2017. december 11., hétfő

A németek Trump miatt inkább az oroszokban bíznak

A német lakosság körében jelentősen leromlott az Egyesült Államok megítélése, mióta Donald Trump megnyerte az elnökválasztást. Egy friss közvélemény-kutatás szerint ma már inkább Oroszországban bíznak a németek.
Nagy mértékben leromlott az Egyesült Államok közmegítélése Németországban, mióta Donald Trump megnyerte az elnökválasztást – derült ki az ARD DeutschlandTREND beszámolójából. Egy az Infratest dimap által nemrég végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a német lakosságnak mindössze 25%-a tartja megbízható partnernek Amerikát, ami drasztikus csökkenést jelent a 2008-ban mért 80%-hoz képest.
Eközben Oroszországot a németek 28%-a megbízható partnernek tartja, és ez az érték fokozatosan emelkedik az évek során.
A Pew Research Center egy tanulmánya szerint az USA németországi közmegítélésének romlása összefügg Donald Trump 2016 novemberi megválasztásával. Miután Trump megkezdte elnöki mandátumát, számos ellenséges megnyilvánulást tett Németországgal szemben, emellett a világpolitikában betöltött szerepe is azt a képet közvetítheti, hogy megbízhatatlan partner Németország számára.

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-nemetek-trump-miatt-inkabb-az-oroszokban-biznak/

Vladimir Putin orosz elnök, a valaha elhangzott legrövidebb beszéde az Orosz Parlamentben.

„Oroszországban oroszként szeretünk élni. Bármely kisebbség, bárhonnan is érkezett, ha élni, dolgozni és táplálkozni kíván Oroszországban, oroszul kell beszélnie és az orosz törvényeket kell tiszteletben tartania. Ha valaki Sharia Törvénye szerint a muszlimok életét akarja élni, őszintén azt ajánljuk számukra, hogy menjenek és éljenek ott, ahol az az állam törvénye. Oroszországnak nincs szüksége muszlim kisebbségre. A kisebbségeknek van szükségük Oroszországra, és nem biztosítunk számukra előjogokat, vagy a törvényeinket nem próbáljuk a szájuk íze szerint módosítani, tekintet nélkül arra, hogy milyen hangosan visítják: „diszkrimináció”.
Nem fogjuk tűrni az orosz kultúrával szembeni tiszteletlenséget.
Jobban tesszük, ha a „demokráciának” nevezett öngyilkosságokból tanulunk — Amerika, Anglia, Németország, Franciaország és Hollandia — amennyiben, mint nemzet túl akarjuk élni. A muszlimok elfoglalják ezeket az országokat, de nem fogják elfoglalni Oroszországot.
A mi orosz kultúránk nem kompatibilis a kultúra hiányával vagy a Sharia Törvényének, és
a muszlimok primitív életmódjával. Amikor ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület új törvények megalkotására gondol, elsősorban az orosz érdekeket kell szem előtt tartania, nem figyelmen kívül hagyva, hogy a muszlim kisebbségek nem oroszok.”
Az orosz DUMA öt percig állva ünnepelte Putyint.