2015. január 11., vasárnap

Az Aranycsapat legendás játékosa 89 éves korában hunyt el.

Az 1954-ben Bernben világbajnoki ezüstérmet szerző, 1952-ben Helsinkiben a magyar válogatottal olimpiai bajnok labdarúgó haláláról fia, ifjabb Buzánszky Jenő tájékoztatta vasárnap este a FourFourTwo magazint.
buz
Buzánszky Jenő volt az utolsó élő tagja annak a válogatottnak, amely az 50-es években meghatározta a nemzetközi labdarúgást azzal, hogy hat évig veretlen volt, és amelyet Aranycsapatnak neveztek el. 1953. november 25-én ő is ott volt a Wembley-stadionban, amikor a magyar válogatott 6-3-ra legyőzte Angliát. (Egy szomorú megjegyzést azért tennem illik, ennek a 6-3nak, ami valójában 7-3 most lesz nemsokára nagy jelentősége) Ezt a találkozót azóta az Évszázad mérkőzésének nevezik.
Buzánszky Jenő december 12-én került az esztergomi kórházba, ahol aznap meg is operálták. Fia december 16-án úgy nyilatkozott, hogy édesapja állapota több mint három nappal a műtét után is kritikus, majd 17-én újabb műtétet hajtottak végre. A legendás hátvéd később az intenzív osztályról a belgyógyászatra került át. Fia december 30-án arról beszélt, hogy apja szervezete nagyon legyengült, hangulata ingadozó.
Dombóvár, Dorog díszpolgára volt, 1986-ban olimpiai érdemérmet, 1993-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, 2007-ben Szent István-díjat, 2010-ben Prima Primissima-díjat, 2014-ben Emberi Méltóságért-díjat kapott. 2011 óta volt a Nemzet Sportolója.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/12/meghalt-buzanszky-jeno/

Világelső lehet a kínai logisztikai szektor

01095

SzRTI: A másfél milliárd fős piac, előbb-utóbb kiköveteli előkelő helyét a világranglistán. – S inkább előbb, mint utóbb.

CRI: Kínában a logisztikai szektorban, a 2014. év első negyedévében befolyt bevétel összege elérte a 229,4 milliárd jüant.
A tevékenységi összegek értéke elérte a 255,58 milliárd jüant, ezzel a piac a második helyen áll a világranglistán,  – derült ki a Kínai Üzleti Egyesület Szakértői Tanácsának nyilatkozatából. A nyilatkozat szerint azt követően, hogy közzéteszik a tavalyi év adatait, a kínai szféra mérete várhatóan az Egyesült Államokét is meghaladja majd.
A szárazföldi Kínában tavaly gyorsan fejlődött a logisztikai ágazat. Például csak a Kínai Főposta statisztikai adatai szerint október 20-ig a fuvarozó vállalkozók 10 milliárd darab csomagnál is többet szállítottak. Ha ezt a korábbi évekkel összehasonlítjuk, – akkor elmondható hogy ez a szám 2006-ban csak egymilliárd, míg 2013-ban összesen 9,2 milliárd volt.

CRI – SzRTI

A gazdasági bevándorlást meg kell állítani!


Illegális afrikai bevándorlók 1

…”Mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország…”

Orbán Viktor szerint a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani – a miniszterelnök erről az M1 Híradó tudósítójának beszélt vasárnap Párizsban.
Illegális afrikai bevándorlók 2
A kormányfő úgy fogalmazott: a bevándorlásról és az azzal összefüggő kulturális kérdésekről az eddigieknél sokkal nyíltabban, őszintébben, teljes egyenességgel kell beszélni. Azt is kijelentette, hogy abban reménykedik, a mostani események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi majd el az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, a bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.
“A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont” – szögezte le.












A miniszterelnök azt mondta, nyilvánvaló, hogy vannak országok és Magyarország is ezek közé tartozik, amelyek eddig is azt gondolták a bevándorlásról, hogy az rossz dolog. Hangsúlyozta, hogy a valóban politikai okokból, életüket mentve elmenekülőknek “meg kell adni, ami jár, mármint menedéket”, de a gazdasági okból hazájukat otthagyók számára nem tudunk ilyen menedéket nyújtani.
Arról is beszélt, hogy Magyarországon az európai állapotokhoz képest csekély számban élnek “tőlünk különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek”, de ők megtalálták a számításukat és általában beilleszkedtek. Szavai szerint eddig azok érkeztek hozzánk, akik képesek önálló egzisztenciát fenntartani, dolgozni akarnak, képzettségük is van és valóban keresik a helyüket a magyar társadalomban, munkás emberként, dolgozó vállalkozóként…
Orban_Viktor_Portrait“Ugyanakkor nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország” – szögezte le.
Hozzátette: “nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani”…
MTI – SzRTI

