A norvég rendőrség terrorszervezetek szimbólumait, és kivégzésről készült videofelvételeket talált olyan “menekültek” telefonjain, akik a háború elől menekülésre hivatkozva próbálnak menedékjoghoz jutni Európában.
A norvég VG újság beszámolója szerint a menekülteknél az Iszlám Állam és az Al-Nuszra Front szimbólumait találták, telefonjaikon pedig olyan videókat, amin elfogott emberek lefejezése, valamint levágott testrészeket mutogató terroristák, halott gyermekek képei láthatók.
A bevándorlók számának növekedése arra kényszerítette a norvég rendőrséget, hogy felállítson egy különleges egységet, ami kizárólag a migránsok ellenőrzésével foglalkozik. A nemzeti bevándorlási hivataltól érkező több száz bejelentés alapján ez az új struktúra ellenőrzi a gyanús személyeket, a háttérellenőrzések során pedig bebizonyosodott, hogy nagyon sokan, akik a háború elől menekülésre hivatkozva próbálnak menedékjoghoz jutni, a gyakorlatban valamely terrorista szervezet tagjai vagy szimpatizánsai. A lapnak nyilatkozó rendőrtiszt kifejtette, hogy a migránsok nagy száma miatt mindinkább leterheli őket a bevándorlók ellenőrzése, amit nagyban megnehezít, hogy a migránsok személyazonosságának ellenőrzése során az iraki és szíriai hatóságokkal nem tudnak kapcsolatba lépni.
A lapnak nyilatkozó tiszt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a menedékkérők többsége nem extrémista, emellett számos más magyarázata is lehet annak, hogy a telefonjaikon ilyen felvételeket találni. Haugland elmondása szerint sokan olyan események felvételeit őrzik, aminek maguk is szemtanúi voltak, mások amiatt tartanak maguknál terrorista csoport által használt szimbólumokat, hogy szabad utat nyerjenek az ország elhagyása során.



http://www.hidfo.ru/2015/12/terrorszervezetek-szimbolumait-brutalis-felvetelek-sokasagat-talaltak-a-migransoknal/