2015. július 30., csütörtök

Hazaárulással gyanúsítanak egy német hírblogot

Hazaárulás gyanújával indított eljárást a német szövetségi ügyészség csütörtökön egy hírblog két újságírójával szemben, amiért az internetes kommunikáció hatósági megfigyelésének szigorításáról szóló titkos terveket bemutató cikkeket tettek közzé.

A vizsgálatot a német belső elhárítás, a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) feljelentése nyomán indították el az elsősorban online jogvédelemmel foglalkozó Netzpolitik.org hírblog két munkatársa és egy forrása ellen. Azt vizsgálják, hogy a blogon megjelent februári és áprilisi cikkeikkel, amelyekben kiszivárogtatott titkos dokumentumokra hivatkozva írtak a BfV megfigyelési terveiről, hazaárulást követettek-e el – közölte az ügyészség.
Német sajtójelentések szerint több mint fél évszázada nem fordult elő az országban, hogy hazaárulással vádoljanak meg újságírókat. A két érintett cikkben a Netzpolitik.org arról írt, hogy a BfV nagyobb forrásokat kért belföldi online megfigyelési programja kiterjesztésére, illetve külön egységet akart felállítani az internetes közösségi oldalakon folyó kommunikáció nyomon követésére.
Az egyik legismertebb német nyelvű blognak számító Netzpolitik.org a gyanúsításra reagálva közölte: nem engedi megfélemlíteni magát. A német újságírók szövetsége (DJV) pedig a sajtószabadság elleni támadásnak, két kritikus újságíró elhallgattatására irányuló kísérletnek nevezte a vizsgálatot.
(MTI)
Bal-Rad komm: Németország politikai elitje hangosan ajvékol, mert az amerikaiak lehallgatják őket. Ha valaki viszont leleplezi azon szándékukat, hogy saját állampolgáraik MÉG FOKOZOTTABB LEHALLGATÁSÁRA KÉSZÜLNEK-hazaárulót kiabálnak! A “kiszivárogtató a HAZAÁRULÓ”!

Kína is felveszi a harcot az Iszlám Állam hordáival

– Nemcsak a nemzetközi színtéren, de a saját területén is –

1. Szomália: Iszlamista terroristák kínai diplomáciai alkalmazottakat gyilkoltak és sebesítettek meg…

Meghalt egy kínai diplomáciai alkalmazott az Al-Shabab szomáliai támadásában, Mogadishuban. Egyes jelentések szerint a terroristák kínai áldozata, a Nagykövetség biztonsági tisztje volt, – más jelentések egyenesen arról szólnak, hogy kínai diplomata a mogadishui terrortámadás egyik áldozata.
“Egy öngyilkos merénylő, robbanóanyaggal megrakott teherautóval hajtott bele a Mogadishu egyik legbiztonságosabbnak tartott hoteljét (Jazeera hotelt), körülvevő biztonsági falba. Súlyos károkat okozott az épületben, és kioltotta 15 ember, köztük egy kínai diplomata életét” – nyilatkozta június 26-án Szomália külügyminisztere. – Valamint 3 követségi alkalmazott is megsebesült.
Összesen mintegy 45 sebesültje is volt a merényletnek, amelyért az Al-Kaidához kötődő Al-Shabab csoport vállalta a felelősséget. A sebesülteket a főváros ‘Madina’ kórházában ápolják, köztük sok a súlyos és válságos állapotban levő sérült.
A fallal körülvett, fényűző Jazeera Hotelt tartják a legbiztonságosabbnak a szomáliai fővárosban, diplomaták, külföldiek és az országba látogató államfők előszeretettel látogatják.
A hatalmas teherautó-bombák bevetése viszonylag új jelenség, és kételyeket támaszt afelől, hogy a szomáliai fővárosban, Mogadishuban, – van-e egyáltalán kellőképpen védett hely.
Bár a robbanás 8 szobát romba döntött és megrázta a szomáliai főváros lakóit, sokkal rosszabb is lehetett volna, ha az egy tonna robbanószerrel megrakott teherautót nem állítja meg a hotel biztonsági fala.
A Kínai Nagykövetség szállása a szálloda legfelső két emeletén volt. Az egész épület használhatatlanná vált a nagy erejű robbanásban, melyhez foghatót még sosem tapasztaltak Mogadishu lakói.
“Olyan volt, mint egy földrengés. Láttam embereket meghalni, mások sikoltoztak és menekültek, sebesültek jajveszékelése hallatszott mindenhonnan” mondta Adbi Deeq, a Jazeera szálloda egyik alkalmazottja.
A Kínai Külügyminisztérium szóvivője Lu Kang hétfőn kifejezte kormánya és népe felháborodását a honfitársait és más nációbéli ártatlan embereket ért aljas terrortámadás miatt.
Azt mondta: “Kínát erősen sokkolta ez a támadás, és határozottan elítéli a terrortámadás minden formáját.” Mély részvétét fejezte ki a kínai áldozatok és családjaik irányában. És mindenki iránt, aki ott a helyszínen az életét vesztette.

A kínai külügyminisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a szomáliai és ezzel együtt az afrikai geopolitikai helyzet alakulását. Megteszi a megfelelő lépéseket, hogy kezelje ezt a megváltozott helyzetet.

(Itt kell ismételten felhívnunk a figyelmet arra, hogy a legújabb kínai katonai doktrína szerint, a Kínai Népköztársaság is – akárcsak az Egyesült Államok, vagy Oroszország -, jogot formál arra, hogy a világ bármely táján tartózkodó állampolgárait megvédje, ha szükséges, akkor akár a fegyveres erejének a bevetésével is. – Erre már a Kínai Néphadsereg Speciális Erőit fel is készítették – a szerk.)

2. Szemtől szembe az Iszlám Állammal – Ujgur terroristák is harcolnak az Iszlám Állam hordáiban

Kína nem most találkozott először az Iszlám fenyegetéssel. Az ujgur terroristák régóta intéznek merényleteket Nyugat-Kínában, a fegyvertelen polgári célpontok ellen. Urumcsiban élelmiszerpiacokat robbantanak, gyújtanak fel, békés járókelőket gyilkolásznak, minden elképzelhető fegyverrel, vagy éppen a pekingi Tienanmen-Kapunál egy száguldó autóval gázolnak el szándékosan járókelőket, megölvén 5 embert.
Egyes magyarországi körök az ujgurokat a rokonainknak mondják, sőt egyenesen odáig mennek, hogy a “testvéreinknek” tartják őket, némely állítólagos nyelvi hasonlóságok miatt. – Néhány szavunk ugyan hasonlít az övékére, – de ilyen hasonlóságok vannak a török nyelvben is, – ám ez a törököket persze nem akadályozta meg abban, hogy 300 évig (1366-tól 1699-ig) gyilkolják a magyart, s hódítsák meg hazánk nagy részét, s tartsák uralmuk alatt 150 éven át.
Az ujgurok türk (török) nép tehát – és nem magyar. Vallásuk a Szunnita Iszlám, nyelvük, mint már említettük az Altaji nyelvcsaládba tartozó türk (török), s legnagyobb részt arab írásjegyeket használnak (Ujgur arab abc.)
A tízmilliós ujgur kisebbség Kína nyugati részén, a hivatalos nevén Xinjiang (Hszincsiang) Ujgur Autonóm Tartományban él. Az ujgurok egymás között hazájukat csak Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják. A 20 milliós Xinjiang Kína egyik legnagyobb tartománya. Fővárosa; Ürümcsi. Az ujgurok lélekszáma, 10 millió körül van.
Az ujgurok az iszlám vallást több mint 1000 éve vették föl, a 10. században. Tehát akkora kulturális különbségek vannak az 1000 éves keresztény Magyarország és szunnita Ujgurisztán között, – hogy nagy ostobaságot követ el az, aki mindezek ellenére csak szajkózza az ujgur-magyar rokonságot.
Annál is inkább mert az Iszlám Állam befolyása egyre erősebb az ujgurok között.
Hivatalos kínai források szerint; 300 ujgur terrorista harcolt és harcol az Iszlám Állam zászlaja alatt Szíriában és Irakban. Zhang Chunxian, a Kínai Kommunista Párt – Xinjiang tartományi titkára szerint; “Az Iszlám Államnak hatalmas nemzetközi befolyása van és Kína sem mentes ettől. Xinjiang tartományban, (Ujgurisztánban) is egyre erősebb a szélsőséges dzsihádisták befolyása, az ujgur népesség között”
“A kínai hatóságoknak tudomásuk van arról, hogy a Közel-Keleten az ISIS soraiban harcoló ujgurok közül sokan visszatértek már Kínába, hogy immáron kiképezve és harctéri tapasztalatokkal felvértezve,  iszlamista milíciákba szerveződve, – Kína területén folytassák tovább terrorista tevékenységüket. – De már régóta nemcsak Ujgurisztánban tevékenykednek, hanem a Kínai Népköztársaság más vidékein is gyilkolják az embereket, – egy példa erre a pekingi Tienanmen-Kapunál végrehajtott autós merénylet.”
Peking szerint az ujgur terroristáknak az a céljuk, hogy egy Kínától független államot hozzanak létre, s ennek érdekében nem riadnak vissza, a terror legbrutálisabb eszközeitől sem.

