2015. december 15., kedd

A Kreml-Feodoszija-Kercs-Krasznodar videoláncon az érintettek ma kitárgyalták, hogy eljött az ideje a “Kercsi Energiahíd” végleges üzembehelyezésére.

Mint ismeretes, alig egy hónapja, hogy Maradék-Ukrajna újfasiszta hordái felrobbantották Dél-Herszon-régióban a Krím-félszigetet Maradék-Ukrajna felől árammal ellátó villamos távvezeték pilonjait, és megszűnt a félsziget áramellátása. A helyi ideiglenes források értelemszerűen csak a legelemibb szintű igényeket tudták kielégíteni. A Kercsi-szoroson Oroszország Anyácskától áthúzott ideiglenes tápkábelen a félszigetre eljuttatott áram már sokat javított a helyzeten, de még mindig nem tudta fedezni a teljes szükségletet.
Tegnapra viszont elkészült a Kercsi-szoroson/ban létesített “energiahíd”, ameklyet ma üzembe is helyeztek. Az anyaország Krasznodar-régiójából ma elindult az áramszállítás a Krímbe.
Feodoszijából a félsziget kormányzója tájékoztatta a videohálózaton keresztül Oroszország elnökét a mű elkészültéről. Majd a krasznodari erőmű, valamint a feladó és az átvevő pontok vezetői jelentették, hogy minden készen áll.
Vlagyimir Putyin a jelentések meghallgatása után röviden méltatta az elvégzett munkát, megköszönte azt, és engedélyt adott Szergej Akszjonovnak az üzembe helyezésre. Ami pedig meg is történt.
A történet számláját pedig Kijev legörbülő szájjal nézegetheti. Bukott két és félmillió egyéni fogyasztót, és a jó ég tudja mennyi “közületit”! És egy csomó pénzt! Nyűgösek is miatta!
Van tehát a Krímben rendes, folyamatos, elégséges áramszolgáltatás. A vízellátással sincs már gond a félszigeten.


http://www.balrad.com/2015/12/15/teljes-kapacitassal-mukodik-a-kercsi-energiahid/
egyébként ez csak az első híd, még kettő épül 2018-ig és jövőre elkészül egy 5000 MW kapacitású erőmű is…valamint tervbe van véve egy atomerőmű építése is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése