2017. szeptember 27., szerda

Uniós tagállamok is alkalmaznak észak-koreai kényszermunkásokat

Dániai sajtóhírek szerint az Európai Unió két tagállama is érintett lehet az észak-koreai atomprogram finanszírozásában, azáltal, hogy az EU területén Észak-Koreától “bérbe vett” kényszermunkásokat alkalmaznak.
A DR dán hírügynökség szeptember 26-án nyilvánosságra hozott egy dokumentációt, mely szerint észak-koreai kényszermunkások vettek részt a dán haditengerészet lengyelországi hajógyártásában, ezzel Dánia közvetve hozzájárulhatott az észak-koreai atomprogram finanszírozásához. A történtekről a Naval Today is beszámolt: elmondásuk szerint a Rungrado észak-koreai állami tulajdonú cégen keresztül közvetítették a munkásokat Lengyeországba, ahol – részben – a dán királyi haditengerészet Lauge Koch nevű járőrhajója épült.
A dokumentáció ezeket a vádakat szerződésekkel, kifizetések igazolásával, és szemtanúk beszámolóival támasztotta alá. A Lauge Koch több mint 70 millió euróba került a dán államnak, várhatóan decemberben fogják felavatni. A gyártási folyamatban résztvevő lengyel szerződő fél a Rungrado közvetítésével hozta az Európai Unióba a kényszermunkásokat, akik rabszolgamunka feltételeihez hasonlóan, útleveleik és a szabad mozgás megvonásával, állandó megfigyelés alatt kellett napi 20 órát dolgozzanak.
A Rungrado a legtöbb nyugati ország részéről szankciók alá esik az atomprogram kapcsán. Az ENSZ becslései szerint Észak-Korea több mint 2 milliárd dollárt keresett külföldre közvetített munkásokon keresztül, ami csökkenti az ázsiai országra nehezedő szankciók hatását. Kim Dzsongun hatalomra jutása óta az állami közvetítéssel külföldre küldött észak-koreai munkások száma gyorsan növekedett, mostanra meghaladja a százezer főt.
Dél-Korea dániai nagykövete szerint a külföldön dolgozó észak-koreai munkások a rezsim számára komoly bevételi forrást jelentenek, amit többek közt a rakétaprogram finanszírozására használnak. Így a dán adófizetők pénze a dán királyi haditengerészettel szerződő lengyel cégen keresztül gyakorlatilag közvetlen az észak-koreai atomprogramhoz jut.


http://www.hidfo.ru/2017/09/unios-tagallamok-is-alkalmaznak-eszak-koreai-kenyszermunkasokat/

A liberálisok elismerték, hogy Soros célja a tömeges bevándoroltatás

Soros-ellenes tüntetések a balkáni migrációs útvonalon (Macedónia).
Az Index.hu liberális magazin újságírója elismerte, hogy a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa évente egymillió menekültet akar hozni Európába, és akadályként tekint a határvédelemre.
Hosszas tagadás és a tömeges bevándorlás hatásainak elbagatellizálása után beismerte az Index.hu egy újságírója, hogy a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa évente egymillió menekültet akar hozni Európába, akadályként tekint a határvédelemre, és a magyar átlagbért meghaladó segélyt akar adni a menekülteknek.
Az újságíró eredetileg a nemzeti konzultációval kapcsolatos hirdetések állításait akarta megcáfolni, de ennek eredménye az lett, hogy valamennyi információt megerősítette. A három lépésre bontott “cáfolatban” elsőként elismeri, hogy helyénvaló G. Sorosra a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosaként hivatkozni. A továbbiakban pedig kifejti, hogy teljesen megalapozottak a G. Soros terveivel kapcsolatos állítások; a lap újságírója elismerte, hogy G. Soros évente egymillió menekültet akar hozni Európába, és akadályként tekint a határvédelemre.
“Tény: Soros alapjában véve amellett van, hogy menekülteket kellene befogadnia Európának. Írt olyat is, valóban, hogy az ő hozzáállása az, hogy a menekülteket tekinti célnak, és a határokat akadálynak. […] Egymillió bevándorló betelepítése évente. Tény: 2015-ben tényleg ezt írta, persze egész Európára vonatkoztatva.” – áll az Indexes “cáfolatban”, ami az állítás súlyosságát azzal próbálja enyhíteni, hogy G. Soros a határvédelem jogát is elvenné a nemzetállamoktól. (közös uniós hatérvédelmet akar)
Az újságíró emellett elismerte, hogy G. Soros szerint az Európai Unió a magyar átlagbért meghaladó segélyt kell adjon a menekülteknek.
“Kilencmillió forint segély minden migránsnak. Tény: ez is a 2015-ös írásából van. Ott azt vetette fel, hogy az EU-nak 15 ezer eurót kellene biztosítania menekültenként két éven át. Ez összesen 30 ezer euró, ami 9 millió forint.”
A liberálisok tehát elismerik, hogy a G. Soros által beengedett menekültek havonta 375 ezer forintnak megfelelő segélyt kapnának. A magyarországi nettó átlagbér mintegy 193 ezer forint – G. Soros szerint írástudatlan, semmilyen európai nyelvet nem beszélő személyek alanyi jogon ennek kétszeresét kell kapják.

http://www.hidfo.ru/2017/09/a-liberalisok-elismertek-hogy-soros-celja-a-tomeges-bevandoroltatas/

Oroszország támogatja Irak területi egységének megtartását

Az orosz külügyminisztérium szerdán kiadott egy közleményt, melyben egyértelművé tette állásfoglalását az iraki Kurdisztán által szervezett függetlenségi referendummal kapcsolatban.
Oroszország támogatja Irak területi integritását – áll az orosz külügyminisztérium által, az iraki Kurdisztánban tartott függetlenségi referendum után kiadott közleményben. Moszkva felszólította a bagdadi és erbili kormányt, hogy a nézeteltéréseiket szigorúan békés eszközökkel rendezzék.
“Az iraki Kurdisztánban tartott referendum kapcsán az orosz fél lényegesnek tartja, hogy elkerüljenek mindent, ami a Közel-Kelet helyzetét destabilizálhatja. Irak és más közel-keleti országok szuverenitása, egysége és területi integritása iránti támogatásunk változatlan. Hiszünk abban, hogy Irak szövetségi hatóságai és a Kurd Autonóm Régió közti vitás kérdések megoldhatóak konstruktív és tiszteleten alapuló párbeszéd által, melynek célja az egyetlen iraki államon belüli együttélés kölcsönösen elfogadható módjának kialakítása” – áll a közleményben.
Hétfőn függetlenségi referendumot tartottak az iraki Kurdisztán autonóm régióban, valamint a vitatott hovatartozású területeken, melyeket hivatalosan Bagdad irányít, de a gyakorlatban a kurd hatóságok tartják ellenőrzés alatt. A szavazatok 9 százalékos feldolgozottsága alapján a szavazók több mint 93 százaléka támogatta a régió függetlenségét. Az iraki hatóságok álláspontja szerint a referendum nem legitim, emiatt nem szándékoznak tárgyalásokat tartani Kurdisztán hatóságaival a referendum eredményeivel kapcsolatban.

http://www.hidfo.ru/2017/09/oroszorszag-tamogatja-irak-teruleti-egysegenek-megtartasat/