3. Iszlám Kalifátust akarnak a szunnita ujgurok – elszakadva Kínától

Így akarnák feldarabolni Kínát
Így akarnák feldarabolni Kínát
A londoni székhelyű terrorizmus kutató a védelmi agytröszt, a ‘Royal United Services Institute’ információi szerint; az Iszlám Állam a helyszínen kivégzi azokat a kötelékében szolgáló harcosokat, akik megpróbálnak dezertálni az ISIS hadseregéből, s el akarják hagyni a dzsihádisták által ellenőrzött területeket. – Ez csak egy újabb bizonyíték arra, – hogy a Szíriából és Irakból visszatérő iszlamista terroristák nem a békét keresik korábbi hazájukban, – hanem úgymond; ‘küldött emberek’, akik csak a terrorizmust és az erőszakot importálják annak érdekében, hogy ott is felélesszék a ‘Dzsihádot’, – s így terjesszék ki az Iszlám Állam befolyását más országokra, jelen esetben Ujgurisztánra is.
Természetesen a Nyugaton élő ujgur emigránsok vehemensen tagadják ennek a lehetőségét, minden alkalmat megragadva arra, hogy a liberális sajtóban mocskolják és agresszornak nevezzék a Kínai Népköztársaságot, mely szerintük megszállva tartja Kelet-Turkesztánt vagyis Ujgirisztánt, Xinjiang-ot.
Ez persze nem igaz, mert a kínaiak már a 7. század óta jelen vannak Xinjiang-ban és harcoltak is érte a betörő nomádokkal (Tang dinasztia). – Hosszú küzdelmes évszázadok után a kínai Jüan-dinasztia hadserege a 17. században ismét súlyos és hosszadalmas háborút vívott az ujgurokra is rátelepedő mongol dzsungárokkal – és győzött. A 18. században elindult nehézkes és lassú konszolidáció után 1882-ben a Kínai Császárság megszilárdította hatalmát a tartományban és teljes egészében kiépítette a közigazgatást.
Tehát a kínaiaknak éppen olyan joguk van Xinjiang tartományhoz, mint az ujguroknak, – akik viszont nem egy esetben a puszta létüket köszönhették a betörő nomádokat legyőző kínai seregeknek.
Ezen történelmi tényeket persze figyelmen kívül hagyják a Nyugaton élő disszidens ujgurok, s mint már említettük, csak szajkózzák azt, amit a háttérerők a szájukba adnak a kínai megszállásról és agresszióról, erőteljesen tagadván a dzsihádisták és az Iszlám Állam erősödő befolyását Ujgurisztánban.

Viszont az Al-Kaida és az Iszlám Állam elektronikus és internetes propaganda anyagaiban világosan megjelenik a független Ujgur Iszlám Kalifátus, – mely persze csak Kínától független, – a dzsihádistáktól, pontosabban a mögöttük álló háttér erőktől (tudjuk kiktől), nem az. A Háttér célja persze egyértelmű: a Kínai Népköztársaság, mint a keleti Szövetség egyik alappillérének a gyengítése.

4. Ám Kína sehonnan nem vonul vissza

“Kína békefenntartó csapata biztosította a függetlenségnapi ünnepséget Libériában” írta július 30-án, a Kínai Nemzetközi Rádió (CRI) honlapja.
















“Helyi idő szerint július 26-án és 27-én a libériai kormány Sinoe megye, székhelyén, Greenville-ben függetlenség napi ünnepséget szervezett, amelynek biztonságát Kína libériai békefenntartó csapata biztosította, és más feladatokat is elláttak. Libéria idén ünnepelte függetlenségének 168. évfordulóját. Johnson Sirleaf libériai elnök és Zhang Yuehe, Kína libériai nagykövete is jelen volt az ünnepségen, amelyen nagyra értékelték a kínai békefenntartó csapatot.
A július 27-én tartott ünnepségen Zhang Guangbao, Kína libériai békefenntartó csapatának parancsnoka a libériai elnök előtt részletesen ismertette a csapatok küldetésével kapcsolatos feladatokat. Johnson Sirleaf elnök elmondta, hogy Kína békefenntartó egységei fontos szerepet játszanak Libéria békéjének és stabilitásának fenntartásában és a libériaiak nevében köszönetet mondott a kínai csapatnak.”
Szabad Riport / Fort András
Források: CRICNTVXinhuaPakistan TodayInternational Business Times – Wiki – SzRTI archivum

A NATO cserben hagyja Törökországot

Florian Hahn, a Bajor Keresztényszociális Unió katonai szakértője felszólította a kormányt, hogy Németország vonja vissza Törökországból a Patriot rakétarendszereket, amiért a török kormány támadásokat hajt végre a kurdok ellen.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint Németország és Törökország egyre kevésbé tud megállapodásra jutni a térségi politikában, és a képviselő nem egy elszigetelt véleményt fogalmazott meg, hanem a kormány valós cselekvését vetíti előre. Florian Hahn szerint nem csak a Patriot rendszereket kell kivonni, hanem haza kell hívni az összes német katonát Törökországból. A politikus azt is kijelentette, hogy
“Törökországnak már nincs szüksége a NATO védelmére, a Patriot rendszerek jelenléte csak szimbolikus jelentőségű.”
A Bundeswehr egy Patriot rendszere jelenleg is közvetlen a szíriai határ mellett állomásozik, annak okán, hogy egy háború esetén Törökországot védje Szíria területéről indított rakétacsapások ellen.
Ugyanakkor, a képviselő valóban nem téved annak kapcsán, hogy a Patriot rendszer jelenléte csak szimbolikus jelentőségű. Egy a közelmúltban történt eset ugyanis rámutatott, hogy a NATO korszerű haditechnikája semmit nem ér olyan láthatatlan ellenségekkel szemben, aminek forrását a NATO országok még csak felderíteni sem képesek.
Július 8-án az orosz Szputnyik hírügynökség beszámolt arról, hogy ismeretlen hackerek átvették az irányítást a NATO Törökországba telepített Patriot rakétarendszerei felett. A támadás július 7-én történt, és a NATO-erők magát a behatolást sem vették észre. A forrás szerint a támadók gyenge pontokat találtak a vezérlő rendszeren, és átvették az ellenőrzést a rakétaindítások felett. A beavatkozásra akkor derült fény, amikor a Patriot rendszerek “megmagyarázhatatlan”, ki nem adott parancsokat kezdtek végrehajtani. A támadás kiindulópontja felderítetlen maradt, a NATO-erők nem tudták visszafejteni a támadók kilétét és elhelyezkedését.
A Press TV iráni sajtóorgánum július 7-én beszámolt arról, hogy a török hadsereg rendkívüli parancsnoki találkozót hívott össze, melyen a Szíriával határos régiókban állomásozó erők vezetői kellett megjelenjenek. Az iráni forrás szerint a találkozón Szíria ellen kezdődő katonai beavatkozásról értekeztek, amelyben több mint 400 páncélozott harcjármű venne részt. Az azt megelőző hetek során Törökország nagyszámú csapatösszevonásokat folytatott a szíriai határ közelében. A Patriot rendszerek elleni hackertámadás a Szíria elleni háborús készülődés miatt, figyelmeztetés jelleggel történt. Törökország azonban láthatóan nem vette komolyan ezt a figyelmeztetést, és mostanra hadműveleteket folytat Szíria kurdok által lakott területein.
Az eset arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben Törökország hadba lép, nem feltétlen számíthat a NATO támogatására. Ezt a feltételezést a német képviselő kijelentése csak alátámasztotta; a NATO haditechnika nem csak működésképtelenné fog válni egy kritikus helyzetben, de a nyugati politikusok már nem feltétlen gondolják úgy, hogy a fegyvereiket továbbra is Törökországban kellene tartani.
2014 november 28-án Erdogan elnök Isztambulban egy nyilvános beszéd alkalmából arról számolt be, hogy az Egyesült Államok fokozott nyomást gyakorol a török kormányra, és be akarja vonni Törökországot a Szíria elleni háborúba. Erdogan akkori beszéde szerint a Nyugat csak a Közel-Kelet természeti erőforrásaiban érdekelt, szándékosan gerjeszti a térségi konfliktusokat, és kizárólagos haszonélvezője annak. Beszédében szó szerint kijelentette, hogy
“a nyugatiak barátnak tűnnek, de holtan akarnak látni minket. Holtan akarják látni a gyermekeinket.”
Erdogan később vélhetően engedett az amerikaiak nyomásgyakorlásának, mert Törökország mostanra hadműveleteket folytat Szíria és Irak kurdok lakta területein, vagyis belépett a háborúba. Az államfő korábbi kijelentései szerint az amerikaiak azzal a módszerrel kényszerítik bele Törökországot a háborúba, hogy ők irányítják az ISIS nevű terrorszervezetet, ami megkaparint Törökország határai mentén kurdok által lakott területeket. Az amerikaiak azt akarták elérni, hogy Erdogan küldje be a török csapatokat oda, ahol az ISIS ellenőrzése alá vonja a kurd többségi lakosságú, ám Szíriához tartozó területeket. Ha a török kormány nem enged a követeléseknek, és nem hajlandó hadba lépni, az ISIS-sejtek Törökország területén kezdenek el terrortámadásokat végrehajtani, és radikalizálják a kurd lakosságot. Július 29-én terroristák felrobbantottak egy gázvezetéket a Şırnak provinciában, ami csak ízelítő abból, milyen módszerrel fogják megbontani Törökország területi egységét, ha nem hajlandó részt venni a háborúban.

http://hidfo.ru/2015/07/a-nato-cserben-hagyja-torokorszagot/

“…akkor készítsetek elő hatvanezer koporsót!” Donbassz ma

Hatvanezren vagytok?-kérdezték ma a donbasszi milicisták Valcman büszkélkedésére, miszerint hatvanezer martalócot számlál a Donbassz ellen küldött latorhad. Hatvanezren? Akkor készítsetek elő hatvanezer koporsót!-javasolták is azonnal Nyalókakirálynak.
Videon a mára virradó éjszaka gorlovkai eseményei. Három halott, kilenc sebesült civil. Gorlovka latorágyúzása ma is zajlott. Az “eredmény”: két civil halott, és hat sebesült-köztük két gyermek.

Lőtte a latortüzérség Alekszandrovkát, és a donyecki repülőteret. Nem kímélték a martalócok Szahankát, Kalinovkát, Zsabicsevot, Novaja Laszpat, Bezimennojet, Sztaromihajlovkát, Belaja Kamenykát, Zsiljeznyaja Balkát és Szpartakot sem.
Peszkiben éjjel-nappal dúl a harc. Így történt ez ma is.

Marjinykát ma délután ismét elkezdte kóstolgatni a valcmanista bűnbanda.
Nem éppen harctéri tudósítás, de Donbasszhoz köthető moszkvai hír: Vlagyimir Putyin aláírta a rendeletet a szankciók dacára Oroszország területére mégiscsak bejutó nyugati élelmiszerek megsemmisítéséről.
Gennagyij Zjuganov a KPRf elnöke ma javasolta, hogy a megsemmisítendő élelmiszereket inkább szállítsák le Donbassznak, semmint elpusztítsák. A javaslat meghallgatatott és elfogadást nyert.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/30/akkor-keszitsetek-elo-hatvanezer-koporsot-donbassz-ma/

Kényszerközmunkával építi a szerb határra a kerítést a döbrögista horda

490 munkanélkülit hívott be Csongrád megyében a kormányhivatal, akik csupán a helyszínen szembesültek azzal, hogy a kormány kerítését kell építeniük 51 ezer forintos havi bérért. Úgy tűnik, mégsem igaz, hogy csupán a honvédség vesz részt az építkezésben: a kerítést kényszerközmunkások és rabok fogják felhúzni. Ha az elsőként behívott 490 ember nem vállalja ezt a munkát, elveszik tőlük a megélhetésüket biztosító foglalkoztatást helyettesítő támogatást. A napi 8 órás munka mellett pedig biztosan nem lesz lehetőségük normális állást keresni.
aker
Úgy tűnik, úgy spórol a kormány a kerítés költségén, hogy nem fizetik ki normálisan az embereket, és nem szakképzett munkaerőt foglalkoztatnak az építésnél. A keményen dolgozó kisemberek kormánya még a plakátjain reklámozott „csodálatosan növekvő” minimálbért se hajlandó kifizetni saját állampolgárainak (valójában tudjuk, nettóban ez egyre kevesebbet jelent a megnövekedett adóterhek miatt). Aki pedig a kemény fizikai munkát ennyiért nem vállalná, attól elveszik a megélhetést jelentő támogatást.
Kiváló példát mutat ezzel a munkaalapú társadalom kormánya minden multinak arról, hogy lehet a munkavállalókkal bánni Magyarországon.
Nevetséges, hogy a kormány egy építkezésen saját állampolgárai bérén spórol, csak azért, hogy bemondhassák utána a propagandában, hogy nem is volt olyan drága a kerítés építése, miközben mindannyian sejthetjük, mennyi pénz fog itt is elfolyni a túlárazott anyagokra az ilyen-olyan közbeszerzések közepette.
kézdi
Ha Orbánékat tényleg érdekelné a keményen dolgozó emberek helyzete, akkor nem éhbérért vezényelnének ki közmunkásokat, hanem tisztességes fizetést adnának a tisztességesen dolgozó magyar embereknek!
De úgy tűnik, Magyarországon a magyar emberek kizsákmányolásában a magyar kormány mutatja az utat.
Az pedig csak hab a tortán, hogy a hírek szerint november végéig alkalmaznák ezeket az embereket, amiből sejthető, hogy a kerítés Orbán Viktor ígéretével szemben nem fog augusztus végiéig felépülni.
De úgy tudjni, nemcsak ez a 490 ember lesz bevetve ingyen munkaerőként a kerítés építésénél. Meg nem erősített információink szerint rendvédelmi szakközépiskolásokat is kirendelnek a nyári szünetben a kerítés építéséhez. 16-17-18 éves gyerekek fogják építeni a fizikai határzárat.
Tehát kényszerközmunkával építi a déli határra a Fidesz azt a kerítést, amelyről tudjuk, hogy valójában nem fogja a menekülteket megállítani, maximum a legelesettebb és legszerencsétlenebb embereket. Ellenben jó sok pénzbe kerül, amiből a kormány a magyar munkavállalókon spórol. Úgy tűnik, tényleg semmi más nem számít, csak és kizárólag a PR-érték.
(Jámbor András)
Bal-Rad komm: Ugyanakkor viszont ÚJ MUNKAHELYEK QRMÁNYZATI teremtéséről fognak ódák zengedezni! Meg hát cinosodik is így a munkaügyi statisztika!

