Ukrajnában piaci szintre emelik a lakossági energia árát – vinnyantotta be Arszenyij Jacenyjuk – Nyalókakirály miniszterelnöke Kijevben, a mai kormányülésen a magyarok fülei számára rettenetesen hangzó verdiktet.
A “Naftogaz” ukrán állami gázvállalat az állam költségvetését is meghaladó deficitet halmozott fel idén: a társaság hiánya körülbelül 110 milliárd hrivnyát, míg az állami költségvetésé 68 milliárd hrivnyát tesz ki.
“Reális piaci árat kell fizetnünk az energiahordozókért, különben a Naftogaz költségvetése örökre deficites marad” – döbbentett rá legalább harmincötmillió ukránt a Majdan végeredményére Jacenyjuk. A kijevi udvar határozatát pedig igen gyorsan a zsebükön, hasukon, és bőrükön fogják érezni ukránok tízmilliói. Egy átlagos ukrán melós (ott még azért vannak ilyenek, bár már nem sokáig) havi átlagos jövedeleme magyar forintra átszámítva kb. 65 – 70 ezer!
Jacenyjuk csak a “Naftogázt” említette, de értelemszerűen érvényes lesz az IMF ELVÁRÁSA a villanyra, a szénre, a tűzifára, a távhőre, a melegvízre, a fűtőolajra is! És mivelhogy energia kell mindenhez, a hatás mindenre ki fog gyűrűzni!
Viszont a jövő héttől már nem lesz ritka Ukrajna területén a -25 fok! Celsiusban szólva! Sokan még sajnálni fogják a Majdanon elégetett gumiabroncsokat!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/09/durva-rezsiemeles-jon-ukrajnaban/