2017. április 20., csütörtök

A CEU rektora Brüsszel kezébe adná a magyar oktatásügyet

Az EU befolyásolására szólította fel támogatóit a Soros-egyetem rektora

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora egy videoüzenetben arra kérte az egyetem támogatóit; próbálják meg befolyásolni az uniós döntéshozókat, hogy az EU nyomást gyakoroljon Magyarországra.
Michael Ignatieff, a CEU rektora videoüzenetben szólította meg az egyetem támogatóit, arra kérve őket, hogy próbálják meg befolyásolni az uniós döntéshozókat. Elmondása szerint három hete támadás érte a Soros-egyetemet, és a magyar kormányt azzal kellene eltántorítani a CEU bezáratásának tervétől, hogy az Európai Unió vezetői próbáljanak nyomást gyakorolni a magyar kormányra.
A Soros György pénzén működő médiabirodalom azonnal széles nyilvánosság elé tárta a Soros-egyetem rektorának videoüzenetét;
a harc a jövő héten Brüsszelben folytatódik, ahol az Európai Bizottság és az Európai Parlament tisztviselői is tárgyalni fognak CEU-ügyről.” – áll a 444.hu beszámolójában.
Nem ez az első eset, hogy a Soros-párti közéleti szereplők külföldi beavatkozást kérnek a magyar kormány politikájának megváltoztatása érdekében. A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció tevékenységének szintén szerves részét képezi, hogy külföldi beavatkozással akar kezelni fontos belpolitikai kérdéseket.


Magyarország szuverenitásának durva korlátozására készülnek Soros követői. Ezúttal azt próbálják elérni, hogy ne a magyar országgyűlés, hanem Brüsszel hozzon döntéseket a magyarországi felsőoktatással kapcsolatban.
Szerdán az Európai Parlament vitát tart a „magyarországi helyzetről”, egy nappal korábban pedig külön rendezvényt is tartanak a CEU-val kapcsolatban, ahol az egyetem rektora is felszólal – áll a 444.hu beszámolójában.
A fórumon előad majd Michael Ignatieff, a CEU rektora is. A programot az ALDE, vagyis a liberális frakció szervezi, de a házigazdák között más oldalakról is vannak politikusok.” – írták.
A Soros-egyetem rektora láthatóan arra készül, hogy személyesen próbálja meggyőzni az Európai Unió döntéshozóit, hogy beavatkozzanak a magyarországi oktatásügybe. Amennyiben ez a próbálkozás sikerrel jár, az EU felülbírálna egy a magyar országgyűlés által elfogadott törvénymódosítást – ami azt jelentené, hogy a magyarországi felsőoktatás ügye már nem a magyar kormány kezében van, hanem elvennék ezt a jogkört Magyarországtól és Brüsszel kezébe adnák, ezzel durván sértve Magyarország nemzetállami szuverenitását.
Nem ez az első eset, hogy George Soros bandája idegen hatalmak kezébe adná a magyar országgyűlés jogköreit. Korábban a Demokratikus Koalíció is hivatalos állásfoglalásban elismerte, hogy Brüsszel kezébe adná a magyar oktatásügyet. A párt rendszerint külföldi – uniós – beavatkozással próbál megoldást találni minden belpolitikai kérdésben. Később kiderült, hogy a DK egyik alelnöke, Niedermüller Péter „megbízható személyként” van nyilvántartva Soros nemzetközi ügynökhálózatának belső használatra szánt dokumentumaiban.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-ceu-rektora-brusszel-kezebe-adna-a-magyar-oktatasugyet/

Főként külföldről pénzelt szervezetek tiltakoznak az új civiltörvény ellen

A külföldről pénzelt civil szervezetek azért tiltakoznak a civiltörvény módosítása ellen, mert az új szabályozás mellett nem tudnák többé megtéveszteni az embereket. Gyakran az önkéntes aktivisták sincsenek tisztában azzal, hogy egy idegen ország érdekérvényesítésében vesznek részt.
Elsősorban azok a civil szervezetek kritizálják az új törvényt, amelyek nem az ország érdekeit tartják szem előtt, hanem azt akarják, hogy az emberek ne tudják egyszerűen megállapítani, milyen pénzből működik a szervezet – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek nyilatkozva. Az új szabályozás arra kötelezné a civil szervezeteket, hogy ha jelentős külföldi támogatást kapnak, akkor ezt tüntessék fel kiadványaikon is. Ezáltal lehetővé válna az emberek hiteles tájékoztatása arról, hogy az adott szervezet működését külföldről finanszírozzák.
Az is szembetűnővé válhat, hogy ezen szervezetek a migránsok betelepítése és a határok megnyitása mellett állnak ki” – mondta.
A törvény ellen tiltakozó civil szervezetek heves tiltakozásba kezdtek az utóbbi hetek folyamán, mert az új szabályozás mellett egyértelműen látható lenne, ha egy-egy nagyobb tiltakozási hullámot főként külföldről finanszírozott szervezetek indítanak.
Az új szabályozás megakadályozná, hogy a külföldről finanszírozott ügynökszervezetek megtévesszék saját önkéntes aktivistáikat, akik gyakran nincsenek is tisztában azzal, hogy egy idegen ország érdekérvényesítését segítik. Az ilyen szervezetek vezetői rendszerint azt mondják az aktivistáknak, hogy függetlenül működnek, az új szabályozás azonban éppen az anyagi függőséget tenné láthatóvá.

http://www.hidfo.ru/2017/04/fokent-kulfoldrol-penzelt-szervezetek-tiltakoznak-az-uj-civiltorveny-ellen/



A
jobbikos szavazók által támogatott program jutott kormányra?

