2015. szeptember 18., péntek

Német kémfőnök: terroristák toboroznak a migránsokat segítő civil szervezetekben

A német alkotmányvédelmi hivatal vezetője elismerte, hogy radikális szalafista szervezetek toborzást folytatnak a migránsok közt, terrortámadások elkövetésének céljából.
Hans-Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője pénteken kijelentette, az elhárítás ügynökei több alkalommal is szemtanúi voltak annak, hogy szalafista prédikátorok az országba újonnan érkező közel-keleti menekültek közt próbálnak új tagokat toborozni. A Rheinische Post napilapnak adott interjúban Maassen arról számolt be, hogy a radikális iszlamista szervezetek
a migránsokat segítő civil szervezetek tagjaiként és segítő önkéntesként tevékenykednek, ami ideális álca számukra valós tevékenységük elfedéséhez.
Az elhárítás vezetőjének elmondása szerint ez egy másodlagos tevékenység számukra, elsődleges céljuk az Európába érkező radikálisok beszervezése. Ugyanakkor, az újonnan szerveződő terrorsejtek felszámolása kényes politikai kérdés, mert a civil szféra és emberi jogok védelmezőinek ellenállásába ütközik. A szalafista radikálisoknak a fedőszervek fenntartása miatt szintén elemi érdeke a civil szervezetek korlátlan működése. Önkénteseik abban a pillanatban mozgósítják a civil szféra felszámolásáért aggódó aktivistákat, ahogy a hatóságok határozottabb lépéseket tennének a terroristák kiszűrésére.

http://hidfo.ru/2015/09/nemet-kemfonok-a-terroristak-a-migransokat-segito-civil-szervezetekben-toboroznak/

Magyarországon is parancsnoki központot akar a NATO

A NATO további regionális parancsnoki központokat akar létrehozni a keleti tagországokban, így Magyarországon és Szlovákiában – közölte az atlanti szövetség egyik szóvivője.
A tervekről a tagállamok védelmi minisztereinek október 8-ikai brüsszeli tanácskozásán kívánnak dönteni.
Az Oroszországgal kiéleződött viszony miatt a NATO hónapok óta erősíti védelmi infrastruktúráját a szövetség keleti területein.
Már döntés született parancsnoki központ létesítéséről mindhárom balti államban, valamint Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában. E központoknak jövő év júliusára alkalmazhatóvá kell válniuk.
szcs
Az aktuális szálláscsináló bizottság
Az új parancsnoki központok tervezési és koordinációs szerepet töltenek majd be katonai gyakorlatok során, illetve az újonnan felálló gyorsbeavatkozású erő esetleges bevetésekor.
NATO-források szerint a nyugati katonai szövetség a “Krím félsziget jogellenes orosz bekebelezése és a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatása nyomán egyértelmű jelzéssel kívánja figyelmeztetni a terjeszkedő törekvéseket tápláló moszkvai vezetést arra, hogy az észak-atlanti szervezet megvédelmezi valamennyi tagállamát.”
(MTI)

Zágráb a migránsoknak: arra van Magyarország! Menjetek…

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy nem regisztrálják többé a migránsokat, mert elhelyezni nem tudják őket. Enni-inni adnak nekik, aztán oda mehetnek, ahová akarnak.
Vagy ahova szállítják őket. Történetesen épp a magyar határra, buszokkal. A horvát rendőrök állítólag azt híresztelik, ezt a magyar kormánnyal egyeztették, a magyar külügyminisztérium ezt határozottan cáfolta.

