2015. július 30., csütörtök

Forró a helyzet Donbasszban

hadit
Donbasszban az időjárás most jobban próbára teszi a feleket, mint a golyózápor. Hajnalra már +25 fokig is lehül a levegő a nappali +40-42-ről.
Ettől függegetlenül azért ahol nagyon muszály, egymásnak ugranak.
Szcsasztyjénál megy a huzakodás. Tegnap reggel óta semmit nem változott a helyzet a bombává fabrikált városnál. A városban tanyázó latrok egyik legfőbb gondja meggátolni a civilek távozását. Néha-néha lőnek egyet a Vjeszelaja Gora hegy felé a milicisták állásai irányába. A népköztársaságiak meg szidkozódnak.
Sumi és Majorszk latortüzérsége kihasználta az éjszakai lanyhább időt. Délkeleti-déli irányba lőttek, lövöldöztek egész éjjel.

A hőségben inkább a “repülő technika” mozog éjjel-nappal. Apró drónok seregei zümmögtek/zümmögnek Donbassz egén a frontok fölött.
Gorlovkát mára virradóan is érte latortüzérségi csapás Dzserzsinszkből. Azaz inkább folytatódott. Ismét civil áldozatokat szedve.

Donyecket ismét bombázták az új állásokból a valcmanista martalócok. Az éjszak Abakumov, és Petrovszkij kerületekre hullottak a gránátok.
Erre válaszul a donyecki tüzérség csapást mért a valcmanisták “Georgijevszkij” nevű blokkposztjára. A műintézményt az újdonság erejével érte az akció. Meg is semmisült néhány perc alatt. Az eset ma hajnalban történt. Vagy negyven lator szolgálta ott a kijevi juntát.
A 34. “Gumkonvoj” hajnalban rendben átlépte az orosz-donbasszi határt.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/30/forro-a-helyzet-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése