2014. december 9., kedd

Szlovákia is korrupt lett!

A korrupció elleni határozottabb fellépésre szólította fel a szlovák kormányt Theodore Sedgwick, az Egyesült Államok pozsonyi nagykövete a keddi korrupció ellenes világnap alkalmával kiadott nyilatkozatában.
Az amerikai diplomata nyilatkozatában, amelyet a nagykövetség honlapján hoztak nyilvánosságra, rámutatott: a korrupció probléma az egész világon, és probléma Szlovákiában is.
Sedgwick szerint Szlovákia az utóbbi időben foganatosított ugyan néhány intézkedést e téren, de “sokkal többre van szükség”. A nagykövet üdvözölte a szlovák kormány reformjait, beleértve a korrupciót bejelentők nagyobb védelméről szóló törvény elfogadását is.
“Ez az új jogi szabályozás azonban csak részmegoldás – a korrupt tisztviselőket felelősségre kell vonni. Bár a sajtóban gyakran jelennek meg az állami hivatalnokok korrupciójáról szóló hírek, Szlovákia önállóvá válása óta csak néhány magas rangú állami tisztviselőt ítéltek el a korrupció miatt, ha egyáltalán voltak ilyenek. Ha ezeknek az egyéneknek szabad mozgásteret biztosítunk, a korrupció továbbra is fennmarad és aláássa a közvélemény kormányba és intézményeibe vetett bizalmát” – állította az amerikai diplomata.
Sedgwick nyilatkozatában örömének adott hangot amiért a közelmúltban “a szlovák állampolgárok ezrei az utcára vonultak, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a korrupcióval”.
A diplomata nagy valószínűséggel azokra a novemberben lezajlott pozsonyi és kassai tüntetésekre célzott, amelyeken a résztvevők Pavol Paska házelnök távozását követelték, miután neve összefüggésbe került egy korrupciógyanús egészségügyi beszerzéssel. Paska, aki évek óta Robert Fico miniszterelnök legközelebbi munkatársának számított, ezt követően lemondott tisztségéről.
Az amerikai nagykövet szerint nyilvánvaló, hogy Szlovákiai lakosságának elege van a korrupcióból, és többet vár el politikusaitól.
“Reméljük, hogy a politikusok ezt az elégedetlenséget komolyan fogják venni, és felelősebb intézményeket hoznak létre, amelyek jobban megfelelnek az emberek szükségleteinek. Ahogy azt a reformot követelő emberek is tudják, eljött az ideje a határozottabb lépéseknek” – állapította meg Theodore Sedgwick nyilatkozatában.
(MTI)
Bal-Rad komm: Csehországban is fészkelődik már a Prágába telepített latorhelytartó. Az utóbbi időkben a Közép – Európai országok (Ukrajna, Magyarország, Szlovákia és Csehország amerikai nagykövetei új szerep – és jogkörrel lettek fölruházva! Kormányzói megbízást kaptak a washingtoni Gazdától. Formálják ők a renitesns helyiek helyett az USA-NATO – latorszövetség szája – ízének megfelelőre a körülményeket, mert egyre több a Moszkvabarát “kiscsikó”! Egészen kiváló ürügy a korrupció! Bizonyítani egyelőre nem sikerül, de az ottani népek ugranak a témára! Hát terjeszteni kell a népek között a kormányzati korrupció GYANÚJÁT! Folyamatosan dícsérni a potenciális NEM KORRUPTAKAT! Akik csak lobbysták! És elhinteni a népek között: aki Moszkvabarát az korrupt! Akik Amerikát meg az EU-t és a NATO – t dicsőítik, azok LOBBIZNAK A DEMOKRÁCIA MELLETT! Nagy különbség ez kérem!

Az Európai Unió üdvözli Szerbia megcsúfolását

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Johannes Hahn szomszédpolitikai biztos kedden egy közös közleményt adtak ki, amiben üdvözölték Koszovó új kormányának megalakulását, és reményüket fejezték ki arra vonatkozóan, hogy Koszovó "tovább halad az európai integráció mélyítése felé". "Üdvözöljük az újonnan megalakuló koszovói kormányt, és készen állunk a Pristina új hatóságaival való együttműködésre. Az országgyűlés mai alakuló ülése és a kormány megválasztása véget vet annak a politikai zsákutcának, ami a 2014 június 8-i választások óta akadályozta a fejlődést Koszovóban." Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint Pristina új kormányának legfontosabb feladata, hogy "normalizálja kapcsolatait" Szerbiával.
Koszovót a nyugati országok aknamunkája szakította le Szerbiáról. A területet de facto katonai ellenőrzés alatt tartja az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió, és 2008. február 17-én kiáltotta ki függetlenségét egyoldalúan, amit csak (az akkori állapotok szerint) a nyugati érdekszférához tartozó országok ismertek el.
Hídfő.net.ru | Koszovó

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/az-europai-unio-udvozli-szerbia-megcsufolasat