Amerikai katonákat tartóztattak le Bécsben

Amerikai katonákat tartóztattak le Bécsben, mert engedély nélkül fegyvert akartak szállítani, saját bevallásuk szerint Ukrajnába.
A Kurier osztrák napilap információi szerint néhány nappal ezelőtt riadóztatták Bécsben a Schwechat repülőtér biztonsági személyzetét, mert az ellenőrzőponton áthaladó személyek csomagjaikban egy kisebb fegyverkészletet vittek magukkal, de ehhez nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a fegyveres férfiak amerikai katonák, ennek ellenére próbáltak meg engedély nélkül fegyvereket átvinni Ausztrián. Az ország különleges esetekben engedélyezni szokta a külföldi katonák számára a fegyverszállítást, de az amerikai fegyveresek nem rendelkeztek semmilyen jogosultsággal erre vonatkozóan. Mivel a hatóságok előzetesen nem értesültek a fegyverszállításról, kisebb pánikot okozott a reptéren, amikor több M16 gépkarabélyt és maroklőfegyvereket találtak a csomagokban.
Az amerikai katonák állítólag Washingtonból Ukrajnába tartottak, és annak ellenére, hogy semmilyen engedéllyel nem rendelkeztek, nem akarták átadni a fegyvereiket, így rendőri beavatkozást kellett kérni. Az osztrák rendőrség eljárást indított az ügyben, de az amerikai katonák fegyvereit végül nem foglalták le, hanem – vélhetően a nagykövetség beavatkozásának köszönhetően – felszállhattak egy következő repülőgépre és visszairányították őket Washingtonba.
Az ügyet tovább bonyolítja, hogy az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint a katonák a Schwechat reptér területén elhagyták a tranzit területet. Nem egyértelmű, hogy a katonák tényleg felszálltak volna egy Ukrajnába induló gépre, vagy elhagyták volna a repülőtér területét. Az eset után az amerikai nagykövetség utólagosan próbált engedélyeket szerezni a fegyverszállításhoz, amit a Kurier jelentése szerint megtagadtak az osztrák hatóságok.

http://hidfo.ru/2015/07/amerikai-katonakat-tartoztattak-le-becsben/

Német politikus: az atlantizmus súlyosan sérti az ország érdekeit

Nem lesz eredménye Berlinben az amerikai kémtevékenység miatt kezdett eljárásnak a Die Linke képviselője szerint, aki most azzal vádolja a kormányt, hogy jobban félti az amerikaiakkal fennálló viszonyt, mint saját választóinak biztonságát.
Dr. Alexander Neu, a Die Linke képviselője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy szerinte hiába pereli a szakbizottság a német kormányt, csak egy kirakatpert láthatunk majd, ami a gyakorlatban semmilyen eredménnyel nem végződik. Sokkal inkább “el akarják varrni a szálakat”, és a választók számára azt a látszatot keltenék, hogy érdemben kivizsgálták az amerikai fenyegetést. Neu szerint Berlin jobban aggódik amiatt, hogy tovább romlanak kapcsolatai Washingtonnal, mint hogy a választók és a hazai vállalatok érdekeit tartaná szem előtt.
Kedden a Bundestag G10 bizottsága arra vonatkozó terveket jelentett be, hogy eljárást kezdeményez a kormány ellen, amiért nem hajlandó nyilvánosságra hozni a német titkosszolgálatok által elkövetett visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálat eredményeit. Az ország külföldi hírszerző szolgálata, a Bundesnachrichtendienst éveken át működött alkotmánysértő módon, és bizonyítékok jutottak nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a hazai titkosszolgálat az amerikaiaknak alárendelve működött, az amerikai NSA megrendelésére folytatott megfigyelést európai szövetséges országok ellen.
“A német kormány nem hajlandó kockára tenni az Egyesült Államokkal ápolt kapcsolatait, mert a német politikai elit transzatlanti-orientált, abban az esetben is, ha az súlyosan sérti az ország érdekeit.”
A törvényhozó szerint a német kormány úgy gondolja, hogy a hazai titkosszolgálatok nem rendelkeznek elegendő kapacitással ahhoz, hogy feladataikat maradéktalanul ellássák, és erre hivatkozva folytatnak megalázó együttműködést az amerikaiakkal. Ez a kapcsolat azonban teljes alárendelt helyzetbe kényszerítette Németországot, ezen felül az is tény, hogy Washington a német BND kapacitásának igénybe vételével folytat kémtevékenységet az Európai Unió területén.


http://hidfo.ru/2015/07/nemet-politikus-az-atlantizmus-sulyosan-serti-az-orszag-erdekeit/

Görög válság: csak a bizonytalanság biztos

Illegális volt a görög kormány és a nemzetközi hitelezők közt kötött összes szerződés. Kosztasz Izikosz volt védelmi miniszter helyettes szerint mivel érvénytelenek a hitelszerződések, fizetni sem kell.
A görög parlament államadósságot és a hitelezők felé fennálló függőséget vizsgáló különleges bizottsága arra a következtetésre jutott, hogy
a görög államadósság nagy része illegitim, mivel illegális megállapodásokon alapszik.
Az Igazság Bizottságnak nevezett testület következtetéseit nemsokára plenáris ülésen vizsgálja a görög parlament, ami újabb információ-adaggal járulhat hozzá a Görögországgal kapcsolatos bizonytalanság fenntartásához. Izikosz szerint
“fontos tudni, hogy a görög parlament bizonyítékot fog kapni arra vonatkozóan, hogy a megállapodások háttere illegális, mivel a szerződéseket törvénysértő módon kötötték.”
A politikus a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy nemsokára minden erre vonatkozó gazdasági és politikai bizonyítékot a parlament elé fognak tárni. Ezek alapján pedig az Athén által kötött hitelszerződések ellentétesek nem csak a görög alkotmánnyal, de a nemzetközi joggal, az ENSZ alapvetéseivel is, és a kormánynak minden jogi alapja megvan arra, hogy ne a hitelezők követeléseivel, hanem a nép szükségleteivel foglalkozzon.
A jelenlegi görög kormánypárt azzal a választási ígérettel jutott hatalomra, hogy véget vetnek a megszorításoknak, és felszámolják Görögország nemzetközi hitelezők felé fennálló függőségét. Kormányra jutását követően a Sziriza népszavazással támasztotta alá, hogy nemet mondhasson a hitelezők feltételeire. Végül kormányátalakítást hajtottak végre, és a kormány nem csak elfogadta a hitelezők feltételeit, de még brutálisabb megszorításokat fogadott el, mint amit eredetileg követeltek volna. A görög kormány látványos fordulata felveti a korrumpálás gyanúját, korábban ugyanis számos görög politikus arról számolt be, hogy Brüsszel agresszív módon nyomást gyakorol a kormánypolitikusokra.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az Európai Unió megszűnt annak a “kölcsönös bizalmon és demokratikus értékeken alapuló” politikai uniónak lenni, ami korábban volt. Ehelyett ma Európában “a demokrácia marginális jelenséggé válik. Az erős országok ultimátumot adnak a gyengéknek, olyan módon, ahogy az korábban soha nem történt.”
Ugyanakkor annak is mutatkoznak jelei, hogy a brüsszeli elitnek nem célja se a görögök kilépése, se a görögök eurozónában tartása. Ehelyett a görög helyzettel kapcsolatos bizonytalanság fenntartásában érdekeltek, mert az lehetővé teszi a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény piaci feltételeinek megteremtését. Görögország várható helyzetével kapcsolatban így néhány napos időtávokban ellentmondásos fejlemények jutnak nyilvánosságra, ami az euró gyengítéshez szükséges bizonytalanság fenntartását szolgálja.

