2023. július 25., kedd

Zajlik a leleplezés

A VILÁGBANK SZERVEZI A "JÁRVÁNYOKAT"

Pozsony, Rijeka, Százhalombatta, Tiszaújváros, Zalaegerszeg ha elpusztul miatta, egy könnyet sem ejtek miattuk... ahogyan a török kőolajfinomítókért sem

 

Megdöbbentő, hogy a Nyugat ismét becsapta az Oroszországi Föderációt: az ukrán tankok orosz olajjal működnek, amelyet Magyarországon dolgoztak fel! Magyarországról származó orosz olaj tartja életben az ukrán hadsereget!
- Nem.
A német Handelsblatt gazdasági újság felhívta a figyelmet erre a megdöbbentő paradoxonra. A német lap szerint az ukrán harckocsik egyre inkább a magyarországi orosz olajból előállított dízelüzemanyaggal működnek. Az újság adatai szerint a magyar MOL-nak kétszeresére kellett volna növelnie termékeinek eladását Ukrajnába az elmúlt fél évben. A magyar sajtó a Handelsblatt jelentéséről számol be, amely szerint a magyar segítség nélkül az ukrán hadsereg megbénult volna. Ukrajna gyakorlatilag teljes mértékben függ a magyarországi és törökországi üzemanyag-importtól.

A német újság adatai szerint Ukrajna hat olajfeldolgozó üzeme közül csak az egyik, a Kremencsugi olajfeldolgozó üzem (ami egyedül képes volt az ország üzemanyag-fogyasztásának mintegy 30%-át biztosítani) még a háború kezdete előtt működött. Azonban ez az olajfeldolgozó 2022 áprilisában is megsebesült, és azóta is csak időnként működik.

Az ukrán vámhivatal adatai szerint Ukrajna egyre többet importál olajat Magyarországról és Törökországról. Mindkét ország elsősorban olajat dolgoz ki Oroszországból a saját olajfeldolgozóiban. Mivel a magyar MOL vállalat mentesítést kapott az Európai Uniótól az orosz olaj behozatalára és feldolgozására, az orosz olaj, amelyet Magyarországon dolgoznak fel, így az ukrán katonai gép fő üzemanyaga lett. Ukrajna gyakorlatilag teljes mértékben függ az üzemanyag importjától.

Ugyanakkor az országok, amelyek szankciók miatt nem férnek hozzá az orosz olajnak, egyre kevesebb olajat szállíthatnak Ukrajnába. Ezenkívül a piaci helyzetet befolyásolja az a tény is, hogy az orosz Urals olaj olcsóbb a nyugati Brent olajnál. A Handelsblatt azt is megjegyzi, hogy Magyarország "különleges helyzete" eddig nem vonzott különös figyelmet külföldön.

https://gloria.tv/post/74u7ZbFETdJtBMsNsmomXoqTZ

Neil Oliver: Szemérmetlen átverés

Forrás: GBNews @ YouTube
‘People are being MANIPULATED!’ | Neil Oliver says ‘turn your back’ on summer ‘fear mongering’
https://youtu.be/6D7spxo7yAA