Bár a jelenlegi bevándorlási hullám még nem jelent komoly fenyegetést az európai identitásra, az irányítatlan migráció miatt ez a helyzet megváltozhat. A Nyugat fel kell hagyjon a más országok megsemmisítésére alapozó külpolitikával.
Orbán Viktor a Die Welt német napilapnak nyilatkozva csütörtökön kijelentette, hogy hosszú távon a nem irányítás alatt tartott migráció komoly károkat okozhat az európai identitásban. “Egyszerű matematika… egy napon több migráns lesz, mint ahányan mi vagyunk.” Ez pedig hosszú távon lehetetlenné teszi, hogy Európa lakossága európaiként határozza meg önmagát.
“A migránsok Európába hozatala üzlet, és csak a pénzről szól. Azok, akik ezt a folyamatot irányítják, berendezkedtek a Pakisztánban és Afganisztánban létesülő menekülttáborokban, ahol felajánlják szolgáltatásaikat. Ezért érkezik a két országból ennyi migráns Európába.”
A kormányfő hozzátette, hogy Pakisztánban a helyzet kevésbé kritikus, az ottani emberek csak egy jobb életet szeretnének. Az irányítatlan migráció azonban hosszú távon azt jelenti, hogy a civilizációk összeütközése Európán belül folytatódhat, és ebből a kereszténység nem feltétlen győztesen fog kikerülni.
Orbán Viktor kijelentette, hogy a jelenlegi migrációs válság Európában a nyugati országok külpolitikájának köszönhető, mert az hosszú éveken át más országok megsemmisítésére törekedett. Az úgynevezett “Arab Tavasz” során az amerikaiak és európai szövetségeseik egy a valóságban nem létező ellenzéket támogattak, bár számukra is már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy alkalmatlanok a kormányzásra.

http://hidfo.ru/2015/09/orban-a-nyugat-meg-akart-semmisiteni-mas-orszagokat-ez-a-nepvandorlas-oka/