Felgyújtottak vasárnap reggel egy szerkesztőséget az észak-németországi Hamburgban, amely lehozta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap által közölt Mohamed profétát ábrázoló karikatúrákat.
A rendőrség közölte: előbb köveket, majd egy gyújtószerkezetet dobtak a Hamburger Morgenpost című német újság szerkesztőségének ablakába. Tűz ütött ki, a szerkesztőség két szobája kiégett, de a lángokat sikerült gyorsan megfékezni.
Számos dokumentum megsemmisült, de senki sem sérült meg. A rendőrség őrizetbe vett két fiatalt, akit gyújtogatással gyanúsítanak. Egyelőre nem tudni, hogy miért gyújtogattak. Azt sem lehet tudni, hogy tettük összefüggésben áll-e a német lapban közölt gúnyrajzokkal.
Szerdán iszlamista fegyveresek tizenkét embert lemészároltak a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében.
Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartanak a francia fővárosban, Párizsban: a tiltakozó megmozdulásra európai vezető politikusok mellett több mint egymillió embert várnak. A Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira való emlékezés mellett a cél a kiállás a szabadság és a demokrácia mellett, a terrorizmussal szemben.

index