490 munkanélkülit hívott be Csongrád megyében a kormányhivatal, akik csupán a helyszínen szembesültek azzal, hogy a kormány kerítését kell építeniük 51 ezer forintos havi bérért. Úgy tűnik, mégsem igaz, hogy csupán a honvédség vesz részt az építkezésben: a kerítést kényszerközmunkások és rabok fogják felhúzni. Ha az elsőként behívott 490 ember nem vállalja ezt a munkát, elveszik tőlük a megélhetésüket biztosító foglalkoztatást helyettesítő támogatást. A napi 8 órás munka mellett pedig biztosan nem lesz lehetőségük normális állást keresni.
aker
Úgy tűnik, úgy spórol a kormány a kerítés költségén, hogy nem fizetik ki normálisan az embereket, és nem szakképzett munkaerőt foglalkoztatnak az építésnél. A keményen dolgozó kisemberek kormánya még a plakátjain reklámozott „csodálatosan növekvő” minimálbért se hajlandó kifizetni saját állampolgárainak (valójában tudjuk, nettóban ez egyre kevesebbet jelent a megnövekedett adóterhek miatt). Aki pedig a kemény fizikai munkát ennyiért nem vállalná, attól elveszik a megélhetést jelentő támogatást.
Kiváló példát mutat ezzel a munkaalapú társadalom kormánya minden multinak arról, hogy lehet a munkavállalókkal bánni Magyarországon.
Nevetséges, hogy a kormány egy építkezésen saját állampolgárai bérén spórol, csak azért, hogy bemondhassák utána a propagandában, hogy nem is volt olyan drága a kerítés építése, miközben mindannyian sejthetjük, mennyi pénz fog itt is elfolyni a túlárazott anyagokra az ilyen-olyan közbeszerzések közepette.
kézdi
Ha Orbánékat tényleg érdekelné a keményen dolgozó emberek helyzete, akkor nem éhbérért vezényelnének ki közmunkásokat, hanem tisztességes fizetést adnának a tisztességesen dolgozó magyar embereknek!
De úgy tűnik, Magyarországon a magyar emberek kizsákmányolásában a magyar kormány mutatja az utat.
Az pedig csak hab a tortán, hogy a hírek szerint november végéig alkalmaznák ezeket az embereket, amiből sejthető, hogy a kerítés Orbán Viktor ígéretével szemben nem fog augusztus végiéig felépülni.
De úgy tudjni, nemcsak ez a 490 ember lesz bevetve ingyen munkaerőként a kerítés építésénél. Meg nem erősített információink szerint rendvédelmi szakközépiskolásokat is kirendelnek a nyári szünetben a kerítés építéséhez. 16-17-18 éves gyerekek fogják építeni a fizikai határzárat.
Tehát kényszerközmunkával építi a déli határra a Fidesz azt a kerítést, amelyről tudjuk, hogy valójában nem fogja a menekülteket megállítani, maximum a legelesettebb és legszerencsétlenebb embereket. Ellenben jó sok pénzbe kerül, amiből a kormány a magyar munkavállalókon spórol. Úgy tűnik, tényleg semmi más nem számít, csak és kizárólag a PR-érték.
(Jámbor András)
Bal-Rad komm: Ugyanakkor viszont ÚJ MUNKAHELYEK QRMÁNYZATI teremtéséről fognak ódák zengedezni! Meg hát cinosodik is így a munkaügyi statisztika!