Tucatnyi drónt lőttek le a Krím-félsziget felett

A Ria Novosztyi hírügynökség keddi jelentése szerint a Krím-félszigeten állomásozó Pancir rakétavédelmi komplexumok az utóbbi egy hónapban több, Ukrajna felől érkező drónt is lelőttek, melyek megpróbáltak belépni az orosz légtérbe. Ezek egyike feltételezhetően támadó fegyverzettel felszerelt amerikai modell volt. A Krím-félszigeten azonban március óta Pancir és S-300 csoportok állomásoznak, ami közép és hosszú távon hatékonyan ellenáll minden behatolási kísérletnek és rakétatámadásnak.
A Krím-félsziget légterét rendszeres közelítik meg drónok Ukrajna irányából, melyek legtöbbször felderítési céllal érkeznek, a légvédelmi rendszerek elhelyezkedését próbálják feltérképezni. Ezeket a gépeket azonnal befogják és figyelemmel kísérik. Ha az UAV behatol a légtérbe, és katonai létesítményt tudna megközelíteni, azonnal lelövik. A Ria Novosztyinak nyilatkozó forrás szerint ilyen számos alkalommal történt március óta.
Hídfő.net.ru | Pancir
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/tucatnyi-dront-lottek-le-krim-felsziget-felett

A NATO szerint új szintre emelkedett Oroszország katonai légi aktivitása a balti-térségben, miután atomfegyver célba juttatására alkalmas hadászati bombázók is megjelentek a gyakorlatozó harci gépek között.
A NATO rutinszerűen észleli és befogja a Balti-tenger fölött az orosz gépeket, de vasárnap először találkoztak egy hat, nagy hatósugarú hadászati bombázóból álló alakulattal. Ez új dolog orosz részről – mondta Brüsszelben kedden Oana Lungescu NATO-szóvivő.
Összesen 13 orosz harci repülőgépet észleltek vasárnap a Balti-tenger fölött a nemzetközi légtérben, az atlanti szövetség határai közelében. Kanadai és portugál vadászgépek eredtek a nyomukba. Ezek a balti köztársaságban állomásoznak, és NATO-feladatot teljesítve légi járőrözést folytatnak – mondta.
Vasárnap délután négy Tu-95 és két Tu-22M típusú bombázót észleltek és fogtak közre. Később három Tu-134-es személyszállító és kiképző repülőgépet, valamint egy An-72-es teherszállító repülőgép, egy óra múlva pedig három újabb ilyen gép követte őket – mondta a szóvivő.
November 20-án Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára bejelentette, hogy az idén már több mint 400 ilyen gépet észleltek, vagyis 50 százalékkal többet, mint tavaly. A balti térségben a háromszorosára, százra nőtt az ilyen orosz bevetések száma. Lungescu szerint az ilyen repülések destabilizáló hatásúak és veszélyesek, mert ezek a repülőgépek nem közlik a pozíciójukat és repülési tervüket.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…Kanadai és portugál vadászgépek eredtek a nyomukba. Ezek a balti köztársaságban állomásoznak, és NATO-feladatot teljesítve…”

-Érdekes dolog ez! Mert a térképre ránézve látható, hogy Oroszországnak van Balti – tenger partja. Ott -Lengyelország meg Litvánia között, van egy orosz korridor. Kalinyingrád. Ha pedig Misa madárkáinak oda van kedvük röppenni, hát mennek a Balti – tenger fölött! Hazulról – haza. Mehetnének “toronyiránt” is, (az jóval rövidebb út lenne Lettországon és Litvánián keresztül) de hát akkor mit csinálna a NATO?

Egyébiránt pedig kissé ellentmondásos a NATO rettegése! Mert mintha Kanada meg Portugália partjait nem a Balti – tenger nyaldosná?! De mégis kanadai meg portugál gépek eredtek az orosz repülők nyomába! (Bár még ez a számukra szerencsésebb variáns. Mert bizony ebben a térségben az orosz gépeknek lenne több “utánaeredési” jogalapjuk a kanadai meg portugál gépeknek. Na akkor aztán eredezhetnének! Rutinszerűen!

NATO elhelyezkedése Oroszország környezetében


Durva rezsiemelés jön Ukrajnában

Ukrajnában piaci szintre emelik a lakossági energia árát – vinnyantotta be Arszenyij Jacenyjuk – Nyalókakirály miniszterelnöke Kijevben, a mai kormányülésen a magyarok fülei számára rettenetesen hangzó verdiktet.
A “Naftogaz” ukrán állami gázvállalat az állam költségvetését is meghaladó deficitet halmozott fel idén: a társaság hiánya körülbelül 110 milliárd hrivnyát, míg az állami költségvetésé 68 milliárd hrivnyát tesz ki.
“Reális piaci árat kell fizetnünk az energiahordozókért, különben a Naftogaz költségvetése örökre deficites marad” – döbbentett rá legalább harmincötmillió ukránt a Majdan végeredményére Jacenyjuk. A kijevi udvar határozatát pedig igen gyorsan a zsebükön, hasukon, és bőrükön fogják érezni ukránok tízmilliói. Egy átlagos ukrán melós (ott még azért vannak ilyenek, bár már nem sokáig) havi átlagos jövedeleme magyar forintra átszámítva kb. 65 – 70 ezer!
Jacenyjuk csak a “Naftogázt” említette, de értelemszerűen érvényes lesz az IMF ELVÁRÁSA a villanyra, a szénre, a tűzifára, a távhőre, a melegvízre, a fűtőolajra is! És mivelhogy energia kell mindenhez, a hatás mindenre ki fog gyűrűzni!
Viszont a jövő héttől már nem lesz ritka Ukrajna területén a -25 fok! Celsiusban szólva! Sokan még sajnálni fogják a Majdanon elégetett gumiabroncsokat!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/09/durva-rezsiemeles-jon-ukrajnaban/

"Az Egyesült Államokat ki kell zárni a NATO-ból"

Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma elnöke ma megismételte korábbi kijelentését, miszerint az Amerikai Egyesült Államokat ki kellene zárni a NATO-ból. Nariskin az alsóház ülése előtt nyilatkozott a riportereknek: "Meggyőződésem, hogy egy ilyen lépés csak erősítené a stabilitást és biztonságot az európai kontinensen."
Hídfő.net.ru | Szergej Nariskin
November 25-én egy az európai bizalmi válsággal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen már kifejtette, hogy az európai országok ki kellene zárják az Egyesült Államokat a NATO szervezetéből. Akkor sokan azt gondolták, hogy a kijelentés vicc volt, vagy irónia. Mint Nariskin később elmondta, a felvetés "csak részben tekinthető viccnek".
A későbbiekben kifejtette, hogy az elmúlt 20 évben 12 ország lett a NATO tagja, és a szövetség kiötlői tovább folytatják befolyási övezeteik kiterjesztését. A NATO terjeszkedése valójában az Amerikai Egyesült Államok terjeszkedését jelenti. Nariskin felszólította az európai kormányokat, hogy utasítsák ki az Egyesült Államok "tanácsadóit", ehelyett hozzanak önálló döntéseket. "Itt az idő, hogy az európai nemzetek saját kezükbe vegyék sorsukat, és ne azok tanácsai alapján hozzanak döntéseket, akik csak konfliktusokat provokálnak, terjesztik az erőszakot, pusztítást, és humanitárius katasztrófákat okoznak."
Nariskin emlékeztetett, hogy "az Egyesült Államok képviselői teljes jogú tagként ott ülnek az európai struktúrákban, az Egyesült Államoktól több ezer mérföldnyire is befolyásolják a más nemzetek sorsáról történő döntéshozatalt."

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/az-egyesult-allamokat-ki-kell-zarni-nato-bol

Gyurcsány Brüsszelbe látogat, hogy biztosítsa a nyugati pénzeket

A Demokratikus Koalíció nevű, radikális atlantista párt elnöke a hét folyamán Brüsszelbe látogat, a párt közleménye szerint többek között amiatt, hogy biztosítsa a további uniós források érkezését. Gyurcsány Ferenc Brüsszelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőivel találkozik, hogy megvitassák, pártja pontosan hogyan is tudna közreműködni abban, hogy Magyarország a nyugati érdekszféra része maradjon.
A DK szerint a látogatás egy másik célja a "kormány okozta elszigeteltség enyhítése", amit arra az illúzióra alapozva mondanak, miszerint Magyarország elszigeteltségben lenne, ha kilépnénk az Európai Unióból, és szűkítenénk a nyugat felé fennálló kapcsolatokat. Pedig ez egyáltalán nem igaz: 2015. január 1-jén kezdi meg működését az Oroszország, Kazahsztán és Belorusszia által alapított Eurázsiai Gazdasági Unió, tehát mindössze 3 hétnek kell még eltelnie, és van alternatíva az Európai Unióval szemben. A radikális atlantista sajtó következetesen hallgat az új szövetségi rendszer megalakulásáról, hogy fenntartsák azt az illúziót, miszerint a nyugaton kívül csak elszigeteltség van.
Gyurcsány brüsszeli látogatásának egy másik célja - a közlemény szerint -, hogy "megnyugtassa az ország nyugati szövetségeseit afelől, hogy a magyar emberek többsége elkötelezett az európai értékek mellett." Azonban a tények azt mutatják, hogy ez az állítás sem igaz. A radikális atlantista pártot a teljes lakosság mindössze 2%-a támogatja. A közvélemény-kutatások eredményeiből pedig egyértelműen látható, hogy miközben a kormánypárt támogatottsága kis mértékben csökken, az Európai Unióval szimpatizáló ellenzék nem tudja felfogni a kormány által elveszített szavazatokat.
Bár a Demokratikus Koalíciót az összlakosság mindössze 2%-a támogatja, jelenleg a legveszélyesebb politikai formáció Magyarországon, ami a magyar államiság felszámolását, az Európai Egyesült Államok megalapítását nyíltan hirdeti. Emellett az összes magyarországi párt közül egyedül a DK rendelkezik olyan szakértői és anyagi háttérbázissal, ami a kormánypárt pozícióit veszélyeztetheti.
Hídfő.net.ru | Gyurcsány Ferenc
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/gyurcsany-brusszelbe-latogat-hogy-biztositsa-nyugati-penzeket

Robbant a politikai bomba Athénban: valóra válhat a nyugati rémálom

Politikai bomba robbant hétfő Athénban, amely hamarosan az európai pénzrendszert is megrázhatja. Szamarasz váratlanul bejelentette, hogy már a jövő héten, december 17-én – két hónappal a tervezett forgatókönyv előtt – megtartják a parlamenti szavazást a köztársasági elnök személyéről, amely a kormány bukásához is vezethet.
A görög kötvények hozamai meredeken emelkedtek az elmúlt hetekben, mintegy megelőlegezve azt a politikai megrázkódtatást, ami most újonnan vár az országra. Az athéni kormány az utóbbi időszakban kínkeserves tárgyalásokat folytatott a nép által a pokol tüzére kívánt hitelező Trojkával (Európai Bizottság, Európai Központi Bank, Nemzetközi Valutaalap). A hitelezők újonnan több milliárd eurós kiadáscsökkentést követeltek a konzervatív Antonisz Szamarasz miniszterelnök kormányától, aki ezt irracionálisnak nevezte. Alekszisz Ciprasz, radikális baloldali ellenzéki vezér is megszólalt: szerinte Németországnak most nagylelkűnek kellene lennie, és le kellene írnia a görög adósságból, viszonozva az 1953-as londoni konferencián tanúsított görög magatartást. Akkor a háború utáni Németország külső adósságának felét leírták a résztvevő országok, közöttük Görögország is, jelentősen segítve ezzel a német gazdasági növekedés beindulását.
A görög szociális és politikai helyzetet félreismerve végül úgy döntöttek hétfőn az euróövezet pénzügyminiszterei, hogy két hónappal meghosszabbítsák a Görögországnak nyújtott, év végén lejáró mentőprogramot. Ha pedig lezárul a mentőprogram jelenlegi, ötödik felülvizsgálata, akkor Görögország hozzájuthat a következő 1,8 milliárd eurós részlethez a számára elkülönített keretből. Papíron minden rendben is van, hiszen Athén zárhatja az idei évet a legnagyobb elsődleges többlettel az eurózónában, és az elmúlt öt évben Görögország 15 százalékról két százalék alá csökkentette a költségvetés hiányát, sőt jövőre pedig egyensúlyba kerülhet a görög büdzsé.
Politikai bomba robban Athénben
Pár órával a pénzügyminiszterek bejelentése után robbant a politikai bomba a hellén fővárosban. Szamarasz váratlanul bejelentette, hogy már a jövő héten, december 17-én – két hónappal a tervezett forgatókönyv előtt – megtartják a kormány bukását is eredményezhető parlamenti szavazást a köztársasági elnök személyéről.
Antonisz Szamarasz, görög kormányfő - eddig elkerülte a
Amennyiben a 155 fős koalíciós kormány jelöltje nem szerez a függetlenek támogatásával 200 szavazatot a 300 fős törvényhozói táborból, akkor december 23-án egy második fordulóra kerülhet sor. December 29-én akár egy harmadik forduló is lehetséges, ekkor 180 szavazatot, vagyis a szavazatok háromötödét kell megszereznie a jelöltnek a sikerhez.
Amennyiben nem sikerül az államfő-választás, előrehozott parlamenti választások jöhetnek Görögországban, mivel a görög alkotmány szerint az országgyűlést fel kell oszlatni és új választásokat kell kiírni sikertelenség esetén.
Ezt pedig a nyugati hitelezők rémálma, a radikális baloldali Sziriza kényelmesen megnyerheti., hiszen a széles néptömegeknek tökéletesen elege van az öt éve tartó megszorításokból.
A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a Sziriza az első helyen áll, 3%-ot verve az utána következő pártra. Ha pedig átvenné a hatalmat, az földindulást idézne elő a görög és az európai pénzpiacokon. Ciprasz, a Sziriza fiatal vezetője ugyanis a pénzügyi mentőcsomagok teljes felmondását szorgalmazza, de bent szeretné tartani az országot az euró-övezetben!
A nyugatiak kétségbeesését mutatja, hogy a színfalak mögött máris arról tárgyalnak, miként lehetne elindítani egy újabb, 10-12 milliárd eurós elővigyázatossági hitelt. Bár nyíltan senki sem szereti kimondani, ez valójában a harmadik görög mentőcsomag lenne (a 110 és a 130 milliárdos után). A görög 10 éves állampapírhozamok a hírek hatására ma délelőtt 30 bázisponttal, 7,64 százalékra emelkedtek, miközben szintjük hétfőn még másfél hónapos mélyponton, 7,27 százalékon tanyázott.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Görögország “megmentése” a trojka által – soha nem látott tehertétel az ország NÉPÉNEK! De nem segített a “mentőakció”! (Pedig ott aztán korrupció sosem volt!) Amivel gyakorlatilag az EU – önmagát igyekszik menteni. Ráadásul Németországnak igen komoly érdekei fűződnek a görög  gyarmat – mint állam – konszolidálásához! Csakhogy ez nem akar összejönni!
A görög nép pedig radikalizálódik. A Sziriza – sokak szerint afféle nemzetikommunista – mozgalom egyre szélesebb körben népszerű, mert kimondja: Görögország adósságai visszafizethetetlenek! – ezért azok tekintélyes részét el kellene hogy engedje a “hitelező tábor”! De legfőképpen Németország, amely mint olvashattuk: “…Németországnak most nagylelkűnek kellene lennie, és le kellene írnia a görög adósságból, viszonozva az 1953-as londoni konferencián tanúsított görög magatartást. Akkor a háború utáni Németország külső adósságának felét leírták a résztvevő országok, közöttük Görögország is, jelentősen segítve ezzel a német gazdasági növekedés beindulását….”
(Magyarország – mint Hitler utolsó csatlósa – még ilyesmit sem javallhatna. Görögországnak Németország a II. vh. alatt okozott hatalmas károkat. Ezért volt igen tekintélyes adóssága, amit ha kinyög Görögország felé, akkor minden valószínűség szerint az NDK – hoz csatolták volna az NSZK – t, nem pedig fordítva. Merkel mami meg nudizhatna valahol az Északi – tenger partján.)
Persze azért ne legyenek kétségeink: meg fogják oldani Görögország “problémáit” az Unió berkein belül, hiszen a jelenlegi világpolitikai helyzetben más sem hiányzik a latorszövetségeknek, mint egy bevörösödő Görögország! Ráadásul az ókori demokrácia fellegvárában azért komoly gyakorlata alakult ki már az utóbbi fél évszázadban a kommunisták féken tartásának.
Németország sem fogja elengedni a görög adósság aprócska hányadát sem! A németek részről a hála amúgy sem egy gyakorolt szokás!

Az egykori agrárminiszter azt mondta: ő ebben a mocsokban már nem venne részt se képviselőként, se miniszterként.

Torgyán József a Portfolio Agrárszektor 2014 konferencián az agrárszektor.hu-nak adott interjúban lesújtó véleményt mondott a harmadik Orbán-kormányról és politikájáról. Szerinte a Fidesz átvette ugyan a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt agrárprogramjának 98 százalékát, de csak szavakban. Ő számos dolgot másként csinálna.

Orbán Viktor egykori koalíciós partnere teljesen elfogadhatatlannak tartja azt a helyzetet, amibe a kistelepüléseken élők kerültek. Ők a nemzetmegtartó erő, nélkülük az egész ország gazdasági, politikai erejének összeomlása fenyeget. Katasztrófa, hogy az ország lakosságának több mint egyharmadát megfosztották életfeltételeitől. Nem ért egyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium átalakításával, elfogadhatatlannak tartja az oligarchák támogatását a kis és közepes gazdaságok ellenében, és nemzetellenes bűnnek nevezi Kishantos felszámolását.
Torgyán József úgy látja, a kisgazdák eredeti agrárprogramját kellene megvalósítani, akkor sokkal élhetőbbé lenne az ország. Ha újra felkérnék miniszternek, nem vállalná, mert ő „ebben a mocsokban” nem akar részt venni. „Ez nem csak a miniszteri megbízatásra vonatkozik, az országgyűlési képviselőire is.”
Számos visszajelzést kap, hogy térjen vissza, mondják neki, hogy már nem nézik a parlamenti közvetítéseket, amióta ő nincs ott. Ő viszont már 82 éves elmúlt, „és akkora baj van ebben az országban, hogy ezt nem a 82 évesek fogják helyrehozni, hanem a fiatalok…”. Ők is csak akkor, ha kellően pallérozottak, intelligensek lesznek, hogy helyre tudják hozni mindazt, amit az elmúlt negyedszázad alatt elrontottak.
Ha önnek is hiányoznak a torgyáni szóvirágok, kattintson ide nagyinterjúnkra az örökös kisgazdával.
(hir24)

A DNK Moszkva segítségét kéri a gazdasági blokád feloldásában

Az Ukrajnából kiszakadó Donyecki és Luganszki Köztársaság arra kéri Moszkvát, hogy ne szállítson szenet Ukrajnának, és segítsen feloldani a Kijev által fenntartott gazdasági blokádot.
A két köztársaság nemzetgyűlésének elnökei közös nyilatkozatot adtak ki; "A donbasszi bányászok az orosz kormányhoz fordulnak, mivel Kijev már nem vesz tüzelőanyagot a Donbassz régióból, bár a háború előtt tőlünk vették azt. Szükségessé vált rákényszeríteni Kijevet a gazdasági blokád feloldására. Kényszerítsék rá őket, hogy a mi bányáinkból vegyenek szenet, és hogy visszamenőlegesen kifizessék a munkánkat. Több száz vállalat és több millió ember sorsa múlik ezen."
Hídfő.net.ru | Donyecki szén
Korábban a Donyecki Népi Köztársaság bejelentette, hogy nem ad el szenet Kijevnek, míg az le nem állítja a harccselekményeket a front egészén. Kijev válaszul újabb offenzívát indított a bányaterületek visszaszerzésének céljával. A donyecki országgyűlési választások előtt Kijev több hónapig nem fizette a bányászok béreit sem, bár a területet továbbra is Ukrajna részének nevezte, így a DNK az elmaradt bérek kifizetését is feltételül szabta a szénszállítmányok újraindításához.
Ha Moszkva segítséget nyújtana a gazdasági blokád feloldásában, az azt jelentené, hogy Kijev kénytelen lenne elfogadni a béke feltételét, mert ez lenne az egyetlen lehetősége arra, hogy tovább működtesse az ország áramellátásának mintegy 40%-át biztosító széntüzelésű erőműveket.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/dnk-moszkva-segitseget-keri-gazdasagi-blokad-feloldasaban

Először a gonosz pápa, majd a buta védelmi miniszter, most Netanjahu, majd a Bush klán következik

A sátáni összeesküvés egy sor katasztrofális vereséget szenved. Mint egy hógolyó, mely fokozatosan egyre nagyobb lesz, az összeesküvés veszteségei mostanra lavinává változnak néhány összeesküvő eltávolításával. Benedek Pápa eltávolítását, és több európai uralkodó lemondását most kulcsfontosságú összeesküvés hatalmi brókerek eltávolítása követi az Egyesült Államokban. Az alacsony IQ-jú és könnyen manipulálható Chuck Hagel (1) védelmi minisztert Ashton Carter (2) váltotta, aki egy polihisztor és elméleti fizikus.

Az összeesküvés uralma alatt az olyan meritokraták, mint Carter láthatatlan falakba ütköztek. Az a tény, hogy egy ilyen ember van most magas pozícióban jó jel, de Carternek tettekkel kell megmutatnia, hogy a jó oldalon áll. A korai előjelek jók. Az amerikai hadiipari komplexum azon van, hogy elűzze a tömeggyilkos Benjamin Netanjahut azzal, hogy már sikerült megdönteniük a kormányát. Egy brit bíróságon bemutatott bizonyítékok, miszerint Netanjahu volt a japán elleni 311 szökőár és nukleáris tömeggyilkos támadás egyik legfontosabb kitervelője az egyik fő ok, amiért elvesztette a hadiipari komplexum, valamint az izraeli kormány támogatását, Moszad források szerint.

Amint Amerika lépéseket tett Netanjahu elűzésére, és ez megjelent az izraeli lapokban, Barack Obama egy vezető katonai kórházba került "savas reflux" miatt. MI5 források szerint valószínű, hogy Netanjahu közeli emberek mérgezték meg. Amit a Netanjahuhoz közeli emberek nem vesznek tudomásul, hogy még ha meg is ölték volna Obamát, nem nagyon számított volna, mert ő csak a hadiipari komplexum egyik szóvivője. A hadiipari komplexumnak sokkal több fegyveres embere van, hogy az összeesküvés arról álmodhatna, hogy a célzott gyilkosság megszokott eszközével legyőzhető.

A másik nagy jel, hogy nincs minden a régiben Washingtonban, hogy az amerikai kongresszus egy törvényt fogadott el, amely egy Oroszország elleni hadüzenetet tartalmaz, de ezt mind a hadsereg, mind a média figyelmen kívül hagyta. Ez azt jelenti, hogy az összeesküvés megvesztegetett bolondjait a kongresszusban már eltávolították a valódi hatalomból.
ronpaulinstitute.org

A következő lépés, amit az Egyesített Vezérkari Főnökségnek tennie kell, hogy elkezdi kézre keríteni és bebörtönözni a Bush klán gyilkos tagjait, kezdve idősebb George Bush-al.

A múlt héten Kínában is volt egy nagy lépés az egykori biztonsági főnök, Zhou Yongkang letartóztatásával.
news.xinhuanet.com

Kínai források szerint Zhou eltávolítása a maoisták folyamatban lévő tisztogatásának része volt. Mao az összeesküvés besúgója volt, aki parancsait a nácionistáktól kapta. Vessünk csak egy pillantást az alábbi oldal alján található néhány képre, hogy lássuk Mao néhány irányítóját.
texemarrs.com

A kínaiak azt mondják, hogy Zhou eltávolítása, a politikai bizottság nehézsúlyú tagjának, Bo Xilai tavalyi eltávolítását követően az a célja, hogy kiűzzék az összeesküvés befolyását a hatalmi struktúrából. Zhou a források szerint közel állt a Bush klánhoz.

Japánban is történt néhány nagyon érdekes fejlemény. Shinzo Abe kormányát és a Bank of Japan-t lopott arany tisztára mosásán kapták rajta, jobboldali források szerint. Aranyat loptak el az IMF-től (2800 tonna), Németországtól (370 tonna), Ukrajnától (42 tonna), Dél-Afrikától (300 tonna) stb., melyet látszólag a Bank of Japan-nak adtak el, és az így termelt pénzt magas rangú összeesküvők mosták tisztára a japán tőzsdén keresztül. Vessünk egy pillantást az alábbi táblázatra, és figyeljük meg, hogy a Nikkei tőzsdeindex pontosan akkor indult el párhuzamosan az arany árával, miután Abe hatalomra került. Az aranyat értékesítették, az ára leesett, majd valamivel később a Nikkei megvásárolta, és a tőzsdeindex emelkedni kezdett. A pénzt elküldték a tengeren túlra, és a japán jen zuhanni kezdett.

Ne feledjük, hogy Abe-t a Musashi Engineering szavazatszámláló gépeinek használatával, a választás ellopásával juttatták hatalomra. A Musashi tulajdonjogának nyomonkövetése elvezetett a Rockefellerek irányította Külkapcsolatok Tanácsához. A japán tőzsdén jegyzett vállalatok mind-mind az összeesküvők tényleges irányítása alatt állnak, mint a Rockefellerek, a Bushok és Rothschildok, így láthatjuk, hogy az úgynevezett Abenomics csak egy hatalmas összeesküvés pénzmosási művelet. Japán GDP-je zuhan (éves szinten 7,1%-os mínuszban volt a második negyedévben, és mínusz 1,9%-os a harmadik negyedévben), mivel Japánt kifosztották, hogy megmeneküljön az összeesküvés a csődtől.

Abe-nak most azt mondják, hogy le kell mondania a közelgő választások után még akkor is, ha pártja nyer, mondják jobboldaliak. Források szerint nem született döntés még arról, hogy ki fogja követni. Ugyanakkor az új rendszer alapvetően különböző lesz, és Japán fosztogatását meg fogják állítani, ígérték.

A számítások azt mutatják, hogy ha Japán visszaszerezné azokat a részvényeket, melyeket az összeesküvők illegálisan szereztek meg, elég pénz lenne ahhoz, hogy minden nőnek, férfinak és gyereknek 100 ezer dollárral egyenértékű jent adjanak Japánban. Ha az amerikaiak is megtennék ugyanezt, egy még nagyobb aranybánya lehetne az USA-ban is.