A Bama.hu tudósítása szerint Siklósról is érkeztek buszok, ezekkel viszik a menekülteket tovább regisztrálni. Egy szír migráns a lap újságírójának azt mondta, hogy ők legálisan akarnak Németországba jutni, nem tudták, hogy Magyarországra szállítják őket, azt gondolták, hogy Zágrábba mennek.
A tudósítók úgy értesültek, Magyarbólyban is van 1-2 ezer menekült, akik a zöldhatáron keltek át. Beremenden nyugalom és rend van, magyar-horvát rendőrök dolgoznak együtt, jó az együttműködés.
A rendőrök nem mondanak semmit, csak kihallgatni lehet őket. Az egyik ilyen információ, hogy a horvátok a Pélmonostorból induló vonatot visszafordítják, mert nem tudják garantálni az útvonalat. A vonaton ülő nagyjából 1000 menekültet busszal szállítják majd a határhoz.
Már épül a kerítés a horvát–magyar határon.
A rendőrség csütörtökön 500 embert fogott el a magyar–horvát zöldhatáron, őket Szentgotthárdra vitték.
(Forrás: VajMa)

Migráns kérdés egy kínai kisfiú szemével nézve

Minden nap érhet meglepetés. A mai napon egy 10 éves kínai kisfiú személyében találkozhattam vele. A neve – mint később kiderült – Shan. Tehát betértem egy kínai gyorsbüfébe és a rádióban ismételten a menekültkérdésről volt szó. A kisfiú elkezdte mondani minden kérdés nélkül tökéletes magyarsággal a “magáét” :
shan
– Hát most tetszik ezt hallani, idejönnek, végig vonulnak egész Európán, mint a sáskák, azt gondolják nekik minden jár, mint valami uralkodónak. Szégyen, hogy ilyen emberek jönnek ide ebbe a szép országba és csak a szégyent hozzák a magyarokra!
Nem bírtam ki, hogy vissza ne kérdezzek…..
– De hát te sem vagy magyar….
Kisfiú felháborodott….
– De igen én magyar vagyok és többet tudok a magyar történelemről mint bárki más. Én itt születtem, ez a hazám, magyar az anyanyelvem és szeretem ezt az országot. A szüleim kínaiak ( mondta a nevüket de nem értettem ), engem pedig Shannak hívnak, tetszik tudni mit jelent?
– Nem, nem tudom sajnos.
– Azt jelenti Isten velünk van, tehát a magyarokkal is itt van. És Isten nem fogja engedni, hogy ezek itt maradjanak és meg fogja őket büntetni azért amit tettek és tesznek Európával és a magyarokkal főleg. Tetszik tudni mekkora volt ez az ország még nem is olyan régen? Nagyon nagy! Úgy hívták Nagy-Magyarország és most a többi ország fél tőlünk, mert félnek attól, hogy a magyarok fellázadnak(???) és ismét egy nagyon jó és nagy országot hoznak létre Európa közepén. Ami az EU végét jelentheti. Tetszik tudni félnek tőlünk, ez az igazság! És tetszik tudni azt is, hogy Kína pedig nem fél és nem is fog, hanem majd ha kell (???) a magyarok és az ország mellé fog állni. És itt nem lesz egyetlen olyan ember aki nem tiszteli a magyarokat.
Hát itt volt az a pont, amikor szó szerint tátva maradt a szám….egy 10 éves kínai kisfiú pár mondatban levezette az egész migráns kérdést és a jelenlegi helyzetet…..Döbbenet…..
http://ahimre.blogspot.hu/2015/09/migrans-kerdes-egy-kinai-kisfiu.html

