A német belügyminisztérium tervei szerint országszerte tömeges fogvatartó-központokat fognak építeni, hogy felgyorsítsák a migránsok deportálását Németországból.
Horst Seehofer belügyminiszter azzal indokolja a fogvatartó-központok létesítését, hogy az utóbbi időben nehézkessé vált a védelmezett státusz nélküli személyek deportálása, miután már szétszéledtek az országban és beépültek a városok helyi közösségeibe.
Egy ilyen központ már létezik Bajorországban, ami vélhetően az újabb táborok prototípusa lesz, ám ez a tábor kifejezetten arról híres, hogy rendszeresek az összecsapások a migránsok és a rendfenntartó erők közt, miközben a helyiek számára is állandó feszültséget okoz a migránsok jelenléte.
A Manching területén működő táborban jelenleg 1100 migráns él.
Németország eddigi bevándorláspolitikája azon alapult, hogy az országba korlátlan számban érkező migránsokat elosztották az ország teljes területén működő nyílt táborokban, ahonnan az elutasított menedékkérelmű migránsok rendszerint eltűntek, hogy illegálisan Németország vagy más uniós tagállam területén maradjanak.

http://www.hidfo.ru/2018/05/nemetorszag-deportacios-taborokat-epit-a-migransoknak/