2014. július 23., szerda

Izrael börtönné vált - az összes járatot törölték a külföldi légitársaságok

A Hamász rakétatámadásai miatt törölték Tel Aviv-i járataikat a főbb európai és amerikai légitársaságok, átmenetileg nem indítanak gépet se az országba, se onnan kifelé. A Delta Air Lines, az American Airlines és a United Airlines azután függesztette fel járatait, hogy rakéta csapódott be Tel Aviv külterületén, közvetlen a nemzetközi repülőtér mellett. A török légitársaság határozatlan időre törölte a járatokat. A német Lufthansa, az Austrian Airlines és a Swiss Airlines két napig nem indít járatokat Tel Aviv felé.
Izrael élő háborús börtönné válik, az ország légitársasága ugyan indít járatokat a nyugati országokba, de ezek zsúfolásig teltek és a kieső kapacitást semmivel nem tudják pótolni. Több légitársaság meg sem indokolta a járatok törlését, az utasok fél napot vártak a járat késése miatt, mígnem azt törölték és újabb rakétatámadás miatt az óvóhelyekre terelték be őket. Egyes amerikai légitársaságok már Izrael közelében lévő járatokat fordítottak vissza az ország légterének közeléből, a Delta Airlines egy gépét a Földközi-tenger felől irányítottak vissza és végül Párizsban szállt le.
Az izraeli kormányfő a térségben tartózkodó John Kerry közvetlen beavatkozását kérte, hogy az amerikai járatok újrainduljanak, és legalább az Egyesült Államokba utazók el tudják hagyni az országot.
Korábban kiderült, hogy Izrael légvédelmi rendszere, a "Vaskupola" rendszer nem tudja elfogni a beérkező rakéták mindegyikét. Bár tagadják, hogy nagy lenne az okozott kár, rakétacsapás érte a Dimona atomerőművet, mielőtt a szárazföldi invázió megkezdődött.
Valószínűsíthető, hogy a kialakult pánik miatt a kormány tűzszünetet fog intézni, ha a légitársaságok nem indítják újra a járatokat. A maláj gép esete után egyetlen nagy légitársaság sem vállalja, hogy háborús övezet felett utasokat szállítson. Rengetegen menekülnének el az országból a rakétatámadások miatt, a Tel Avivból külföldre induló járatok telítettek.

http://www.hidfo.net/2014/07/23/izrael-bortonne-valt-az-osszes-jaratot-toroltek-kulfoldi-legitarsasagok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése