobbitevékenysége okán akár lehetne a palesztin konfliktusra vonatkoztatni a fehér zászló kitűzését, - jelezvén, hogy Izrael a nemzetközi nyomás ellenére sem hagy fel a Gázai övezetben zajló népirtással, de a nép már békét akar, akár megadás árán is. Az Egyesült Államok általános gyarmatosító tevékenysége valójában lehetetlenné teszi, hogy a fehér zászló szimbólum kitűzésének gyanúját egyetlen ország képviselőire is leszűkítsük. Háborúban állnak a világgal, de a világ nem adja, nem adhatja meg magát az amerikaiaknak. Még szerencse, hogy rekord sebességgel leszedték azt a zászlót, helyette újra a csillagos-sávos önkényuralmi jelkép lobog.


http://www.hidfo.net/2014/07/23/valaki-megadta-magat-amerikanak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése