2015. december 15., kedd

Migrációs “mini-csúcs”: Orbánék nem kaptak meghívást

Migrációs “mini-csúcstalálkozót” tartanak az EU-csúcs előtt csütörtökön Brüsszelben, a találkozón uniós tagországok vezetőinek egy csoportja fog tárgyalni Törökország képviselőivel.
szmt
A találkozón Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, valamint Ausztria, Belgium, Finnország, Görögország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Svédország állam-, illetve kormányfői fognak részt venni. A reggel 10 órakor kezdődő “mini-csúcstalálkozón” Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is jelen lesz.
Az egyeztetések fő témája az Ankarával folytatandó fokozott együttműködés és az Európai Unió külső határainak védelme lesz.
Sajtóhírek szerint Werner Faymann osztrák kancellár kezdeményezte a megbeszélést, amelyre közvetlenül az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács csütörtökön kezdődő csúcstalálkozója előtt fognak sort keríteni.
“Egy hullámhosszon lévő országok találkozójáról van szó, Angela Merkel német kancellár vezetésével” – mondta Mehmet Cavusoglu török külügyminiszter.
A “mini-csúcs” legfontosabb kérdését a szíriai és iraki menekültek áttelepítésére vonatkozó európai tervek jelentik. Törökországban jelenleg mintegy 2,5 millió menekült tartózkodik.
Az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg külügyminisztere azt mondta, hogy konkrét intézkedéseket vár a találkozótól, amellyel jelet kell küldeni Törökországnak. Jean Asselborn ugyanakkor “illuzórikusnak” tartja azt az elképzelést, amely szerint az európai országok menekültek százezreit lesznek képesek áttelepíteni.
Ankara november végén ígéretet tett rá, hogy erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló illegális migráció megfékezése érdekében, cserében pedig az unió egyebek mellett vállalta, hogy 3 milliárd euróval támogatja a szíriai menekültek törökországi ellátását, felgyorsítja a vízumliberalizációs tárgyalásokat és az EU-tagjelölt Törökország integrációját.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…Egy hullámhosszon lévő országok találkozójáról van szó, Angela Merkel német kancellár vezetésével…”
-A többiek meg úgyis azt fogják tenni, amit az “egy hullámhosszon” lévők (egy húron pendülők) EL/MEGhatároznak számukra. A Bundesmutti-Nagyherceg latorpáros szája-ízének megfelelően!
Magyarország az EU-TAGORSZÁGAKÉNT az egy húron pendülők muzsikájára lesz kénytelen táncot járni!
Érdekes egy dolog ez! És most minden áthallás nélkül: amíg az EU “egy hullámhosszú” országai fintorognak a Kelet-Európából hozzájuk CSAK KOLDULNI ÉRKEZETT cigányok miatt, (elborzadva a fertelemtől!) addig a VALÓDI VESZÉLYT JELENTŐ muszlim migránsáradatot egyenesen ösztönzik!
Arról nem is beszélve, hogy egy háborús tűzfészekkel egyenlő, az emberi jogokhoz ugyancsak kifogásolható módon hozzáálló Törökország EU-s integrációját egyenesen szorgalmazzák! Pedig hát ezekre a jogokra az EU-nagyon érzékeny. (De mint láthatjuk, ez az érzékenység nem minden esetben burjánzik!)

Terrorszervezetek szimbólumait, brutális felvételek sokaságát találták a migránsoknál

A norvég rendőrség terrorszervezetek szimbólumait, és kivégzésről készült videofelvételeket talált olyan “menekültek” telefonjain, akik a háború elől menekülésre hivatkozva próbálnak menedékjoghoz jutni Európában.
A norvég VG újság beszámolója szerint a menekülteknél az Iszlám Állam és az Al-Nuszra Front szimbólumait találták, telefonjaikon pedig olyan videókat, amin elfogott emberek lefejezése, valamint levágott testrészeket mutogató terroristák, halott gyermekek képei láthatók.
A bevándorlók számának növekedése arra kényszerítette a norvég rendőrséget, hogy felállítson egy különleges egységet, ami kizárólag a migránsok ellenőrzésével foglalkozik. A nemzeti bevándorlási hivataltól érkező több száz bejelentés alapján ez az új struktúra ellenőrzi a gyanús személyeket, a háttérellenőrzések során pedig bebizonyosodott, hogy nagyon sokan, akik a háború elől menekülésre hivatkozva próbálnak menedékjoghoz jutni, a gyakorlatban valamely terrorista szervezet tagjai vagy szimpatizánsai. A lapnak nyilatkozó rendőrtiszt kifejtette, hogy a migránsok nagy száma miatt mindinkább leterheli őket a bevándorlók ellenőrzése, amit nagyban megnehezít, hogy a migránsok személyazonosságának ellenőrzése során az iraki és szíriai hatóságokkal nem tudnak kapcsolatba lépni.
A lapnak nyilatkozó tiszt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a menedékkérők többsége nem extrémista, emellett számos más magyarázata is lehet annak, hogy a telefonjaikon ilyen felvételeket találni. Haugland elmondása szerint sokan olyan események felvételeit őrzik, aminek maguk is szemtanúi voltak, mások amiatt tartanak maguknál terrorista csoport által használt szimbólumokat, hogy szabad utat nyerjenek az ország elhagyása során.



http://www.hidfo.ru/2015/12/terrorszervezetek-szimbolumait-brutalis-felvetelek-sokasagat-talaltak-a-migransoknal/

A Kreml-Feodoszija-Kercs-Krasznodar videoláncon az érintettek ma kitárgyalták, hogy eljött az ideje a “Kercsi Energiahíd” végleges üzembehelyezésére.

Mint ismeretes, alig egy hónapja, hogy Maradék-Ukrajna újfasiszta hordái felrobbantották Dél-Herszon-régióban a Krím-félszigetet Maradék-Ukrajna felől árammal ellátó villamos távvezeték pilonjait, és megszűnt a félsziget áramellátása. A helyi ideiglenes források értelemszerűen csak a legelemibb szintű igényeket tudták kielégíteni. A Kercsi-szoroson Oroszország Anyácskától áthúzott ideiglenes tápkábelen a félszigetre eljuttatott áram már sokat javított a helyzeten, de még mindig nem tudta fedezni a teljes szükségletet.
Tegnapra viszont elkészült a Kercsi-szoroson/ban létesített “energiahíd”, ameklyet ma üzembe is helyeztek. Az anyaország Krasznodar-régiójából ma elindult az áramszállítás a Krímbe.
Feodoszijából a félsziget kormányzója tájékoztatta a videohálózaton keresztül Oroszország elnökét a mű elkészültéről. Majd a krasznodari erőmű, valamint a feladó és az átvevő pontok vezetői jelentették, hogy minden készen áll.
Vlagyimir Putyin a jelentések meghallgatása után röviden méltatta az elvégzett munkát, megköszönte azt, és engedélyt adott Szergej Akszjonovnak az üzembe helyezésre. Ami pedig meg is történt.
A történet számláját pedig Kijev legörbülő szájjal nézegetheti. Bukott két és félmillió egyéni fogyasztót, és a jó ég tudja mennyi “közületit”! És egy csomó pénzt! Nyűgösek is miatta!
Van tehát a Krímben rendes, folyamatos, elégséges áramszolgáltatás. A vízellátással sincs már gond a félszigeten.


http://www.balrad.com/2015/12/15/teljes-kapacitassal-mukodik-a-kercsi-energiahid/
egyébként ez csak az első híd, még kettő épül 2018-ig és jövőre elkészül egy 5000 MW kapacitású erőmű is…valamint tervbe van véve egy atomerőmű építése is.

A szír-török határtól mindössze 12 kilométerre fekvő Salma az utolsó erőssége volt Latakia-tartományban a “Dzshabhat en Nusra” brigantibandának.

Tegnap alaposan meghintette őket a szír légierő! Amíg a levegőből érkező csapásokkal voltak elfoglalva a banditák, a kormányhadsereg teljesen körbezárta őket. Most aztán komoly gondjaik vannak. A kormánycsapatok nem különösebben kapkodnak. A város körüli magaslatokat mind ők uralják. Be is rendezkedtek mindenféle eszközeikkel, és itt is megindították a visszaszámlálást.
Aleppotól északra ma délelőtt Aizaz település közelében egy orosz drónfelderítés alapján a szír légierő gépei lecsaptak egy Törökországból frissen érkezett teherautókonvojra. 24 kamion szállította volna a muníciót a törökök által apanázsolt “mérsékelt” terroristáknak. A latrok terve füstbe ment.
Érdekes nemzetközi felmérést készített “Sputnik.Mneniya”
A szíriai orosz beavatkozásról faggattak embereket szerte a világban. A megkérdezett amerikaiaknak 26 százaléka nem is hallott a dolgokról. A törökök 71 százaléka helyeselte az orosz Szuhoj lelövését. A németek 51 százaléka támogatja Oroszország szíriai fellépését, míg az oroszok 64 százaléka, és csak 17 százalék ellenzi. A brit alattvalók 42 százalékban, míg az amerikaiak 35 százalékban támogatólag nyilatkoztak az orosz akcióról.
opros
Törökország haragja “elhülni” látszik Oroszországgal szemben. Az ankarai maffia 2015-ben egymilliárd köbméterrel több orosz gázt vásárol mint tavaly, és az utóbbi hónapban pedig csúcsra járatja a gázszállítást. A tervek szerint a jövő esztendőben mégtovább fokozzák a vásárlás volumenét. (Törökország a második legnagyobb vásárlója az orosz földgáznak.)
http://www.balrad.com/2015/12/15/sziria-ma-5/

Medvegyev: a petrodollár korszaka véget ért

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök javasolta, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet összes tagja hagyjon fel a dollár használatával, és az amerikai dollárt végleg száműzzék a valutaváltás folyamatából.
Medvegyev a Sanghaj Együttműködési Szervezet kormányfőinek Pekingben tartott találkozóján emlékeztetett, hogy Oroszország jelenleg teszteli az új gazdasági modellt, melyben a rubel-jüan átváltás közvetlenül, a dollár közbeiktatása nélkül történik. A tesztfázist követően ezt a modellt kívánják kiterjeszteni a szövetségi rendszer egészére, melynek eredményeként a Sanghaj Együttműködési Szervezet tagjai közt a valutaátváltás során is megszűnne a dollár használata.
Az Egyesült Államok mindeddig annak köszönhetően tudta fenntartani hegemón helyzetét a globális gazdaságban, hogy a dollárt korlátlanul nyomtatja, és a globális olajpiacon az olaj árát dollárban állapították meg, miközben a különböző valuták közti átváltás a dollár közbeiktatásával zajlott. Az Egyesült Államok törvényben rögzíti az adósság maximális összegét – ezt az adósságplafont azonban minden évben megemelik. Ennek köszönhetően az Egyesült Államok adóssága az amerikai GDP hétszeresére nőtt, ezzel mesterségesen fenntartanak egy buborékot, ami az amerikai fizetőeszköz elsődleges voltát és az amerikai hegemónia fenntartását hivatott biztosítani.
Ez az egypólusú világrend azonban megszűnik létezni, ahogy más hatalmi pólusok megkezdik a dollár használatának kiiktatását. A szénhidrogének más valutákban történő értékesítése, a dollár valutaváltásban közbeiktatásának beszüntetése mind az amerikai hegemónia felbomlásának irányába ható tényezők. Kína korábban előirányozta, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet tagjai 2020-ig alakítsanak ki egy közös szabadkereskedelmi zónát. Medvegyev szerint ebben a szabadkereskedelmi zónában valamennyi ország fel kell hagyjon a dollár használatával.


http://www.hidfo.ru/2015/12/medvegyev-a-petrodollar-korszaka-veget-ert/

Szíria-Moszkva-Hegyi-Karabah

Tegnap a Szíriai fölötti ténykedésben jobbára csak a szír hadsereg légiereje tette a dolgát. De már odáig jutottak, hogy az orosz rakétacsapások nyomán a három éve a dzsihadisták által körülzált és ostromlott Deir ez Zor repülőteréről is akciózni tudnak.
dor
Aleppotól mintegy 40 kilométerre Aynel-Dzhamadzhma és Hmayma-Kebir térségében ismét jelentős “mérsékelt” és elvadult latorbandákat zárt körbe a hadsereg.
Latakia tartományban a Mihom-dombságban Hazm Hadat környékén több kulcsfontosságú magaslatot foglalt el a kormányhadsereg.
Damaszkusz-térségében Kelet-Ghutánál a “végső visszaszámlálást” mormolják a dzsihadisták. Deir Selmannál kettévágták az autópálya-szakaszon a banditahordákat, és megkezdődött a felszámolásuk.
Daraa-környékén 150 dzsihadista martalóc önként-fegyvereiket eldobálva-rohantak a kormánycsapatok karjaiba, hogy megmeneküljenek haduruk tizedelős hangulata elől. Beszámolójuk szerint válogatás nélkül gyilkolássza a “gyáva kutyákat”.
Újabb repülőteret szerzett vissza tegnap a szír kormányhadsereg Marj al-Sultannál.
A “Dzshebhat en Nusra” és a “Jaish al-Islam” bűnbandák által birtokolt légibázist tegnap kora estére pucolták ki a férgektől teljesen. A közel háromnapos ostrom során keletkezett bombatölcsérek nem maradnak töltelék nélkül.
Szíria és a körülötte lévő térségek egyre inkább egy sakktáblához kezdenek hasonlítani. Minden négyzeten más-más fegyveres csoportok működnek, már-már teljesen átláthatatlan célokkal.
Az Észak-Irakban ténykedő siita “Hashd Sha’ab” szervezet milíciái befenyítették Ankarát: meg fogják támadni a térségben tanyázó török csapatokat. Amit illik az ankarai maffiának komolyan venni, hiszen valamivel nyugatabbra komoly harcokban állnak csapataik a Kurd Munkapárt milíciáival. Ha pedig oldalba kapják őket a siiták is, nehéz helyzetbe kerülhetnek a török csapatok.
Tegnap délután Moszkvában Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő közölte, hogy nem látják szívesen Kardigan szultánt Moszkvában, így aztán Oroszország visszamondta a mai napra még november 16-án eltervezett orosz-török csúcsot. (A tervet követő nyolcadiknapon lőtték le a törökök az orosz Szuhojt Szíria fölött.)
Oroszország és Törökország közvetett mini-konfliktusba keveredhet a Kaukázusban, ha kiújul a karabahi háború az oroszokkal szövetséges Örményország és a törökökkel etnikai rokonságban álló azeriek között.
20 év után múlt szerdán először lőtték ismét azeri tankok a szakadár Hegyi Karabah-térséget.
hk
A szemben álló felek rendszeresen lövik egymás állásait a frontvonal mentén.
http://www.balrad.com/2015/12/15/sziria-moszkva-hegyi-karabah/

Washington európai szélsőjobboldali szervezeteket toboroz Szíriába

Az Egyesült Államok nem akarja saját maga megkezdeni a szíriai szárazföldi inváziót, ezért más országokat kényszerít bele a háborúba, egy német lap szerint. A kliensországok mellett Európából toborzott szélsőjobboldali szervezetek is hadba lépnek a nyugati koalíció oldalán.
A liberalizmus és a radikális jobboldal kéz a kézben jár és úgy tűnik, ideológiai ellentétek sem merülnek fel, ha a hatalmi elit úgy gondolja, hogy a nyugatos demokrácia terjesztéséhez megfelelő eszköz lehet egy militáns csoport. 2013-2014 fordulóján az ukrán Jobb Szektor részt vett a legitim kormány eltávolításában, melynek eredményeként egy atlantista csoport jutott hatalomra, és megkezdődött az ország NATO-integrációjának előkészítése. A fegyveres neonácik látványa mindvégig nem zavarta se az európai fővonalú sajtó képviselőit, se a rasszizmus és antiszemitizmus miatt egyébként szüntelenül aggódó zsidó egyházakat – ehelyett mindannyian félrenéztek, hiszen az ukrán politika az ő megítélésük szerint “jó irányba” (nyugat felé) haladt. Az ukrán háborút következetesen “polgárháborúnak” nevezték, a sajtó pedig mélyen hallgatott arról, hogy a konfliktus mozgatórugója egy olyan szervezet, aminek Európában már a megszelídült formáira is kirakatpereket indítanak. A liberalizmus sikeresen használta fel saját terjeszkedése érdekében a múlt század egy másik halott ideológiáját, és ez az eszköz olyannyira hatékonynak bizonyult, hogy most egy másik kormányt is megdöntenének vele.
Európai megfelelőiket börtönbe zárnák, de Ukrajnában kiváló eszköz voltak a hatalom erőszakos eltávolítására. Ezt a folyamatot egyébként “demokratikus átmenetnek” nevezték.
Az Azov zászlóalj vezetője nemrég jelentette be, hogy készen állnak harcolni Szíriában, a nyugati koalíció oldalán. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap számolt be arról, hogy az Azov zászlóalj szívesen harcolna az Egyesült Államok oldalán Szíriában, “az Iszlám Állam ellen”. A lap hangsúlyozza, hogy
az ukrán neonácik kiváló kapcsolatokat ápolnak az Egyesült Államokkal, sokan közülük részt vettek az ukrán hadsereg amerikai katonák által tartott kiképzésein.
Az Azov zászlóalj korábban számos háborús bűncselekményt követett el délkelet-Ukrajnában. A konfliktushelyzetet kihasználva fegyveres rablásokat hajtottak végre, civileket gyilkoltak meg, gyakran túszejtéssel és zsarolással jutottak pénzhez a helyi lakosságtól. Az Egyesült Államok most Szíriában vetné be őket, hogy harcoljanak az “Iszlám Állam ellen”. Egyszer már beváltak egy kormány megdöntésére Ukrajnában, most felhasználják őket egy másik kormány elleni harcra, és bevetik őket a szíriai szárazföldi beavatkozás részeként. Ezzel az Egyesült Államok kiképez egy neonáci szervezetek tagjaiból álló nemzetközi zsoldos-alakulatot, amit az általuk diktátorrá nyilvánított vezetők eltávolítására használ fel.
A liberális demokrácia és a radikális jobboldal egymásra talált. Ahogy az ukrán kormány megdöntésekor, a nyugati balliberális erőket ma sem zavarja, hogy rasszista-fasiszta, általuk egyébként mélységesen elítélt szélsőséges csoportok fegyvert és kiképzést kapnak az amerikaiaktól. Pedig ki tudja, ki lesz legközelebb diktátornak nyilvánítva Európában? Az Irak elleni török inváziót utasításba adó John McCain szerint Orbán Viktor neofasiszta diktátor. Ezt a jelzőt egyébként tetszőlegesen ráhúzzák akárkire, akinek demokratikus felhatalmazása van ugyan, de valamelyik szenátor olajüzletének épp útjában áll.
A liberálisok mindig mélységesen felháborodnak és sokszorosan elhatárolódnak, ha Európában rasszistát, vagy akár csak egy karlendítést látnak. Eljött hát a felháborodás és elhatárolódás ideje. Elítélik-e az Egyesült Államokat, amiért neonácik kezébe fegyvert ad és kiképzi őket? Vagy liberalizmusban belefér az ilyesmi?


http://www.hidfo.ru/2015/12/washington-europai-szelsojobboldali-szervezeteket-toboroz-sziriaba/

Elektronikus kiber-bunkó

Korunk fejlett társadalmai az elektromosságra és információs technológiára épülnek, a fejletlenek ezek részleges vagy teljes hiányában az alapszintű létfenntartásra. A nagyon fejlett információtechnológiai infrastruktúrák esetében a kiber-bűnözés és az energiafüggőség teszik kiszolgáltatottá felhasználóit a "tervezők, üzemeltetők és felügyeletet ellátók", valamint a "rendszerzavarokat okozók" viszonylatában. E két csoport határozza meg a lakosság "függőségi viszonyait, szabályozhatóságát". Viszont technikai fölényt is jelent a fejletlen országokkal szemben, elsősorban kifosztásukhoz, kiirtásukhoz, ami természetesen ugyanazok érdekeit szolgálja, akik a fejlett országok lakosságát is egyre jobban beszorítják a "fenntartható fejlődésnek" nevezett börtönbe, és ami végeredményben az egyre nagyobb haszon kinyerésére, kizsarolására az alkalmazott eszköz.

A fejlettnek nevezett társadalmaknál említettem az információhoz jutás technológiájának társadalomra és az egyénre veszélyes mivoltát, mert az információ nem csak hasznos lehet, de lehetőséget ad bizonyos csoportok számára visszaélni velük. Három ilyen csoportmegjelölés állítható fel. Az első a létrehozók és törvényeik, akik egyre több és részletesebb információt igényelnek hatalmuk fenntartásához. A második csoport a megtámadottak, kifosztottak és végrehajtók csoportjai, akiket nemes egyszerűséggel jelenleg "terroristának" bélyegeznek, bár itt is megkülönböztetendők a fizetett, felbérelt rablógyilkosok és az őket ért sérelem miatt jogosan szabadságukért, jogaikért, létükért harcolók. A harmadik csoportba tartoznak a kiber-bűnözők, akik vagy a társadalommal való elégedetlenségük, vagy pénz reményében, vagy ideológiai alapon avatkoznak be a rendszerek működésébe. Mindhárom csoport célpontja az egyik érdekcsoportba sem tartozó, külső szemlélőként vegetáló lakosság. Érdemes megvizsgálni az eszközparkot, felépítményét, hibáit és sebezhetőségeit. Mivel a legtöbb ember számára még "kínaiul hangzanak" bizonyos számítástechnikai és elektronikai szakkifejezések, amennyire lehet, kerülöm ezek használatát, de fontos leszögezni, hogy tökéletes védelem nem létezik a számítógépek világában, és az elektromos analóg vagy digitális vezérlésű rendszerek is sérülékenyek illetve könnyen blokkolhatók, megzavarhatók, meghibásodást lehet előidézni bennük egyszerű eszközökkel. Bárki kipróbálhatja a saját számítógépén. Csak kb. 3m szigetelt vezetéket kell feltekerni 10-15cm-es átmérőben, a két végét összekötve, majd elhelyezni a számítógép billentyűzetén. Mindössze egy piezo gyújtó szikrája elegendő, amit az összekötött vezeték összekötött végpontjaihoz érintünk. A szikra hatására bekapcsolt gépünk lefagy.

A keletkező igen kicsi energiájú, lökésszerűen létrejövő mágneses teret hívják elektromágneses lökéshullámnak, ami ismételhető is egy egyszerű áramkörrel. Az interneten számos leírás, kapcsolási és szerkezeti rajz található, egyszerűbb változatai minimális elektronikai ismeretek birtokában is könnyen és olcsón elkészíthetők. Hatásaként a gyengeáramú elektronikai rendszerek leállnak, vagy meghibásodnak. Link
Hogy miért tértem ki az "elektromágneses lökéshullám" ilyen hatásaira? Mindössze azért, mert minden katonai eszköz, célvezető számítógépek, radarok , adó-vevő berendezések kiiktathatók vagy megzavarhatók, beleértve a nem katonai rendszereket is. Jó példa rá az amerikai drón iráni "leszedése", az orosz földközi-tengeri beavatkozás Szíria partjainál, vagy a Donald Cook (Link (Link). Az EMP (Elektromágneses Impulzus fegyverek), nem mai keletű "találmányok". Nikola Tesla már a múlt század elején és a 1800-as évek végén is létre tudta hozni a longitudinális vagy skalárnak is nevezet lökéshullám jellegű elektromágneses hullámokat. A normál rezgések egy része, így az önrezgésfrekvenciák is, szinuszos hullámformájúak, de például a hang terjedése a levegőben is longitudinális jellegű. Magyarra fordítva, a hullám terjedése és és erőssége (amplitúdó), a haladás irányával megegyező irányú, amíg a szinuszos rezgések energiája a haladás irányára merőlegesek. Olyan, mint amikor ráütünk egy dob kifeszített bőrére. Hirtelen nagy energiájú lökéshullám keletkezik. A hídon áthaladó katonák számára azért tiltották meg már régen is, hogy egyszerre lépjenek, mert a lépésütem megegyezhet a híd önrezgési frekvenciájával. Ellentétes fázisban hullámkioltás jön létre (interferencia), a híd leszakadhat.



Korábban már írtam a 2010-óta több esetben napkitörések miatti banki szolgáltatások leállásáról. Ez időszakban több lézertorpedó becsapódását lehetett megfigyelni a nap felületén. A nagy energiájú lézernyalábok napkitöréseket hoznak létre, amelyek pontosan kiszámítható időben érték és érhetik el a Föld adott részét. Az elektromágneses sugárzás a geostacionárius (a földről mozdulatlannak látszó, mindig ugyanazon a ponton tartózkodó) pályán keringő banki műholdakat zavarják meg a legjobban, mivel nagy magasságban, akár 36000 km-en is keringenek. A banki rendszerek, de a műsorszórás is ilyen műholdakról történik. De nem csak a banki szolgáltatások kerülhetnek veszélybe. Az USA 2016-ra hivatalossá teszi az "Űridőjárás Hivatalát", amely a létrehozás céljának megfogalmazásakor is előre jelezte, hogy a "hivatal" megpróbálja előre jelezni a napkitörések okozta elektromágneses sugárzások intenzitását és várható hatásait. A felsorolásban ilyenek is szerepelnek, mint: "erőművek vezérlési rendszereinek leállása", "a számítógépes információs hálózat megbénulása", vagy a "rádiós-televíziós adások megszűnése". Link

Gigászi méretű és országnyi lakosságú városok és földrészek teljes infrastruktúrája bénulhat meg, látszólag "természetes okok" miatt, de ahogy a klímaváltozás esetében is olyan természeti jelenséget használnak fel szén-dioxid kvóta beszedésére (tekintélyes rásegítéssel) - a pólusváltást - amely a bolygó gravitációs mezejének részleges csökkenésével a légkör átmeneti elvékonyodását is okozza. A Föld gravitációja 10 ezer éve folyamatosan csökken. A Föld és Naprendszer a Tejút-rendszeren belüli keringési pályájának amúgy is rendszeresen bekövetkező eseménye a pólusváltás. Ki "menti meg" Európát

A 100 millió évről szóló grafikon "Present" pontja mutatja a mai CO2 értéket, amit "0" fokként jelöl. Jól látható, hogy a kréta-korban 8 fokkal volt magasabb az átlaghőmérséklet.

Az 1 millió éves grafikonon jól megfigyelhetők a jégkorszakok és a kiugró, nem túl hosszú meleg időszakok, melyek nagy valószínűséggel és a több millió éve működő vulkánok rétegesen lerakódó lávaömléseiben beledermedt magnetit kristályok pólusát figyelembe véve, egybe eshetnek a pólusváltások időpontjával.

Az úgynevezett "háttérhatalom" nem csak az irányított és mesterségesen létrehozott káosz létrehozásában érdekelt. Egy, a bolygó nagy részére kiterjedő áram és információ gyűjtési "szünet" katasztrófálisabb kimenetelű lehet, mint egy részleges atomháború.
Bekövetkeztéig, előidézéséig, mindenkiről mindent tudni akarnak, ezért minden adatot gyűjtenek a későbbi felhasználáshoz. Bár a banki rendszerek nem biztonságosak - nem is lehetnek azok, mert amit egyik ember lekódol, azt egy másik mindig fel tudja törni - a világ nyugati felén szinte minden pénzügyi tranzakciót bankkártyákkal bonyolítanak, a bankok hasznát és az emberek kiszolgáltatottságát növelve. A "készpénz" használata - annak sincs a legtöbb országban fedezete - már-már bűnnek számít.
A világon minden számítógépes berendezésnek, amelyik képes számítógépes hálózatra csatlakozni, van egy hálózati azonosító száma. Ez olyan, mint például a név és a személyi szám viszonya. Egy web-oldalnál a neve egy, általában a tartalomra utaló szöveg (pl.: hungarianrealnew.com), ami egy azonosító számsort, ún. IP-címet takar. Ezeket a címeket DNS (Domain Name Server) szerverek tárolják és útvonal kijelölő szervereken keresztül lehet elérni a kívánt tartalmat tároló szervereket (proxy-szervererek). Amikor be kell azonosítani valakinek a tartózkodási vagy inkább bejelentkezési helyét, az útvonal lekérdezésével eljuthatunk a végponti szerverhez, amihez a felhasználó eszköze csatlakozik. Ez lekövethető, de megfelelő felkészültséggel manipulálható is.

Az utóbbi időben elárasztották a TV csatornákat a különféle "helyszínelő" sorozatok. CSI, NCIS és most már a CSI Cyber nyomozók is. A sorozatok, a zsidókra jellemzően egyfajta dicsekvést is jelentenek, meg a szükségszerűnek ítélt misztifikációt is, ami nem azt jelenti, hogy ők találták ki ezeket a rendszereket. Csak a megtévesztésre, félrevezetésre vagy információszerzésre szakosodtak, "jó élősködőhöz" illően.
Valójában az összes "hatalmas és nagy tudású" hackerkedés (nem ártó szándékú) és crackerkedés (ártalmas) az IP-technológián (útvonal és felhasználó azonosítási kód), valamint a programozás hiányosságain alapul. Tökéletes, minden részében hibátlan, feltörhetetlen programot, bár programozó vagyok, még nem láttam/használtam, mert ilyen nem létezik. A filmekben a "zsenik", specialisták szintje nem elérhetetlen. Aki szert tesz megfelelő rendszerismeretre, könnyedén talál rajta réseket is. A sorozatokban a pillanatok alatt elérhető adatbázisok, térfigyelő kamerák felvételei és élő képei, a közlekedés lámpák, de akár erőművek irányításán kívül bekapcsolhatók távolból a mobiltelefonok kép és hangfelvevő eszközei, hozzáférhetők a személyi számítógépek, törölni lehet bárki adatait, bankszámláját, priuszát, de hozzá is lehet írni. Megfelelő eszközparkkal és felkészültséggel minden manipulálható, akár a banki rendszerek is. Mindez sajnos igaz! A Windows-rendszereket ezért hozták létre, ezernyi behatolási lehetőséggel, de a számítástechnika buktatóin kívül alapvető probléma, hogy a rendszerek az elektromágnesességre épülve kiszolgáltatottá válnak egy néhány forintos EMP eszköz használójának.

A sokak rémálmában is megjelenő RFID chipek beültetése ugyanolyan felesleges lenne, mint nanorobotokkal fertőzni a népességet. Az RFID kapszulák elektronikája egy "mezei", minden háztartásban megtalálható mikrohullámú sütő magnetronjával semlegesíthetők, helyesebben teljesen tönkre tehetők. Mondhatják egyesek azt, hogy akkor hogyan jutok élelemhez és szolgáltatásokhoz?
Ha egy embernek nincs RFID chipje, akkor kiírta magát az ilyen rendszereken alapuló társadalomból, de ha ezrek, százezrek chipjeit tesszük tönkre, felborul a "rendszer". Ez természetesen a bankkártyáktól az összes kiszolgáló elektronikus rendszerre igaz, és akkor még nem beszéltünk a chipek hamisításáról. Bárki azonosító adatait leolvasva és egy ilyen kapszulába beírva, "személyiséget cserélhetünk". Az egész, ilyen felületen felállított rendszer hibás és értelmetlen. Jó az emberek ijesztgetésére, de a funkcionálisan, a "fenevad bélyegének" tartós hordozására alkalmatlan. Az elektromágneses lökéshullám előidézéséhez legrosszabb esetben elegendő egy darab drót, és egy konnektor is...

Mindezekkel csak arra akartam rávilágítani, hogy a társadalmak rákényszerítése egy bizonyos technikai fejlettségi szintre, kétélű fegyver. A kiber-bűnözés és az energiafüggőség, legyenek akár a "hatalmi elitnek" mondott tolvajok, rablók, tömeggyilkosok, akár a rendszer áldozatai, akár ártó, vagy hatalmi érdekek szüleménye, nem vezethetnek tartós eredményre. Hiába zsúfolják össze (nálunk korábban erőszakkal is) emberek egyre nagyobb tömegeit olyan városokba, amelyek elveszik az egyéntől az önfenntartás szabadságát - mert a "társadalmi szolgáltatások" nélkül éhen, szomjan halna, télen megfagyna - ha nagy áldozatok árán is, de megbukna, megbukhat az elképzelés megvalósítása. Egyre kevesebben értenek ahhoz, hogy széleskörű társadalmi segítség nélkül is életben tudjanak maradni. Az emberek szabályozhatóságának egyik feltétele az, hogy el lehessen venni önfenntartásuk lehetőségét, a másik az, hogy kényszeríteni lehessen erre őket. Mindkettő utóbb említett feltételhez pedig nagyon hasznos lehet, ha nincs tisztában a múltban ősei által megszerzett tapasztalatok konklúzióival és tudatlanságban tartása miatt dekonstruktív legyen, képtelenné válva fellépni a nyakába telepedett és vérét szívó élősködők ellen, akiket úgy hívnak, hogy cionisták (illuminátusok, szabadkőművesek, jezsuiták, politikusok, multik, bankárok stb.)...

/Tulok/