Volt még egy nagyon fontos geopolitikai tektonikus lemez eltolódás a Közel-Keleten a múlt héten, amikor Törökország és Oroszország bejelentettek egy Fekete-tengeren át épülő gázvezetéket, mely a két országot köti majd össze. Egy jelentős atomenergia egyezményt is bejelentettek. Ez azt jelenti, hogy egy NATO tagország, a Közel-Kelet legerősebb hadseregével, most szakított az összeesküvéssel. A törökök az irániakkal is nagyon jó barátságban vannak.

Az öböl olaj monarchiái és Izrael most körbe-körbe járnak, és próbálnak titkos szövetségeseket szerezni, melyek nem is annyira titkosak, de ez már nem fogja megmenteni őket.
debka.com

Az angolszász hadiipari komplexum az oroszokkal, törökökkel és irániakkal fog szövetkezni, hogy segítsen létrehozni egy mérsékelt szúfi alapú muszlim szövetséget azért, hogy tartósan véget vessenek a szaúdiak által pénzelt szalafista szélsőségességnek. Az új izraeli kormánynak, köszönhetően a jövő márciusi hatalomátvételnek, kompromisszumot kell kötnie ezzel a helyzettel azért, hogy igazi békét érjen el a Közel-Keleten.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=_nacGG03dVE

Végül vegyük figyelembe, hogy valaki új menetparancsot adott az ENSZ fejének (és összeesküvés besúgónak) Ban Ki Moon-nak. Most azt mondja, hogy az ENSZ új programja "a szegénység megszüntetése, a közös jólét megvalósítása, és bolygónk védelme."
news.xinhuanet.com


Pontosan ez az, amit a bolygó ébredező polgárai kérnek. Végül megtörténik.

(1) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Chuck_Hagel
(2) - http://en.wikipedia.org/wiki/Ashton_Carter


Benjamin Fulford

Kapcsolódó:
Több mint 20 nemzeti kormány dönthető meg, ahogy az összeesküvés eltávolítása megkezdődik, CIA források szerint
Obama fenyegetőzik, miután nem sikerült ázsiai útja során pénzzé tennie a hamis kötvényeket
Hamarosan le fogják tartóztatni idősebb Busht, Benjamin Netanjahut és más magas rangú nácionistát
A Nemzetközi Fizetések Bankja érintetlenül kívánja hagyni a globális központi bankrendszert a forradalom után
Kínzások: "A CIA dicséretet érdemel"
A boncolás után bebizonyosodott: a palesztin minisztert mindenképpen az izraeli megszállók ölték meg

Amikről a magyar “fősodratú” hallgat…

Szófia központjában, az elnöki palota közvetlen közelében, felgyújtotta magát egy középkorú nő.
tűzhal
Búcsúlevelében a szegénységet, a nyomort és a kilátástalanságot nevezte meg, amit az EU – zúdított Bulgáriára és a bulgár népre. A BBC tudósítása szerint tegnap Közép – Bulgáriában ugyanilyen eset történt, ugyanilyen indokkal. Mindkét ÁLDOZAT belehalt súlyos égési sérüléseibe. Bulgáriában CSAK AZ IDÉN hét ilyen tiltakozó látványos öngyilkosság történt.
Bulgáriában is fokozódik a társadalmi elégedetlenség a növekvő nyomor, és az egyre inkább elhatalmasodó korrupció miatt!
Az alábbi fényképet tegnap “lőtte” készítője Mariupoltól nyugatra. Nyalókakirály zsoldoshordájának egyik útonálló erődítményeként működik ez a hely. Ajánljuk melegen John McCain szíves figyelmébe.
blokposzt
A lengyel külügy szóvivője e hó harmadikán váratlanul tett egy aprócska beismerést.
Az egyik harkovi kórházban elpusztult egy Valcman szolágálatába szegődött lengyel lator, akit a donyecki repülőtéren lyukasztottak ki a népfelkelők. A sajtótitkár bejelentése komoly tények később bekövetkező – esetleges – kényszerbeismerését vezetheti elő. Közelíti lassak az ezret a Donbasszban levadászott lengyel pribékek száma.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/09/amikrol-a-magyar-fosodratu-hallgat/

Lengyelország szeparatista csoportokat képez ki Ukrajnában

Ewa Kopacz lengyel kormányfő létrehozott egy munkacsoportot, melynek feladata, hogy meghatározzon egy tervezetet arra vonatkozóan, hogyan támogassa Lengyelország az Ukrajnában működő lengyel nacionalistákat. A kormány közleménye szerint a munkacsoport magában foglalja a belügyminisztérium és külügyminisztérium képviselőit is, és azonnal megkezdi működését.
Ewa Kopacz a védelmi miniszterrel, belügyminiszterrel és külügyminiszterrel tartott találkozót követően jelentette be a döntést. Egyértelműen nem puszta anyagi támogatásról van szó; a belügy és hadügy közvetlen érintettsége arra utal, hogy Lengyelország immár nyíltan megkezdi a szomszédos országban működő nacionalista szervezetek kiképzését.
Hídfő.net.ru | Lengyel csapatok Lvov mellettLengyel csapatok egy Lvov környéki hadgyakorlaton - 2014. szeptember 19.
A sajtóközlemény szerint a munkacsoport a mai nap folyamán terjeszti elő javaslatait a lengyel nacionalisták támogatására vonatkozóan. Annak vélhetően lesz egy a nyilvánosság számára tálalt, általánosabb és elfogadhatóbb formája, és egy olyan változat, ami csak zárt ajtók mögött hangzik el. Ukrajnában jelentős létszámú lengyel közösség él, Lvov környéke lengyel terület, és a nacionalisták a mai napig ragaszkodnak a területi revízióhoz.
A munkacsoport létrehozásának geopolitikai jelentősége, hogy ostor módon csattogjon az ukrán kormány hátán: ha Kijev nem elég elkötelezett az orosz lakosság elleni háborúban, a nyugati elkötelezettségű Lengyelország a nacionalisták támogatásával tovább darabolhatja Ukrajnát, ami már egyébként is elveszítette területeinek egy részét. A munkacsoport célja így elsősorban nem a lengyel területek leszakítása, hanem, hogy Kijevvel szemben zsarolási potenciálként jelen legyen. Ha Ukrajna a lehetőségek minimálisra csökkenése miatt békét kötne és elfogadná az orosz köztársaságok függetlenedését, a nyugat ráuszítja Ukrajnára a lengyel szeparatistákat.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/lengyelorszag-szeparatista-csoportokat-kepez-ki-ukrajnaban

Brüsszel az általa blokkolt projekt megépítéséről képzeleg

Oroszország nem fog részt venni Bécsben a mai nap folyamán tartott találkozón, ahol a leállított Déli Áramlat projekt résztvevői és az Európai Unió vezetői akarják megvitatni a gázvezeték Brüsszel szabályai szerint történő megépítését. Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter ezt előre bejelentette, valamint azt is világosan leszögezte, hogy Oroszország lezártnak tekinti a projektet. "A találkozó az EU tagállamainak keretein belül szerveződik. Mi nem vagyunk az EU tagállama, így az Oroszországi Föderáció energiaügyi hivatala nem vesz részt."
Novak szerint már folyamatban van a Déli Áramlat projektről szóló kormányközi megállapodások eltörlésének előkészítése.
Hídfő.net.ru | Alexandr Novak
Oroszország egyelőre vizsgálja a projekt lezárásának jogi vonatkozásait, ami egy igen bonyolult feladat, mivel minden érintett országgal külön megállapodásban rögzítették az együttműködést, mielőtt Bulgária Brüsszel nyomására a projekt blokkolása mellett döntött. Novak elmondása szerint a projekt eltörléséről szóló döntést személyesen Putyin elnök hozta.
Brüsszel láthatóan nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. Az érintett tagállamok képviseletei az orosz küldöttség nélkül fognak tanácskozni. Oroszország nem építi meg a projektet úgy, hogy az nyugati ellenőrzés alatt legyen, a tranzitországok pedig az orosz gáz nélkül aligha fogják megépíteni az üres csőrendszert.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/brusszel-az-altala-blokkolt-projekt-megepiteserol-kepzeleg

Donyeck függetleníti magát a nyugati pénzrendszertől

A donyecki nemzeti fizetési rendszert (NFR) kidolgozó állami szerv kijelölt nyolc bankot, hogy vegyen részt a NFR operatív központjának kialakításában, amit a donyecki vezetés december 15-re időzített.
Vlagyimir Komlev, a NFR szervezetének vezetője szerint a kezdeti projektben az SMP bank, a Rosszija bank részvétele kritikus fontosságúnak tekinthető, mivel ezek a legnagyobb bankok a régióban. Bevonják továbbá a Roszbank, Alfabank, Ural Bank pénzintézeteket is. A projektbe bevont bankokat a méret, területi elhelyezkedés és rendelkezésre álló technológia alapján válogatták ki. Komlev elmondása szerint 2015 első negyedévében már átállnak a VISA és Mastercard rendszeréről a saját nemzeti fizetési rendszer használatára, hogy a nyugati országok ne tudják gazdasági zsaroló eszközként használni a fizetési rendszereik leállítását.
Hídfő.net.ru | Donyeck bankkártya
A projekt egyben azt is jelenti, hogy az érintett bankok összehangolják az általuk használt szoftvereket és egy közös belépési pontot hoznak létre a NFR használatához. Az érintett bankok januártól már a NFR bankkártyáit fogják kibocsátani a régió lakosságának, miközben a donyeckiek megtarthatják korábbi számláikat ezeknél a bankoknál, tehát az átállás az új kártya átvételén kívül semmilyen hétköznapi kellemetlenséget nem okoz. Épp ellenkezőleg: sok helyen ez fogja lehetővé tenni, hogy többé ne állhasson elő olyan helyzet, hogy nyugati politikai döntés miatt az ügyfelek nem jutnak hozzá saját pénzükhöz a bankautomatákból.
Komlev szerint az érintett bankok mindegyike teljeskörű együttműködést mutatott. Még a költségek véglegesítése van hátra, és indulhat is az új bankkártyák kibocsátása. Ugyanakkor a működést biztosító banki szoftver kezelése és fejlesztése a Donyecki Népi Köztársaság tulajdonában, állami tulajdonban lesz.
A NFR orosz megfelelőjét idén kezdték fejleszteni, miután Oroszország az Egyesült Államok és Európai Unió részéről gazdasági szankciók alá került. A VISA és Mastercard a nyugati országok politikai döntése miatt átmenetileg beszüntette szolgáltatásait Oroszország területén, aminek köszönhetően az ügyfelek nem tudtak hozzájutni saját pénzükhöz a bankkártyáikkal. Donyeck szintén függetlenedni akar a nyugati pénzrendszertől, és ez 2015 tavaszára várhatóan meg is valósul.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/donyeck-fuggetleniti-magat-nyugati-penzrendszertol