Párizsi vérengzés – Orbán: Európának új véderőművekre van szüksége

K_EPA201501110741
Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartottak Párizsban: a tiltakozó megmozdulásra európai vezető politikusok mellett másfél millió ember vett részt. – A francia politikusokon – köztük Francois Hollande francia államfőn – kívül mintegy 35 külföldi vezető volt ott a menetben. – Orbán Viktort, Merkel asszony mögött a második sorban láthattuk, – Merkeltől jobbra a negyedik.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat…
Az együttérzését kifejező miniszterelnök úgy fogalmazott: a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája – fejtette ki a kormányfő. Hozzátette: mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti. Nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe – szögezte le.
A kormányfő hangsúlyozza, Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben – teszi hozzá.
Kiemelte, hogy Magyarország elkötelezte magát az európai értékek védelme mellett és a maga erejével kiveszi a részét ebből a létfontosságú küzdelemből. Hangsúlyozta, hogy ugyanakkor az is kiderült, hogy a jelenlegi európai politika nem tudja megvédeni az európai embereket.
Véleménye szerint ezért új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.
“Mi magyarok készek vagyunk együttműködni minden olyan európai politikai erővel, amelynek van megoldási javaslata és küzdeni akar az új fenyegetések ellen” – jelentette ki Orbán Viktor.
Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartottak Párizsban: a tiltakozó megmozdulásra európai vezető politikusok mellett másfél millió ember vett részt. A Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira való emlékezés mellett a cél a kiállás a szabadság és a demokrácia mellett, a terrorizmussal szemben.
A francia politikusokon – köztük Francois Hollande francia államfőn – kívül mintegy 35 külföldi vezető volt ott a menetben. Köztük Angela Merkel német, David Cameron brit, Matteo Renzi olasz, Mariano Rajoy spanyol kormányfő, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Bohuslav Sobotka cseh és Zoran Milanovic horvát kormányfő, Klaus Iohannis román államfő vagy éppen Donald Tusk, az Európai Tanács és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Elmegy a tiltakozó menetre például II. Abdalláh jordán király, Petro Porosenko ukrán államfő, s Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is.
A hatóságok 2200 rendőrt és katonát vetettek be a megmozdulás biztosítására. Így például mesterlövészeket a menet útvonalát szegélyező háztetőkön.
MTI – SzRTI

Donbasszi vasárnap

“Régi szép időkként” emlékeznek Donbasszban már csak a tavalyi “békés hétvégekre”, amikor a csatatereken alábbhagyott a hév. Ezen a hétvégén már nyoma sem volt a “hétvégi üzzemmódnak”! Pörög a háborús gépezet ezerrel!
löv
Donyeck ma is a fő ütközőpont volt. Ami csupáncsak azért nem igaz, mert a valcmanista latortüzérség most sem a pontosságot, hanem a pusztítást tartotta mindennél előbbre valónak. Ilyesmire meg kiválóan alkalmasak a városok, és azok lakótelepei.
(Опытное)Opitnojéból, (Красногоровка)Krasznogorovkából, (Тоненькое)Tonyenkojéból, (Авдеевка)Avgyejevkából, (Орловка)Orlovkából, (Пески)Peszkiből, (Марьинка)Marinykából ontotta csöves és reaktív tüzérségi fegyvereiből Donyeckre a valcmanista latortüzérség. Mindennek tetejébe nyugati irányból latortankok fedezete mellett megpróbáltak a martalócok áttörni a népköztársaságiak első védelmi vonalain. Legalább tucatnyi páncélos elvesztése után feladták. (Ez pedig legkevesebb harminc latoregyed elpusztulását jelenti!)
Sajnos ma újabb nyolc polgári áldozatot is jelentettek Donyeckből.
Peszkiben ismét gyalogsági rohamot éltek át Nyalókakirály zsoldosai. Alig voltak rajta túl, “ismeretlen” okból felrobbant egy lősszerraktáruk. Elég alacsonyan repültek a latrok.
Marinykánál viszont a népköztársaságiak tüzérségének pontossága okozott nekik meglepit.
Opitnoje és Avgyejevka bérgyilkosainak hasonló élményben volt részük. (Ясиноватaя)Jaszinovataja felől kapták az áldást.
Gorlovkát kora délután “Uragan” rakétavetőkkel lőtte Nyalókakirály pribékbandája.
Nyikisino ki sem maradhatna a jelentésből. A szokásos tartalom.
mil
(Еленовкa)Jelenovka népköztársasági tüzérei sem tétlenkedtek ma. Serénykedésüket-amibe besegített nekik néhány tank is-(Новотроицкое)Novotrickoje, (Тарамчук)Taramcsuk és (Славное)Szlavnoje valcmanista martalócai bánták.
(Берёзовa)Berjozovából és Ольгинка)Olginykából viszont lődözött a bérgyilkostüzérség, míg a (Новотроицкое)Novotroickojei zsoldosok tankokat is bevetettek késő délelőtt. Kettő leolvadása után viszont ezt a műfajt mellőzték inkább. Ezek a latortankok (Ясное)Jasznoje felé támadtak volna.
A Luhanszi Népköztársaság területén is mozgalmas volt a mai nap.
(Бахмутка)Bahmutka-környékén a 29. és a 31. blokkposztok környékén a népfelkelők tankokkal ritkították a valcmanistákat. Egy milicista elesett, egy pedig súlyosan megsebesült.
mil
(Крымское)Krimszkoje brigantijai is minden valószínűség szerint megemlegetik a mai napot. A túlélők legalábbis. Ők is a népfelkelők tankjainak csövébe nézhettek. Volt amelyiknek aknavetőgránát vette el a kedvét az élettől.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszket a latortüzérség (Трёхизбенки)Trjohizbenkiből ágyúzta, a népfelkelők viszont (Смело)Szmeloból “Grad”-üteggel válaszoltak.
(Счастье)Szcsasztyje lakótelepeit az idén először bombázta a valcmanista bűnbanda tüzérsége. Két civil belehalt.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál egész nap intenzív volt a falu latorbombázása. Sztanyica Luhanszkában az utóbbi 24 órában kilenc civil halt meg a valcmanista latortüzérség ágyú és aknavetőtüzérsége által.
Donbasszban egyetlen nap leforgása alatt negyedszáz ártatlan civil pusztult bele a kijevi junta terrorjába.
Ezenközben ma Valcman Párizsban ajvékolt a fene tudja hány hitestársával együtt.
pár

https://balrad.wordpress.com/2015/01/11/donbasszi-vasarnap/

10 módja annak, hogy kiléphess a rendszerből

Úgy tűnik, hogy egyre nő a kishitű hangok száma az aktivisták körében az utóbbi időben. Sokan kezdik felismerni, hogy a jelenlegi rendszert nem lehet megmenteni, és dühösek a válaszok hiánya miatt, és egyre többen adják fel a reményt.

Igen, a rendszer szigorítja az ellenőrzést, ahogy egyre többen kezdik látni, hogy mi a valódi helyzet. Igen, a rendszer matematikailag és racionálisan nézve közeledik az összeomláshoz. Ám a megoldást nem fogjuk megtalálni haraggal és a végzet jóslataival, és a várva várt eredmények nem a törvényhozóktól, a szabályozóktól vagy másoktól fognak érkezni. A megoldás csakis tőled származhat.

Igaz, hogy szinte lehetetlen elszakadni a jelenlegi rendszertől. A Mátrix körbevesz bennünket túlélésünk minden szintjén. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk valamit, hogy korlátozzuk a pusztuló rendszernek való kitettségünket.

Minél inkább függesz egy rendszertől, melytől undorodsz, annál több fájdalmat fog okozni. Ezért létfontosságú, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy minél hamarabb kilépjünk belőle, hogy megvédjük önmagunkat és szeretteinket.

Íme tíz módja annak, hogyan lépjünk ki a rendszerből:

1. Hagyd abba a táplálását

Először abba kell hagynod a rendszer táplálását. Ne hagyd, hogy a kormány jóval kecsegtessen. Az az elképzelés, hogy a kormány elég erős ahhoz, hogy bárkinek ígérgessen, az a módszer, ahogy az elit átvette a hatalmat. Akkor sem támogatod a rendszert, ha bojkottálod azokat a vállalatokat, melyek ártanak a társadalomnak. Végül csökkentsd a digitális lábnyomodat! Kitenni az egész életedet a Facebookra ugyanaz, mintha odaadnád azt a nemzetbiztonsági szerveknek.

2. Legyél egészséges

A modern orvostudomány mára az egyik legsúlyosabb pillére az ellenőrzésnek. Még akkor is, ha ostobán túlárazott betegbiztosításod van, megkövetelik tőled, hogy vegyél részt egy minimális számú "vizsgálaton", vagy pedig a későbbi követeléseket megtagadhatják. Ez egy okos rendszer, hogy benntartsanak a rendszerben, amennyire csak lehetséges. Az egyetlen módja, hogy magabiztosan kívül maradj az, hogy egészséges maradsz. Egyszerű: étkezz megfelelően, és maradj fitt!

3. Termelj saját élelmiszert

Kérdés: Amikor a génmódosított élelmiszerek végül felcímkézésre kerülnek, ki fog arról meggyőződni, hogy nem tévedtek? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal? Ne nevetess! Saját élelmiszert termelni a leginkább hatékony és kifizetődő módja annak, hogy kilépjünk a rendszerből. Legyen pár csirkéd. Termessz élelmet a kertedben! Tanuld meg, hogyan kell tartósítani az élelmiszert! Amit nem tudsz magad megtermelni, azt vásárold meg helyben, vagy nagyobb mennyiségben közvetlenül a termelőtől.

4. Szerezz híreket alternatív forrásokból

Mostanra a legtöbb ember, akik közelről figyelték a hagyományos médiát, kísérletet tettek arra, hogy más források után nézzenek, mivel egyre köztudottabb, hogy a hagyományos médiát a vállalati érdekek irányítják, és amelyeket olyan reklámokból pénzelnek, melyek erős elfogultságot hoznak létre, hogy ne fedjék fel azok korrupcióját, akikkel hirdetnek. Sok ember jön rá, hogy a vállalati média egy kis számú vállalat egységes szerkezetbe foglalva, akik meg tudják értetni a szempontjaikat a nyilvánosság nagy többségével, miközben kevés bármilyen más szervezetnek van erre lehetősége.

5. Árucsere

A pénz a rendszer üzemanyaga, és elsődleges alapja. Pénzért gyakorlatilag bármihez hozzájuthatunk. Próbálj meg minél többször árut cserélni, hogy ezzel is csökkentsd a pénz áramlását, ami a rendszer egyik fő életben tartója.

6. Készíts valamit

Hozz létre valami értékeset, készíts valami szépet! Tanulj egy új szakmát, amit senki sem vehet el tőled. Ráadásul el is adhatod, vagy kereskedhetsz vele, ezzel csak önmagad teszed egyre függetlenebbé.

7. Tanítsd otthon a gyermekeidet

Szülőként ez az egyik legjobb és legnehezebb lépés, amit megtehetsz, hogy kilépj a rendszerből. Ha megveted a rendszert, miért tennéd ki a tanításának a gyerekeidet? Az állami iskolák a hatóság imádatának templomai, hogy ezzel is tudatosan támogassák a rendszert. A rendszer a te életedben talán nem fog jobbra fordulni, de legalább a gyereidet megóvod ettől a kultusztól.

8. Ne hagyd másra a személyes biztonságodat

Nézzünk szembe a tényekkel, néhány ember mindig védeni fogja a militarizált rendőrséget, nem számít, bármennyi erőszakot is követnek el. A rémült tömegek a személyes biztonságukat másokra bízták, egy látszólag elszámoltathatatlan fegyveres bandára, és az eredmény mindenki más számára egy rendőrállam. Maradj fitt, és tanulj önvédelmet! Így nem kell arra várnod, hogy a "hatóságok" védjenek meg, mint egy gyámoltalan haszonállatot.

9. Önkéntesség

Hagyd abba a könyörgést, hogy a kormány intézzen el mindent. Ha szeretnél egy jobb világot, érd el, hogy megtörténjen! A háború a szegénység ellen egyértelműen nem működik. A kormány kriminalizálja a hajléktalanokat, ez tagadhatatlan tény. Ne engedelmeskedj! Jelentkezz önként jótékonysági szervezetekhez, közösségekhez vagy eseményekhez, vagy indíts egy saját karitatív szervezetet!

10. Vizsgáld felül a hitrendszered

Ma már elég sokak számára kezd világossá válni, hogy a legnagyobb vallások valójában az elit hatalmi érdekeit szolgálják, vagyis elemi gazdasági érdekük, hogy egy alapvető kontrollt tartsanak fenn az emberek gondolatai, hiedelmei felett. Kihasználják a mindennapi léttől, a nehézségektől való félelmeinket, és azokkal próbálnak manipulálni bennünket azáltal, hogy az általuk adott válaszokat az élet nagy kérdéseire abszolút igazságként próbálják elhitetni. Valójában senkinek sem volna szüksége külső forrásra ahhoz, hogy megtalálja a valódi értékeket az életében, mert ez mindenkiben ott van belül, csak szándékosan eltitkolják ezt is, hogy a rendszert továbbra is életben tartsák.

Hirtelen kiesni a hálóból valószínűleg igen fájdalmas volna a számodra. Ne érezd úgy, hogy mindent egyszerre kell megtenned. A legjobb, ha kis lépésekben haladsz a függetlenség felé. Válassz néhányat a fenti ötletek közül, mely a jelenlegi életkörülményid között már alkalmazható, vagy amelyek éppen most rezonálnak veled, és tedd meg az első lépéseket!

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/01/10-modja-annak-hogy-kilephess.html

Mikor lesz már egyszerre budapestnyi-debrecennyi-szegednyi lélekszámú ember az utcán?

Hát persze, hogy többre értékelem a buszsofőrök, mint a helyettes államtitkárok munkáját. Az előbbiek szakmai tudása az életem biztonsága. A helyettes államtitkárok fantomok; felelősségük nem sok, megbújnak a minisztériumi sűrűben, és rohadt sok pénzt kapnak ezért. Fizetem én is, mint minden magyar állampolgár áldásos munkájukat: havonta majd' egymillió forintból nyomják az ipart. A buszvezető átlagban 160 ezer forintért nyomja a gázt és a féket.