http://hidfo.ru/2015/07/gorog-valsag-csak-a-bizonytalansag-biztos/

Forró a helyzet Donbasszban

hadit
Donbasszban az időjárás most jobban próbára teszi a feleket, mint a golyózápor. Hajnalra már +25 fokig is lehül a levegő a nappali +40-42-ről.
Ettől függegetlenül azért ahol nagyon muszály, egymásnak ugranak.
Szcsasztyjénál megy a huzakodás. Tegnap reggel óta semmit nem változott a helyzet a bombává fabrikált városnál. A városban tanyázó latrok egyik legfőbb gondja meggátolni a civilek távozását. Néha-néha lőnek egyet a Vjeszelaja Gora hegy felé a milicisták állásai irányába. A népköztársaságiak meg szidkozódnak.
Sumi és Majorszk latortüzérsége kihasználta az éjszakai lanyhább időt. Délkeleti-déli irányba lőttek, lövöldöztek egész éjjel.

A hőségben inkább a “repülő technika” mozog éjjel-nappal. Apró drónok seregei zümmögtek/zümmögnek Donbassz egén a frontok fölött.
Gorlovkát mára virradóan is érte latortüzérségi csapás Dzserzsinszkből. Azaz inkább folytatódott. Ismét civil áldozatokat szedve.

Donyecket ismét bombázták az új állásokból a valcmanista martalócok. Az éjszak Abakumov, és Petrovszkij kerületekre hullottak a gránátok.
Erre válaszul a donyecki tüzérség csapást mért a valcmanisták “Georgijevszkij” nevű blokkposztjára. A műintézményt az újdonság erejével érte az akció. Meg is semmisült néhány perc alatt. Az eset ma hajnalban történt. Vagy negyven lator szolgálta ott a kijevi juntát.
A 34. “Gumkonvoj” hajnalban rendben átlépte az orosz-donbasszi határt.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/30/forro-a-helyzet-donbasszban/

Egyesült hadiipari vállalatot alakít a páncélosokat gyártó német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) és francia konkurense, a Nexter Systems - jelentették be a cégek vezetői a szerződés aláírását követően Párizsban.

Egy bandában

A KMW gyártja a német Leopard harckocsit, a Nexter pedig a francia Leclerc harckocsit. A két vállalat már 2014-ben bejelentette egyesülési szándékát. Az egyesülési szándékról szóló szerződést a cégek vezetői Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter és Markus Grübel német védelmi minisztériumi államtitkár jelenlétében írták alá.

Frank Haun, a KMW vezérigazgatója szavai szerint az egyesülés az európai hadiipari szektorban "már régen esedékes konszolidációt" valósítja meg. Philippe Burtin, a Nexter vezére pedig köszönetét fejezte ki a több mint egy éves tárgyalási folyamatban részt vevő kormányzati és privát partnereknek a "stratégiai jelentőségű európai projekt" megvalósításához nyújtott segítségért.

Ütőképes haderőre van szükség

Az egyesült hadiipari konszern hatezer alkalmazottal évi mintegy kétmilliárd euró forgalmat bonyolít. Az alapítók szigorúan egyenlő feladatmegosztásban vesznek részt a fejlesztésekben - hangsúlyozta Jean-Yves Le Drian. Markus Grübel pedig hangsúlyozta, hogy Európának saját ütőképes hadiiparra van szüksége és Németország és Franciaország meg is tette az ehhez szükséges lépéseket.

Az egyesült vállalatot az illetékes versenyhatóságok engedélyének megszerzése után valószínűleg "Newco" néven jegyzik be.



PrivátBankár

Snowden vígan éli világát Moszkvában

Immár több mint két éve él Moszkvában az évszázad legkeresettebb, az amerikai hírszerzésnek dolgozó hackere, a globális megfigyelésekről a leplet lerántó Edward Snowden. Hazájában úgy néz ki, nincs számára kegyelem, de mihez kezdhetne, ha Oroszországban két év múlva nem hosszabbítanák meg a tartózkodási engedélyét? Hol, kivel, miből és hogyan él? És vajon ha hazatérne, mi várna rá?

Nincs a világon törvénysértéseket rögzítő digitális adatok kiszivárogtatásában ismertebb és sokak által épp ezért tisztelt informatikus Edward Snowdennél. A most 32 éves fiatalember lerántotta a leplet az amerikai hírszerzés belföldi és külföldi tömeges lehallgatásairól, amivel egy csapásra a XXI. század egyik legismertebb figurája lett nem csak nemzetbiztonsági körökben. Egyúttal a világ talán egyik legkeresettebb szökevénye, akinek most Moszkva ad menedéket, ahol immár kicsit több mint két éve él. Hazájában pedig – a legfrissebb hivatalos közlemény alapján – két évvel a kiszivárogtatások után sincs kegyelem számára, miután a Fehér Házban közölték, az összegyűjtött 168 ezer aláírás ellenére Barack Obama nem részesíti elnöki kegyelemben.

Snowden ugyanis a feltételezések szerint 1,7 millió hírszerzési dokumentumot lopott el, amiből az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) úgy tudja, 200 ezret adott oda az őt meginterjúvoló és a kiszivárogtatásáról Citizenfour (A négyes számú állampolgár) címmel dokumentumfilmet készítő Glenn Greenwaldnak és Laura Poitrasnak. Emellett hongkongi tartózkodásakor, még mielőtt Moszkvába repült, a South China Morning Post lapnak is adott oda papírokat. Ezek elsősorban az amerikai kormányzati megfigyelésekről szóltak. Mint több forrás megjegyezte, még most sem tudni azonban, mi van azzal a mintegy 900 ezer szigorúan bizalmas védelmi minisztériumi dokumentummal, amelyet Snowden megszerzett, és amelyek az NSA durva internetes kiberhadműveleteibe engednek betekintést.
Nincs kegyelem

Minden bizonnyal épp ezek miatt nem várna rá jó világ az Egyesült Államokban. Főleg olyan kijelentések után, mint amelyet néhány napja a szenátus hírszerzési bizottságának egyik prominens, már visszavonult tagja tett. A republikánus Saxby Chambliss a Georgiai Egyetemen tartott előadásán tömören csak annyit mondott, „még a tárgyalóteremben fel kellene akasztani, azon nyomban, ahogy a kezeink közé kerül”. A Fehér Ház is tartja magát, hogy bíróság előtt a helye, ám vannak enyhébb hangok is. Például Obama korábbi igazságügyi minisztere. Eric Holder nemrég azt javasolta, ejtsék a Snowden ellen – az 1917-es kémkedési törvény alapján – emelt három vádpontot, és a volt NSA-alkalmazott egy vádpontban vallja magát bűnösnek, ami alapján háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélnék. A sors iróniája, hogy ezzel a három dologgal épp Holder volt az, aki megvádolta a 32 éves fiatalembert. Az exminiszter javaslatát egyébként volt szaktárcája szinte azonnal lesöpörte az asztalról, mondván, ilyenről szó sem lehet.

