Szergej Nariskin, az orosz Állami Duma elnöke ma megismételte korábbi kijelentését, miszerint az Amerikai Egyesült Államokat ki kellene zárni a NATO-ból. Nariskin az alsóház ülése előtt nyilatkozott a riportereknek: "Meggyőződésem, hogy egy ilyen lépés csak erősítené a stabilitást és biztonságot az európai kontinensen."
Hídfő.net.ru | Szergej Nariskin
November 25-én egy az európai bizalmi válsággal kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésen már kifejtette, hogy az európai országok ki kellene zárják az Egyesült Államokat a NATO szervezetéből. Akkor sokan azt gondolták, hogy a kijelentés vicc volt, vagy irónia. Mint Nariskin később elmondta, a felvetés "csak részben tekinthető viccnek".
A későbbiekben kifejtette, hogy az elmúlt 20 évben 12 ország lett a NATO tagja, és a szövetség kiötlői tovább folytatják befolyási övezeteik kiterjesztését. A NATO terjeszkedése valójában az Amerikai Egyesült Államok terjeszkedését jelenti. Nariskin felszólította az európai kormányokat, hogy utasítsák ki az Egyesült Államok "tanácsadóit", ehelyett hozzanak önálló döntéseket. "Itt az idő, hogy az európai nemzetek saját kezükbe vegyék sorsukat, és ne azok tanácsai alapján hozzanak döntéseket, akik csak konfliktusokat provokálnak, terjesztik az erőszakot, pusztítást, és humanitárius katasztrófákat okoznak."
Nariskin emlékeztetett, hogy "az Egyesült Államok képviselői teljes jogú tagként ott ülnek az európai struktúrákban, az Egyesült Államoktól több ezer mérföldnyire is befolyásolják a más nemzetek sorsáról történő döntéshozatalt."

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/09/az-egyesult-allamokat-ki-kell-zarni-nato-bol