Nem orosz javaslatra, hanem egy akkor még növekvő népszerűségű ellenzéki párt javaslatának figyelembe vételével kezdte meg a kormány a külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóvá tételét. Mint kiderült, egy jobbikos szavazók által követelt program valósul meg a civiltörvény módosításával.
2014 első felében a Jobbik támogatottsága felívelőben volt; az Ipsos beszámolója szerint januárról februárra másfélszeresére nőtt a párt szavazótábora; a korábbi 6 százalék helyett 9%-on állt a párt támogatottsága. A Medián mérése szerint a teljes szavazókorú népesség körében 14%-on állt a Jobbik támogatottsága. A Nézőpont intézet eközben a baloldali pártok támogatottságának összeomlásáról számolt be, és 13%-ra mérte a Jobbikot. A Tárki kutatása szintén a Jobbik szavazótáborának gyors bővülésére hívta fel a figyelmet, két hónappal az országgyűlési választások előtt. A közvélemény-kutatások a jobboldali radikalizmus népszerűségének megállíthatatlan növekedéséről tanúskodtak, ami egyértelművé tette, hogy előbb-utóbb Magyarországot egy nemzeti radikális párt fogja kormányozni.
Ebben a helyzetben követelte a gyorsan növekedő ellenzéki párt a külföldről finanszírozott civil szervezetek ügynökké nyilvánítását, amit több mint egy millió választó olyan mértékben támogatott, hogy amiatt hajlandó volt egy párt mellett stabilan elköteleződni.
A Jobbik 2014-es választási programjának szerves része volt a külföldről finanszírozott civil szervezetek ügynökké nyilvánítása. „Véget vetünk a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Inter­national stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük” – ez áll a párt választási programjában.
Bár a Jobbik nem jutott kormányra 2014-ben, a párt programjának egyes elemei látszólag kormánypolitika szintjére emelkedtek. A Fidesz-KDNP kezdeményezte a civil szervezetek működésének átláthatóvá tételét; az új szabályozás alapján azok a civil szervezetek, melyek külföldről jelentős anyagi támogatásban részesülnek, ezt kiadványaikon is látható módon fel kell tüntessék, hogy az emberek tisztában legyenek a szervezet külföldi támogatottságával. A kormánypárt a demokrácia logikájának megfelelően fogott bele ebbe a változtatásba, tekintettel arra, hogy ezt a programpontot több mint egymillió ellenzéki választó is stabilan támogatja.
Ezek az intézkedések, bár a liberális sajtó szerint a kormánypártok politikusai körében helyenként visszatetszést váltottak ki, nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP megőrizte támogatottságát, és a közvélemény-kutatások szerint a korábbival egyező arányban megnyerne egy újabb választást. A társadalom „jobbra tolódásával” nem az a párt fog kormányzó erőként működni, amelyik nemzeti radikálisnak nevezi magát, hanem amelyik felvállalja az egyre növekvő számú nemzeti radikális szavazótábor képviseletét. Ha a Jobbik egyelőre nem is jutott kormányra, a 2014-es jobbikos szavazók által követelt program egy része már kormánypolitika szintjére emelkedett.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-jobbikos-szavazok-altal-tamogatott-program-jutott-kormanyra/

Ausztria pénzbírsággal is büntetné a török állampolgárság megszerzését

Az osztrák belügyminiszter javaslata szerint a Törökországban tartott referendum után Ausztria el kell kezdjen bírságokat kiszabni azokra a második generációs bevándorlókra, akik illegálisan megszerzik a török állampolgárságot.
Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter azzal próbálná elősegíteni az Ausztriában élő török bevándorlók integrációját, hogy jelentős bírságot szabna ki azokra a törökökre, akik illegálisan megszerzik a kettős állampolgárságot.
Ausztria jelenleg nem engedélyezi a kettős állampolgárság intézményét, kivéve olyan esetekben, amikor mindkét állampolgárságot születésekor kapja valaki. A kettős állampolgárság megszerzése minden más esetben az osztrák papírok elvesztésével jár, ugyanakkor semmilyen büntetés nem jár érte. Ezen változtatna a belügyminiszter javaslata.
„Azok, akik illegálisan megszerzik a török állampolgárságot, az osztrákot elveszítik, de eközben semmilyen büntetés nem jár érte. Ezen a gyakorlaton akarunk változtatni.” – mondta.
Sobotka javaslata szerint a török állampolgárság megszerzését 5000 euró pénzbírsággal kellene büntetni.
A belügyminiszter annak tudatában javasolta a szigorítást, hogy az Ausztriában élő mintegy 200000 török abszolút többsége megszavazta a török elnök jogköreinek bővítését. A Krone újság beszámolójában az áll, hogy a Szabadságpárt szerint az Erdogan által kezdeményezett referendum népszerűsége rámutatott; a török bevándorlókat több évtized alatt sem sikerült integrálni, máig Törökországot tartják hazájuknak és a török államfőhöz hűségesek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/ausztria-penzbirsaggal-is-buntetne-a-torok-allampolgarsag-megszerzeset/