Az Európai Unió nem ad kellő segítséget a migrációs válság kezeléséhez

Valótlan állításokat tesz Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke a migrációs válság kezelésével kapcsolatban. Szerinte Magyarország nem kért segítséget az Európai Uniótól. Eközben a segítségkérés tényét még a balliberális sajtó is leközölte.
Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke kijelentette: “minden diplomáciai eszköz rendelkezésre áll a Fidesznek, kérhetnének segítséget az Európai Uniótól, de a kormány ezt nem tette meg”, ehelyett “szándékosan alakítják így a helyzetet, provokálnak mindenkit”. Szerinte “az unió adminisztratív eszközökkel segített volna, de ebből sem kért az Orbán-kormány”, emellett az ENSZ is ajánlott segítséget, amit a kormány “szintén nem fogadott el”.
Ugyanakkor, a sajtóban is fellelhető tények alapján az alelnök kijelentése egyszerű hazugságnak tekinthető. Magyarország szeptember 11-én az európai uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül kért segítséget a menekültválság kezeléséhez. Mina Andreeva, az Európai Bizottság szóvivője nyilatkozatában arról számolt be, hogy Magyarországnak matracokra, ágyneműre, lepedőkre, takarókra és fűtőberendezésekre van szüksége, majd hozzátette, hogy a kérést “gyorsan fel fogják dolgozni”.
Magyarország tehát láthatóan az Európai Unió segítségét kérte a válsághelyzet kezeléséhez, amit az Európai Bizottság is elismert. Az európai polgári mechanizmus 2001-es alapítása óta többek között olyan katasztrófahelyzetek kezelésében segített, mint a Katrina hurrikán idején történt pusztítás, a 2010-es földrengés Haitin, vagy a tavalyi árvíz Szerbiában. Úgy tűnik azonban, Magyarország provokatív és kényszerítő eszközök alkalmazásához kell folyamodjon, hogy megkapjon olyan segítséget, ami más országoknak automatikusan jár.
A Vadai Ágnes szerint meg nem történt segítségkérésről a balliberális sajtó is beszámolt. Az Index.hu hasábjain ugyan nem “segítségkérés” néven található meg az ezzel kapcsolatos információ, hanem olyan címen, hogy “Ágyneműkért kuncsorog Magyarország az uniónál”.
Úgy tudjuk, amikor a Migration Aid és más, a migránsokat segítő szervezetek segítségkéréséről számoltak be, a liberális sajtó nem a “kuncsorgás” kifejezést használta – ezzel a kifejezéssel csak Magyarország kormányát “tisztelték meg” egy válsághelyzetben.

http://hidfo.ru/2015/09/az-europai-unio-nem-ad-kello-segitseget-a-migracios-valsag-kezelesehez/

Oroszország szerint…

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet terrorja miatt növekedni fog a menekültek áradata az általuk elfoglalt régiókból – mondta Szergej Szmirnov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) helyettes vezetője az üzbég fővárosban, Taskentben pénteken.
A titkosszolgálatai tisztviselő a Sanghaji Együttműködés Szervezetét alkotó országok terroristaellenes szerveinek találkozója után nyilatkozott újságíróknak.
Hangsúlyozta: az Iszlám Állam tevékenysége azt eredményezi, hogy megemelkedik a menekültek száma, és elsősorban ez okoz nehézségeket az európai országokban is. “Az emberek nem amiatt menekülnek, hogy Oroszország támogatja a szíriai rendszert, Bassár el-Aszad szíriai elnököt. Az emberek a terror elől menekülnek, attól, hogy ellehetetlenül az életük, megpróbálnak épen és egészségesen kikerülni a történtekből” – fogalmazott.
Hozzátette, sajnálatos, hogy az Iszlám Állam egyre nagyobb területeket von ellenőrzése alá, és emiatt egyre növekszik a menekültek száma.
Kijelentette: “az IÁ arra használja a menekültáradatot, hogy saját embereit a tömegbe vegyítve bejuttassa térségünkbe”, “nehéz megjósolni, hogy ezek az emberek mit tesznek majd és milyen feladatokat hajtanak végre”.
Magyarázatként hozzáfűzte, hogy az Iszlám Államnál kiképzésben részesült emberek visszatérnek hazájukba, de előfordul az is, hogy máshova is bejutnak, még Kínába is, és éppen ezért is jelentenek fenyegetést számos országra.
A Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyettes vezetője szerint az Oroszországi Föderáció mintegy 2400 állampolgára harcol az Iszlám Állam oldalán.