Snowden az ügyvédje szerint szereti hazáját és szeretne hazatérni, ám csak abban az esetben, ha az amerikai kormány „nem dugná őt vagy száz évre rács mögé”. A Kremllel is kapcsolatban álló Anatolij Kucserena szerint történtek már puhatolózások, eddig eredmény nélkül.
Nem élnek úgy, mint az oligarchák

Miközben az amerikai hírszerzés előszeretettel hangoztatja, hogy a kiugrott kémek, mostanság kiszivárogtatók élete kész nyomor, út az alkoholizmus felé, addig Snowden az elmúlt évek alapján úgy tűnik, kényelmesen berendezkedett Oroszországban. Barátnője is vele él immár egy éve, komfortos apartmanban laknak, állítólag töri már az orosz nyelvet is, miközben egy informatikai cégnél állást szereztek neki. Lindsay Millsszel színházba járnak, kirándulnak. A megjelent fotók tanúsága szerint nem élnek úgy, mint az oligarchák, de nem kell éveket sem magánzárkában tölteniük, hermetikusan elzárva a világtól, mint a tényfeltáró WikiLeaks portálnak kiszivárogtató Chelsea Manningnek, mielőtt 35 évet kapott volna az Egyesült Államokban. Azt persze homály fedi, pontosan honnan kapnak pénzt, ám sejthető, már csak az ügyvédje kapcsolatai alapján is, hogy ellátásukat a Kreml állhatja.

Snowdennek két év múlva jár le az ideiglenes orosz tartózkodási engedélye, addigra már Obama is otthagyja az ovális irodát, s ha nem is hosszabbítják meg azt, 76 olyan országba mehet, amelynek nincs kiadatási engedélye Amerikával. Így akár a szomszédunkba, Horvátországba vagy Szerbiába is jöhetne, vagy a Vatikánba, netán Andorrába.

MNO

Tagadja az MSZP-s képviselő, hogy újságírók Washingtonból kapnak utasításokat

Az Index egy újságírója, és a Magyar Szocialista Párt képviselője is tagadja, hogy liberális újságírók Washingtonból kapnak utasításokat magyar politikusok elleni támadásokra.
Panyi Szabolcs, az Index.hu liberális sajtóorgánum újságírója saját Tumblr felhasználóján az orosz titkosszolgálat tevékenységének minősítette azon információk nyilvánosságra hozatalát, miszerint magyarországi újságírók az amerikai sajtón keresztül kapnak utasításokat kormánypolitikusok elleni lejáratási kampányra.
Az újságíróhoz nem méltó, ám liberális körökben annál elfogadottabb nyelvezetben közzétett komment szerint “az a durva, hogy a fideszes nyuggercsoportok a Facebookon osztják is ezerrel az orosz titkosszolgálat legblődebb f…ságait is.”
Az újságíró cinikus reakcióját követően Szanyi Tibor, a Magyar Szocialista Párt képviselője saját Tumblr oldalán kijelentette, hogy szerinte “a pontos helyzet az, hogy magyar kormánypolitikusok támadnak amerikai ügynökökre”. Szanyi Tibor – szintén cinikus – reakciója megdöbbentő, mert a fenti sorok akár akként is értelmezhetőek, hogy az MSZP egy politikusa a Magyarországon működő amerikai ügynökök kormányellenes tevékenységét nem tartja problémának, azt viszont említésre méltónak tartja, ha egyes kormánypolitikusok nem veszik jó néven, hogy az amerikaiak beavatkoznak a magyar belpolitikába.
Ugyanakkor az újságíró “fideszes nyuggercsoportokra” történő utalása nem előzmény nélküli, és szintén a korábbi események jelentéktelenebb színben feltüntetésére tett próbálkozás. Június 15-én Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa saját Facebook-oldalán megosztotta a nemzetiarcvonal.net egy bevándorlással kapcsolatos cikkét. Liberális sajtóorgánumok körében általános felháborodást váltott ki a Facebook-poszt, ám az üzletember által megosztott tartalom nem sokáig volt elérhető, mert a Facebook napokon belül eltávolította a nemzetiarcvonal.net felhasználóját. Később az oldal információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a magyarországi liberális sajtó tevékenysége összefüggést mutat az amerikai sajtóorgánumokban rendszeresen megfigyelhető “képi hibákkal”. A cikk szerint az amerikaiakkal együttműködő magyarországi újságírók egy ismétlődő jelleggel megfigyelhető “vörös nap” szimbólummal kapnak jelzést arra vonatkozóan, ha egy személy ellen lejárató kampányt kell indítaniuk. A Szijjártó Péter elleni rágalomhadjárat megkezdésére az Associated Press hírügynökség képszerkesztője adott jelzést – az AP pedig egy amerikai sajtóorgánum.
Az Index újságírója következetesen orosz titkosszolgálati munkát vizionál ennek nyilvánosságra hozatala mögött. Az MSZP képviselőjét ugyanakkor a cinikus reakció ellenére még napok elteltével is foglalkoztatta a kérdés. A Szanyi Tibor által három nap múlva közzétett bejegyzés szerint “az biztos csak jót jelenthet, ha egy képviselő fejéből stoptábla áll ki”, ami újabb cinikus visszautalás a már korábban posztolt sajtóinformációkra.
Magyarországon számos alternatív sajtóorgánum működik, melyek korlátlanul döntik magukból az újságírókkal és politikusokkal kapcsolatos vádakat. Igen elgondolkodtató, hogy míg ezek többsége évek után is említetlenül marad, az amerikaiakkal együttműködő újságírók egyik kommunikációs csatornájának láthatóvá tétele ilyen gyors reakciókat vált ki. Ismert, hogy a humoristákat a legkülönbözőbb politikai rezsimek tudják hasznosítani, mert a komolytalanság politikai fegyver. Amit nevetségessé tesznek, azt az emberek nem veszik komolyan. Nagyrészt ugyanezen elvek mentén működik az amerikaiak magyarországi tevékenységének megítélése a liberális sajtóban: nevetségessé teszik és komolytalannak tüntetik fel az ezzel kapcsolatos “feltételezéseket”, mert azt akarják, hogy az emberek ne vegyék komolyan.

http://hidfo.ru/2015/07/tagadja-az-mszp-s-kepviselo-hogy-ujsagirok-washingtonbol-kapnak-utasitasokat/