minimalber_euA kormánytagok úgy számolnak, hogy az nekünk is jól hangozzék. Örömködött a mosolytalan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth rádióban, amikor bejelentette, nagyon oké a minimálbér emelés.
Éppen aznap árasztotta el a legnagyobb közösségi oldalt egy másik hír: harminc százalékos béremelést kaptak az államtitkárok, helyettes államtitkárok. Erről mélyen hallgatott a Kossuth Fidesz-propaganda szócső.
A 105 ezer forintra emelkedett minimálbért és a 122 ezer forintra ugrott garantált bérminimumot olyan mámorosan kiáltották világgá a bérmegegyezést aláírók, mintha a rák gyógyításának tuti ellenszerét találták volna fel.
Rolek Ferenc a munkaadók képviseletében egyenesen a társadalmi jólét növeléséről és a legkisebb keresettel rendelkezők életszínvonalának emeléséről beszélt.
Ezt vehetjük pimasz gúnyolódásnak, már-már zsigamarcelli alacsonyságba merült, mert ha normálisan gondolkodik a „gyáriparos” alelnök, akkor ilyen baromságot ki nem ejt a száján.
Nem maradt le a Gaskó Szakszervezet sem: megfelelőnek tartja a 3-4 százalék közötti bérajánlást, és azt reméli, hogy 2015-ben 5 százalék körül lesz az átlagos keresetnövekedés.
Hát az állami vezetőké? Mit tud a szakszervezet?
Öt, azaz, 5 százalék. Van pofájuk ezzel kérkedni. A helyettes államtitkárok kapásból 220-250 ezer forinttal kaptak többet a jóságos miniszterüktől. A minimálbéresek egy-két ezrecskét. Legyenek boldogok, ahogyan az autóbuszvezetők is a plusz átlag 3-4 ezer bruttó forintjukkal!
És akkor itt vannak a helyettes államtitkárok. Benne a bögyömben. Ha jól számoltam, 120-an; őket is, a kormányfőt, a minisztereket, az államtitkárokat; a több tucat miniszteri biztost, miniszterelnöki megbízottat, miniszteri helyettes köbönöket 2 milliárdnál több forinttal pénzeljük a közösből.
Az átlag bruttó fizetésük 927 ezer forint, ami az átlagos magyar kereset – havi bruttó 234 600 forint – négyszerese.
atlagberekHogy a francba van ez? Kuporgatják össze, bennünket kizsigerelve, a költségvetésből hiányzó pénzt Orbánék, miközben dézsából öntik magukra a jólétet. Most a hülye útdíjukkal rontanak a zemberekre.
A helyettes államtitkárok mára annyian lettek, mint az oroszok és kínaiak együtt (haverok, örülnünk nekik). Úgy lehet, hogy már kisgyermek korukban elhatározták, ha felnőnek, átitkárok és h. átitkárok akarnak lenni. Orbán és miniszter segédei fölvették őket. Barátilag, rokonilag, focitársilag: éppen ők és éppen annyian kellettek.
Tavaly Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője volt a legjobban fizetett miniszter: kevés híján 17 milliót tett a családi sublótba a képviselői tiszteletdíjával együtt. Nem önző ember, jól megtolta 19 helyettes államtitkára bérét. Büszke lehet lakáj stábjára, a család- és ifjúság ügyei, a szociálpolitika, a köznevelés mind-mind az ő tárcájához tartozik. Kitömött zsebbel, bombasztikus intézkedésekkel dolgoznak értünk, az országért.
Szar melóhoz idő és nagyon agyon fizetett kartársak illenek.Hallottak már család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárról? Vagy társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárról? Üzletileg megéri a buli, nem?
A bólogató, megbízható Czunyiné dr. Bertalan Judit átitkárt is ketten zavarják még jobban össze: egy köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős h. átitkár és egy köznevelésért felelős h. átitkár.
A pót gyertyafényes életbe!
A fene essen bele, hiába vannak olyan sokan, egy szelet fújnak, az Orbánét meg a Balogét, hát ehhez kell a sok pénz. Lemenni kutyába, de a kutya nem emlékezik majd rájuk, mégis mi szagoljuk a köznevelés piszkait, akár egy életre.
Megérjük, hogy az iskolában az irodalomtanárnak is lenne néhány helyettese, azoknak is helyettese: tanártitkárok és helyettes tanártitkárok. Elvégre akkora téma, tananyag a magyar- és a világirodalom, hogy kell hozzá egy csapat. Jól megfizetve és már a diplomába beleírva: tanárnak vagy tanártitkárnak vagy helyettes tanártitkárnak alkalmas – de csak Fidesz-pecséttel együtt.
tanarokA nyugdíjasok is csókoltatják az összes állami ingyenélőt.
1. Januártól 1,8 százalékkal (átlagosan 2000 forinttal) emelkedtek a nyugdíjak.
2. A havi átlagnyugdíj 101 ezer forint…
3…a nyugdíjasok 65 százaléka ezt nem éri el.
4. Évente 1 212 000 forintot kapnak.
5. Ha a miniszterek még 200-300 ezer forintot odatolnak az államtitkároknak és helyettes államtitkároknak, éppen annyi lesz a havi jövedelmük, mint a nyugdíjasoknak egy év alatt.
6. Kíméletlen és brutális az egész Orbán-brancs!
7. Káromkodj, Magyarország!
Mikor lesz már egyszerre budapestnyi-debrecennyi-szegednyi lélekszámú ember az utcán? Nagyon agyon buktatni az arrogáns, pöffeszkedő színtársulatot.

http://gepnarancs.hu/2015/01/agyonfizetett-fidesz-lakajok/

Tisztelt "devizában érintett", becsapott és magukra hagyott magyar sorstársaim!

Itt az idő, hogy végre úgy "istenigazából" saját MAGunk kezébe vegyük a sorsunkat!
Bízhatunk-e tovább a "devizamegmentő" csomagokban, bízhatunk-e saját államunk biztonságában akkor, amikor a világon egyedülállóan cserben hagyta saját népét?!

A 21. század legnagyobb csalásának számító "devizahitelnek" nevezett kifosztás szégyenteljes és emberellenes!
A jelenlegi magát "NEMZETINEK" valló kormány egy olyan NEMZETELLENES törvényt hozott, amit egyetlen igazságszerető magyar ember sem fogadhat el!

Miért történhetett ez meg? Azért, mert a magyarországi politikaihatalom nem a nép érdekeit szolgálja, hanem idegen érdekeke szolgál ki. Hazánkban diktatúra van, csak kevesen merik ezt kimondani!
A politikusok megalkottak egy alaptörvényt, amihez nem volt joguk, mert csak a néppel együtt lett volna joguk alkotmányozni.
Létrehoztak egy Magyarország nevű bábállamot, ennek intézményei segítségével tönkre teszik az országot és a magyar népet!

Van előttünk egy bátor ember Orosházi Ferenc példamutatása, aki egyedül szembe mert szállni a hatalommal, a bíróságon bátran kimondta, hogy a Magyarország nevű állam érvénytelen! Akinek a példáját követve nemcsak a devizahitelesek sorsán, hanem Magyarország sorsán is fordíthatunk!

Megvalósíthatjuk azt a szabadságot, amiért őseink a 48-as szabadságharcukban,és az 56-os forradalomban a nyugat által ismételten cserbenhagyva, hiába hozták meg a legnagyobb áldozatot!
Mutassuk meg, hogy nem váltunk méltatlanokká hozzájuk, és befejezzük azta szabadságharcunkat, amiért az életüket áldozták!

Magyarország most sem szabad, mert a pénzügyi oligarchiák és a bankszektor uralma alatt sínylődik!
Visszavehetjük államunkat, önrendelkezésünket, függetlenségünket, és ezt a gyönyörű elbitorolt országunkat!

Figyeljünk oda erre az emberre, aki felhívta az ország-világ figyelmét erre a példátlan súlyos alkotmányos jogsértésre, ami Magyarországon történt!

Kedves magyar testvérünk! A hatalom nem a mi érdekünkben, hanem a saját érdekében működteti az intézményeit!
Az Alkotmánybíróságot is! Ezért az AB hivatalból nem helyezte hatályon kívül azalaptörvényt.
Ennek megtétele ránk, a magyar népre vár! Nemcsak jogunk, de alkotmányos kötelességünk megvédeni érvényes alkotmányunkat!

Tehát, ami számunkra devizahitelesek számára kiinduló pont: a magyar állam alkotmányos rendje alapján a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik, érvényesen nem jött létre.
Márpedigha a Magyarország nevű állam jogilag nem jött (mert nem jöhetett)létre, akkor ennek a közjogilag érvénytelen államnak a törvényeit sem fogadhatjuk el!

Semmisnek tekintjük mind a Kúria összes döntését, a 2014.évi LXXVII. törvényt, amely a vonatkozó hazai és Uniós fogyasztóvédelmi irányelvek, jogszabályokkal ellentétes, és ezért elfogadhatatlan!
A magyar népnek (és a nemzetközi közvéleménynek is) meg kell értenie végre, hogy mi folyik ebben az országban,és egységbe kell tömörülnünk a diktatúra felszámolásáért!

Ennek jogalapja: a magyar nép a történeti alkotmány ellenállási záradéka, és az ideiglenes alkotmány előírásai, a nemzetközi közvélemény, a nemzetközi jog, az ENSZ emberi és polgári jogok előírásai. Ezek alapján cselekedhetünk a diktatúra felszámolása érdekében.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy mivel a Magyarország nevű állam jogilag nem létezik,
ezért annak egyetlen intézményének sincs joga fölöttünk!

Fentiekre tekintettel - magyar joghatóság hiányában - a Magyarország nevű nem magyar állam és annak ügyészsége alkotmányt és nemzetközi jogot sértő tevékenysége miatt KÖZVETLENÜL az ENSZ és EU nemzetközi bíróságához fordulunk, és élünk az alkotmányban foglalt jogainkkal és kötelességünkkel, az ALKOTMÁNYOS ELLENÁLLÁSSAL!

A szerződés időpontjától teljesen a mai napig a "devizásokat" tévedésbe ejtették, és tartósan tévedésben tartották!
A diktatúra törvényei a tévedésben tartás eszközei és bizonyítékai - ezekkel elérhető az időhúzás, a "devizahiteleseknek" csúfolt, megalázott magyar emberek kivéreztetése, ellehetetlenítése, kifosztása, és elüldözése a saját hazájából!
Közlök egy részletet Orosházi Ferenc bírósági beadványából, amit a devizahitelesek saját érdekükben is , de a nemzet iránti felelősségtől vezérelve is fel kell hogy használjanak, hogy ezt a súlyos nemzetgazdasági, családi és személyes szintű traumát orvosoljuk!
Trianonhoz hasonló súlyú, nem területi, hanem létszámbeli csonkítással tovább gyengítették a magyarság erejét!
Nemzeti sorskérdéssé vált a devizások ügye!
Ezt a további veszteségek és tragédiák elkerülése érdekében mielőbb le kell, hogy zárjuk!

Tehát a bírósági beadvány devizahitelesekre is vonatkozó tartalma a következő:

"Mint az ezer éves magyar állam egyik állampolgára, alkotmányos kötelezettségemet teljesítve tájékoztatom Önt a következőkről:
Az alkotmányos kötelezettségem a többször módosított 1949. évi XX. törvény hatályos, 2.§. (3)bekezdéséből származik: "Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom /erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására,illetőleg/ kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles (KÖTELES!) fellépni.

Tájékoztatás!
A magyar állam ezer évnél régebbi alkotmánya alapján a magyar államban alkotmányozni CSAK a NEMZETNEK van joga.
1848-ig a nemzet a nemességből állt, 1848-ban ezt a jogot a nemesség a magyar állam minden polgárára kiterjesztette. Ezt a jogot sértették meg 1949-ben a kommunisták, amikor a nemzet helyett alkotmányoztak, és az alkotmány nevű törvényükkel diktatúrát vezettek be.

A kommunista diktatúra elleni 40 év küzdelem után 1989-ben a képviselők a nép nyomásának engedve, az alkotmány módosításával ideiglenessé tették az általuk alkotott alkotmányt, és benne a népszuverenitás elve alapján minden hatalmat (és ezzel azalkotmányozás jogát) visszaadták a magyar nemzetnek, a magyar állam polgárainak.

Ettől kezdve Magyarországon, az ezer éves magyar államban alkotmányozni,új - az ideiglenes alkotmányt hatályon kívül helyezni képes - alkotmányt, CSAK a magyar nép, a magyar állam állampolgárai alkothatnak, KÉPVISELŐ NEM!