(MTI)

Orbán: a Nyugat meg akart semmisíteni más országokat, ez a népvándorlás oka

Bár a jelenlegi bevándorlási hullám még nem jelent komoly fenyegetést az európai identitásra, az irányítatlan migráció miatt ez a helyzet megváltozhat. A Nyugat fel kell hagyjon a más országok megsemmisítésére alapozó külpolitikával.
Orbán Viktor a Die Welt német napilapnak nyilatkozva csütörtökön kijelentette, hogy hosszú távon a nem irányítás alatt tartott migráció komoly károkat okozhat az európai identitásban. “Egyszerű matematika… egy napon több migráns lesz, mint ahányan mi vagyunk.” Ez pedig hosszú távon lehetetlenné teszi, hogy Európa lakossága európaiként határozza meg önmagát.
“A migránsok Európába hozatala üzlet, és csak a pénzről szól. Azok, akik ezt a folyamatot irányítják, berendezkedtek a Pakisztánban és Afganisztánban létesülő menekülttáborokban, ahol felajánlják szolgáltatásaikat. Ezért érkezik a két országból ennyi migráns Európába.”
A kormányfő hozzátette, hogy Pakisztánban a helyzet kevésbé kritikus, az ottani emberek csak egy jobb életet szeretnének. Az irányítatlan migráció azonban hosszú távon azt jelenti, hogy a civilizációk összeütközése Európán belül folytatódhat, és ebből a kereszténység nem feltétlen győztesen fog kikerülni.
Orbán Viktor kijelentette, hogy a jelenlegi migrációs válság Európában a nyugati országok külpolitikájának köszönhető, mert az hosszú éveken át más országok megsemmisítésére törekedett. Az úgynevezett “Arab Tavasz” során az amerikaiak és európai szövetségeseik egy a valóságban nem létező ellenzéket támogattak, bár számukra is már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy alkalmatlanok a kormányzásra.

http://hidfo.ru/2015/09/orban-a-nyugat-meg-akart-semmisiteni-mas-orszagokat-ez-a-nepvandorlas-oka/

CIGÁNY NÉPVISELETBE ÖLTÖZTETIK A MENEKÜLTEKET A ROMÁN EMBERCSEMPÉSZEK

Arra alapoznak, hogy a magyar hatóságok nem ellenőrzik azokat a román rendszámú gépkocsikat, amelyek cigány népviseletbe öltözött embereket szállítanak.
Egy kolozsvári roma szervezet vezetője a Mediafax román hírügynökség útján hívta fel pénteken a román és magyar hatóságok figyelmét arra, hogy romániai roma származású embercsempészek cigány népviseletbe öltöztetve szállítanak Magyarországról Ausztriába és Németországba illegális közel-keleti bevándorlókat. Aurel Pascu, a kolozsvári Roma Emberiesség Egyesület (Asociatia Roma Umanitate) elnöke a hírügynökségnek elmondta: az embercsempészek arra alapoznak, hogy a magyar hatóságok nem ellenőrzik azokat a román rendszámú gépkocsikat, amelyek cigány népviseletbe öltözött személyeket szállítanak.
Egyértelműnek gondolják ugyanis, hogy román állampolgárok utaznak ezekben a gépkocsikban. Az embercsempészek 1500 euróért vállalják, hogy a hatóságokat megtévesztő módon juttassanak el egy-egy illegális bevándorlót Budapestről Bécsig vagy a németországi Passauig.

(MTI)

Működésben a “Gyehenna”!

A Szíriában ügyködő orosz katonák rendesen a frászt hozzák az IÁ terroristáira. Az eddig jobbára az ellenségeik hátát látó hóhérbanda egyedei olyasmivel szembesültek az utóbbi napokban, ami nagyon nincs ínyükre!

Mintha a “Gyehenna tüze” pörzsölné őket. Márpedig ez nem tetszik nekik! Olyannyira nem tetszik nekik, hogy ha oroszokat orrintanak harminc kilométerre maguktól, gyorsan el is párolognak a környékből. (Okulva azon eseményekből, amikor a cimborák szó szerint “elpárologtak”!)


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/18/mukodesben-a-gyehenna/

A síneket követve hamarosan Magyarországra értek!

Kilenc óra alatt, csütörtök délután három órától éjfélig körülbelül háromezer menekültet vittek el a horvátok szerb határtól Pélmonostorra, a magyar határig.
Elképesztő tempót diktálnak a menekültekkel teli buszok éjszaka a szerb határ menti Tovarnik és a magyar határhoz közeli Pélmonostor (horvátul Beli Manastir) között. A sebességkorlátozásra és a közlekedési szabályokat teljesen figyelmen kívül hagyva száguldanak. Egyszerre három busz vár arra az egykori laktanya bejáratánál, hogy letehesse az utasait. A rendőrök a tömeghez képest nincsenek sokan. Körülbelül tízen irányítják azt a háromezer embert, aki délután három óta a Pélmonostorra érkezett.
pél
Az egykori pélmonostori laktanya területén és a környékén délután egész menekültváros nőtt ki a semmiből. A közepén a Vöröskereszt sátra áll, ahol a menekültek élelmet és vizet kapnak, a nemzetközi jótékonysági szervezet egyik munkatársnője pedig arról beszél, hogy ők mindössze egy órával azelőtt érkeztek, hogy az első busz befutott volna. A menekültek azóta nem csak a laktanyát foglalták el. Sátrak állnak mindkét oldalon az autóút mentén, többen az árokparton terítették le a hálózsákjukat, a két benzinkúton pedig szinte lépni sem lehet, annyi menekült áll sorba ételért és más árucikkekért. Néhány óra alatt kinőtték a laktanyát és az út mentén végig, valamint a szomszédos benzinkutak környékén vertek sátrat. Pélmonostorra már éjfélkor ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, ennek ellenére hajnalig egymást váltották a menekültekkel teli buszok.
A pélmonostoriak kis társaságokba verődve verődve beszélik meg a kialakult helyzetet. Egy idős férfi az egyik rendőrtől kérdezi, mi lesz ezekkel az emberekkel, mire a válasz gyorsan érkezik: „Ne aggódjon, nem maradnak sokáig.” Ezt támaszthatja alá az az információ is, miszerint péntek reggel elküldik a menekülteket a városból, de hogy hova, azt senki nem tudja.
Bár szinte minden menekült azt mondja, hogy nem Magyarországra, hanem Szlovéniába menne, kissé nehéz megérteni, hogyan képzelik ezt akár ők, akár a horvát kormány, amikor valaki Zágrábban kiadta az utasítást, hogy a menekülteket Pélmonostorra vigyék.
Pélmonostor Horvátország északkeleti szegletében fekszik, 245 kilométerre a szlovén határtól, de csak négy kilométerre Magyarországtól, arról szóló elképzelést pedig sem a hatóságok, sem a menekültek részéről nem hallottunk, hogyan érnék el Szlovéniát, ahová innen sem vonat, sem busz nem indul.
táb
Találkoztunk olyan afganisztáni menekültekkel, akik egy egyszerű kérdésre elárulták, hogy Magyarországon keresztül akarnak eljutni Nyugat-Európába, és már az érkezésükkor nyilvánvalóan tisztában lehettek azzal, milyen közel van a magyar határ.
Végül is ahogyan Szerbiában a horgosi átkelőnél, itt is csak egy vasúti sínt kell követniük, ha át akarnak jutni.
(NOL)
Bal-Rad komm: Csak a legnaivabbak gondolhatták azt, hogy a Duna majd megállítja a migránsokat. Ők is ki kell hogy ábránduljanak. A migránsok valami “furcsa logikát követve” mindenáron Magyarországon keresztül kívánnak eljutni az őket invitáló Bundesmutti szoknyája alá.
go
Hírlik, hogy a Duna-Tisza közti lekerített határszakasznál hoszabb Dél-dunántúli határra ezer katonát vezényelt Simicskó! De mit tudnak csinálni? Félő, hogy ismét elérjük a napi háromezres “fogadási létszámot.”
Hiszen csak a síneket kell követniük a migránsoknak!