Hatalmas kormányzati kamu

A munkanélküliek közel fele nem talál magának munkát, az állás nélkül töltött idő már meghaladja a 19 hónapot – ez derül ki a KSH tegnap közzé tett legfrissebb, az április-júniusi időszakról szóló jelentéséből. A kormányzat azonban, amely rövid távon már a teljes foglalkoztatottságot vizionálja, azt kürtölte világgá, hogy 1992 óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint jelenleg.
Összesen 4 millió 201 ezren dolgoztak Magyarországon április-júniusban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 63,8 százalékra emelkedett – erről adott számot tegnap a KSH. A mérések kezdete, vagyis 1992 óta nem dolgoztak annyian, mint most. A munkanélküliség pedig tíz éve nem volt ilyen alacsony, az állástalanok száma az egy évvel korábbihoz képest 49 ezer fővel, 310 ezerre mérséklődött, a munkanélküliségi ráta pedig 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent – erről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt.
meló
Eldicsekedett azzal is, hogy a közfoglalkoztatás nagyjából 45 ezerrel járult hozzá a foglalkoztatottság éves szinten 126 ezret meghaladó bővüléséhez április-júniusban, míg a migrációs mozgás következtében mintegy 13 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Ha az éves növekményből kivonjuk a közfoglalkoztatás és a migráció miatti bővülést, akkor is elmondható, hogy közel 70 ezren a versenyszférában találtak új munkalehetőséget, ami fontos eredmény – emelte ki az államtitkár.
Ezzel szemben Katona Tamás egyetemi tanár lapunknak elmondta, hogy a kormány által állandó jelleggel propagált közfoglalkoztatás nem alkalmas arra, hogy az embereket visszavezesse a versenyszférába, pedig már jelenleg is 200 ezer a közmunkások száma, és 2016-ban még tovább növekszik. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a közmunka nem értékteremtő, a költségvetés finanszírozza, és csak arra alkalmas, hogy ne kelljen segélyt fizetni. Ezt támasztja alá a Fidesz tegnapi nyilatkozata is: a párt célja a teljes foglalkoztatás, a kormánypárt politikájában ezért a munkahelyteremtés továbbra is az első, mert a munka működik, de a segély nem.
Az azonban tény – mondta Katona Tamás, hogy jelenleg – a közmunkások és a külföldön munkavállalóktól eltekintve – többen dolgoznak, mint egy esztendeje. Ennek nyilvánvaló oka, hogy az előző uniós gazdasági ciklus véghajrájában nagyon sok projekt valósult meg a támogatásokból, és ennek a lendülete még tart. Abban azonban minden elemző megegyezik, hogy 2015. második felében megtörik a munkanélküliség csökkenését eredményező tendencia. Ugyanakkor a munkanélküli állományban töltött átlagos idő már meghaladta 19 hónapot, vagyis emelkedő tendenciájú, az állástalanok közel fele több, mint egy éve keres munkát.
Elgondolkodtató – mint azt Czomba Sándor is elismerte -, hogy a fiatalok munkanélküliségi rátája 18 százalék körüli, bár az kétségtelen tény, hogy javuló tendenciát mutat.
A 7 százalék alatti munkanélküliségről szóló sikerkommunikáció a Fidesz-kormány legnagyobb átverése – mondta Gúr Nándor, a szocialisták foglalkoztatáspolitikusa. Ha a foglalkoztatottak számából levonjuk a közmunkások százezreit, a külföldön dolgozók százezreit, valamint a diákmunkások százezreit, a munkanélküliekhez pedig hozzáadjuk azokat, akik a kormány trükkös statisztikájában ma már nem szerepelnek, kiábrándító adatot kapunk: a valódi munkahelyek száma a mai napig nem éri el a válság előtti szintet sem. Ha a fideszes reformok működnének, akkor nem menekülne tömegesen nyugatra a Balaton melletti vendéglátóegységekből a jól képzett magyar munkaerő, és nem kellene tombolával kisorsolni, hogy ki lehet közmunkás Nyíregyházán – érvelt Gúr Nándor.
(Bonta Miklós)
Bal-Rad komm: A közmunkáról, annak hatékonyságáról nem is érdemes szót ejteni! Értékteremtésről pedig végképp nem beszélhetünk! Ám a statisztikák-és a qrmányzati “munkahelyteremtési ertőfeszítések”-szidolozására tökéletesen megfelel. Kiváltképpen úgy, ha a statisztikák szerint valaki egy hónapban akár csak egy órát bejelentett munkával tölt, már egész hónapban dolgozóként kezeli a qrmányzati VETÍTŐRENDSZER!
Valójában a magyarországi munkanélküliségi mutatók 15-17 százalék közötti munkanélküliséget kellene hogy mutassanak-reális statisztikai adatok, és körülmények feltérképezése esetén. Persze akkor a szép színes kép csak egy randa mázolmány lehetne.
Ám készül már a Nagy Kivitelezése a MINDEN MAGYAR DOLGOZZON tervnek. Aminek eredményeképp nem lesz sorshúzás sehol! CSAK SORS HÚZÁS!
Gúr Nándor pedig…-hát elmehet a 3,14-csába! A politikai maffiájával együtt!

Milliárdokért ámít minket a Miniszterelnökség

Mintegy 5,8 milliárd forintot költött idén kommunikációra a Miniszterelnökség, a pénzen 8 cég, 1 alapítvány és 3 magánszemély osztozik – írta a Vs.hu. A tárca az után tette közzé szerződéseinek listáját, hogy Mesterházy Attila írásbeli kérdésben arról érdeklődött a minisztériumoknál, hogy idén mennyit költöttek kommunikációs szolgáltatásokra, tanácsadásokra és milyen jelenleg is élő szerződéseik voltak júliusig.
szóv
A Miniszterelnökség által megbízott cégek közül a Patonai Péter érdekeltségébe tartozó I.M.G. Média Kft. 2,2 milliárd forintot kapott – a vállalat tavaly a Magyar Nemzeti Banknak is kampányolt mintegy 6 milliárdért -, ezt követi Rogán Antal bizalmasának, Csetényi Csabának érdekeltségébe tartozó HG 360 Kft. 1,1 milliárddal – Csetényiék nyerték el a bevándorlásellenes plakátok és az “a magyar reformok működnek” kampány közbeszerzéseit.
A kampánytender másik nyertese, a Lounge Design Kft. 151,8 millió forintért dolgozott a tárcának, a Századvég Alapítvány és a Kutatópont Kft 100-100 millióért. Érdekes, hogy Orbán Viktor és Simicska Lajos rossz viszonya ellenére az oligarchához köthető MAHIR Kft. az idén mintegy félmilliárd forint értékű megbízást kapott Lázár János hivatalától. A három magánszemély közül Kránicz Gábor januártól márciusig látott el protokoll feladatokat 720 ezer forintért, Visontai Dóra és Rigó Balázs pedig 3,6-3,6 millióért egész évben végez eseményszervezői, illetve tanácsadói munkát.
Kiderült, hogy év végén négyhavi prémiumot kaphatnak azok a Miniszterelnökségi tisztviselők, akik az uniós támogatásokkal foglalkoznak – számolt be az ATV. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár kifejtette, eseti juttatásról van szó, amiért sokszor este és hétvégén is dolgoztak a tisztviselők. Az ATV emlékeztet, nemrég ugyanennyi prémiumot kaptak ezek a dolgozók: akkor 2200 tisztviselőt jutalmaztak, ami mintegy 3 milliárd forintba került. Az MSZP szerint nem az a probléma, hogy a tárca munkatársai prémiumot kaphatnak, hanem az, hogy például az egészségügyben, vagy az oktatásban dolgozók munkáját nem honorálják hasonló mértékben.
(Népszava)

Összeomolhat az ügyeleti ellátás

Elkeseredett, fáradt háziorvosok ügyelnek pár száz forintos óradíjért, nincs egységes szerződésük, az egészségbiztosító a költségeknek csak a felét fizeti. Szombaton hatályba lép az új alapellátási törvény, de ettől nem lesz könnyebb a háziorvosi ügyeletek megszervezése az országban.
Young friendly female doctor examining a little boy
Az augusztus 1-jén hatályba lépő új alapellátási törvény ismét rögzíti: a települési önkormányzat feladata, hogy gondoskodjon „az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról”. A megkérdezett háziorvosok azonban attól függetlenül panaszkodnak a megoldásra, hogy az önkormányzat magában, társulásban, vagy külső magánvállalkozásként működő ellátásszervezővel, esetleg a mentőszolgálattal szerződve oldja meg a lakosság alapszintű gyógyítását az esti, éjszakai órákban és hétvégeken.
Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének (FAKOOSZ) elnöke a gondokat sorolva elsőként azt említi, hogy sokfelé nem szabályos az ügyeletek megszervezése, hiszen hivatalosan délután 4-től másnap reggel munkakezdésig, vagyis 8 óráig tartana a hétköznapi ügyeleti idő, de gyakran este 8-ig is dolgoznak saját praxisukban a háziorvosok. Selmeczi Kamillt éppen a zalaegerszegi ügyelete megkezdésekor értük el telefonon, innen reggel egyenesen megy Alsónemesapátiba, ahol egyébként háziorvos. Ha nagyon belehúz, csak kicsit kell várnia az első betegének. A szakmai szervezet vezetője azt mondja: várják, hogy az alapellátási törvény alapján az ügyeletek megszervezéséről is megszülessen az új végrehajtási rendelet, mert nagy szükség lenne egységes szerződésmintákra, amelyek alapján az önkormányzat megállapodna a működtetővel, utóbbi pedig szerződne a háziorvosokkal az ügyeleti feladatokról. Ma ahány ház, annyi szerződés.
Borsodnádasd körzetében öten ügyelnek, ha szétosztják a hétvégéket, figyelembe veszik a szabadságokat, netán lebetegszik valaki, hetente több nap jut egy orvosra. Benkő Gábor bruttó ezer forintos óradíjat kap a munkájáért, 60 évével majdnem a legfiatalabb a csapatban és azt mondja, hiába próbálnak találni valakit a térség üresen álló körzetére, hosszú ideje senki nem jelentkezik. – Nyomasztó gond ez az orvosoknak, mert tudjuk, hogy egy átdolgozott éjszaka után az ember könnyebben hibázik a másnapi rendelésen, de muszáj csinálnunk, mert nem vagyunk elegen – mondja és kéri, hangsúlyozzuk ki, mennyire elkeseredettek a falusi háziorvosok. A megyei tisztifőorvostól már sokszor kértek segítséget – sorolja, de minden jó szándék ellenére kormányzati intézkedés nélkül nincs megoldás. Égető a dolog – hangzik a segélykiáltás, mert a kis falvakban bármikor összeomolhat az ügyeleti ellátás.
ügyel1
Ennél is bonyolultabb a helyzet az üdülőterületeken, hiszen a nagy tavaink mellett, vagy a Dunakanyarban a nyári szezonban az állandó lakosság öt-tízszerese tölt el pár hetet, ha bármi gondja van, felkeresi az ügyeletet. Ezért az érintett települések tíz százalékkal megemelt alapdíjat kapnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP), ami 48 forint lakosonként és havonta számolva. Sirák András nemcsak orvosként, hanem Velence alpolgármestereként is érintett a kérdésben. Náluk magasabb az ügyeleti óradíj, mint Észak-Magyarországon, de ennek csak orvosként tud örülni, önkormányzati vezetőként nem. Az egészségpénztár támogatásához ugyanis legalább ugyanakkora összeggel kell hozzájárulnia a településnek, ha fedezni akarja az ügyeleti kiadásokat.
A nyugat.hu májusi beszámolója szerint Szombathely környékén 39 településen került veszélybe az ügyeleti rendszer működtetése, mert az eddigi szervező felmondta a településekkel még 2003-ban kötött szerződést, miután a térség négy háziorvosa velük bontott megállapodást, egy új doki pedig nem is akart aláírni. A Népszava információi szerint az önkormányzatok most saját szervezetüket, a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulását bízták meg a feladattal, de az átszervezés várhatóan csak október végére fejeződik be. Addig sikerült átmeneti megállapodásra jutni a korábbi működtetővel, hogy a lakosság ne maradjon ellátatlanul.
Nem az orvoshiány, hanem a másik tipikus gond, a pénztelenség miatt állt elő vészhelyzet a heol.hu beszámolói szerint Mátraderecske körzetében, ahol a húsz éve működő rendszerhez képest napi 543(!) forinttal olcsóbb ajánlat érkezett év elején a recski ügyelet ellátására, ami felcsigázta az önkormányzatok fantáziáját. Végül azonban az orvosok, asszisztensek és gépkocsivezetők megvétózták a tervet, a régi vezető lemondott, tehát most egy a körzetet ismerő doktornő vállalta be a működtetés feladatait – ugyanazokkal a feltételekkel, mint elődje.
Az ország nyugati megyéiben dolgozó háziorvosok kicsit irigykedve tekintenek burgenlandi társaikra, akik arról számolnak be, hogy ott a lakosság csak végső esetben fordul orvoshoz a rendelési időn túl. Nálunk viszont „lazábban” veszik az emberek az ügyeletet: sokszor akkor is késő este vagy hétvégén jelentkeznek, ha hét közben nem értek rá megmutatni valamit az orvosnak, netán nem tudtak gyógyszert íratni. Ebből a körből hallottuk példaként, hogy a hét elején, az éjszaka közepén hívták a szülők az ügyeletet, mert órák óta sírt a kisgyerek – aki persze békésen aludt, mire az orvos megérkezett. Ilyenkor az ügyeletes nyel egyet és tovább megy, a szülők pedig tudják, hogy legközelebb megint ugraszthatják, mert nem meri megtenni, hogy nem veszi komolyan a riasztást.
Készül a miniszteri rendelet a rendelési időn kívüli ügyeleti ellátás szakmai szabályairól. Selmeczi Kamill megerősíti, hogy ebben szerepelnie kellene az állami normatíva megemelésének, mert ma minden egy forinthoz egy másikat kell odatenni az önkormányzatoknak, hogy ne omoljon össze a rendszer és máris van olyan térség az országban, ahol ezt nem tudják kigazdálkodni a települések. A FAKOOSZ elnöke úgy tudja, Bodrogköz háziorvosai már bírósághoz fordultak, mert fizetésképtelenségre hivatkozva több önkormányzat nem fizette ki a nekik járó ügyeleti díjakat. Nemcsak az alapdíjakat kellene megemelni a zavartalan ellátás biztosításához, hanem azoknak az alkalmazottaknak a bérét is rendezni kellene, akik nem a vállalkozó háziorvostól, hanem az önkormányzattól kapják a juttatásukat. Az ügyeletben dolgozó gépkocsivezetők, ápolók, de takarítók sem kaptak egy fillért sem az utóbbi években.
(Népszava)
Bal-Rad komm: Vidék-Magyarországon lassan ez a probléma is megoldódik. A falvak kitermelik a maguk saját bábáit, kuruzslóit, füvesasszonyait. A “herélőemberek” átstruktúrálják a páciensi kört, és beindul majd a “Gyógyítsd Önmagad Mozgalom” is. A borbélyszakma új értelmet nyer, és a patkolókovácsok is ismét beszállhatnak az egészségpiac szolgáltatói közé. Csak a fizetséggel-a honoráriummal-lesz a gond. Már nincs se tyúk, se disznó! Kutyatojás, kutyaszalonna kevésbé vonzó fizetség a szakembereknek!
A magyar egészségügyi ellátóhálózat-ami a szocializmusban világszínvonalú volt-romokban hever! Ha mostanság valaki vidéken éjszaka vagy hétvégén/ünnepnap keres orvosi ügyeletet, bizony embert próbáló feladatra vállalkozik. Ezért pedig nem az orvosok vonhatók felelősségre!
A magyar egészségügy alapszinten való működtetésére sincs már meg a gazdasági fedezet. A kevéske (és egyre kevesebb) pénzt EGÉSZSÉGCENTRUM elnevezésű valamikbe ontják, a helyi alapellátások-beleértve az orvosi ügyeleteket is-rovására. Még néhány esztendő, és kézzel fogható eredménye is lesz a folyamatnak!
Viszont a kegyeleti szolgáltatók üzletmenete föllendülhet. A koporsókészítőké minden bizonnal. Legfőképpen az “alapkivitel” gyártása tekintetében. Négy szál gyalulatlan kétméteres deszka! Viszont az ÁFA-bevétel szépen megugrik!

Kit támogatnak és miért? Ez a magyarok irtásának része.

10954329_388292181352081_3098769866106081738_n