2017. április 6., csütörtök

Megvonnák Magyarország szavazati jogát a Soros-egyetem miatt

Az Európai Unió azzal fenyegeti Magyarországot, hogy nem lesz beleszólásunk az európai politikába, ha nem működhet tovább törvényellenes módon Soros György liberális utánpótlásgyára.
Az Európai Parlament tagjai arra kérik az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja ki a magyar felsőoktatási törvény módosításának ügyét, és tegyen jogi lépéseket annak érdekében, hogy Soros György egyeteme továbbműködhessen.
Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt. Ennek értelmében a magyar kormány és az amerikai szövetségi kormány kellene megállapodjon a CEU továbbműködéséről, de az amerikai törvények szerint nem a szövetségi kormány hatókörébe tartozik az ehhez hasonló oktatásügyi megállapodások megkötése. A liberális politikusok emiatt attól tartanak, hogy a Soros-egyetem működése ellehetetlenül, hiszen az amerikai kormánynak nem feltétlen lesz olyan fontos Soros egyetemének továbbműködése, hogy amiatt az amerikai oktatásügyi törvényeket módosítsák.
Az Európai Parlament tagjai a Bizottságot arra kérték, hogy vizsgálja ki az ügyet, és szükség esetén léptesse életbe az alapszerződés 7. cikkelyét, ami lehetővé teszi egy tagállam szavazati jogának megvonását, ha a brüsszeli vezetők úgy gondolják, hogy az adott tagállam nagy mértékben korlátozza a különböző szabadságjogokat.
Az Európai Egyesült Baloldal és az Északi Zöld Baloldal elnöke, Gabi Zimmer azt mondta, „az Orbán-rezsim alatt nagy mértéken sérülnek az alapjogok, és hónapról hónapra a helyzet rosszabbodásának lehetünk szemtanúi.”
A magyar kormányfő március 31-i kijelentése szerint ugyanakkor a Soros-egyetem aránytalan előnyökhöz jutott az eddigi szabályozásnak köszönhetően, amiért magyar és amerikai diplomát egyaránt kiállíthat. A CEU egyébként egy nem létező egyetem, new york-i bejegyzett címükön egyetem helyett Soros GyörgyOpen Society Foundation-je (Nyílt Társadalom Alapítvány) működik, miközben a Közép-európai Egyetem Magyarországon valós oktatási tevékenységet folytat.
Az EP-képviselők a magyar civil-törvény módosítását is kifogásolják: elfogadhatatlannak tartják, hogy a civil szervezetek be kell számoljanak arról, ha 7,5 millió forintnál nagyobb összegben külföldi támogatásban részesülnek. Szerintük Orbán a nemzetközi jogokat is sérti, a civil szervezeteket is zaklatja, és korlátozza a „migránsok jogait”, emiatt minden feltétel adott ahhoz, hogy Magyarország szavazati jogát megvonja az Európai Unió.

http://www.hidfo.ru/2017/04/megvonnak-magyarorszag-szavazati-jogat-a-soros-egyetem-miatt/

Váratlan hír: Oroszország elismerte Nyugat-Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Putyin ezzel követte Trumpot, az orosz nagykövetség is költözhet

Az orosz külügyminisztérium április 6-i közleménye kijelenti: "Nyugat-Jeruzsálemet Izrael fővárosának tekintjük". Eddig a hivatalos álláspont azt volt, hogy a várost "folyamatos nemzetközi státus" alá kell helyezni. Moszkva a Jerusalem Post kérdésére egyértelművé tette, hogy a döntés azonnali hatályú, miközben szeretnék azt, hogy a város keleti fele a béketárgyalások révén létrejövő palesztin állam fővárosa legyen. Ezzel az Egyesült Államok után Oroszország a második állam, amely elismerte Nyugat-Jeruzsálemet a zsidó állam fővárosának. Izrael a várost oszthatatlan, örök fővárosának tekinti.
Mint arról korábban írtunk, az ENSZ és a legtöbb nyugati vezető bírálta Donald Trump kampányígéretét, hogy az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe költözteti. Ehhez képest meglepő az orosz álláspont hirtelen megváltozása, bár a közleményben arról nincs szó, hogy Moszkva is rövid időn belül átvinné képviseletét Tel-Avivból az izraeli fővárosba. Az orosz külügyminisztérium nyilatkozata azt is leszögezi, hogy
biztosítani kell a Jeruzsálemi szent helyek megközelíthetőségét minden hívő számára.
Ez a kijelentés azért érdekes, mert ma Jeruzsálemben - a város keleti és nyugati felén egyaránt - egy kivételével minden szent hely szabadon látogatható. A kivételt pont a zsidóság számára legszentebb helyszín, a Templom-hegy jelenti, ahol hajdan az első, majd a második zsidó szentély állt, ma pedig itt található az al-Aksza mecset és a Szikladóm.
A Templom-hegyre csak korlátozott időpontokban és létszámban léphetnek be nem-muszlimok, akik a területen nem imádkozhatnak. Az ellenőrzésnél minden vallással kapcsolatos kiadványt és tárgyat - beleértve a Bibliákat is - le kell adni. Az izraeli parlamentben több párt képviselője kezdeményezte ennek a diszkriminatív rendelkezésnek a feloldását, köztük Jehuda Glick kneszet-képviselő, akit néhány éve egy palesztin terrorista kis híján megölt, pontosan a Templom-heggyel kapcsolatos nézetei miatt.
(magyar felirattal)
Jeruzsálem június elején ünnepli a város egyesítésének 50. évfordulóját, így az orosz bejelentés egyfajta bocsánatkérésnek is tekinthető. 1967-ben ugyanis a Szovjetunió a hatnapos háborúban Izrael ellen harcoló arab hadseregeket támogatta.
Hasonlóan feltűnő fordulat volt nemrég, hogy az új ENSZ-főtitkár, António Guterres egyértelműen cáfolta az UNESCO által több határozatban megerősített hazugságot, miszerint nem állt zsidó templom Jeruzsálemben.
(magyar felirattal)
Kapcsolódó cikk: Jeruzsálem: 100 éves fotók és meglepő tények

No-go zóna: géppisztolyt adnak a svéd rendőröknek

Miközben a liberálisok továbbra is azt állítják, hogy nincsenek úgynevezett „No-go zónák”, a svéd rendőrség arra készül, hogy géppisztollyal lássa el az utcán járőröző rendőröket.
A svéd rendőrség weboldala szerint géppisztollyal látják el a teljes személyi állományt, hogy a rendvédelmi erők készen álljanak a fokozott terrorfenyegetéssel járó kihívások leküzdésére. A stockholmi rendőrhivatal közleményében az áll, hogy amennyiben terrortámadás történik, a közelben tartózkodó rendőröknek kell tudni azonnal kezelni a helyzetet.
Az új fegyverekkel a svéd rendőrök arra is képesek lennének, hogy fenntartsák a rendet a migránsgettókban, ahová a jelenlegi felszerelésükkel már nem mernek bemenni.
Heckler & Koch MP5 norvég rendőrök kezében
Svédországban 15 olyan különösen veszélyes gettósodott terület van, ahol többségében migránsok élnek, de ebből 11 helyen nincs rendőrkapitányság. A stockholmi rendőrség korábban azt tervezte, hogy épít egy központot a Rinkeby negyedben, ahol a rendőrök és újságírók elleni támadás mindennapossá vált, de ezt már több alkalommal elhalasztották, mert nem volt olyan építőipari cég, amelyik vállalta volna a munkát. A No-go zónában ugyanis nem tudnák garantálni a munkások testi épségét.
Mindezidáig a svéd rendőrség a német gyártású Heckler & Koch MP5 géppisztolyt főként hivatalos események biztosításakor használta, ám a no-go zónák terjedése miatt kénytelenek a teljes személyi állományt géppisztollyal ellátni. A hivatalos közleményekben továbbra is tagadják, hogy az intézkedésnek köze lenne a bevándorláshoz vagy a bűnözés terjedéséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/04/no-go-zona-geppisztolyt-adnak-a-sved-rendoroknek/

Katonai megszállással fenyegetőzik a majdnem védelmi miniszter

Jack Keane, aki Donald Trump első számú jelöltje volt a védelmi miniszteri posztra, azzal fenyegetőzik, hogy az észak-koreai atomprogram miatt az USA nem tehet mást, minthogy megkezdje Észak-Korea megszállását.
A nyugállományú négycsillagos tábornok jelenleg az Institute for the Study of War elnökeként működik, de korábban visszautasította Donald Trump miniszteri posztra vonatkozó ajánlatát, így mindössze egy magánéleti kérdésen múlott, hogy ma nem ő az Egyesült Államok védelmi minisztere.
Keane a Times of Londonnak nyilatkozva azt mondta: „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet.”
Keane emellett kijelentette, hogy az USA Észak-Korea-politikája nagy mértékben eltolódott a katonai megoldások irányába. Ezt alátámasztja Trump korábbi kijelentése is, amit az után tett, hogy szerdán találkozott a kínai államfővel. Az amerikai elnök azt mondta, készen áll az alternatív megoldáshoz folyamodni, ha Kína nem gyakorol kellő nyomást Észak-Koreára az atomprogram leállítása érdekében.
Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is közvetlen fenyegetésnek nevezte az észak-koreai atomprogramot, amiért az ázsiai ország jelentős előrelépéseket ért el a hazai fejlesztésű ballisztikus rakéták terén, melyet nukleáris robbanófejjel tudnak felszerelni.

http://www.hidfo.ru/2017/04/katonai-megszallassal-fenyegetozik-a-majdnem-vedelmi-miniszter/

