2015. december 15., kedd

A szír-török határtól mindössze 12 kilométerre fekvő Salma az utolsó erőssége volt Latakia-tartományban a “Dzshabhat en Nusra” brigantibandának.

Tegnap alaposan meghintette őket a szír légierő! Amíg a levegőből érkező csapásokkal voltak elfoglalva a banditák, a kormányhadsereg teljesen körbezárta őket. Most aztán komoly gondjaik vannak. A kormánycsapatok nem különösebben kapkodnak. A város körüli magaslatokat mind ők uralják. Be is rendezkedtek mindenféle eszközeikkel, és itt is megindították a visszaszámlálást.
Aleppotól északra ma délelőtt Aizaz település közelében egy orosz drónfelderítés alapján a szír légierő gépei lecsaptak egy Törökországból frissen érkezett teherautókonvojra. 24 kamion szállította volna a muníciót a törökök által apanázsolt “mérsékelt” terroristáknak. A latrok terve füstbe ment.
Érdekes nemzetközi felmérést készített “Sputnik.Mneniya”
A szíriai orosz beavatkozásról faggattak embereket szerte a világban. A megkérdezett amerikaiaknak 26 százaléka nem is hallott a dolgokról. A törökök 71 százaléka helyeselte az orosz Szuhoj lelövését. A németek 51 százaléka támogatja Oroszország szíriai fellépését, míg az oroszok 64 százaléka, és csak 17 százalék ellenzi. A brit alattvalók 42 százalékban, míg az amerikaiak 35 százalékban támogatólag nyilatkoztak az orosz akcióról.
opros
Törökország haragja “elhülni” látszik Oroszországgal szemben. Az ankarai maffia 2015-ben egymilliárd köbméterrel több orosz gázt vásárol mint tavaly, és az utóbbi hónapban pedig csúcsra járatja a gázszállítást. A tervek szerint a jövő esztendőben mégtovább fokozzák a vásárlás volumenét. (Törökország a második legnagyobb vásárlója az orosz földgáznak.)
http://www.balrad.com/2015/12/15/sziria-ma-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése