Miközben a liberálisok továbbra is azt állítják, hogy nincsenek úgynevezett „No-go zónák”, a svéd rendőrség arra készül, hogy géppisztollyal lássa el az utcán járőröző rendőröket.
A svéd rendőrség weboldala szerint géppisztollyal látják el a teljes személyi állományt, hogy a rendvédelmi erők készen álljanak a fokozott terrorfenyegetéssel járó kihívások leküzdésére. A stockholmi rendőrhivatal közleményében az áll, hogy amennyiben terrortámadás történik, a közelben tartózkodó rendőröknek kell tudni azonnal kezelni a helyzetet.
Az új fegyverekkel a svéd rendőrök arra is képesek lennének, hogy fenntartsák a rendet a migránsgettókban, ahová a jelenlegi felszerelésükkel már nem mernek bemenni.
Heckler & Koch MP5 norvég rendőrök kezében
Svédországban 15 olyan különösen veszélyes gettósodott terület van, ahol többségében migránsok élnek, de ebből 11 helyen nincs rendőrkapitányság. A stockholmi rendőrség korábban azt tervezte, hogy épít egy központot a Rinkeby negyedben, ahol a rendőrök és újságírók elleni támadás mindennapossá vált, de ezt már több alkalommal elhalasztották, mert nem volt olyan építőipari cég, amelyik vállalta volna a munkát. A No-go zónában ugyanis nem tudnák garantálni a munkások testi épségét.
Mindezidáig a svéd rendőrség a német gyártású Heckler & Koch MP5 géppisztolyt főként hivatalos események biztosításakor használta, ám a no-go zónák terjedése miatt kénytelenek a teljes személyi állományt géppisztollyal ellátni. A hivatalos közleményekben továbbra is tagadják, hogy az intézkedésnek köze lenne a bevándorláshoz vagy a bűnözés terjedéséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/04/no-go-zona-geppisztolyt-adnak-a-sved-rendoroknek/