Liberális médiaterror kezdődik Németországban

A német kormány hatalmas bírságokkal teljes körű cenzúrára akarja rákötelezni a közösségi médiát, mert a cenzúra mai formája még nem elég nekik. A bevándorlásellenes kommenteket törlik, a bevándorláspárti kommentek maradhatnak.
A német igazságügyi minisztérium nemrég végzett kutatása szerint a Facebook, a Youtube és a Twitter nem törli elég szorgalmasan a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és hozzászólásokat. Heiko Maas igazságügyi miniszter emiatt további törvénymódosításokat helyezett kilátásba, emellett kijelentette; a Németországban működő vállalatokat akár 50 millió euró bírsággal is sújthatják, ha nem hajlandóak kellően szigorú ellenőrzést gyakorolni a kommentáradat fölött. A Deutsche Welle információi szerint egy sor új törvény születhet ennek okán, és a közösségi média üzemeltetőinek bírságát folyamatosan emelni fogják, ameddig el nem tűnnek a gyűlöletkeltő bejegyzések.
Személyre szabott törvénykezés
A közösségi média szabályozása szemmel láthatóan egy ideológiai kisebbség által képviselt nézetek szerint történik, és a törvényeket is ennek mentén fogadják el. Korábban Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter a Die Zeit napilapnak nyilatkozva furcsa megszállottsággal beszélt arról, hogy az ő szépségideája az arab-európai kevert nő, és szerinte Európa minél több közel-keleti migránst kellene befogadjon.
Schäuble az interjú során azt mondta, amiatt támogatja a tömeges bevándorlást, hogy az európaiak rá legyenek kényszerítve, hogy közösüljenek a migránsokkal. Szerinte ha az európai országok nem engedélyezik az afrikai és közel-keleti tömegek beözönlését, akkor a német férfiak „saját lányaikkal és nővéreikkel fognak paráználkodni”, és a német lakosság beltenyésztetté válik.
Schäuble nyilatkozata arról árulkodik, hogy a német vezetők egy határozott ideológiai irányvonalat képviselnek, miszerint a különböző bőrszínű népek keveredését nem csak elfogadtatni kell az emberekkel, de határozott kormányzati intézkedésekkel kell elősegíteni. Ennek szellemében születnek a közösségi médiában a szólásszabadságot durván korlátozó törvények is, melynek eredményeként a bevándorlást ellenző csoportokat és hozzászólásokat ki kell törölje a Facebook, a bevándorláspárti kommentek és a migrációt támogató szervezetek viszont érintetlenek maradnak.
A német kormány ezáltal állami eszközökkel próbálja irányítani a közvéleményt: hatósági kényszerrel tüntetnek el olyan véleményeket, ami a német vezetők ideológiai elképzeléseivel összeegyeztethetetlen.
Lassan durvább cenzúrát folytatnak mint a náci korszakban, csak most nem a keveredést ellenző, hanem a keveredést támogató állami propagandát kényszerítik rá az emberekre.
Értéktelen politikai termék volt a szólásszabadság
A Heiko Maas által javasolt törvénymódosításokat már élesen kritizálják az ellenzéki pártok. Ugyanakkor, nem csak a bevándorlást ellenző pártok aggódnak a mind nyilvánvalóbbá váló médiaterror miatt, hanem azok a pártok is, melyek a szólásszabadság fogalmát nem üres politikai termékként hangoztatták, hanem tényleg komolyan gondolták. A Zöldpárt szerint az igazságügyi miniszter törvénymódosítási javaslata egy elsietett fércmunka, ami ahelyett, hogy a gyűlöletkeltés visszaszorításához vezetne, sokkal inkább a szólásszabadság korlátozásához vezet.
Maas javaslata szerint el kell fogadni egy olyan törvényt, ami arra kötelezi a közösségi média üzemeltetőit, hogy minden felhasználó számára elérhető módon és feltűnő helyen működtessenek egy olyan felületet, amin keresztül a gyűlöletkeltő kommenteket be lehet jelenteni.
A törvényjavaslat eddig pusztán a gyűlöletkeltés elleni harcról szól. A probléma a gyakorlati kivitelezéssel kezdődik, ugyanis arról, hogy egy adott bejegyzés vagy hozzászólás gyűlöletkeltő-e, Soros György által pénzelt civil szervezetek fognak dönteni. Magyarországon is könnyen tesztelhető, milyen megfontolások mentén szűrik a kommenteket a Soros által pénzelt szervezetek: a 444.hu eleve nem is engedi megjelenni azokat a hozzászólásokat, amivel nem értenek egyet. Ezt a fajta cenzúrát terjesztenék ki a Facebookra. A törvénytervezet így egyszerűen egy fegyvert ad a bevándorláspárti szervezetek kezébe, hogy eltakarítsanak a közösségi médiából minden ellenvéleményt.

http://www.hidfo.ru/2017/04/liberalis-mediaterror-kezdodik-nemetorszagban/