Az alkotmány ezen előírását sértették meg a képviselők, amikor2011. áprilisban megalkották Magyarország Alaptörvényét, mely így jogilag új alkotmánynak ÉRVÉNYTELENNÉ, alaptörvénynek alkotmány-ellenessé vált.
(Nem az alkotta meg, akit az alkotmány erre felhatalmazott)
Egy jogilag érvénytelen alkotmány viszont nem alkotmány, JOGILAG NEM LÉTEZIK. A jogalapelve szerint jogviszonyt nem keletkeztet és nem is szüntet meg.

Vagyis nem csak arra alkalmatlan, hogy az alkotmányt hatályon kívül helyezzék vele, hanem arra is, hogy a Magyarország nevű államot létrehozzák vele.
Vagyis valójában még mindig Magyarország ideiglenes Alkotmánya, az annak alapján működő magyar állam van hatályban, nem pedig az alaptörvény, ami alapján a Magyarországnevű államot működtetik. Ez nem az érvényes és hatályos MAGYAR ÁLLAM, hanem idegen hatalmak megszálló állama."
(Geri Tibor munkája nyomán)

Ha megértik a "devizahitelesek", hogy milyen óriási súlyú az a probléma aminek az elszenvedői ők maguk, mert mint egy háborúban, a "közlegényeket" feláldozták az idegen pénzügyi hatalmak érdekeinek alárendelve, akkor a saját érdekükben és a NEMZET megmaradása érdekében végre ki kell állniuk saját magukért, és követve Orosházi Ferenc példáját, csatlakozzanak a levélben foglaltak szerint az igazságunk érvényesítésért, ami törvényben foglalt JOGUNK és KÖTELESSÉGÜNK!
Nem vagyunk egyedül, mert az Egységfront és az Alkotmányos Ellenállás szakértő csoportjaiban ehhez a harcunkhoz minden segítséget megkapunk, és egyre többen ismerik fel alkotmányos kötelességüket önmagukkal és nemzetükkel szemben!

Harmos Katalin
Facebook

Kapcsolódó:
Konduljanak meg vészharangok!!! Üvöltsenek a szirénák!!! Fegyverbe, fegyverbe!!!
"Forradalmat" és kormánybuktatást hirdettek a Kossuth téren

Zöldadó napelemekre

Januártól termékdíjkötelessé váltak a környezetkímélő áramtermelésre szolgáló napelemek – szúrta ki egy szakmai szervezet. Az új, nemzetközi viszonylatban is példátlan adónem kivetésének a pénzbehajtáson túl nincs racionális magyarázata, a használt napelem ugyanis nem veszélyes hulladék, és 100 százalékban újrahasznosítható.
Egy aprócska adómódosítással az Orbán-kormány alighanem ismét kivívja a világ figyelmét:
“januártól környezetvédelmi termékdíjat (elvben az adott termék környezetkárosító hatását ellensúlyozó zöldadót) kell fizetni a napelemek minden kilogrammja után.”
Hasonló intézkedésre sem internetes kereséssel, sem a szakmai szervezetekkel konzultálva nem találtunk példát: a Nap energiájával környezeti kibocsátás nélkül áramot termelő panelek felszerelését mindenütt adókedvezményekkel és támogatásokkal ösztönzik.
Magyarországon viszont, ahol az egész EU-ban a legalacsonyabb a napenergiával termelt áram aránya, az állami elvonás miatt most jelentősen megdrágulnak a napelemek.
nape
A termékdíjtörvény eredeti céljával („hogy hozzájáruljon a környezetszennyezés megelőzéséhez illetve csökkentéséhez, a természeti erőforrásokkal való takarékos gazdálkodásra irányuló tevékenységek ösztönzéséhez”) ellentétesnek tűnő új adónak a mértéke is meghökkentő: kilogrammonként 114 forintot kell fizetni az alumíniumból, szilíciumból és üvegből összeállított, teljes mértékben újrahasznosítható napelemekért, miközben a savat és mérgező nehézfémeket tartalmazó akkumulátorok kilónkénti termékdíja csupán 57 forint, vagyis
a törvényjavaslatot beterjesztő kormány a napelemeket kétszer veszélyesebbnek tekinti az akkumulátoroknál.
Lapunk kérdésére Kiss Ernő, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség elnöke megerősítette, hogy a januártól hatályos módosított termékdíjtörvény valóban a napelemek termékdíjasítását tartalmazza, amit a törvényszövegben szereplő megnevezés mellett a vámtarifaszám is egyértelművé tesz.
A szakember azt is nyomatékosította, hogy hasonló, a napelemeket sújtó zöldadókat más országokban nem ismer, inkább a kedvezmények dominálnak.
Korábban Magyarországon is létezett adókedvezmény – speciális áfakulcs formájában –, ezt azonban mostanra eltörölték, helyette a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját, és mostantól a termékdíjat is fizethetik a magyar napelem-vásárlók. Sőt, márciustól egy újabb költséggel is számolniuk kell: az otthoni napelem-beruházások esetén kötelező lesz az úgynevezett távműködtetésű tűzvédelmi főkapcsoló beépítése.
Ez arra szolgál, hogy tűz esetén a napelemet is leválasztja az épület elektromos hálózatáról, megakadályozva, hogy a tűzoltók a nap-áram miatt szenvedjenek áramütést. (Úgy tudjuk, a kapcsoló beépítése Németországban kötelező, a legtöbb uniós tagállamban azonban inkább egy filléres eszközzel oldják meg a problémát: a tűzoltó-felszereléshez tartozó habbal lefújják a napelemet, így az nem termel több áramot az oltás idején.)
A két változás, vagyis a termékdíj és a kötelezően beépítendő tűzvédelmi eszköz együttesen akár 40 százalékkal is megdrágíthat egy háztartási napelem-beruházást:
egy tavalyig 1-1,2 millió forintba kerülő rendszer üzembe állításáért márciustól nagyjából 400 ezer forinttal kell többet fizetni.
Az ügy további érdekessége, hogy a szélerőművek fődarabjai közül a generátor és a vezérlőegység is termékdíjköteles lett a törvénymódosítás nyomán, így mostantól a szélerőművek építtetőinek is kell környezetvédelmi adót fizetniük – igaz, mivel a kormány évek óta nem ad ki új szélerőmű-építési engedélyt, ez egyelőre csak elvi akadályt jelent.
Tíz év sem lesz elég a megtérülésre
2014-es adatok szerint Magyarországon a napenergiával működő háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítménye 32,1 megawatt (szemben az ausztriai mintegy 800 megawattal), ami azt jelenti, hogy a mintegy 4 millió magyar háztartás elenyésző hányada, legfeljebb 15-20 ezer lakóegység rendelkezik napelemmel. Ez a szám a belátható jövőben nem is fog érezhetően bővülni, mivel már a mostani drasztikus emelés előtt is tíz év körül volt egy otthoni napelemes beruházás megtérülési ideje.
(NOL)

Felgyújtottak egy hamburgi szerkesztőséget, ami Charlie-karikatúrákat közölt (Hamburg is egyre mélyebbre kerül, s még nagyon kevesen veszik csak észre)

Felgyújtottak vasárnap reggel egy szerkesztőséget az észak-németországi Hamburgban, amely lehozta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap által közölt Mohamed profétát ábrázoló karikatúrákat.
A rendőrség közölte: előbb köveket, majd egy gyújtószerkezetet dobtak a Hamburger Morgenpost című német újság szerkesztőségének ablakába. Tűz ütött ki, a szerkesztőség két szobája kiégett, de a lángokat sikerült gyorsan megfékezni.
Számos dokumentum megsemmisült, de senki sem sérült meg. A rendőrség őrizetbe vett két fiatalt, akit gyújtogatással gyanúsítanak. Egyelőre nem tudni, hogy miért gyújtogattak. Azt sem lehet tudni, hogy tettük összefüggésben áll-e a német lapban közölt gúnyrajzokkal.
Szerdán iszlamista fegyveresek tizenkét embert lemészároltak a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében.
Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartanak a francia fővárosban, Párizsban: a tiltakozó megmozdulásra európai vezető politikusok mellett több mint egymillió embert várnak. A Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira való emlékezés mellett a cél a kiállás a szabadság és a demokrácia mellett, a terrorizmussal szemben.

index

Amiről a párizsi gyászolók nem is hallanak

Donbasszban mára virradóan is folytatódott Nyalókakirály bérgyilkoshordájának civilirtó “Antiterrorista” Operáció (ATO) néven futó akciósorozata.
állp
(Новомихайловкa)Novomihajlovkából valcmanista “Grad”-ütegek sorozták Donyeck “Petrovszkij”-kerületét. Igen “eredményesen”.
gyer
Ványa-a nyolcéves donyecki kissrác. Szemeit, lábai, és egyik kezét vesztette el a házuk udvarába becsapódó latorgránát felrobbanásakor. Nyalókakirály és az amerikaiak karácsonyi ajándékát kapta Ványa! Belőle sohasem lesz “Charlie”
A város repülőterén a latrok rádióforgalmazásából kinyert információk szerint hat bérgyilkos mára virradóan fűbe harapott az éjszakai csatározások során.
rak
Peszkinél ismét kézifegyverekkel IS kénytelen volt védekezni a pribékbanda, mert mára virradóan három pontos is gyalogsági rajtaütést hajtott végre ellenük a milicia.
(Красногоровкa)Krasznogorovka irányából (Челюскинцев)Cseljukincev bányásztelepülést lőtte egész éjjel a latortüzérség. Nyolc civil halt bele az attakba.
(Марьянки)Marjankiból ma hajnalba megérkezett (“Трудовские”)”Trudovszije” állomásra a valcmanisták valamiféle csodatüzérségi esztköze, amivel a Nyikisinoban ostromlott hiénacsapatot szeretnék kiszabadítani.
(Бахмуткa)Bahmutkánál egész éjjel erőlködött Nyalókakirály martalócsereglete a népköztársaságiak állásai ellen.
(Валуйск)Valujszknál a hídért dúl pillanatnyilag is csata, ami tegnap kora este kezdődött. Két milicista elesett, kettő másik megsebesült. A latorveszteségről annyit tudni, hogy a tegnapi próbálkozás kezdetén nyolc egyedük kiadta a páráját, több mint egy tucatnyit foltozgatni kell.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszka lakói a háború kezdete óta a legnehezebb időszakot élik át. A valcmanista bérgyilkosok minden ténykedése a település elpusztítása. A faluban csak tegnap kilenc helyi lakos halt meg Nyalókakirály pribékjeinek tüzétől.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/11/amirol-a-parizsi-gyaszolok-nem-is-hallanak/